Αλλαγη primare i30 σε ολοκληρωμενο με λυχνιες

CarlosM

Senior Member
10 August 2009
395
ΠΑΤΡΑ
Καλησπερα, σκεφτομαι να αλλαξω σχολη στο ενισχυτικο μου. Τα ηχεία ειναι tempo VI. Τι λετε προς τα που να κοιταξω?? εως 3000 το πολυ 3500

Άκου και τον i32, ...όχι δεν τρελλάθηκα απλά αν ψάχνεις για καλό λαμπάτο ήχο είναι απο τους πιό λαμπάτους σε ήχο ενισχυτές που έχω ακούσει ακόμα και απο πολλούς με ...λάμπες..
Τί και άν είναι διακοπτικός; Προσώπικά το θεωρώ πλεονέκτημα.

Εάν το φετίχ σου δεν συμπεριλαμβάνει οπώσδήποτε φωτισμό απο λάμπες νομίζω οτι θα επλαγείς, τωρα αν σε ενδιαφέρει να βλέπεις και τις λυχνίες θα χαλάσεις πολά περισσότερα για παρόμοιο ήχο με τους όποιους πρακτικούς συμβιβασμούς.

Πάντως καμία σχέση τα νεα μοντέλα με τον παλιό "καλό" ήχο της primare που προσωπικά τον έβρισκα πιό ξενέρωτο απο τσάι σε εξωραιστικό εκκλησιαστικό σύλλογο..

Και τέλος για να σταματήσω να σε ξενερώνω (πάντως έγραφα την αλήθεια) ο καλύτερος ήχος που έχω ακούσει απο λάμπες και AF είναι στου φίλου μου του Πανου που σου έχει ήδη απαντήσει στο νήμα. Χρησιμοποιεί τον ά π α ι χ τ ο Luxman SQ38U με ονειρικά αποτλέσματα. Στοιχίζει καινούριος πάνω απο τέσσερα χιλιάρικα βέβαια αλλα προσωπικά αυτός ο ενισχυτής έχει μπεί στο dreamist μου, και ας μην μου αρέσεουν οι λάμπες (όπως μάλον θα κατάλαβες..)

Last edited:
O πριμαρε ειναι καλος αρκετα, απλα πιστευω οτι η λαμπα θα εδινε περισσοτερη γλυκα απο τον πριμαρε και μια μεγαλυτερη σκηνη ισως. για το leben τι λετε???μου αρεσει πολυ ο ηχος του.Τον luxman δεν το εχω ακουσω αλλα εχω δει την παρουσιαση του πανου.

Για να πάρεις πιο γλυκό ήχο και μεγαλύτερη σκηνή δεν είναι ανάγκη να πας σε λάμπα. Κι ένας τρανσιστοράτος μπορεί να σου δώσει αυτό που ψάχνεις.
Για γράψε και το υπόλοιπο σύστημα για να έχουμε πληρέστερη εικόνα.
Καλό θα είναι να ακούσεις και λαμπάτους αλλά και τρανσιστοράτους στο σύστημά σου και να αποφασίσεις. Για ποιον leben λες?

Αγαπητέ φίλε, ο λόγος που επέλεξα λάμπα ήταν γιατί ήθελα να πάρω λίγη παραπάνω μουσικότητα, και διαφάνεια από ότι με ένα τρανζίστορ. Βέβαια καλά επίπεδα μουσικότητας μπορείς να πάρεις και από τρανζιστοράτους ενισχυτές ειδικά από μηχανήματα που λειτουργούν σε τάξη Ά όπως του αγαπητού φίλου ASTOBOY που τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Η μεγάλη στερεοφωνική εικόνα είναι ένα μεγάλο προσόν που διαθέτουν οι ενισχυτές που λειτουργούν σε τάξη Ά. Όχι ότι οι υπόλοιποι βέβαια πως οι υπόλοιποι δεν το έχουν. Η λάμπα είναι κάτι το διαφορετικό σε σχέση με το τρανζίστορ. Το μεγάλο ατού είναι ότι μπορείς να παίξεις με τις λυχνίες και να φέρεις τον ήχο στα μέτρα που θέλεις μέσα στα πλαίσια του δυνατού βέβαια. Όμως αν επιλέξεις λυχνία πρέπει κατά την γνώμη μου να το ψάξεις καλά και να πάρεις ένα καλό μηχάνημα. Στα λεφτά βέβαια που διαθέτεις μπορείς να βρεις αρκετά μηχανήματα πολύ σοβαρά! Σε κάθε περίπτωση θα σου πρότεινα να κάνεις μια ακρόαση στο σύστημά σου αλλά με μια καλή λάμπα (ενισχυτή). Αν ποτέ βρεθείς στα μέρη μου μπορείς να έρθεις για ακρόαση. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος που πήρα λάμπα και ειδικά τώρα με την αλλαγή λυχνίων που έχω κάνει είμαι δυο φορές πιο χαρούμενος. Αν ρίξεις μια ματιά στο διαδίκτυο θα δεις πολλούς με ηχεία Audio Physic να παίζουν με λάμπα. Όπως επίσης τεέυταία βλέπω και πολλά νήματα να ανοίγουν που έχουν να κάνουν με κόσμο που θέλει να πάει στην λάμπα.

Τέλος πάντων ότι και αν αποφασίσεις κάνε μια δοκιμή στο σύστημά σου αν έχεις αυτήν την δυνατότητα. Άκου και τον primare I32 που σου πρότεινε ο ASTOBOY. Τον έχω ακούσει λίγο και έπαιζε όντως πολύ ωραία.

Υπάρχουν πολλές καλές επιλογές σε λάμπα που μπορούν να παίξουν πολύ καλά! Αν μπορείς πήγαινε στον Ορφέα Πάτρας και άκου τον Copland Cta 402 αν τον έχουν. Δεν ξέρω αν έχει άλλα καταστήματα Hi-fi στην Πάτρα και γι αυτό σου προτείνω το συγκεκριμένο. Αν όμως μπορείς να έρθεις από Αθήνα κάνε ακροάσεις.

τα tempo μπορουν να παιξουν με λαμπα; δε δοκιμαζεις και το vfm hegel h200? ο ισοβιτης (μελος κι αυτος) στελνει επαρχια για ακροαση.

Για Leben προφανώς ξεχνάς τον μικρούλη CS300 με τα 12-15 watts και κοιτάς τουλάχιστον από τον 32άρη CS600 και πάνω ο οποίος, όμως, υπερβαίνει το χρηματικό όριο που έθεσες αν αγοραστεί καινούργιος.

τα tempo μπορουν να παιξουν με λαμπα; δε δοκιμαζεις και το vfm hegel h200? ο ισοβιτης (μελος κι αυτος) στελνει επαρχια για ακροαση.

Κοίταξε... Με 300Β σίγουρα δεν θα έπαιζαν ούτε τα step25. Αλλά όταν ρωτάς αν θα έπαιζαν με λάμπα τι εννοείς; Με 300Β, με 6550, με κτ88, με κτ120, με el34;

Γιατί η κάθε λάμπα έχει και τα δικές τις δυνατότητες.

Αν βάλεις κανεναν single ended δεν θα τα παίξει. Δεν το ρωτάς κιόλας σε τέτοια περίπτωση..... Αλλά ένας Copland cta402 θα τα χόρευε ή ένας ayon spirit, ή ένας jadis orchestra και ένα σωρό άλλοι στα λεφτά του φίλου.

Επίσης αν έχετε την απορία κάντε μια ακροασούλα καμιά φορά έτσι για να έχετε την εμπειρία και εσείς.

Για Leben προφανώς ξεχνάς τον μικρούλη CS300 με τα 12-15 watts και κοιτάς τουλάχιστον από τον 32άρη CS600 και πάνω ο οποίος, όμως, υπερβαίνει το χρηματικό όριο που έθεσες αν αγοραστεί καινούργιος.

+1

Φίλε Carlos βάλε στην εξίσωση και έναν pathos καθώς και τον Unico 100 της Unison απο υβιδρικούς. Πολύ σοβαρές προτάσεις απο υβιδρικούς που έχουν προοπτική να σε καλύψουν σε αυτό που ψάχνεις και έχουν και τα μαγικά γυαλάκια πάνω..

Επίσης η καθαρή τάξη Α είναι μια σοβαρή εναλλακτική με μεγάλο κόστος όμως και απαγορευτικές για το καυτό Ελληνικό καλοκαίρι θερμοκρασίες αλλα το ίδιο πρόβλημα έχουν και οι λάμπες για εσένα που το σκεύτεασαι....

Πήγαινε μια βόλτα στον Ορφέα και αν έχουν τα Tempo εύκαιρα εκεί (μάλλον ναι), άλλαξε πάνω τους ενισχυτές στην τιμή που θες να κινηθείς. Πάρε και τον ενισχυτή σου μαζί (αν δεν τον έχουν στο μαγαζί) για να ακούσεις αν αξίζουν τον κόπο οι διαφορές. 3 χιλιάρικα είναι πολλά λεφτά για να πάρεις οριακές βελτιώσεις.

+1 Περα απο κάποιες προτάσεις για δοκιμή και κάποιες εντυπώσεις ανθρώπων που των οποίων ξέρεις κατα πόσον τα γούστα και τα χούγια ταιριάζουν με τα δικά σου μην περιμένεις να αποκομίσεις απο αυτό εδώ το νήμα τίποτα το ουσιαστικό.

Τα λεφτά είναι πολλά, και τα χαρτιά (προτάσεις) ρίχτηκαν στο τραπέζι.. Τώρα είναι η σειρά σου να κάνεις την κίνηση και τουλάχιστον να πάς στον ορφέα που έχει και κοντά σου αλλα έχει και τα περισσοτερα μηχανήματα που σου προτάθηκαν για να σχηματίσεις την δική σου άποψη αλλα και να κάνεις τις επιλογές σου που μόνο εσύ μπορείς να κάνεις και κανείς άλλος για εσένα γιαυτό μην κάνεις το λάθος να προσπαθήσεις να σχηματίσεις άποψη μονο απο αυτό εδώ το νήμα, στην καλύτερη περίπτωση θα καταλήξεις πολύ πιο μπερδεμένος απο όταν ξεκίνησες και εδώ θα έχουμε άλλο ένα βαρετό νήμα με μια ατελείωτη λίστα προτάσεων απο σχεδόν όλους τους κατασκευαστές στην κατηγιρία τιμής που κινεισαι..

Your Move... Kαι φυσικά περιμένουμε τις εντυπώσεις και πιθανές αποφάσεις σου με ενδιαφέρον.