Αλλαγή του ONKYO HT S-3200

Καλά, έτσι γίνεται με τα καταναλωτικά προϊόντα όταν είσαι στο βγαίνω-δεν-βγαίνω, αχ και να 'χα λίγο ακόμη... .

Όπως το είπες. Το HK είναι τιμιότατη λύση και με προοπτικές (ένεκα κανονικού AV από την κανονική σειρά και όχι κάποιον που είναι φτιαγμένος για να είναι μέρος ενός 5.1 όλα σε ένα, αλλά και κανονικό σετ ηχείων δορυφόρων πάλι από σειρά που πωλείται και αυτόνομα) αλλά βεβαίως, ανεβαίνοντας κατηγορία στα διαθέσιμα χρήματα, ανοίγουν και οι επιλογές.
Να μην σου πω εγώ πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις βέβαια... .

Σε Koda, Magnat αξίζει να κοιτάξω κάτι; Δεν έχω ιδέα από εταιρείες απλά σε αυτές βρίσκω φτηνά ηχεία.
Κάτι στο επίπεδο των Harman Kardon ψάχνω αλλά ίσως πιο οικονομικά.
Και δεν μπορώ να πάω κάπου να τα δω από κοντά με τα κ@λοωράρια που έχω.

Πως το εννοείς το αξίζει; Προβάλλουν το large για πολύ λίγα χρήματα. Μην περιμένεις να ακούσεις το ίδιο που θα άκουγες από ένα αντίστοιχο ακριβότερο στο ίδιο μέγεθος όμως.
Έχω ένα ζευγάρι KODA. Για τα 100 ευρώ που κόστισαν μια χαρά παίζουν αλλά όχι για να κάτσεις να τα θαυμάσεις όμως. Για παρτάκι καλά είναι.

Δεν το λέω από άποψη μεγέθους. Ίσα ίσα που θέλω μέχρι 15 cm πλάτος μέγεθος γιατί αλλιώς δεν χωράνε δίπλα στο σύνθετο.
Απλά λέω αν υπάρχει περίπτωση να ακούσω κάτι που να είναι κοντά σε απόδοση στα Harman Kardon που μου πρότεινες - προφανώς υποδεέστερο αλλά όχι τραγικά- σε καλύτερη τιμή.
Έτσι κι αλλιώς μπροστά σε αυτά που έχω όλα 2 δρόμων θα μου φανούν εξωπραγματικά...
Γιαυτό λέω αν...

Η σύγκριση ηχείων δορυφόρων με ηχεία ραφιού/βάσης είναι σύγκριση μήλα με πορτοκάλια. Στο μυαλό μου είχα περισσότερο τη σύγκριση με άλλα ηχεία ίδιου τύπου, αφού έλεγες να το χτίσεις σιγά σιγά.

Κάτι τελευταίο πριν προχωρήσω σε αγορά και βρεθώ προ εκπλήξεως:
-Το θέμα με τα σπασίματα στον ήχο παίζει να δημιουργείται από την τηλεόραση και όχι από το DSP του ενισχυτή;
Το λέω αυτό επειδή χρησιμοποιώ τον media player της τηλεόρασης για την αναπαραγωγή ταινιών και ο ήχος καταλήγει μέσω οπτικής στον ενισχυτή.
Γίνεται κάποιου είδους αποκωδικοποίηση στον ήχο μέσα στην TV ή απλά passthrough;
Φαντάζομαι πως για να γίνει διαχωρισμός εικόνας-ήχου στην τηλεόραση κάποια διεργασία θα υπάρχει. Εκτός και αν είναι τελείως διακριτά τα σήματα και δεν μπλέκουν πουθενά.
Δυστυχώς δεν έχω κάποιο άλλο media player για να δοκιμάσω και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος

Άκουσα χτες τον Harman Kardon 151 με τα ηχεία του και με ικανοποίησε αρκετά ο ήχος.
Φυσικά ήταν πολύ πιο δυνατός και καθαρός από το δικό μου σύστημα.
Επίσης έκανα δοκιμή και με τα ONKYO SKS-HT528 και μου φάνηκαν πιο "μπουκωμένα" και με χειρότερες "ψιλές" σε σχέση με τα Harman τα οποία ίσως να το παρακάνανε στις ψιλές συν το γεγονός ότι μάλλον είχαν "δυναμώσει" πολύ το κεντρικό.
Η ήττα όμως ήρθε όταν έβαλα πάνω τα Dali Zensor 1 που τα είχαν και αυτά στημένα και ...ρε γαμώτο είχαν εμφανή διαφορά!
Πολύ πιο γεμάτος ήχος, ούτε τσιρίδες, ούτε μπουκώματα και σε μουσική -ράδιο- ακόμα πιο μεγάλη διαφορά!
Τι να κάνουμε, θα τα βάλουμε κάτω και θα δούμε τι βγαίνει...

Last edited:
Last edited:
Πάντως αυτά που γράφεις ως εμπειρία στις ακροάσεις σου είναι απολύτως αναμενόμενα. Και ορθά ας μου επιτραπεί να συμπληρώσω.

Έκατσε το Ζενσορ επάνω στον 151 και ο ήχος ήταν αλλού. Εμ, αφού πρόκειται για καθαρό και δυνατό ενισχυτή που συναντά ηχείο που έχει καλές μεσαίες, πως να μην ακουγόταν καλά;

Για το θέμα που ανέφερα πριν, δηλαδή τα σπασίματα στον ήχο παίζει;
Είχα κάνει και παλιότερα ερώτηση στο νήμα της τηλεόρασης αλλά δεν πρέπει να το είχε αντιμετωπίσει άλλος, οπότε μάλλον θέμα του ενισχυτή είναι έτσι;

Μόνο με άλλη πηγή επάνω θα μπορέσεις να σιγουρευτείς.

Τελικά τι σκέφτεσαι να κάνεις;

Επίσης σαν σύνθεση αυτό πως φαίνεται:
Ενισχυτής:Yamaha RX V477 + Sub Yamaha YST-SW030 + LR: Wharfedale CR-30-1 + Center: Wharfedale CR-30-CENTRE (σύνολο 660) ή στα πολύ πολυυύ κάτω
ενισχυτής Yamaha RX V377 + Sub Yamaha YST-SW030 + LR: Magnat Monitor Supreme 102 + Center Magnat Monitor Supreme Center 252 (σύνολο 490)-πολύ κοντά στο Harman που λόφω τιμής και απόδοσης για μένα είναι σημείο αναφοράς.
Με την απόδοση του ενισχυτή ΗΚ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά έχω ένα μικρό ενδοιασμό για τα ηχεία, όχι τόσο για την ένταση αλλά για την ποιότητα του ήχου.
Από την άλλη αν πάρω σκέτο τον ΗΚ151 δεν κερδίζω κάτι γιατί στα ίδια λεφτά βρίσκω και άλλους ενισχυτές και χάνω όλο το οικονομικό κέρδος του πακέτου.
Αλλιώς από τα 2 παραπάνω μήπως παίζει να γίνει κάτι καλό, οικονομικό και αναβαθμίσιμο;
Τι εννοώ; Να κρατήσω τον "καλό" ενισχυτή με τα φτηνά ηχεία ή ανάποδα τα "καλά ηχεία" με τον φτηνό ενισχυτή;
Ιδέες;

Επειδή προέκυψε πρόβλημα και πάω αναγκαστικά για αλλαγή ενισχυτή - μας άφησε χρόνους ο προηγούμενος - μέχρι αύριο το απόγευμα πρέπει να έχω καταλήξει στο τι να αγοράσω.
Αρχική επιλογή παραμένει το Harman 151/230 στα 450 από Media Markt.
Σαν δεύτερη επιλογή πάω για τον Yamaha 477 στα 285 οπότε μένουν γύρω στα 250-300 ευρώ για ηχεία.
Είδα κάποια Eltax experience 5, τα Wharefedale CR-30, τα Magnat Supreme 102 και κάποιοι βλέπω πως λένε καλά λόγια για τα Cambridge Audio S20/S50.
Για τα Eltax νομίζω δεν χρειάζομαι sub για τα υπόλοιπα ψάχνω και sub - ίσως αργότερα. Προσωρινά θα χρησιμοποιήσω τα προηγούμενα LR της Onkyo σαν surround.
Από τις παραπάνω επίλογές (στα ηχεία βασικά) έχει κανείς να προτείνει κάτι;

Λόγω τιμής προτίμησες να πας στις μικρότερες εκδόσεις των σειρών;

Q και Cambridge Audio θα διάλεγα από αυτά που ανέφερες, αλλά θα ήθελα να τα ταιριάξω με το κεντρικό τους με τα μεγαλύτερα μοντέλα. Δηλαδή το 2020i και τα S30. Ο λόγος είναι ότι εγώ πάντα ακούω και μουσική σε 2.0 και προτιμώ το λίγο μεγαλύτερο μοντέλο. Να έχει λίγο παραπάνω έκταση στο χαμηλό.

Σε αυτή τη λογική βέβαια θα μπορούσες να εντάξεις και τα Eltax που έχουν δαπέδου μπροστά, όμως είναι υποδεέστερα ηχεία. Home cinema χωρίς sub δεν γίνεται, κι ας είναι δαπέδου τα εμπρός. Η αναπαραγωγή του LFE όπως γίνεται από ένα sub, δεν μπορεί να γίνει από ένα ηχείο δαπέδου.
Εκτός κι αν είναι στα άμεσα σχέδια η αγορά του κατόπιν της αγοράς των εμπρός δαπέδου.

Καθαρά λόγω τιμής "έπεσα" σε κατηγορία. Ήδη κάνω απίστευτη υπέρβαση και μόνο που σκέφτομαι να πάω πάνω από τα 500 ευρώ.
Αν πάω για τα S30 ή τα SX-50 (αλήθεια ποια η διαφορά τους; ) με κεντρικό το S50 ( ; ) φτάνω τα 320 ή αντίστοιχα τα 440 αν πάω για τα Q Acoustics μόνο για 3 μπροστινά.
Που σημαίνει πως ακόμα και με μέγιστο budget 600 ευρώ, μένουν γύρω από 280-160 ευρώ για ενισχυτή και sub.
Με την λογική αυτή η περίπτωση των Q αποκλείεται ενώ με τα Cambridge μπορώ να πάω -αναγκαστικά- στον 377 και με τα υπόλοιπα ~100 να ψάξω και για γούφερ.
Σαν τελευταία λύση, σκέφτικα να κρατήσω για την ώρα τον δικό μου ενισχυτή, να του βάλω πάνω τα Cambridge S30 ή SX-50 με surround τα S20 και να αφήσω για αργότερα ενισχυτή & sub...
Αλλιώς πάω για το Harman.
Τι λες;

Last edited:
Άλλο τα S, άλλο τα SX. Δεν προτείνεται μίξη διαφορετικής σειράς για την εμπρός τριάδα.

Δεν είπες ότι σου άφησε χρόνους ο προηγούμενος; Πως θα τα βάλεις επάνω του;

Ξαναγυρνάμε στο ό,τι πληρώνεις παίρνεις πάντως.

Τον έφερα σε ένα συνάδελφο και ίσως τον ξαναφέρει στη ζωή.
Απλά αυτή είναι και μια καλή ευκαιρία να αναβαθμίσω τον ήχο μου χωρίς πολλά πολλά από το έταιρον ήμισυ...
Αν ζήσει όμως αξίζει να πάω στην τελευταία λύση και να αναβαθμίσω μόνο τα ηχεία μου;

Έχει ρύθμιση για να παίζει με άλλα ηχεία να υποθέσω; Μπορείς ας πούμε να επιλέξεις σημείο cross; Μην ψάχνω το manual του τώρα... βαριέμαι.

Επίσης είχες πει ότι είχες κάποια θέματα με διακοπές στον ήχο.

Το εξάρτημα που κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά στον ήχο είναι τα ηχεία.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης υπάρχει κάτι ακόμα που θα πρέπει να δεις στο θέμα του sub. Δεν έχει pre-out για το sub.

424460_697428670f_N2400x833.jpg

Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστείς sub με είσοδο High level in, και είναι κάπως δύσκολα τα πράγματα καθώς συνήθως αυτές οι είσοδοι είναι φτιαγμένες ως υποδοχή δεξί αριστερό.

Βλέπω να αλλάζεις ενισχυτή... .