Αλλαγή πλεύσης με τον καιρό....

Re: Απάντηση: Αλλαγή πλεύσης με τον καιρό....

Κίχ μπορεί να βγάλανε να κελαηδάγανε είναι ένα θέμα.

Με την ευκαιρία ο ΗΧΟΣ τα έχει μετρήσει(μην ξεχνάμε είναι και τρίδρομα) 85 db(αναίσθητα) και με αντίσταση να πέφτει μέχρι και στα 5 ohm(αρκούντως μιγαδικά) στην ανώτερη οκτάβα των χαμηλών...

Εδώ θα πρέπει να γίνουν κάποιες διευκρίνησεις πάνω στο για ποιά έκδοση μιλάμε ή μίλησα, γιατί σκέτο το όνομα Αrtemis δεν αρκεί για να καταλάβουμε. Σε κάθε περίπτωση όμως το ηχέιο είναι 2 δρόμων - 3 μεγαφώνων.

Διαπιστωνω ότι παρά τις φαινομενικές ομοιότητες, μπορεί τελικά να μιλάμε για δύο ηχεία που είναι αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους.

Περιοδικό ΗΧΟΣ τευχος 358 - Ιανουάριος 2003 -Σελίδα 84
Δοκιμή : Audio Spectrum ArtemisV2.
specs:
Ισχύς 30-150W
Ευαισθησία: 91 dB
Αντίσταση: 6 Ω (4,2 Ω ελάχιστη)

Σχόλια: Η αλλαγή του ηχείου έχει συνδιαστέι και με αλλαγές ουσίας στα μεγάφωνα και στο crossover. Για να προσαρμοστεί το νέο τουίτερ πραγαματοποιήθηκαν μικρές αλλαγές στο crossover οι οποίες ανέβασαν την ευαιθησία του ηχείου στη περιοχήτων 91 dB.

Εργαστηριακή εκτίμηση :
Η απόκριση συχνότητας είναι ομαλότατη με μια μικρή τρύπα στη περιοχή του κρος. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο η ευαισθησία έχει αυξηθεί ξεπερνώντας τα 91 dB, ενώ η στάθμη του τουίτερ είναι κατά τι μεγαλύτερη, κάτι που ίσως εξηγεί τον επιπλέον ''αέρα''.

(Υπάρχει δημοσιευμένη και η μέτρηση που δείχνει σαφώς αλλά και εμφανώς τα παραπάνω για το σύνολο του φάσμστος και μάλιστα μπορεί να είναι και επιεικό αφού με το μάτι βλέπω και σχεδόν 92,5dB στη μεγαλύτερη περιοχή του φάσματος)

Τα φάσματα έδειξαν κάποιο ''φούσκωμα'' στη μεσοχαμηλή περιοχή, ενώ η απουσία υψίσυχνων συντονισμών είναι χαρακτηριστική.

Τέλος ή αντίσταση πέφτει συχνλα στα 4,2 -4,5 Ω στα 40 Ηz, στα 150-300 Hz, και από τα 7 kHz και πάνω, εξού και η ανάγκη για στιβαρό τροφοδοτικό. Παρ όλα αυτά η μικρή διακύμανση στη περιοχή των 30 - 100 Ηz (4,5-9 Ω) και η συνεπαγόμενη άψογη φάση +- 20 μοιρες δείχνουν ότι το βαθύ χαμήλο είναι ευκολοοδήγητο και ταχύτατο.
(για τα φάσματα και την αντίσταση δεν έχουν δημοσιευθεί οι μετρήσεις)

Περιοδικό ΗΧΟΣ τεύχος 418 Ιανουάριος 2008 - Σελίδα 68
Δοκιμή: Audio Spectrum Artemis. (χωρίς άλλο διακριτικό)
specs:
Ισχύς: 30 - 150 W
Ευαισθησία 85 dB
Αντίσταση: 5 Ω @ 157 Hz

Σχόλια: H προηγούμενη Artemis ( V2 ) έμεινε στην αγορά 4 χρόνια...
(και συνέχεια αναφέρει κάποιες ομοιότητες με το προηγούενο μοντέλι χώρις όμως να ανφέρει ακριβώς ποιες και που είναι οι διαφορές τους και τι επίδραση είχαν)

Εργαστηριακή εκτίμηση

Αποκριση Συχνοτήτων:
Στη καμπύλη απόκρισης μετρημέμενη στο ύψος του ακουστικού κέντρου του του τουίτερ κευριαρχεί το ''χαμόγελο" γύρω στη περιοχή της συχνότητας διαχωρισμού κάτι που οφείλεται στην υψηλή τάξη του κροσοβερ. Το φαινόμενο αμβλύθηκε σημαντικά με το μικρόφωνο στις 45 μοίρες. Ωστόσο ένα βύθισμα στα 3 kHz παραμένει.
(Το διάγραμα που υπάρχει δέιχνει μια μεγάλη όντως διακύμανση μεταξύ των 80 και 88 dB

Απόκριση Χαμηλών:
To κόκκινο και πράσινο ίχνος αναπαριστούντη near field μέτρηση. Εμφανώς έχουμ να κάνουμε με ένα δίδρομο ηχείο μιας και τα δύο μεγάφωνα αναπαράγουν τη ίδια περιοχή ...

Μέτρο Σύνθετης Αντίστασης & Φάση:
Τα 5 Ω ελάχιστης αντίστασης σε συνδιασμό με την εξαιρετική φασική συμπεριφορά αρκούν για να χαρακτηριστεί ως ένα ευκολο φορτίο.

(Υπάρχουν διαγράμματα και κάποια ακόμα σχόλια.)

.

Last edited:
To buffer ήρθε και συνδέθηκε πρόχειρα μετά τον πρό.

Μάλλον διακριτικό θα το χαρακτήριζα.

Δεν κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του αν εξαιρέσεις τον αρκετό βόμβο στις μονάδες των χαμηλών και έναν ποντικό που έχει μπει στο δεξί ηχείο και σκαλίζει.

Το ΣΚ θα το ανοίξω να δω τι παίζει από τροφοδοσία.

Έχει σε εξωτερικό κουτί μόνο τον μετασχηματιστή.

Μάλλον θα φτιάξω άλλο να μεταφέρω όλο το τροφοδοτικό εκεί.

Το μόνο σίγουρο προς το παρών πάντως είναι ότι έχω πολύ καλλίτερο χαμηλό.

Και το έχω ακούσει μόνο παγωμένο.

Αύριο θα το αφήσω 2 - 3 ωρίτσες στην πρίζα να δω τι φτιάχνει.

Δε σε κόβω ευτυχισμένο...
Αλλαγή στις λάμπες θα παίρνει σίγουρα. Άκου όμως πρώτα τι έχει να σου δώσει για να μην χαλάς τσάμπα λεφτά... -bye-

To έχω απο το μεσημέρι στην πρίζα και οι πρώτες εντυπώσεις είναι αρκετά ενθαρρυντικές.

Η παρουσία του είναι αισθητή σε όλο το φάσμα σε τέτοιο βαθμό που τολμώ να πω πως ακούω την δισκοθήκη μου από την αρχή.

Για το βόμβο έφταιγε μια γείωση που δεν έκανε καλή επαφή εσωτερικά και μου έχει μείνει μόνο ο ποντικός που πήγε στο αριστερό ηχείο γιατί έβαλα ανάποδα τα βύσματα.

Αρχικά θα κοιτάξω μήπως τον μετακινήσω στο παλιό μου κεντρικό και τον παω στην αποθήκη.

Αν δεν τα καταφέρω θα ξαναπεράσω τις κολλήσεις στην πλακέτα γιατί μου "μυρίζει" ψυχρή κόλληση.

Υπάρχει περίπτωση να είναι και κανένας πυκνωτής αλλά το βρίσκω μάλλον παρατραβηγμένο.

Ξαναπέρασα όλη την πλακέτα και το πρόβλημα βελτιώθηκε λίγο αλλά δεν λύθηκε.

Επόμενο βήμα αποκολλητικό και από την αρχή.

Re: Απάντηση: Αλλαγή πλεύσης με τον καιρό....

Για το βόμβο έφταιγε μια γείωση που δεν έκανε καλή επαφή εσωτερικά και μου έχει μείνει μόνο ο ποντικός που πήγε στο αριστερό ηχείο γιατί έβαλα ανάποδα τα βύσματα.

Αφου κολλάς ξεκολλάς δεν ανταλλάζεις και τις δυο λυχνίουλες, τη μια στη θέση της άλλης, να δείς αν αλλάζει μαζί και ο ποντικός ...

Πες μας κάτι παραπάνω για αυτό το ποντικό είναι είναι σε στάθμη σαν το φύσησμα ένος μηχανήματος άμα σηκώσεις το volume ή ακουγεται και με το volume χαμηλά; είναι συνεχές ή κάνει διακοπές πως είναι περίπου;

Και δε μας είπες τελικά ποια έκδοση των Artemis έχεις. Την προ του 2003, αυτή τη V2 του 2003 -2007, ή αυτή που βγήκε πέρσι τη τελευταία;

Είναι σε διπλάσια στάθμη από το φύσημα ενός μηχανήματος και κάποιες φορές ησυχάζει.

Είναι περίπου σαν χαρτί που σκίζεται.

Κι αν είναι λυχνία θα υπάρχουν για αντικατάσταση ή θα ξεκολλάω άδικα;

Εχω την προτελευταία έκδοση που ξεχωρίζει από το φάλτσο στις γωνίες.

Η τελευταία δεν έχει γωνίες είναι στρογγυλεμένες.

Θα έχει και ο αντιπρόσωπος, δεν είναι ακριβές. Μπορεί να υπάρχουν και άλλες μάρκες

6112-closup.jpg

.

Attachments

Last edited: