Αλλαγή συχνότητας SkyNews

greenfan

Established Member
20 November 2007
293
Αθήνα
Προσπαθώ να το πιάσω τη νέα συχνότητα, 12.604 στον Astra, αλλά δεν μου βγάζει καθόλου σήμα. Είναι δύσκολη συχνότητα για πιάτο 1m ή θέλει ρύθμιση το δικό μου πιάτο? Εχω κέντρο τον Astra και παράκεντρο τον Hotbird. Σημειωτέον πως προσπαθώ να πιάσω και τη συχνότητα 12.245 στον Hotbird για το Fox, αλλά μου βγάζει άσχετα κανάλια εκεί.

έχεις δίκιο για το fox.....μαυρίλα...
η 12604 κατεβαίνει κανονικά τουλάχιστον στο δικό μου 1.20

Προσπαθώ να το πιάσω τη νέα συχνότητα, 12.604 στον Astra, αλλά δεν μου βγάζει καθόλου σήμα. Είναι δύσκολη συχνότητα για πιάτο 1m ή θέλει ρύθμιση το δικό μου πιάτο? Εχω κέντρο τον Astra και παράκεντρο τον Hotbird.
Αν δεν κατεβάζεις την 12604 τότε δεν κατεβάζεις και τις 11836 & 11954. Ολες αυτές ανήκουν στον Astra 1H ο οποίος απαιτεί καλό συντονισμό του πιάτου. Στην Αθήνα κατεβαίνουν όλες οι συχνότητες του με 1 μέτρο. Συνεπώς θέλεις ρύθμιση. Αν παραμείνεις έτσι δες τι χάνεις:
http://www.lyngsat.com/astra1h.html
και αποφάσισε ανάλογα.

Απάντηση: Re: Αλλαγή συχνότητας SkyNews

Ποιά η διαφορά του 12.604 με το 10.834? Το Sky News International δεν είναι το ίδιο και στα δύο ή μήπως έχει και σε άλλη γλώσσα στο 12.604?
To Sky News μεταφέρεται από την 10832 Η στην 12604 Η (22000, 5/6) όπως μας ενημερώνει και το σχετικό τρέιλερ.
Παράλληλα εγκαταλείπει τον εύκολο 1Μ και εκπέμπει πλέον από τον αρκετά δύσκολο 1Η.

Μήπως υπάρχει κανένας καλός τεχνίτης για ρύθμιση πιάτου προς την Αγία Παρασκευή;
Ασε που σκέφτομαι να πάω σε πιάτο 1.20 και ίσως είναι η ευκαιρία.

Re: Απάντηση: Re: Αλλαγή συχνότητας SkyNews

To Sky News μεταφέρεται από την 10832 Η στην 12604 Η (22000, 5/6) όπως μας ενημερώνει και το σχετικό τρέιλερ.
Παράλληλα εγκαταλείπει τον εύκολο 1Μ και εκπέμπει πλέον από τον αρκετά δύσκολο 1Η.

Ναι σωστά! Πανω στο ζάπινγκ δεν διάβασα στο κυλιώμενο μήνυμα που περνούσε. Οπότε 12604 και είμαστε ready! Έχω 1.20μ και δεν έχω κανένα πρόβλημα. :guitarist:

To Skynews κατεβαίνει στην 12207 V , ενώ στην 12607 και για τις δύο πολώσεις δεν υπάρχει Skynews στα κανάλια που κατεβαίνουν

Attachments

• Skynews 11207.JPG
    Skynews 11207.JPG
    57 KB · Views: 13
  • skynews 11207 v.JPG
    skynews 11207 v.JPG
    38.5 KB · Views: 13
Σωστά, το τσέκαρα πάλι,καταβαίνει η συχνότητα άνετα,αλλά τα κανάλια έχουν περισσσότερα σπασίματα με 1,50 οffset Αθήνα σε σχέση με πριν,και δείχνουν τελείως οριακά.

Δεν ξέρω αν φταίει ο καιρός ή το LΝΒ μου μετά τις έντονες βροχές τελευταία.

Φταίνε οι διπλανές ισχυρές συχνότητες του 1L που παρεμβάλλουν (πχ η 12604Η παρεμβάλλεται από την 12610V που είναι πολύ ισχυρή), πράγμα που έχει αναφερθεί κάμποσες φορές ως τώρα σε σχέση με την λήψη ορισμένων συχνοτήτων από τις 19.2Ε. Το πρόβλημα εμφανίζεται πολύ πιο έντονα σε κινητά κάτοπτρα, στα οποία δεν υπάρχει η 'πολυτέλεια' να δοθεί το απαραίτητο στρίψιμο στο LNB, που θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό αυτό το φαινόμενο...

Last edited:

To Skynews κατεβαίνει στην 12207 V , ενώ στην 12607 και για τις δύο πολώσεις δεν υπάρχει Skynews στα κανάλια που κατεβαίνουν
Αναφέρομαι από λάθος στις 28.2E και όχι στις 19.0Ε

Το skynews στην 12604 κατεβαίνει στα 6.8 db S/N , χωρίς πρόβλημα

Attachments

• DSC01747.JPG
    DSC01747.JPG
    41.1 KB · Views: 6
Re: Απάντηση: Αλλαγή συχνότητας SkyNews

Φταίνε οι διπλανές ισχυρές συχνότητες του 1L που παρεμβάλλουν (πχ η 12604Η παρεμβάλλεται από την 12610V που είναι πολύ ισχυρή), πράγμα που έχει αναφερθεί κάμποσες φορές ως τώρα σε σχέση με την λήψη ορισμένων συχνοτήτων από τις 19.2Ε. Το πρόβλημα εμφανίζεται πολύ πιο έντονα σε κινητά κάτοπτρα, στα οποία δεν υπάρχει η 'πολυτέλεια' να δοθεί το απαραίτητο στρίψιμο στο LNB, που θα περιόριζε σε μεγάλο βαθμό αυτό το φαινόμενο...

Σε κινητό το κοίταξα,απλά πρίν λίγες μέρες δεν υπήρχε πρόβλημα,όπως εξάρχής που άλλαξε συχνότητα.