αλλαγη πικ απ

pete911

New member
15 July 2010
42
εδω και 2 χρονια εχω το pro-ject xpression 2 , σκεφτομαι να το αντικαταστησω με καποιο καλυτερο πικαπ οχι πολυ μεγαλυτερου κοστους-direct drive μαλλον καθως τα αλλα ειναι πανακριβα. θα ηταν πιο λογικο να αντικαταστησω την κεφαλη με μια ακριβοτερη-τωρα εχω ortofon 2m red- η να αγορασω ενα καλο direct drive αξιας απο mk2 και ανω . μου ειπαν οτι για να ακουω το ιδιο καλλα με direct drive πικαπ πρεπει να δωσω πολλα λεφτα... ισχυει?:drummer::drummer: ευχαριστω.

Τι ακριβώς δε σου αρέσει ή σου λείπει από το παρόν και θες να το αλλάξεις?
Το υπόλοιπο σύστημα που έχεις ?

cambridge audio 540r ενισχυτης και cambridge audio 540p phono stage. αυτο που μου λειπει ειναι μεγαλυτερη ενταση και ηχητικη διαυγεια

εμβαδό χωρου και ηχεία δεν αναφέρεις.
Για δώσε πληροφορίες.
Οι αλλαγές πρεπει να γίνονται αφού εξεταστούν όλες οι παράμετροι ενός συστήματος

5,30 μηκος, 4,30 πλατος αλλα απο την μια πλευρα υπαρχει τζαμαρια ενω απο την αλλη ειναι ανοιχτος ο χωρος με επιπλεαον 4,30 πλατος ακομη

Θα σου συνιστουσα να δοκιμάσεις έναν καλύτερο ενισχυτή γύρω στα 2000 .
και να αφήσεις την αλλαγή πικαπ για αργότερα.
Νομίζω ότι ο ενισχυτής που έχεις είναι λίγος ποιοτικά για τα ηχεία.

Θα έλεγα τον Ηegel Η100.

άκουσέ τον στο χώρο σου.

Κάνε κι ένα επιμελές φρόντισμα του πικαπ σου.
Καθάρισε όλες τις επαφές από τη βελόνα ως τον ενισχυτή, βεβαιώσου πως η βελόνα σου είναι σε καλή κατάσταση, τσέκαρε και επαναρρύθμισε αν χρειάζεται το βάρος ανάγνωσης και όλες τις σχετικές με το βραχίονα και την κεφαλή παραμέτρους, καθάρισε τον ιμάντα επιμελώς και τη τροχαλία του μοτέρ που τον περιστρέφει, λάδωσε λίγο τα μέρη που επιδέχονται λίπανση, βεβαιώσου πως το σύστημα είναι ευθυγραμμισμένο, και πως πατάει σωστά σε στιβαρή όσο γίνεται βάση.

Και μετά βάλε τον αγαπημένο σου δίσκο...

Αργότερα ασχολήσου με ανακαλωδίωση βραχίονα και αναβάθμιση κεφαλής που με τη σειρά της θα σε οδηγήσει σε ανώτερο phono stage που για να δεις τι μπορεί να κάνει θα πρέπει να περάσει μέσα από έναν καλύτερο ενισχυτή.

Επίσης επειδή τα kef αυτής της κατηγορίας έχουν πολύ συγκεκριμένο χαρακτήρα ειδικά στα μεσουψηλά που είναι προς το λαμπρό, χρειάζονται προσεκτικό ταίριασμα με την αλυσίδα πηγή - ενισχυτής (και καλωδίωση φυσικά).

Το πικαπ σου -σωστά ρυθμισμένο και στηριγμένο- ΔΕΝ είναι ο αδύναμος κρίκος του συστήματός σου.

Θα σου συνιστουσα να δοκιμάσεις έναν καλύτερο ενισχυτή γύρω στα 2000 .

Φίλε μου δεν είναι απαραίτητο ότι όσο ποιο ακριβός είναι ο ενισχυτής τόσο 'καλύτερος' είναι.Σύμφωνα με τα γραφόμενα σου φαντάζομαι κάτι τέτοιο

Πελάτης : γειά σας θα ήθελα να αντικαταστήσω τον ενισχυτή μου με έναν καλύτερο
Υπάλληλος : Μάλιστα, τι ηχεία θα οδηγήσετε ,σε τι χώρο ,με τι πηγή?
Πελάτης : Ελα μωρέ τώρα ποιος ασχολείτε με αυτά ,τον προηγούμενο τον είχα πάρει 1000 ευρώ ,δώστε μου τώρα έναν καλύτερο με 2000 εύρω για να ακούω καλύτερα :slapface:

Για διάβασε καλύτερα τι ζητα ο φίλος από το σύστημά του και πες τη δική σου άποψη.
Πως θα πάρει τη διαύγεια στον ήχο του που του λείπει?

Ας δοκιμάσει στο χώρο του ενισχυτές κι ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Αν συγκρίνει τους δύο ενισχυτές θα δει αμέσως τη διαφορά.

Πάντως το πικαπ του αν είναι σωστά τοποθετημένο, στηριγμένο και ρυθμισμένο, δεν χρειάζεται αλλαγή. Τα άλλα περι direct drive που του είπαν είναι λανθασμένα.

Last edited:
Δεν ξέρω κατά πόσο με την αλλαγή ενισχυτή θα δεις διαφορά. Ωστόσο αν μένεις κοντά (μένω Ν. Ερυθραία) ευχαρίστως να φέρω τον ενισχυτή μου (Yamaha a-s1000 με πολύ καλές οδηγικές ικανότητες που τον θεωρώ καλύτερο από τον Hegel και τους έχω ακούσει και τους δύο στο σύστημά μου) να τον ακούσεις με το σύστημά σου για να δεις αν όντως φταίει αυτό.

Ωστόσο πιστεύω ότι η κεφαλή θα σου κάνει μεγαλύτερη βελτίωση δεδομένου ότι η 2m red δεν είναι και ότι καλύτερο. Για εμένα, θα δεις πολύ διαφορά με μία rondo red ή την 2m την bronze.

Λόγω του πικάπ σου, προσωπικά θα έμενα σε ortofon ή sumiko που του ταιριάζουν πολύ.

Last edited:
με ενα καλυτερο phono stage και μια καλυτερη κεφαλή θα δω διαφορα?? καθως τον ενισχυτη αυτον τον χρησιμοποιω για το home conem(ειναι 5.1)a και δεν θα ηθελα να τον αλλαξω τωρα.

με ενα καλυτερο phono stage και μια καλυτερη κεφαλή θα δω διαφορα?? καθως τον ενισχυτη αυτον τον χρησιμοποιω για το home conem(ειναι 5.1)a και δεν θα ηθελα να τον αλλαξω τωρα.

Η γνώμη μου είναι ότι χρειάζεσαι αμιγώς δικάναλο ενισχυτή. Δοκίμασε να ακούσεις κάποιους στο σύστημά σου.
Μια καλύτερη κεφαλή MC π.χ και ένα καλυτερο phono stage σαφώς θα βελτιώσουν την απόδοση αλλά η διαφορά δεν θα είναι τόσο μεγάλη όσο με την αλλαγή ενισχυτή.

Άλλο πράγμα ο δικάναλος ήχος κι άλλο το home cinema.

Φίλε μου τρία πράγματα έχω να σου πώ.

1ον. Δέν υπάρχει direct drive πικάπ καλύτερο απο το δικό σου στα λευτά που διαθέτεις.Το μόνο που ξέρω εγώ είναι ένα brinkmann με πενταψήφια τιμή.

2ον. Το mκ2 ούτε κατα διάνοια δεν είναι καλύτερο απο το δικό σου που απο αυτό που περιγράφεις παίζει πολύ καλύτερα, το ξέρω γιατι το έχω ακούσει και μου έχει πέσει το σαγόνι για τα λευτά του.

3ον Αν δεν αλλάξεις τον πολυκάναλο που έχεις με κάποιον ποιοτικό όχι απαραίτητα και πανάκριβο δικάναλο δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις το αποτέλεσμα που ζητάς ότι αλλο και να κάνεις αφού ήδη δεν ακούς αυτά που έχεις λόγω του ενισχυτή.

Αυτά τα ολίγα απο την πείρα μου με πάσα ειλικρείνια και φιλικόατα διάθεση.

με ενα καλυτερο phono stage και μια καλυτερη κεφαλή θα δω διαφορα??

Πρώτα φέρνεις το πικαπ στο μεγιστο των μηχανικών του δυνατοτήτων με τη φροντίδα/συντήρηση/επαναρυθμιση που είπαμε παραπάνω.

Απο κει και πέρα τα σωστά ιεραρχημένα βήματα είναι:

α) Ανακαλωδίωση βραχίονα. Nα βάλεις καλά pins (αυτά που πιάνουν στους ακροδέκτες της κεφαλής). Διόλου αμελητέα αναβάθμιση. Οχι από μόνο της αλλά σε συνδυασμό με αναβάθμιση κεφαλής και phono stage
β) Κεφαλή. Ρίξε και μια ματιά σε Benz / Goldring / Denon / Clearaudio
γ) Αλλαγή καλωδίου σήματος που συνδέει πικαπ με phono stage. (για να είσαι σίγουρος πως το σήμα θα σταλεί στο phono stage όπως πρέπει).
δ) Phono stage.
ε) Kαλώδιο που συνδέει phono stage με ενισχυτή.

Εχε υπ όψιν σου όλη την αλυσίδα. Ψάξε τους αδύναμους κρίκους, Η αλυσίδα σου θα είναι τόσο καλή όσο της επιτρέπει ο πιο αδύνατος της κρίκος. Αρα με νέα κεφαλή και phono όχι μόνο δεν έχεις καλύψει την αλυσίδα αλλά ρισκάρεις να ενισχύσεις κάποιους κρίκους η διαφορά των οποίων από τους πιο αδύνατους τώρα θα μεγαλώσει. Και αυτό ίσως λέγεται... μια τρύπα στο νερό!

Κι εγώ νομίζω ότι ο ενισχυτής είναι ο αδύναμος κρίκος. Η λύση του Hegel, που έχει δυνατότητα home theater bypass για να συνεργαστεί τέλεια με τον πολυκάναλο, είναι καλή ιδέα.

Ναι, θα δεις. Και εφόσον θα δεις, κατά τη γνώμη μου κανε αυτό το βήμα πρώτα. Phono, επειδή κι εγώ ψάχνω και έχω το 640, θα πρέπει να ανέβεις πολύ σε τιμή για να βρεις κάτι που να αξίζει τη διαφορά.

Ενισχυτή, δοκίμασε και βλέπεις. Και γενικά κανε δοκιμές πριν αγοράσεις. Μην πας και δώσει λεφτά και η τελικά η αλλαγή είναι αμελητέα.

Τώρα. Όσον αφορά το direct drive, εγώ θα διαφωνήσω ότι το mk2 παίζει χειρότερα. Ωστόσο το πικάπ σου δεν το έχει αξιοποιήσει ούτε στο ελάχιστο με την κεφαλή που παίζεις. Οπότε προσωπική γνώμη, κράτα το πικάπ σου γιατί είναι μια χαρά, και μάλιστα από τα πολύ καλά.

Ανακαλωδιώσεις και ιστορίες, και πάλι κατά την προσωπική μου άποψη, θα σου στοιχήσουν αδιανόητα, και η βελτίωση θα είναι μηδαμινή. Τονίζω, ότι είναι προσωπική άποψη βασισμένη όμως στην εμπειρία μου.

Καλή τύχη!

'Ολοι με βάση την εμπειρία μας μιλάμε. Εχω ανακαλωδιώσει 4 βραχίονες ως τώρα κι έχω να μιλήσω θετικά. Και το κόστος δεν είναι μεγάλο. Δεν χρειάζεται πανάκριβο καλώδιο η περίσταση. Ασε που λίγο να πιάνουν τα χέρια σου γίνεται. Αυτοί οι βραχίονες της project δουλεύονται εύκολα. Το κλειδί εδώ είναι η κόλληση του pin με το καλώδιο. (αυτό είναι καλό να το κάνει γνώστης)

Συνδυαστικά με καλύτερη κεφαλή το αποτέλεσμα θα είναι αισθητά βελτιωμένο.

Last edited:
για τον advance acoustic maa 402 τι λετε? αξιζει ?

Αφού δε θες να αλλάξεις τον υπάρχοντα ενισχυτή σου, θα ειναι πεταμένα λεφτά η προσθήκη τελικού για να πάρεις μεγαλύτερη ισχύ.

Δοκίμασες κανέναν ενισχυτή στο χώρο σου?