Αλλαγή πλεύσης με τον καιρό....

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,437
Δεν έχουμε αλλά λέμε....

Το σύστημα αποτελείται απο:

Audio spectrum Artemis
Parasound hca-1000
Παθητικός προ audio craftworks (alps)
Πηγή asus xonar d2pm.

Στο θέμα τώρα.

Εγω που μια ζωή δήλωνα φανατικός της "κοφτερής" υψηλής περιοχής πλέων δηλώνω πως το flat έχει πολλά πρίμα.

Η αλήθεια είναι πως ο Parasound (ίσως λόγω THX) είναι λίγο "φωνακλάς" ψηλά αλλά με τα "ήσυχα" Άρτεμις δένει αρκετά καλά.

Παρ' όλα αυτά θα ήθελα να κάνω το σύστημα ακόμα πιο ήσυχο ή πιο λαμπάτο αν θέλετε.

Είχα δει παλαιότερα σε κάποιο Ελληνικό site κάποια λαμπάτα buffer της musical fidelity σε πολύ καλές τιμές.

Επίσης στον τελευταίο Ήχο έχει δοκιμή ένα dac της xindak (dac8) με λαμπάτη και τρανζιστορική έξοδο σε αρκετά δελεαστική τιμή καταλόγου (850 )

Last edited:
Νομίζω,ότι γενικά όλο το σύστημά σου τραβάει προς το σκληρό-λαμπρό -κλινικό ήχο.Δεν πιστεύω,ότι ο μετατροπέας απο μόνος του θα στο λύσει.

Αν δεν είσαι διατεθειμένος να κάνεις άλλη αλλαγή,δες και τα καλώδιά σου.Ενα σέτ ιντερκονέκτ κι ηχείων απο κάποια μικρή-φθηνή σειρά π.χ απο cardas θα βοηθούσε αρκετά.

Αλλά αυτά είναι ματζούνια...

Αν ήμουν στην θέση σου θα άλλαζα πρώτα απ' όλα,τα ηχεία με κάτι πιό ζεστό,μουσικό και ζωντανό(π.χ chario).

Last edited:
Σε καμία περίπτωση προς το παρών δεν περνάει από το μυαλό μου να αλλάξω ηχεία.

Είμαι ευχαριστημένος με την απόδοση του συστήματος μου από όλες τις απόψεις.

Καλώδια ηχείων έχω ecosse και ακούγονται μια χαρά.

Τα ΑΤC τα γλυκοκοιτάζω αρκετό καιρό και ίσως είναι η επόμενη σημαντική αγορά μου.

Αυτά ή ο Ερμής της audio spectrum.

Προς το παρών βρήκα το buffer της musical fidelity και το περιμένω.

Πλέων έχουν δυσκολέψει τα πράγματα στο θέμα ηχείο και θα αγοράσω μόνο αν ακούσω στο χώρο μου.

κωστα εχω την εντυπωση οτι πιανη το χερι σου.

φτιαξε ενα buffalo και εναν hypex και θα δεις την υγεια σου.

Πλέων έχουν δυσκολέψει τα πράγματα στο θέμα ηχείο και θα αγοράσω μόνο αν ακούσω στο χώρο μου.

Αυτό να κάνεις,αλλά ξεκίνα απο εκεί που θα πάρεις την μεγάλη διαφορά.Με τα ηχεία.

Απάντηση: Re: Αλλαγή πλεύσης με τον καιρό....

κωστα εχω την εντυπωση οτι πιανη το χερι σου.

φτιαξε ενα buffalo και εναν hypex και θα δεις την υγεια σου.

Λεπτομέρειες παρακαλώ;

Αχ τι με κάνεις και με βάζεις να σε γράφω. Λοιπόν καθότι ομοιοπάθής στο περίπου έχω να πω εντέλως εμπειρικά και χωρίς απολυτότητες τα εξής:

Μια ικάνη διαφορά είδα ότα άλλαξα το προ (Parasound 1100 lline) σε λάμπατο συγκκριμένα Coft Viatle (λεπτομέρια είχε σχετικά υψήλη αντίσταση εξόδου)

Ετσι ησύχασε κάπως o τελικός (Parasound HCΑ 1500 περ 2 Χ 200w ) που έπαιζε πάνω στον Ορφέα το μοντέλο του 2002 αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Πάλι το άκουσμα παρέμενε ενοχκητικό και τα βράδια δεν μπορούσα κάνω ξεκούραστη και γεμάτη ακρόαση σε χαμήλη στάθμη ( με τον προ της Parasound ήταν ακόμα χειρότερα)
Εν συνεχεία όλα αυτά έφυγαν πακέτο :flipout:

Η πήγη ήταν marantz 67 se, αυτή έμεινε και είχε παίξει και αρκετά και με το 1o μπαφεράκι της fidelity το κυλινδρικό.

Τώρα έχω πάλι το νεο μπαφεράκι πάνω στο Benchmark DAC-pre και δεν το βγάζω με τίποτα, εκεί κάνει δουλειά και ας πεί όποιος θέλει ότι δεν το έχει ανάγκη. Iσως να το έχει ανάγκη ο τωρινός Pre (λαμπάτος Αμερικέν) αλλά δεν το νομίζω:
Pre specs:
Gain 11.8 dB max
Input Impedance: 250 Kohm
Output impedance: 50 ohms
Maximum Output: +26dBu @ 1.5% THD into 100K load
Maximum Output: +21dBm @ 1.5% THD into 600 ohm load
Κύκλωμα :White Follower

Έχω παίξει και με την variable έξοδο του Dac και το έχω τώρα πια στη calibrated. Περίπου στα λέφτα που λες το Βenchmark είναι ταμαμ νομίζω. Και μπορεί το ίδιο (η και το Dac- pre) να ντουμπλαριστέι και ώς προ. Θα έλεγα εκεί, μετά από αυτό να αξιοποιήσεις το μπαφεράκι.

Δεν συμπαθώ τα παθητικά προ και αυτό ότι σημαίνει.

Το τελικό είναι η πλήγη κατ' εμέ αλλά πάλι περί ορέξεως...
Ένα μαλακό τραντζίστορ ή μια λάμπα κάποτε θα ήταν μια λύση.

Το Αρτεμις το έχω ακούσει με 300Β του Τσακιρίδη να κελαηδάει και αυτό ότι σημαίνει. Σε φίλο δεν τα κατάφερε ούτε με τον 3500 οπερ...

Παίξε με τα ενισχυτικά και την πηγή-dac. Καλή διασκέδαση. :guitarist:

Last edited:
Και εμένα περίεργο μου φαίνεται, επειδή έχω ακούσει τα Άρτεμις με τον παλιό μου Rogers τον 2x50 και σίγουρα δεν κελαηδούσαν...

Άντε να τιτίβιζαν λίγο...
Βέβαια αν δεν ακούσω με τα ίδια μου τα αφτιά δεν μπορώ να πω με σιγουριά... Οι Τσακιριδαίοι έχουν τον τρόπο τους... :grinning-smiley-043

Οχτώ (8) βατάκια είναι οι 300Β των Τσακιρήρηδων κι οι Αρτέμιδες ξεκινάνε να παίζουν απο τα 30-λέει ο κατασκευαστής(ναί σιγά μην παίζουν με 30).

Εκτός κι άν τα λαμπάτα βάτ είναι...άλλα:flipout:

Re: Απάντηση: Αλλαγή πλεύσης με τον καιρό....

οι Αρτέμιδες ξεκινάνε να παίζουν απο τα 30-λέει ο κατασκευαστής

:eek:

Στα 29 δηλαδή μουγκά εε ;; :grinning-smiley-043

Κίχ δε θα βγάλω... εδώ θα κάτσω φρόνιμα, αφού θα κάτσω φρόνιμα σού είπα... :flipout:

Βρε λές τελικά εκτός από λαμπίσια και τραντζιστορίσια Watt... να υπάρχουν και διαφορετικά Watt στο κάθε ηχείο ;;

Που είσαι βρε Κώστα, που είσαι ;; πέρνα και από δω γιατί τα 91 dB στα 6ohm κάτι πάθανε απόψε και όχι μόνο πεινάσανε πολύ άλλα βάλανε και στη τσεπη για το χειμώνα ... και άρχισαν να το βουλώνουν :BDGBGDB55:

Last edited:
Κίχ μπορεί να βγάλανε να κελαηδάγανε είναι ένα θέμα.

Με την ευκαιρία ο ΗΧΟΣ τα έχει μετρήσει(μην ξεχνάμε είναι και τρίδρομα) 85 db(αναίσθητα) και με αντίσταση να πέφτει μέχρι και στα 5 ohm(αρκούντως μιγαδικά) στην ανώτερη οκτάβα των χαμηλών...

Last edited:
Τα 91db είναι παραμύθια για μικρά παιδιά.

Απο κει και πέρα δυστυχώς έχω ακούσει τα ηχεία μου με τα 605 της MERIDIAN και το αποτέλεσμα ήταν όνειρο.

Δυστυχώς ο καλός μου φίλος δεν σκέφτεται να τα πουλήσει αλλά έχω υπομονή.

Το ηχείο λοιπών έχει δυνατότητες και ο ήχος του μου αρέσει.

Τολμώ να πω ότι είμαι ερωτευμένος με τον ήχο του Πετρόπουλου στις τελευταίες εκδόσεις τον ηχείων του.

Για τον Ορφέα που λέει ο φίλος παραπάνω έχω εμπειρία και μπορώ να πω οτι τα υπερβολικά σκληρά πρίμα είναι χαρακτηριστικό του ηχείου και σε καμία περίπτωση δεν ευθυνόταν το υπόλοιπο σύστημά του.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον Ερμή εκείνης της εποχής σε μικρότερο όμως βαθμό.

Πάντως απο τον συγκεκριμένο Ορφέα ενα πράγμα θα μου μείνει αξέχαστο.....

ΜΠΑΣΟ.........