AΛΛΑΓΗ ΤΟΥΙΤΕΡ ΣΕ B&W 603

Re: Απάντηση: AΛΛΑΓΗ ΤΟΥΙΤΕΡ ΣΕ B&W 603

Φίλε μου, η τάδε αγγλική φίρμα, τυγχάνει να είναι μια απ τις κορυφαίες στον κόσμο.
Όσο για το σιγά μην έχει, πειράζει που έχει ακόμα και για ηχεία 20ετίας και βάλε?
Κατά τ άλλα, 3 πουλάκια κάθονται.

και να τ`αλλαζα,παλι b&w θα επαιρνα.

το συγκεκριμενο το εχω απο το 1997.

μολις πριν λιγο πηρα χαμπαρι οτι ο μικρος μου εχει βαλει το χερακι του και εχει "βουλιαξει" το μεταλλικο τουιτερ του 603.

να επανερθει δεν νομιζω.

ποσο ευκολα αλλαζει?

Φαίνεται πως όλοι οι μικροί έχουν τα ίδια χούγια.
Εγω έχωτα 604 S3 και μου έχει "τσαλακώσει" το midrange (κάτω απ' το twiter) στο κέντρο, τη κωνική προεξοχή. Ποιός τελικά έχει ανταλλακτικά?
Εκτός αυτού χρειάζομαι και τα λαστιχάκια που κουμπώνουν τα καλύματα πάνω στα ηχεία...

Και βεβαια εχει μεγαλη διαφορα στον ηχο........ειχα το ιδιο προβλημα!Αλλα πηγα Σαλονικη και το αλλαξα....100ευρο στοιχησε το tweeter.

Δοκιμαστε να τα "ρουφηξετε" ευγενικα με μια ηλεκτρικη σκουπα, εχει πετυχει αυτο σε μενα...:afro:

Φαίνεται πως όλοι οι μικροί έχουν τα ίδια χούγια.
Εγω έχωτα 604 S3 και μου έχει "τσαλακώσει" το midrange (κάτω απ' το twiter) στο κέντρο, τη κωνική προεξοχή. Ποιός τελικά έχει ανταλλακτικά?
Εκτός αυτού χρειάζομαι και τα λαστιχάκια που κουμπώνουν τα καλύματα πάνω στα ηχεία...
Αυτή είναι η κατάσταση.
Έχει πειράξει και το tweeter. Ποιός μπορεί να έχει ανταλλακτικά?

Attachments

• 10062009537a.jpg
    10062009537a.jpg
    177.1 KB · Views: 126
Αυτο που βλεπω ειναι οντως προβλημα γιατι το tweeter ειναι μεταλλικο. Σε μια παρομοια περιπτωση που μου ετυχε (απο ξεσκονοπανο...ημαρτον δηλαδη...) το tweeter ηταν μαλακο (μεταξι) και σε πληροφορω οτι με... ρουφηγματακι ηρθε στη θεση του. Για δοκιμασε το κι εσυ δεν εχεις να χασεις και τιποτα, αλλωστε μπορει να ειναι μεταλλικο αλλα ειναι και αρκετα λεπτο οποτε μπορει να ερθει.

Α οταν λεω ρουφηγμα εννοω με το στομα (με τη σκουπα που ειπε καποιος φιλος παραπανω δε γινοταν γιατι το στομιο της ηταν πολυ μεγαλυτερο απο το tweeter)

Last edited:
Να σημειώσω και άλλον έναν τρόπο σε περίπτωση που δεν αρέσει κανενού με το ίδιο πρόβλημα το "ρούφηγμα" ή με την καρφίτσα για λόγους φόβου ή δεν ξέρω και εγώ τι.

Παίρνεις ταινία μονωτική (με κάποια που δεν κολλάει πολύ και ξεκολλάει εύκολα τέλος πάντων),την κολλάς πάνω,και τραβάς με προσοχή κάπως απότομα.Σχεδόν όλα τα dust caps φτιάχνουν έτσι

Αν έρθει στην θέση του δεν θα έχει πρόβλημα εκτός αν έχει πάθει καμιά άλλη ζημιά από το πάτημα.

Απάντηση: Re: AΛΛΑΓΗ ΤΟΥΙΤΕΡ ΣΕ B&W 603

Αυτή είναι η κατάσταση.
Έχει πειράξει και το tweeter. Ποιός μπορεί να έχει ανταλλακτικά?

Για τα προβλήματα που αναφέρεις θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον κ. Αναγνωστόπουλο Δημήτρη ( τηλ. 210-9513282 ) υπεύθυνο του εξουσιοδοτημένου SERVICE των ηχείων B&W.

Τα μεταλλικά tweeter δύσκολα επαναφέρονται στην προτέρα κατάσταση τους, εκτός εάν αφαιρεθεί το διάφραγμα και ασκηθεί πίεση στο διάφραγμα απο πίσω.

Η λύση είναι ανορθόδοξη και στο tweeter θα μείνουν σημάδια απο την "χειρουργική επέμβαση".

Δεδομένου του χαμηλού κόστους των ανταλλακτικών θα συνιστούσα την αλλαγή των tweeter.

μολις πριν λιγο πηρα χαμπαρι οτι ο μικρος μου εχει βαλει το χερακι του και εχει "βουλιαξει" το μεταλλικο τουιτερ του 603.

να επανερθει δεν νομιζω.

ποσο ευκολα αλλαζει?

Μπορείς αφοβα να το επαναφέρεις και να πως.Θα κόψεις ένα κομμάτι ζιλοτέιπ και απαλά θα το εφαρμόσεις πάνω στην μεταλλική επιφάνεια και προσεκτικά χωρίς πολλύ δύναμη θα το τραβήξεις προς τα έξω.Το εχω δοκιμάσει πάντα με επιτυχεία σε περιπτώσεις φιλων που αντιμετώπησαν το ιδιο πρόβλημα.Πάντα με πολλύ προσοχή

Απάντηση: Re: AΛΛΑΓΗ ΤΟΥΙΤΕΡ ΣΕ B&W 603

Μπορείς αφοβα να το επαναφέρεις και να πως.Θα κόψεις ένα κομμάτι ζιλοτέιπ και απαλά θα το εφαρμόσεις πάνω στην μεταλλική επιφάνεια και προσεκτικά χωρίς πολλύ δύναμη θα το τραβήξεις προς τα έξω.Το εχω δοκιμάσει πάντα με επιτυχεία σε περιπτώσεις φιλων που αντιμετώπησαν το ιδιο πρόβλημα.Πάντα με πολλύ προσοχή

συμφωνώ αλλά αυτά ισχύουν για μαλακους θόλους,στους μεταλλικούς δημιουργείται τσάκισμα.
κάνε αυτό στο mid(τράβηγμα) και στο τουίτερ άλλαξέ το αν είναι φθηνό ή άλλαξε μόνο τις κάψες.

Εχω το ιδιο προβλημα με ζουληγμα στο τουιτερ σε 603 S2 ,πως όμως μπορει καποιος να διαπιστωσει αν όντως δε λειτουργει σωστα. Προσπαθω να ακουσω διαφορες αναμεσα στο ηχειο χωρις προβλημα και στο αλλο με το ζουληγμενο τουιτερ και δεν μπορω να ακουσω καποια σημαντικη διαφορα. Υπαρχει καποιος τροπος να ελεγξει την αποδοση των τουιτερ. Επισης αν γνωριζει καποιος σε τι τιμες περιπου κυμαινεται ενα ανταλλακτικο τουιτερ για τα 603 s2.

Παιδια καλησπερα που θα βρω ανταλακτικα για ηχειο b&w 603 woofer k tweeter. ξερει καποιος?

Re: Απάντηση: AΛΛΑΓΗ ΤΟΥΙΤΕΡ ΣΕ B&W 603

Παιδια καλησπερα μολις μου παρουσιαστηκε και μενα το ιδιο προβλημα με ηχεια B&W 686 , τι να κανω το πιτσιρικι μου φταιει δεν το προλαβα τες πα...
θελω να πω οτι εμαθα ο Σαραβελος παρατησε την B&W ισχυει αυτο? Και αν ναι που πρεπει να απευθυνθουμε , επισης επειδη βλεπω οτι το παθατε και εσεις τελικα τι κοστος ειναι ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: AΛΛΑΓΗ ΤΟΥΙΤΕΡ ΣΕ B&W 603

Παιδια καλησπερα μολις μου παρουσιαστηκε και μενα το ιδιο προβλημα με ηχεια B&W 686 , τι να κανω το πιτσιρικι μου φταιει δεν το προλαβα τες πα...
θελω να πω οτι εμαθα ο Σαραβελος παρατησε την B&W ισχυει αυτο? Και αν ναι που πρεπει να απευθυνθουμε , επισης επειδη βλεπω οτι το παθατε και εσεις τελικα τι κοστος ειναι ?

Επικοινωνήστε με
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΑΠΦΟΥΣ 54 ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΤΗΛ 210 9513282

Έχει το σέρβις της Τηλεοπτικής και ανταλλακτικά.