Αλλαγή πυκνωτών;

dionisp

Established Member
25 January 2007
148
Τελικά ρε παιδιά κάθε πότε πρέπει να κάνει κάποιος service στον ενισχυτή του; Υπάρχουν κάποιες άμεσες- τρανταχτές ενδείξεις; Μη μου πείτε ότι μειώνεται η ποιότητα γιατί αν ακούς το σύστημα κάθε μέρα λίγο δύσκολο να παρατηρήσεις μικροαλλαγές.

Επίσης τι κάνουμε σέρβις τον προ, τον τελικό ή και τους δύο;

Είναι παλιά τα μηχανήματα? Εχουν ''γράψει'' ατελείωτες ώρες λειτουργίας? Εχεις παρατηρήσει κάποια δυσλειτουργία? Σκέφτεσαι κάποια πιθανή αναβάθμιση? Γράψε κάποια περισότερα στοιχεία και το ξανασυζητάμε....
Καλό είναι πάντως,αν το αποφασίσεις,να το κάνεις και στον προ...

audioj τα μηχανήματα είναι 7ετίας. Τουλάχιστον όσο καιρό τα έχω εγώ (2ο χέρι) παίζουν σχεδόν όση ώρα είμαι σπίτι. Σε όλα τα υπόλοιπα απαντάω όχι. Δεν υπάρχει κάτι το οποίο να με ανησυχεί. Απλά μου έχουν πει πάρα πολύ ότι η ζωή κάποιων εξαρτημάτων τελειώνει λογικά κάποτε και για αυτό χρειάζεται service στα μηχανήματα.

Δεν ισχύει;

Αφού δεν έχεις κάποιο εμφανές πρόβλημα,μην τα ''ενοχλείς''... Η μόνη περίπτωση που μένει,είναι αν κάποια στιγμή και μόνο αν το ''ψάχνεις'',να κάνεις κάποια αναβάθμιση κυρίως στους πυκνωτές δηλαδή.... Κάποια στιγμή,αποσύνδεσέ τα,βγάλε τα εκτός ρεύματος εννοείται,άνοιξε τα καπάκια και προσεκτικά με αέρα και πινελάκι καθάρισέ τα απο την σκόνη και τέλος!

Βεβαίως υπάρχουν ενδείξεις.
Οταν αρχίσει να σε τρώει η τσέπη σου έφτασε η ώρα.
ετσι ακριβως .....:flipout::flipout:

εγω που τους αλλαξα στον LUXMAN L 230 που αγορασα 80 ευρω απο το ΕΒΑΥ δεν καταλαβα καμια διαφορα ....

δεν ξερω ομως τι θα εκανε αν εβαζα μεγαλυτερους !:grandpa:

Μπορεί να χρειαστεί, αλλά συνήθως μετά τη 10ετία.
Εφ' όσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, χρειάζεται ένα ξεσκόνισμα και πέρασμα τις κολλήσεις με κολλητηρι.
Τώρα μετά τη 10ετία αν αλλάξεις τους ηλεκτρολυτικούς με ίδιας τιμής και ποιότητας, σίγουρα θα ακούσεις διαφορά.

Μόνο αν σου έχει σκάση κανένας ηλεκτρολυτικός που θα το διαπιστώσεις απο τα ζουμιά
Και ειδικά άν δεν ακούς τον ενισχυτή τέρμα ένταση δεν έχεις κανένα λόγω να τους αλλάξεις...