Αλλαγή πιάτου...

greenfan

Established Member
20 November 2007
293
Αθήνα
Εχω ένα πιάτο 1μ x 90 με διπλό lnb και βλέπω Hotbird και Astra. Σκέφτομαι να αλλάξω πιάτο και να βάλω μεγαλύτερο. Αναρωτιέμαι τι διάμετρο πρέπει να βάλω για να δω κάτι διαφορετικό; Δεν μιλάω βέβαι για τεράστια πιάτα, κάτι μέχρι 1,5μ το πολύ. Θα έχει κάποια διαφορά; Μένω Αγία Παρσσκευή, σύνορα με Χολαργό.

Μερικές διευκρινήσεις:
Με το νέο πιάτο θα βλέπεις και πάλι μόνο Astra - Hotbird?
Το νέο πιάτο θα είναι σταθερό ή κινητό?

Για την ώρα σκέφτομαι να είναι σταθερό και θα το κάνω κινητό σε δικό μου σπίτι, μελλοντικά. Τώρα για δορυφόρους δεν ξέρω τι περισσότερο μπορώ να βλέπω. Βασικά για Astra - Hotbird θέλω. Για να βλέπω και τρίτο δορυφόρο δεν χρειάζομαι και τρίτο lnb;

Για λήψη Astra - Hotbird δεν χρειάζεσαι αναβάθμιση με την προυπόθεση ότι λαμβάνεις ήδη τις συχνότητες του Astra 1G. Δες εδώ: Astra 1G

Ναι, για τρίτο δορυφόρο χρειάζεσαι τρίτο lnb αλλά και 4πλο διακόπτη Diseqc.

Με ένα μεγαλύτερο κάτοπτρο π.χ. 1.20 (1.20Χ135) μπορείς πολύ άνετα να κάνει λήψη 4άρων δορυφόρων. Για παράδειγμα Astra 19E - Hotbird 13E - Astra 28E - Eutelsat 16E.

Με το 1.20 στον Astra 28E θα μπορώ να δω και sky digital HD μελλοντικά αν πάρω δέκτη και κάρτα;
Εσύ προσωπικά στο 1.20 τι προτείνεις, κινητό ή σταθερό πιάτο;

Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του κινητού. Σου ανοίγει τους ορίζοντες.

Το ατού του σταθερού είναι η άμεση και ταυτόχρονη λήψη π.χ. τεσσάρων δορυφόρων με εναλλαγές καναλιών χωρίς να περιμένεις την μετακίνηση του πιάτου.

Για την παράκεντρη λήψη του Αστρα 2 θα πρέπει να σου απαντήσει κάποιος εξ Αθηνών.

Μα αφου έχει ήδη 1.90 πιάτο λες, μπορείς με το ίδιο ως σταθερό να βγαλεις 13Ε, 19.2Ε, 28.2Ε (θα έλεγα βάζοντάς το να κεντράρει κάπου μεταξύ 23-25Ε για να είσαι πιο μοιρασμένος και να μην χάνεις τον Eurobird στις 28.5 που ειναι πιο ζόρικος στην Αθήνα απο τους 2Α-2Β στην ίδια θέση). Φυσικά το καλύτερο είναι να το κάνεις κινητό.

Ρώτησα σε 2-3 μαγαζιά στην περιοχή μου και το κόστος για 1.40 κινητό με positioner και όλα τα παρελκόμενα, πάει γύρω στα 450 ευρώ...
Νομίζω λοιπόν πως η λύση αυτή απομακρύνεται μέχρι να πάω σε δικό μου σπίτι - ευελπιστώ μέσα στο καλοκαίρι - όπου θα μπει κινητό πιάτο 1,80...