Αλλαγη παθητικου... Τα φωτα σας

Fleur de Lis

Senior Member
23 November 2009
434
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εχω τις Αρτεμις του Τσακιριδη και παιζουν με τον παθητικο της ιδιας εταιριας.

Ποια η γνωμη σας γνωμη σας για αλλαγη προ? Ενεργος η να μεινω με τον παθητικο και αν γινεται και καποια τεκμηριωση...
Σκεφτομαι εναν εκ των δυο ενεργων του τσακιριδη.

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια και τις γνωμες σας

Ολοι οι παθητικοι προενισχυτες και αμεσως μετα ολα τα buffer χωρις ενεργο κερδος κατα αρχην υστερουν σε δυναμικα σε χαμηλη περιοχη .Αυτο ειναι χρησιμο η αχρηστο ευθεως αναλογα με την ισχυ που ακους Περα απο αυτη την λεπτομερια τα παθητικα ειναι οτι πιο καθαρο εχεις ακουσει ποτε με αμεσως επομενο τα buffer τα οποια ( και τα δυο ) θα τεθουν κατω απο τον παρονομαστη του ποσο καλα ειναι κατασκευασμενα .

Ενα ενεργο θα πρεπει να κριθει σαφως απο το ποσο κερδος εχει οπου μαλλον στην δικια σου περιπτωση και με τις συχρονες πηγες κατι τυπου Χ6 θα ηταν σοφη επιλογη , θα πρεπει να μην στρογγυλευει η να χρωματιζει τον ηχο καθολου ( πραγμα αρκετα δυσκολο ) οπου πχ ενας προενισχυτης ο οποιος ειναι σουπερ ντουπερ αληθινος εμπλεκει την κατασταση οτι ειναι πιθανον να ""δειχνει""πραγματα αληθινα μεν αλλα κουραστικα δε .

Τελος ενα πραγμα το οποιο ειναι εξαιρετικα σημαντικο και σκοπιμα δεν εχει γραμμενες προδιαγραφες σε πολλα κατα τα αλλα επωνυμα μηχανηματα ειναι το crosstalk = υπερπηδηση σηματος απο πηγη σε πηγη αλλα και το channel separation το οποιο αφορα ποσο μπλεκουν τα σηματα απο καναλι σε καναλι ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Εχω τις Αρτεμις του Τσακιριδη και παιζουν με τον παθητικο της ιδιας εταιριας.

Ποια η γνωμη σας γνωμη σας για αλλαγη προ? Ενεργος η να μεινω με τον παθητικο και αν γινεται και καποια τεκμηριωση...
Σκεφτομαι εναν εκ των δυο ενεργων του τσακιριδη.

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια και τις γνωμες σας

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις προενισχυτή, τα Artemis παίζουν υπέροχα με παθητικούς προενισχυτές.
Εναλλακτικά, θα σου πρότεινα έναν οποιονδήποτε λαμπάτο προενισχυτή της ίδιας εταιρείας.

Τα παραπανω που εχω γραψει ειναι απλα δεδομενα και αφορουν την λειτουργια, συμπεριφορα και συγκριση μεταξυ παθητικου/buffer /ενεργου Τωρα ... το αν παιζουν με Artemis / mission / bose η kawasaki δεν θα αλλαξει απολυτως τιποτα .Ειδικοτερα πανω στα Artemis θα διαφωνησω καθετα απο την στιγμη που ειναι ενα ηχειο μαλλον αναισθητο σαφως και το ενα κλικ δυναμικα σε χαμηλη περιοχη θα βοηθουσε στην περιπτωση που ο ακροατης επαιζε σε εντασεις απο την μεση και κατω ...Προφανως απο την μεση και πανω δεν εχει κανενα απολυτως νοημα η συγκριση .

Απάντηση: Re: Αλλαγη παθητικου... Τα φωτα σας

Τα παραπανω που εχω γραψει ειναι απλα δεδομενα και αφορουν την λειτουργια, συμπεριφορα και συγκριση μεταξυ παθητικου/buffer /ενεργου Τωρα ... το αν παιζουν με Artemis / mission / bose η kawasaki δεν θα αλλαξει απολυτως τιποτα .Ειδικοτερα πανω στα Artemis θα διαφωνησω καθετα απο την στιγμη που ειναι ενα ηχειο μαλλον αναισθητο σαφως και το ενα κλικ δυναμικα σε χαμηλη περιοχη θα βοηθουσε στην περιπτωση που ο ακροατης επαιζε σε εντασεις απο την μεση και κατω ...Προφανως απο την μεση και πανω δεν εχει κανενα απολυτως νοημα η συγκριση .
Δεν έχει τα ηχεία Artemis αλλά τα ενισχυτικά Artemis των αδελφών Τσακιρίδη!

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις προενισχυτή, τα Artemis παίζουν υπέροχα με παθητικούς προενισχυτές.
Εναλλακτικά, θα σου πρότεινα έναν οποιονδήποτε λαμπάτο προενισχυτή της ίδιας εταιρείας.

Eπειδή τά'χα στο παρελθόν,παίζουν μια χαρά με παθητικό αλλά πολύ καλύτερα με ενεργό προ,ειδικά στην περίπτωση που τα ηχεία δεν είναι πολύ ευαίσθητα

Last edited:
καλημερα και χρονια πολλα!!!! το πιο σωστο ,κατα την γνωμη μου ,θα ηταν να ακουσεις στο δικο συστημα τον υποψηφιο ενεργο προενισχυτη ,και απο κει και περα εσυ θ αποφασισεις αν τελικα θα πρεπει να κανεις την μεταβαση

Συμφωνώ.
Το αν παίζει κάτι με κάτι άλλο εξαρτάται από πολύ περισσότερα πράματα απ όσα μπορούμε να αραδιάσουμε εδώ, και πολύ περισσότερα απ όσα μπορούμε να τσεκάρουμε.
Η δοκιμή είναι το μόνο που μπορεί να σε πείσει για το ένα ή το άλλο

Η γνώμη μου είναι ειδικά αν έχεις πικαπ στο σύστημά σου, ο ενεργός προ είναι μονόδρομος. Δύσκολα η έξοδος του phono να διεγείρει αποτελεσματικά τελικό ενισχυτή.

Η γνώμη μου είναι ειδικά αν έχεις πικαπ στο σύστημά σου, ο ενεργός προ είναι μονόδρομος. Δύσκολα η έξοδος του phono να διεγείρει αποτελεσματικά τελικό ενισχυτή.

+1

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγη παθητικου... Τα φωτα σας

εχω μονο πικαπ. και ηχεια τα RF82 τα οποια ειναι ευαισθητα

με τι phono παίζεις ? Η έξοδός του πόσο είναι σε mV ?

Προσωπικά δεν το συζητώ καθόλου.
Ο παθητικός προ επηρεάζεται και από το μήκος των καλωδίων σύνδεσης.
Ενεργό προ για να έχεις εντάσεις, δυναμικά μικρο-μακρο και πλήρη οδήγηση των τελικών σου. Το ότι τα ηχεία σου είναι ευαίσθητα είναι μεν θετικό αλλά δεν επαρκεί για να πάρεις το αποτέλεσμα που θες.
Δοκίμασε και πες μας τα αποτελέσματα.

αμα εισαι πληρης απο εντασεις και εχεις συνηθησει στην καθαροτητα του παθητικου μπορει να σου κακοφανει η αλλαγη. αληθεια εχεις κανενα μοντελο στα υποψην;

αμα εισαι πληρης απο εντασεις και εχεις συνηθησει στην καθαροτητα του παθητικου μπορει να σου κακοφανει η αλλαγη. αληθεια εχεις κανενα μοντελο στα υποψην;

τον Αλεξανδρο της ιδιας εταιριας. Τον οποιο δοκιμασα αλλα κατι μου ξυνισε... σαν κατι να εχασε

τον Αλεξανδρο της ιδιας εταιριας. Τον οποιο δοκιμασα αλλα κατι μου ξυνισε... σαν κατι να εχασε

Ο Αλεξανδρος δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο(τον είχα),ενώ υπάρχει και ένα θεματάκι με τόν επιλογέα πηγών,είτε από το τηλεχειριστήριο,είτε απο τον ενισχυτή(διαπίστωση σε περισσότερα από 4 κομμάτια,άρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο)

Εχω ακούσει τον "Αλεξανδρο" τον παλιό με τις λάμπες 6SN7 και δεν ήταν και κάτι το φοβερό. Λιγουλάκι θολός μου φάνηκε.
Επειδή ο προ είναι κρίσιμο κομμάτι στην αλυσίδα αναπαραγωγής ψάξτο καλά. Μάλλον δεν σου κάνουν οι πολλές λάμπες στο σήμα.
Άκουσε και κανέναν τρανσιστοράτο προ στο σύστημά σου με ανάλυση και ισορροπημένο ήχο. Ίσως σου δώσει αυτο το κάτι παραπάνω που ψάχνεις.

Τρανζίστορ=εύρος,δυναμικά και ησυχία
Για να το διακωμωδήσω λίγο,οι λυχνίες είχαν εφαρμογή σε ραντάρ για να ρίχνουν τ'αεροπλάνα

Last edited: