αλλαγή πλεύσης (naim -> atc or not?)

Πόσα είναι τα τετραγωνικά σου?
Το θέμα επαρκούς φόρτισης του χώρου ειναι πρωτίστως θέμα φυσικών χαρακτηριστικών ηχέιου(μέγεθος κουτιού,μεγαφώνων ,τύπος φόρτισης κλπ) και κατόπιν βέβαια σωστής και επαρκούς οδήγησης αυτού από τον ενισχυτή.Αν τοποθετήσεις ενα μικρό ηχείο βάσης σε χώρο 150 τετραγωνικών και με ότι και να το οδηγήσεις σωστή φορτιση του χωρου δεν θα πάρεις.
Στην περιπτωσή σου ο supernait από την στιγμή που θέλεις τον χαρακτηριστικό ήχο της naim φανταζει ως σωστή επιλογή κατά την αποψή μου εφόσον το ηχέιο που έχεις διαλέξει είναι επαρκές για τον χώρο σου.

Last edited:
13-14 περιπου.. θα δοκιμάσω με τον xs πρώτα αλλά έχω την αίσθηση πως αυτά τα 15-20 παραπάνω watts θα κάνουν την διαφορά.

Τα watt δεν παίζουν ρόλο στα naim, η ισχύς τους είναι αλλού...στο σωστό κ ποιοτικό ρεύμα.
Σκέψου ότι ο τελικός nap200 παράγει 80watt κ μπορεί να οδηγήσει άνετα πολλά "μεγάλα" κ δύσκολα ηχεία.

παίζουν όμως ρόλο στα atc... :)

...τα οποία είναι μεν εύκολο φορτίο (85dB δε), (και σε μικρό χώρο σαν το δικό μου ακόμα καλύτερα) όμως ποιοτική ενίσχυση την τραβάνε .. δηλαδή που λέει ο λόγος και το supernait και το supercap ΑΝ είχα την οικονομική δυνατότητα να τους προσθέσω, ακόμα καλύτερα! μια εφικτή λύση ψάχνω... που μάλλον θα είναι ο supernait..

Last edited:
Πολλοι φιλοι παντως παιζουν με atc και naim. O supernait ειναι μια πολυ καλη επιλογη. Αργοτερα με μια extra τροφοδοσια θα δουλευει ακομη πιο καλα αφου στην ουσια το extra τροφοδοτικο τον κανει προ - τελικο. Δηλαδη το εσωτερικο τροφοδοτικο παει ολο στα τελικα σταδια και το εξωτερικο στα ψηφιακα και την προενισχυση.

γιάννη καλημέρα, σαν ειδικότερος με τα ΝΑΙΜ το συνδυασμό supernait/19 τον έχεις απαντήσει και δη σε τέτοια τετραγωνικά? το ταίριασμα τους ΠΩΣ σου φάνηκε?

Κοιτα θα ειμαι ειλικρινης. Εμενα ετσι κι αλλιως μου αρεσουν τα naim οποτε κακο λογο (ασχετα με το εμποριο) δεν θα ακουσεις να λεω για αυτα! Τωρα με τα συγκεκριμενα atc ειχε φιλος τον συνδυασμο και ηταν πολυ ευχαριστημενος. Μονο οταν πηγε σε εντελως αλλη κατηγορια ηχειου ειχε ουσιωδης διαφορες. Στα τετραγωνικα σου νομιζω οτι θα "κενταει"...

Πολυς κοσμος ακουει naim - atc οπως και naim - harbeth.

και κάποιοι ... ΚΑΙ τα δύο ... (χεχε) εντάξει στα harbeth πλέον αναβάθμισα... (μάλλον για πολύ καιρό θα είμαι ήσυχος).

σύντομα για να μην φύγουμε σε off-topic, μετά από Sugden, Naim, που σαφώς ταιριάζουν (για διαφορετικούς λόγους) ΑΨΟΓΑ με τα Super HL5 νομίζω πως έκλεισα -για καιρό τουλάχιστον- με ΤΟΝ κορυφαίο (όχι έναν από τους κορυφαίους) soiid state ολοκληρωμένο, που έχει ακούσει ΠΟΤΕ -σύμφωνα με τα γραφόμενά του, και ανεξαρτήτως τιμής- ο Sam Tellig (Stereophile) και κυρίως τα αυτιά μου -με τα συγκεκριμένα ηχεία-... LFD Zero LE (πλέον έχω τον mkIV).

σύντομα για να μην φύγουμε σε off-topic, μετά από Sugden, Naim, που σαφώς ταιριάζουν (για διαφορετικούς λόγους) ΑΨΟΓΑ με τα Super HL5 νομίζω πως έκλεισα -για καιρό τουλάχιστον- με ΤΟΝ κορυφαίο (όχι έναν από τους κορυφαίους) soiid state ολοκληρωμένο, που έχει ακούσει ΠΟΤΕ -σύμφωνα με τα γραφόμενά του, και ανεξαρτήτως τιμής- ο Sam Tellig (Stereophile) και κυρίως τα αυτιά μου -με τα συγκεκριμένα ηχεία-... LFD Zero LE (πλέον έχω τον mkIV).
μπραβο,επιτελους να ξεφυγουμε λιγο απο τις κλασσικες συνταγες.

Ok, μπράβο και απο μένα για την ψαγμένη επιλογή ,το εν λόγω μηχάνημα δεν το έχω ακούσει....αλλά για να το διαλέξεις και μετά από ΝΑΙΜ κλπ θα πρέπει να σε ικανοποιεί πολύ.

Εξ όσων γνωρίζω, τα Harbeth κουρδίζονται με τους ενισχυτές της LFD. Επομένως είναι η ενδεδειγμένη επιλογή (αλλά ασφαλώς όχι και η μόνη).

Μαλλον για μένα λέει ο Γιάννης,είχα τα ATC SCM 19 για ένα ένα χρόνο περίπου και σ`αυτό το διάστημα δοκίμασα 3-4 ενισχυτες αλλά κυρίως έπαιξαν με τους δικους μου,όλοι
Naim. Το πρώτο συστημα είχε ενισχυτές τους NAC 122X-NAP 150 αργότερα ήρθε ο Supernait ,το περισσότερο καιρό όμως έπαιξαν με τον συνδιασμό Supernait-Hicap.
Είναι περιττό νομίζω να πω οτί τα SCM19 έπαιξαν καλύτερα με τον Supernait-Hicap,για την ακρίβεια έπαιξαν πάρα πολύ καλά και το λίγο διάστημα που τα είχα το καταευχαριστήθηκα.
Τα 80 watt που βγάζει ο Supernait είναι Naim watt και είναι υπεραρκετά.

Καλησπέρα,
Όταν έψαχνα ενισχυτή για τα 40άρια μου, είχα φέρει σπίτι μου μεταξύ άλλων και έναν naim supernait με το εξωτερικό τροφοδοτικό.
Βρήκα τον συνδιασμό απρόσμενα πάρα πολύ καλό. Μετά ανακάλυψα ότι σε ένα αγγλικό forum που είχα πετύχει, οι περισσότεροι κάτοχοι παθητικών atc επέλεγαν ενισχυτικά της Naim περισσότερο και από τα αντίστοιχα της μαμάς ATC. Κάτι θα ξέρουν, δεν μπορεί.
Όπως έχει πει και σε αρκετούς φίλους, αν δεν έπαιρνα τελικά τον ASR Emitter Ι, το πιθανότερο σενάριο ήταν να είχα καταλήξει με το Naim. Τολμώ να πω ότι ο συνδυασμός των ATC μου με τον Naim μου άρεσε περισσότερο από τον αντίστοιχο συνδυασμό με τον Plinius 9200 αλλά κρατάω μια μικρή επιφύλαξη μιας και τον συνδυασμό με τον plinius τον άκουσα σε κατάστημα και όχι στο σπίτι μου

ναι , κι εγώ από τον 9100 που είχα εδώ.. με τα 11 ο xs έδινε αυτό το PRAT που κάνει απόλαυση τη rock (κυρίως). ο plinius είναι κι αυτός απολαυστικός πάντως.. ρε σεις, παιδιά μιλάμε, στο τέλος-τέλος, για εταιρίες ΘΡΥΛΟΥΣ.. από κει και πέρα παίζει το προσωπικό γούστο.. το PRAT της NAIM με τη μηδενική παραμόρφωση του ATC είναι ΤΑΜΑΜ για τη σοφίτα μου ...

θα μου πείτε γιατί θες τα 19 ? δε σου κάνει το 11 με τον xs αφού γουστάρεις ? η απάντηση είναι (δεν καταλαβαίνετε ? αφού Harbethάς είμαι !) το φοβερό και τρομερό mid-range του 19.... (τελεία.-)

Εξ όσων γνωρίζω, τα Harbeth κουρδίζονται με τους ενισχυτές της LFD. Επομένως είναι η ενδεδειγμένη επιλογή (αλλά ασφαλώς όχι και η μόνη).

o Alan Shaw (Harbeth) απ' όσο θυμάμαι ακούει με διάφορα π.χ. θυμάμαι προ-τελικό της Quad (πάνω από 20ετίας μηχανήματα), και προτείνει ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ γνωστό και αξιοπρεπή ενισχυτή.. είναι άνθρωπος πέρα από κολλήματα με καλώδια και βάσεις etc...

o Richard Bews (LFD) από την άλλη χρησιμοποιεί ΠΟΛΛΑ υλικά ΜΟΝΟ παλιά... (που αγόραζε -καινούρια εννοείται ΤΟΤΕ- (και στόίβαζε) από ηλεκτρονικά-δικα μέχρι και πολλά χρόνια πριν) ...

η όλη φιλοσοφία της LFD είναι minimal και έχει σκοπό να ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ (ότι κάνει δηλαδή και η Harbeth) και όχι συχνότητες ή λεπτομέρειες. εννοείται πως με το συνδυασμό των 2 (εντάξει δε βλάπτει και μια καλή πηγή ή ένα dac) κάποιος ΞΕΧΝΑ την ΟΠΟΙΑ ψηφιακίλα ... ειδικά με ΑΡΚΕΤΑ ιαπωνέζικα remaster (των παλιών μουσικών που ακούω) ή άλλα που φτιάχνω μόνος μου, και μιλάω ΜΟΝΟ για CD.. τα φουσκωμένα σώματα και η ΟΛΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ είναι τέτοια που ΟΣΟΙ ήρθαν σπίτι ψάχνουν το (κρυμμένο) Τhorens με την DL-103 (που φυσικά ΔΕΝ παίζει) ...

Να προτείνω και εγώ κάτι διαφορετικό;
Unison Unico.

Τον έχω (SE), με άλλα βέβαια ηχεία, αλλά κολλητός που έχει τον ίδιο σε συνδυασμό με τα SCM40 ο ήχος του είναι πολύ γλυκός (προφανώς λόγω λάμπας).