Αλλαγή μπροστινών ηχείων!!!

onisim

Senior Member
23 May 2011
332
Αθήνα
Καλησπέρα στο forum!
Πρόσφτα αγόρασα το set της Denon DHT-1311-XP και σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος από το σύστημα σε σχεση με αυτά που πλήρωσα!
Με τρώει η τσέπη όμως και για άλλα έξοδα!
Σκέφτομαι να αλλάξω όλη την μπροστινή σειρά ηχείων, δηλαδή κεντρικό και τα μπροστά δεξιά-αριστερά!
Έχω καταλήξει στις παρακάτω προτάσεις και τις εχω βάλει με σειρά κόστους από την πιο φτηνή στην πιο ακριβή!

1)
Magnat monitor supreme center 250
Magnat monitor supreme 200
Κόστος γύρω στα 200
2)
Roister emphasis c5
Roister emphasis 5
Κόστος γύρω στα 270
3)
Crystal audio THX-C
Crystal audio TX-B1

Κόστος γύρω στα 350

Εσείς πιο θα προτιμούσατε;
Προσωπικά τείνω προς τα roister!
Αν εχετε άλλες προτάσεις με κόστος το πολύ 350 παρακαλώ να προτείνετε!
Τα ηχεία θέλω να είναι bookself γιατί δυστηχώς δεν υπάρχει δυνατότητα για δαπέδου λόγω επιπλοσύνθεσης!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Επίσης καλό θα ήταν αν μπορείς να τα ακούσεις με τον ενισχυτή σου. Να δεις με ποιά μπορεί να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά. Από τα 3 που αναφέρεις υποψιάζομαι ότι θα παίξει καλύτερα τα roister. Μια καλή επιλογή θα ήταν τα Monitor Audio BX2 αλλά φεύγει πολύ σε τιμή.

Εχω διαβάσει στο forum οτι τα roister με χαμηλης δυνατοτητας ενισχυτες είναι γενικά μια δοκιμασμένη επιλογή, με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα! Την άλλη εβδομάδα θα επικοινωνησω με την roister για ακρόαση εάν αυτό είναι δυνατόν!

Να ρωτήσω κάτι για τα roister!
Πόση απόσταση πρέπει να έχουν από το τείχο; Εχουν την εκτονωση πίσω και δε θέλω να μπουμαρουν!

Δε ειναι είναι λιγο υπερβολη το μισο μέτρο; Για μπροστινά τα θέλω...!
Θα βγουν πολλύ μπροστά από το επιπλο...

Καποιος κατοχος που να μπορεί να μας πει τι λεει ο κατασκευαστης! Εαν έχει το manual θα πρέπει να λέει ποια είναι η σωστή αποσταση

Επειδή έχω τα roister emphasis 25,5,c5 τα μπροστινά τα έχω σε απόσταση 30 εκατοστά απο τον τοίχο,το κεντρικό είναι χωμένο μέσα στο έπιπλο(δεν μπαίνει αλλού) και τα πίσω είναι στα 4 εκατοστά απο τον τοίχο(δεν έμπαιναν αλλού) και μπορώ να πω ότι το μπάσο(χωρίς το woofer) είναι πάρα πολύ καλό και χωρίς να μπουμάρουν στον χώρο που τα έχω(24τ.μ).Ακόμα και τα πίσω που είναι σχεδόν κολλημένα στον τοίχο βγάζουν δυνατό μπασο που το νιώθεις.

Ο ενισχυτής μου είναι στα ίδια κυβικά με τον δικό σου νομίζω(sony str dh800).

Ωραία ευχαριστώ!
Άρα μάλλον δε θα εχω πρόβλημα!
Γιατι η επόμενη επιλογή είναι crystal audio που αμεβαίνουμε σε τιμή

Λοιπόν μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στις εξής επιλογές:
1)
Crystal Audio THX-C
Crystal Audio TX-B1

Σύνολο 344

1)
Boston CS 225C
Boston CS 26

Σύνολο τα βρήσκω 370

Τι θα προτείνατε;
Η αγορά θα γίνεις μέσα στις επόμενες μέρες!

Εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις στη λίστα και τα Q acoustics 2020 μαζί με το κεντρικό 2000c. Μπορείς να τα ακούσεις σε πολλά μαγαζιά μιας και τα έχουν έτοιμα για ακρόαση. Σου προτείνω επίσης να μην πάρεις ηχεία στα τυφλά, είναι πολύ σημαντικό να τα ακούσεις και να τα διαλέξεις μόνος σου. Το καλό με τα q acoustics ότι σου δίνουν μαζί ένα 'αφρολέξ" για να βάλεις στην οπή που υπάρχει πίσω από το ηχείο σε περίπτωση που μπουμάρει. Υπάρχει και αρνητικό βέβαια ότι είναι 4 ohm και δεν ξέρω αν θα έχεις πρόβλημα.

Τα Boston τα έχω ακούσει και είναι αρκετά καλά!
Γενικά θα ήθελα τις απόψεις από τυχόν κατόχους για να μπορέσω να καταλήξω σε κάποια επιλογή

Επειδή τα καταστήματα απο τα οποία ενδιαφέρομαι να τα πάρω έχουν και τα roister & τα boston, τι προτείνεται;

Τα crystal μπήκαν πάλι στο παιχνίδι...
Ξέχασα να αναφέρω ότι ο ήχος που μου αρέσει έχει περισσοτερα πρίμα παρά μπάσο!
Σήμερα άκουσα τα Roister και με ικανοποίησαν περισσότερο από τα Boston!
Αύριο ακούω τα crystal...
Καμία άποψη σχετικά με τα πρίμα

Ακούστηκαν και τα crystal! Ωραίος και καθαρός ήχος στις υψηλές και με λεπτομέρεια!
Μάλλον αυτά θα αγοραστούν.....

Δυστηχώς τα crystal audio δεν υπάρχουν διαθέσιμα, με προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης σε 1 μήνα!
Έχω βρεί Dali concept 2 & concept center στα 295 σύνολο!
Τα άκουσα και είναι αρκετά δυνατά με καθαρό ήχο! Κοστίζουν 100 από τα crystal...!
Θα ήθελα τις γνώμες σας