Αλλαγη τελικού απο GAMUT D-200 σε AUDIO RESEARCH D-400

Εναλλακτικά σε φτηνότερη, την Audio Technica AToc9,... κοίτα, σου προτείνω κεφαλές οι οποίες είναι πιο ελαφρές και πιο πριμαριστές, αν υποτεθεί ότι το πρόβλημα είναι η 304, ή μάλλον το ταίριασμα της 304 με τον 309.

Αν είναι άλλο το πρόβλημα (εγώ παρότι δεν ξέρω τα συνοδά σου εκεί το εντοπίζω), ακούμε και άλλες γνώμες...

Ο συνδιασμος 309/304 δεν φαινεται να ειναι κακος.Μηχανικα θα ελεγα ειναι σχεδον ιδανικος.Η χαμηλη εξοδος της 304 σε σχεση με την ευαισθησια εισοδου του phono ισως προκαλει μικροπροβληματα τα οποια εκδηλωνονται με διαφορετικο τροπο αναλογα με τον χαρακτηρα των ενισχυτων που δοκιμαζεις/προτιμας

Last edited:
Εναλλακτικά σε φτηνότερη, την Audio Technica AToc9,... κοίτα, σου προτείνω κεφαλές οι οποίες είναι πιο ελαφρές και πιο πριμαριστές, αν υποτεθεί ότι το πρόβλημα είναι η 304, ή μάλλον το ταίριασμα της 304 με τον 309.

Αν είναι άλλο το πρόβλημα (εγώ παρότι δεν ξέρω τα συνοδά σου εκεί το εντοπίζω), ακούμε και άλλες γνώμες...
Η αudio technica OC9 III φαινεται να εχει αρκετα πιο ισορροπημενο ηχο σε σχεση με τις προηγουμενες,απ'οτι μου λεει ενας φιλος που την αγορασε προσφατα.Δεν την ακουσα ακομη για να εχω δικη μου γνωμη.Απο εξοδο εχει αρκετα υψηλοτερη απο την Denon 304 οποτε το phono θα δουλευει καλυτερα

Λόγο του ότι ειμαί πολυ νέος στο χώρο του πικάπ (ειχα και παλαιότερα αλλα όχι μεγάλων αξιώσεων) ας μου συχωρεθεί η άγνοια.
Αλάζοντας κεφάλη αλλάζουν και οι ρυθμίσεις αν ναι ποιές

Ασχετα όμως με τα περί πηγής η μοναδική αλλαγή που έγινε στο σύστημα ηταν η αλλαγή τελικόυ.
(Κανόνας οτι οι αλλαγές γίνονται μία μία)
Αρα οτι άκουσα κέρδος σε πρίμα ισως χάσιμο στα μπασα ειναι καθαρά θέμα GAMUT VS AUDIO RESEARCH

Λόγο του ότι ειμαί πολυ νέος στο χώρο του πικάπ (ειχα και παλαιότερα αλλα όχι μεγάλων αξιώσεων) ας μου συχωρεθεί η άγνοια.
Αλάζοντας κεφάλη αλλάζουν και οι ρυθμίσεις αν ναι ποιές
Ναι,αλλαζουν ολες οι ρυθμισεις.Κι αν δεν εχεις καποια πειρα καλυτερα να γινουν απο καποιο που ξερει

Αρα οτι άκουσα κέρδος σε πρίμα ισως χάσιμο στα μπασα ειναι καθαρά θέμα GAMUT VS AUDIO RESEARCH

Παντα ομως σε συναρτηση με ενδεχομενο προβλημα που δημιουργειται απο την μη ιδανικη ισως σχεση της 304 με το phono.Αν δεν σιγουρευτεις οτι στην πηγη/phono ολα δουλευουν σωστα,οτι συμπερασματα βγαλεις με αλλαγες αλλου,θα ειναι παραπλανητικα και λανθασμενα.Προσπαθησε να αποφυγεις να πεσεις στην παγιδα του να κανεις δυο λαθη για να βγαλεις ενα σωστο.Ειναι λανθασμενη και ακριβη τακτικη και ποτε δεν αποδιδει σωστα.

Last edited:
Η διάθεση υπάρχει και τα χέρια κάλα τα πάνε είμαι ηλεκτολόγος μηχανολόγος τα manual δεν υπάρχουν καμια πηγή υπάρχει?

Kάπου σε ένα συρτάρι εχω και μία DENON dl-103r καινούργια την είχα πάρει κάποτε μπάς και αυτή ματσάρει καλύτερα -λέω τώρα-:hmmmm:

Kάπου σε ένα συρτάρι εχω και μία DENON dl-103r καινούργια την είχα πάρει κάποτε μπάς και αυτή ματσάρει καλύτερα -λέω τώρα-:hmmmm:

Μπορει να ειναι λιγο καλυτερος ο συνδιασμος με το phono αλλα οχι με τον SME.

Δηλαδή εδώ λέμε οτι μονο τα αυτιά μου θα μου πουν αν άξίζει να βάλω μια κεφαλή φτηνότερη - (ΟΚ είπαμε παραπάνω το κόστος δεν παίζει ρόλο) και οτι μπορει και να παίξει και καλύτερα.
Αν υπάρχει αυτη η περίπτωση να το δοκιμάσω.

Μια πιθανοτητα που ταιριαζει απολυτα με τον SME,εχει αρκετα ψηλη εξοδο(0,4mV)που δεν θα δυσκολευει το phono σου,εχει εξαιρετικο ηχο και δεν ειναι ουτε πολυ ακριβη,ειναι η ΒΕΝΖ ACE SL.Ετσι θα μπορεσεις να αποφασισεις αν και τι θα ηθελες να βελτιωσεις στον ηχο του συστηματος σου.

Η διάθεση υπάρχει και τα χέρια κάλα τα πάνε είμαι ηλεκτολόγος μηχανολόγος τα manual δεν υπάρχουν καμια πηγή υπάρχει?

H διαθεση ειναι θετικο στοιχειο.Η πειρα στο σωστο στησιμο μιας κεφαλης ειναι αναγκαιο στοιχειο.Θα ελεγα καλυτερα να ζητησεις βοηθεια απο καποιο φιλο που εχει πειρα.Θα χρειαστουν και μερικα εργαλεια,προτρακτορας κλπ που ισως να μην εχεις;

Δυστυχως δεν γνωριζω ποιος ειναι ο αντιπροσωπος στην Ελλαδα,ας μας πει καποιος φιλος που ξερει

Και στο e-bay από γνωστό και σωστό πωλητή...

http://cgi.ebay.co.uk/Benz-Micro-MC...ltDomain_0&hash=item415ad82420#ht_2306wt_1139

$525 = 370 ευρώ με μεταφορικά... με απλό ταχυδρομείο (πρέπει να του το ζητήσεις να σου το στείλει συστημένο απλό, OXI με εταιρία courier) σχεδόν καθόλου πιθανότητα τελωνείου.

Last edited:
Πρόσφατα αλλάξα πηγή και εγινα πάλι αναλογικός με πικάπ MICHELL GYRODECK αλλά τα πρίμα του GAMUT D-200 μου φάνηκαν ξαφνικά -άδεια- τον οδήγώ με λάμπα με τον BAT 51-SE.
Αποφάσισα να τον αλλάξω με τον AUDIO RESEARCH D-400 (τέρας)
Οδηγώ τα Mezzo UTOPIA της JM lab
Νομίζω οτι κέρδισα στα μεσαία και πρίμα αλλα το μπάσο έχασε σε έλεγχο.
Ειμαι της άποψης προ λάμπα και τελικός τρανζίστορ.
Εχει κανείς άποψη στο θέμα AUDIO RESEARCH D-400 vs GAMUT D-200

Kαλησπερα Φιλε μου ,
Παλια 1993 ειχα τον ομοσταυλο του D200 AUDIO RESEARCH ,ειχε φοβερα μεσαια ,φοβερη εικονα ,ηταν σαν λαμπα ,τον επαιζα με προενισχυτη AUDIO RESEARCH LS7 και ηχεια SPENDOR SP100 ηταν φοβερο ταιριασμα εκεινη την εποχη ,,,.
Αλλα φιλε μου ειναι παλιος τωρα εχουν περασει τοσα χρονια ,θα εχουν γερασει τα αντερα του .

http://www.arcdb.ws/D400/D400.html
Να εισαι καλα
Ηλιας

Last edited:
Σας ευχαριστώ όλους .
Ψάχνω για τη συγκεκριμένη κεφαλή μπάς και τη βρώ απο κανα φίλο και την ακούσω πριν την αγοράσω εχω κάποιον στο μυαλό μου με πλατό με 2 βραχίονες και τρέλα με την αλλαγή κεφαλών. Για να δούμε !!