Αλλαγη προενισχυτη

Πρωτα κανω bank transfer και μετα μου το στελνει; Ειναι σχετικα ασφαλες;

Έχω ψωνίσει από Γερμανό έμπορο μέσω του audio-markt και όλα πήγαν σούπερ. Αν θες, στείλε ένα μέιλ στο audio-markt για συμβουλές, για το αν ξέρουν τον έμπορο, αν είναι αξιόπιστος κ.λπ. Εμένα μου είχαν απαντήσει αμέσως διαβεβαιώνοντάς με απολύτως, και είχαν δίκιο. Μετά, αρχίζεις τα μέιλ με τον Ολλανδό, αν θες κάνε και κάνα παζάρι, και θα τον βρείτε τον τρόπο.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι έχεις αποφασίσει για το μηχάνημα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις
Να ρωτησω κατι. Εχει ακουσει κανεις τον αλεφ 3 με προενισχυτη (αξιολογο) αλλης εταιρειας με καλα αποτελεσματα;

Να ρωτησω κατι? ανησυχεις οτι δεν θα ταιριαξει ο Χ2.5 του Παςς με τον Αλεφ σου αλλα δεν ανυσηχεις μηπως δεν κατσει αλλου κατασκευαστη σχεδιο ?

εγώ ακόμα δεν κατάλαβα γιατί τρώγεσαι να αλλάξεις στα τυφλά προενισχυτή σκάζοντας τόσα λεφτά σε ένα site το οποίο εσύ προσωπικά φοβάσαι. Αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει πάντα και η λύση να κανονίσεις ακροάσεις ενισχυτικών ίσως και άλλης μάρκας πακέτο :p

Έχει πάνω από 10 χρόνια που άκουσα τον σκαντζόχοιρο. Έπαιζε με έναν λαμπάτο προ ιδιοκατασκευή και ηχεία τα ταπεινά AS S20 σε μικρό δωμάτιο. Έπαιζε (και ζέσταινε τον χώρο) πάρα πολύ καλά. Μόλις βάλαμε επάνω τον mbl 4004 έπεσαν σαγόνια. Έκανα αμάν να πάρω πίσω τον προ.

Βέβαια ο mbl δεν βρίσκεται εύκολα οπότε θα σου πρότεινα αφενός να δοκιμάσεις τον B1 του Νέλσονα ή κάποιον άλλον καλόν παθητικό (π.χ. prometheus) μήπως σου κάτσει (αλλά αν σου κάτσει...), αφετέρου θα δοκίμαζα και τον OPA του Μανώλη του Τζωρτζάκη.

Και κάτι άλλο. Μην διανοηθείς να δώσεις τον τριάρη. Έχω ακούσει και τον πεντάρη και τον μηδένS. Τον ήχο του τριάρη δεν τον είχαν.

Να ρωτησω κατι? ανησυχεις οτι δεν θα ταιριαξει ο Χ2.5 του Παςς με τον Αλεφ σου αλλα δεν ανυσηχεις μηπως δεν κατσει αλλου κατασκευαστη σχεδιο ?

Ανησυχω και για τα δυο.

εγώ ακόμα δεν κατάλαβα γιατί τρώγεσαι να αλλάξεις στα τυφλά προενισχυτή σκάζοντας τόσα λεφτά σε ένα site το οποίο εσύ προσωπικά φοβάσαι. Αν κάτι δε σου αρέσει υπάρχει πάντα και η λύση να κανονίσεις ακροάσεις ενισχυτικών ίσως και άλλης μάρκας πακέτο :p

Δεν φοβαμαι το σαιτ, απλως δεν εχω ψωνισει ξανα με μεγαλο ποσο απο το ιντερνετ.

Έχει πάνω από 10 χρόνια που άκουσα τον σκαντζόχοιρο. Έπαιζε με έναν λαμπάτο προ ιδιοκατασκευή και ηχεία τα ταπεινά AS S20 σε μικρό δωμάτιο. Έπαιζε (και ζέσταινε τον χώρο) πάρα πολύ καλά. Μόλις βάλαμε επάνω τον mbl 4004 έπεσαν σαγόνια. Έκανα αμάν να πάρω πίσω τον προ.

Βέβαια ο mbl δεν βρίσκεται εύκολα οπότε θα σου πρότεινα αφενός να δοκιμάσεις τον B1 του Νέλσονα ή κάποιον άλλον καλόν παθητικό (π.χ. prometheus) μήπως σου κάτσει (αλλά αν σου κάτσει...), αφετέρου θα δοκίμαζα και τον OPA του Μανώλη του Τζωρτζάκη.

Και κάτι άλλο. Μην διανοηθείς να δώσεις τον τριάρη. Έχω ακούσει και τον πεντάρη και τον μηδένS. Τον ήχο του τριάρη δεν τον είχαν.
Εχω παθητικο,δηλ. ενα ποτ DACT , πολυ καλο , παιζει πιο καθαρα μ'αυτο αλλα με τον Croft νομιζω παιζει πιο δυναμικα.Θελει λιγο κερδος. Θα κοιταξω για τον mbl. Ο Β1 ειναι diy;

Βρηκα τους mbl 4010 και 5010, ποιος ειναι καλυτερος;

Last edited:
Το both πάει στο να τους ακούσεις. Συγκριτικά ο 5010 είναι λίγο πιο εξευγενισμένος από τον 4004 αλλά δεν δικαιολογεί την διαφορά τιμής (σαν καινούριος).

Αν τώρα αναφέρεσαι στον 5010 της Springair που έχει το Audiomarkt έχω να πω ότι είναι αρκετά παλιό μοντέλο, αλλά ο πωλητής αξιόπιστος. Προσοχή στις XLR εξόδους του 5010 (αν τις χρειάζεσαι) είναι 4πολικές ενώ στον 4004 είναι οι συνηθισμένες 3πολικές

Το both πάει στο να τους ακούσεις. Συγκριτικά ο 5010 είναι λίγο πιο εξευγενισμένος από τον 4004 αλλά δεν δικαιολογεί την διαφορά τιμής (σαν καινούριος).

Αν τώρα αναφέρεσαι στον 5010 της Springair που έχει το Audiomarkt έχω να πω ότι είναι αρκετά παλιό μοντέλο, αλλά ο πωλητής αξιόπιστος. Προσοχή στις XLR εξόδους του 5010 (αν τις χρειάζεσαι) είναι 4πολικές ενώ στον 4004 είναι οι συνηθισμένες 3πολικές
Ο 4004 εχει ρυθμιση κερδους;

Εχω τον 4004 (αυτον τον ίδιο που λέει ο Έκτωρ) κσι είχα και τον βιταλ πιο παλιά.
Το να συγκρίνονται εστω στα λόγια είναι ιεροσυλία

Re: Απάντηση: Αλλαγη προενισχυτη

Οχι , δεν τον ακουσα απο πριν αλλα πηρα πληροφοριες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλαγη προενισχυτη

Οχι , δεν τον ακουσα απο πριν αλλα πηρα πληροφοριες.

Δεν ξερω ποια απο τις δυο εκδοσεις πηρες ,την αρχικη που θεωρηται πιο audiophile αλλα στη ουσια ειναι buffer,η την δευτερη που εχει μεγαλυτερο κερδος +6db [αν θυμαμαι καλα].Στη πρωτη περιπτωση πιθανοτατα να πρεπει να τσεκαρεις αν η ευαισθησια του τελικου ειναι τετοια ωστε να οδηγηθει σωστα απο τον 4.7
Οπως και να εχει καλοριζικος και ευχομαι να τον απολαυσεις