Αλλαγή σκληρού δίσκου σε PS3

farflung

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,017
refugee from Eta Carinae
Γεια σας παιδια,ξερει κανεις να μου πει αν αλλαζει ο σκληρος στο ps3 τι τυπος ειναι και αν γινεται ευκολα η θελει να το πας καπου? :HTEHETH63:

Απάντηση: αλλαγη σκληρου δισκου σε PS3

Με μια βιδούλα που βγάζεις στα πλάγια βγαίνει το καπάκι και μαζί ο σκληρός. Είναι 2,5 SATA (από laptop δηλαδή) και ξέρω ότι παίρνει και 120GB. Μόλις ανάψεις πάλι το PS3 σε ρωτάει να κάνει format τον σκληρό, λες ναι και μετά από κανά 3ώρο 4ώρο είσαι έτοιμος. Απλά όταν βγάλεις τον σκληρό να μην το έχεις καν στην πρίζα

Re: αλλαγη σκληρου δισκου σε PS3

To programma τις σονυ δλδ δεν χανετε? Που ειναι εγκατεστημενο?

Το OS της sony δεν είναι στο σκληρό.
Παίρνει ότι θές , και 3.5 με ένα μικρό μετατροπέα (αν και θα μείνει έξω)

Και εγώ βλέπω τον Usb σαν καλύτερη λύση για αρχή, αν και δεν δέχεται demo , αρχεία πάνω από 4 gb και δεν δουλεύει εκεί το baground downloading ...

Δεν ξέρω αλλά δεν έχω ακούσει για περιορισμό... "εσωτερικό" έχω διαβάζει ότι παίρνει και 750GB , και σε usb θυμάμαι για έναν 500GB της seagate.
(στους εξωτερικούς-usb υπάρχουν και ασυμβατότητες με κάποια κουτιά)

Απάντηση: αλλαγη σκληρου δισκου σε PS3

Ο περιορισμός των αρχείων του εξωτερικού,έχει να κάνει με το format του δίσκου;
Αν είναι δηλαδή FAT32 ή NTFS?

Ναι, το OS του ps3 υποστηρίζει μόνο fat32 προς το παρόν από usb.

Αναρωτιέμαι, ένα PS3 με linux, λογικά δε θα μπορεί να διαβάσει εξωτερικό δίσκο φορμαρισμένο σε xfs, ext3 ή ReiserFS;

Το έχει δοκιμάσει κανείς; Σ' αυτή την περίπτωση, παρακάμπτεται το πρόβλημα μη ανάγνωσης μεγάλων αρχείων.

Ναι, από linux είναι Οκ....
(βέβαια έναν ext3 εξωτερικό usb, δεν θα τον βλέπεις μετά στο ps3OS)

Ναι, αλλά όταν βγει ο αντίστοιχος του CoreAVC για linux, τι ωραία που θα παίζει τα .mkv!

Απάντηση: Re: αλλαγη σκληρου δισκου σε PS3

Αναρωτιέμαι, ένα PS3 με linux, λογικά δε θα μπορεί να διαβάσει εξωτερικό δίσκο φορμαρισμένο σε xfs, ext3 ή ReiserFS;

Το έχει δοκιμάσει κανείς; Σ' αυτή την περίπτωση, παρακάμπτεται το πρόβλημα μη ανάγνωσης μεγάλων αρχείων.
Με yellow dog linux κ ένα αρχείο για να διαβάζει ntfs partitions, είδε τέτοιο partition κανονικά, κ διαβάζει κ γράφει.
Δεν θυμάμαι από που το είχα βρει, αλλά με λίγο ψάξιμο το βρίσκεις στο διαδίκτυο.

Βασικά με το arch linux που έχω στο πισί, κατέβασα ένα tool από το pms της διανομής, το οποίο διαβάζει και γράφει ntfs.

Πάντως αν/όταν πάρω PS3, θα του βάλω debian. Τα υπόλοιπα τα θεωρώ ημίμετρα.

Μεχρι ποσα GB δισκο δεχεται?

Με το 2,10 firmware βλεπει ntfs στον εσωτερικο δισκο?

Sata και τι ειδους?

7200 στροφες?

πχ αυτος εδω θα δουλεψει?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303798

Last edited:

ntfs δεν βλεπει και λεγεται οτι καλο ειναι να βαζουμε δισκο με τις ιδιες στροφες ,5400.Μεχρι 160 σιγουρα παιρνει,για παραπανω απλα δεν γνωριζω.