Αλλαγη τελικού απο GAMUT D-200 σε AUDIO RESEARCH D-400

Kαλησπερα Φιλε μου ,
Παλια 1993 ειχα τον ομοσταυλο του D200 AUDIO RESEARCH ,ειχε φοβερα μεσαια ,φοβερη εικονα ,ηταν σαν λαμπα ,τον επαιζα με προενισχυτη AUDIO RESEARCH LS7 και ηχεια SPENDOR SP100 ηταν φοβερο ταιριασμα εκεινη την εποχη ,,,.
Αλλα φιλε μου ειναι παλιος τωρα εχουν περασει τοσα χρονια ,θα εχουν γερασει τα αντερα του .

http://www.arcdb.ws/D400/D400.html
Να εισαι καλα
Ηλιας

Τον D-200 τον είχα και εγω πολύ καλός τελικός αλλα ο D-400 ακόμα καλύτερος.
Ηταν στην κούτα του (ο D-400) για περίπου 5 χρόνια στην αποθήκη βγήκε ξαναστρώθηκε για περίπου 24 ωρες και μετά μετρήσαμε τις χωρητικότητες των πυκνωτών που νομίζω ειναι το μόνο που πέφτει με τα χρόνια σε ενα τελικό τρανζιστοράτο και μου είπαν οτι εχουν πέσει ενα 4%.
Νούμερο πολύ μικρό.
Η AUDIO RESEARCH δεν έκανε οικονομία υλικών εκείνη την εποχή

Ο SME 309 δεν έχει αποσπώμενο headshell; Τότε το να παίζεις με τις κεφαλές είναι εύκολο!

Ο SME 309 δεν έχει αποσπώμενο headshell; Τότε το να παίζεις με τις κεφαλές είναι εύκολο!
Αυτη η τελευταια παρατηρηση με εκανε να αναρωτηθω και παρατηρησα οτι μιλαμε για διαφορετικά πραγματα λογο λάθους.
Ο Βραχίονας μου ειναι ο SME 3009 (εχω φάει ενα μηδενικό) που οπως ενημερώθηκα ειναι ενας πιο παλίος βραχίονας, αλλα εξίσου καλος.

Ο Κ.ΙΩΝΑΣ του Exclusive Audio μιλάει για van den hul mc1 αλλά ειναι αρκετά ακριβότερη απο οτι εχουμε πει εδώ.

Αυτη η τελευταια παρατηρηση με εκανε να αναρωτηθω και παρατηρησα οτι μιλαμε για διαφορετικά πραγματα λογο λάθους.
Ο Βραχίονας μου ειναι ο SME 3009 (εχω φάει ενα μηδενικό) που οπως ενημερώθηκα ειναι ενας πιο παλίος βραχίονας, αλλα εξίσου καλος.
Υπαρχει διαφορα ενεργου μαζας μεταξυ 309 και 3009 αν ο 3009 που εχεις εχει αποσπωμενο headshell,αλλα δεν αλλαζει και πολυ οσον αφορα την ΒΕΝΖ ACE.Aν ο 3009 που εχεις ειναι με το σταθερο headshell,η ενεργος μαζα του ειναι περιπου η ιδια με τον 309,οποτε παλι ειναι ενταξει.Μερικοι ισως σου πουνε οτι ο 3009 δεν παει καλα με κεφαλες MC.Μην δωσεις πολλη σημασια διοτι αυτη η αποψη ειναι εντελως λανθασμενη,απλα ρωτησε τους να σου πουνε και γιατι -bye-

Ο Κ.ΙΩΝΑΣ του Exclusive Audio μιλάει για van den hul mc1 αλλά ειναι αρκετά ακριβότερη απο οτι εχουμε πει εδώ.
Αμα ειναι να πας σε τετοια τιμη,οι επιλογες ειναι πολλες.Μια BENZ GLIDER SL ειναι φθηνοτερη και τουλαχιστον εξ'ισου καλη....κατα την αποψη μου βεβαια

Last edited:
3009 υπήρχαν πολλά μοντέλα.
ΙΙ, R, (μάλλον δεν έχεις ΙΙΙ ή ΙΙΙs)...
Μάλλον πρέπει να το προσδιορίσεις

και μεταξύ τους τεράστιες διαφορές στη μάζα....

Μάλλον πρέπει να το προσδιορίσειςκαι μεταξύ τους τεράστιες διαφορές στη μάζα....

Πολυ σωστο!!!!! Τα σχολια μου αφορουν τον series 2 και series S2 improved με μαζες μεταξυ περιπου 9-13γρ και αποσπωμενα η μη headshells.O series III εχει ενεργο μαζα 5γρ οποτε εκει παιζεται και καμια πολυ καλη ΜΜ κεφαλη

Ο ΙΙ S imp είχε 6.5 νομίζω...
9.5 ο ΙΙS..
Δεν θυμαμαι ακριβως αλλα νομιζω οτι ο πιο ελαφρυς ΙΙS ηταν αυτος με το σταθερο κελυφος γυρω στα 8.5-9γρ αλλα μπορει και να κανω λαθος.Το headshell που ειχαν και οι δυο ηταν περιπου 5-6 γρ.Ο πιο παλιος ΙΙ (πριν την εκδοση S )ειχε stainless steel tube,ενω ο ΙΙS αλουμινενιο.Εκει ηταν οι διαφορες στην μαζα κυριως.

Μάλλον πρέπει να το προσδιορίσεις

και μεταξύ τους τεράστιες διαφορές στη μάζα....

Απο τη στιγμή που το πικάπ το πήρα οπως είναι και φυσικά χωρίς manual πάω ψάχνωντας και με την πόλυτιμη βοηθεια σας εχω μάθει πολλα σε λιγο χρόνο.
Το μοντέλο του βραχίονα (οτι και καλά ηταν 309) μου το είπε ενας φίλος που είδε το πλατό.
Κατα τη διάρκεια του chat μας κατάλαβα οτι κατι δεν κόλαγε και ψάχνοντας το βρήκα το ταμπελάκι απο την πίσω μερια του βραχίονα σε πολύ περίεργη θέση.
Το ονομα από τα δεξια και πίσω και το νούμερο αριστερά και πίσω.
Πραγματικά πολυ καλά κρυμένο.
Αν δεν γράφει απολύτως τιποτε αλλο θα το τσεκάρω το απόγευμα για πιο μοντέλο πρόκειται?

Τελικά μια καλή αναζήτηση στο internet αν έχεις τις καταληλες πλη/ες δίνει απαντήσεις.
Μια εικόνα χίλιες λέξεις
SME 3009 S2 IMPROVED FIXED HEADSHELL.
http://www.smetonearms.com/index.php?main_page=product_info&cPath=1&products_id=74

Καντε copy paste στη μπάρα του explorer και πατήστε το photo gallery

Αρα που καταλήγουμε πια κεφαλή ?

Βρήκα μια Bluenote Boboli με 570 euro καινούργια στο κουτί της απο φίλο. Νομίζω η τιμή είναι πιο καλή απο τις Βenz ειναι όμως το ίδιο καλή μουσικά ?
Την εχει ακούσει κανένας?