Επειδή ο 160αρης που είχε το Macbook τελείωσε στο πιτς φυτίλι είπα να αλλάξω το δίσκο με έναν 320αρι που είχα. Το θέμα μου ήταν να κάνω Clone Disk και όχι να περάσω το λειτουργικό από την αρχή (βαριόμουν να ξαναστήσω όλο το μηχάνημα από το τπτ). Ακολούθησα λοιπόν την ακόλουθη διαδικασία:
Bootάρω από το cd του snow και ανοίγω το disk utility
Συνδέω τον νέο δίσκο (320) με usb και κάνω restore τον Machintosh HD (160) στον 320αρη.
Μετά από κανένα 2ωρο που ολοκληρώθηκε η διαδικασία κλείνω τον υπολογιστή και πιάνω το κατσαβίδι.
Βάζω τον 320αρη μέσα κλείνω το μηχάνημα και ανοίγω το mac.
Το σύστημα bootαρει κανονικότατα και όλα δουλευούν ρολόι με το νέο δίσκο.
Το μόνο πρόβλημα που έχω (και γι αυτό γράφω το παρόν) είναι ότι σε κάθε εκκίνηση του υπολογιστή (είτε power on είτε restart) από τη στιγμή που 8α πατήσω το power μέχρι να εμφανιστεί το μηλαράκι στην οθόνη και να αρχίσει να φορτώνει το snow μεσολαβεί ένα αρκετά μεγάλο διάστημα της τάξεως των 10 με 15 δευτερόλεπτα.
Έχει κάποιος φίλος καμία ιδέα γιατί να συμβαίνει αυτό?
Bootάρω από το cd του snow και ανοίγω το disk utility
Συνδέω τον νέο δίσκο (320) με usb και κάνω restore τον Machintosh HD (160) στον 320αρη.
Μετά από κανένα 2ωρο που ολοκληρώθηκε η διαδικασία κλείνω τον υπολογιστή και πιάνω το κατσαβίδι.
Βάζω τον 320αρη μέσα κλείνω το μηχάνημα και ανοίγω το mac.
Το σύστημα bootαρει κανονικότατα και όλα δουλευούν ρολόι με το νέο δίσκο.
Το μόνο πρόβλημα που έχω (και γι αυτό γράφω το παρόν) είναι ότι σε κάθε εκκίνηση του υπολογιστή (είτε power on είτε restart) από τη στιγμή που 8α πατήσω το power μέχρι να εμφανιστεί το μηλαράκι στην οθόνη και να αρχίσει να φορτώνει το snow μεσολαβεί ένα αρκετά μεγάλο διάστημα της τάξεως των 10 με 15 δευτερόλεπτα.
Έχει κάποιος φίλος καμία ιδέα γιατί να συμβαίνει αυτό?