Αλλαξα modem....

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
.... απο το παραδοσιακι netfaster IAD που μου ειχε δωσει η HOL

netfaster2_2.JPG

Σε ενα TP-LINK TD-W8980, προκειμενου (οπως ισχυριστηκε ο πωλητης) να βελτιωθει ελαφρα η ταχυτητα αλλα και να σταματησουν καποιες αποσυνδεσεις που ειχα.

Μου ειπε πως ειναι plug & play, απλα βγαζω το παλιο και βαζω το καινουργιο.

Το εκανα και δεν εγινε τιποτε. Του εβαλα τις ρυθμισεις που μου ειπε η HOL τηλεφωνικα, τιποτε. Δυστυχως η οπερέτα που απαντησε στην HOL, το μονο που ηξερε ηταν να πει ενα ποιηματακι με 3 ρυθμισεις. Τιποτε αλλο. Μπορουσε να το πει ομως 3 φορες σερι... Δεν βοηθησε καθολου.

Να το παω πισω ?

Να αλλάξεις πάροχο :P (φωτιές μας έβαλες με την μπέμπα μεσημεριάτικο)

εαν το πας wizard μεσα απο το tplink δεν κλειδωνει?ουσιαστικα το μονο που θελεις ειναι user name και password για την γραμμη σου.
τι το ιδιαιτερο θελει η hol σε ρυθμισεις?

εαν το πας wizard μεσα απο το tplink δεν κλειδωνει?ουσιαστικα το μονο που θελεις ειναι user name και password για την γραμμη σου.
τι το ιδιαιτερο θελει η hol σε ρυθμισεις?

To εκανα, και δεν καταφερε να συγχρονησει (δεν χρειαζεται κατι αλλο απο username / password. Κατι VPI και κανα δυο αλλα ηταν ηδη περασμενα)
Το εβγαλα, εβαλα το παλιο.
Την επομενη μερα το ξαναεβαλα, αλλα πλεον δεν το "βλεπει" το PC .... Τις μπορει να πταιει ??

Re: Απάντηση: Αλλαξα modem....

Να αλλάξεις πάροχο :P (φωτιές μας έβαλες με την μπέμπα μεσημεριάτικο)

Θα επιστρεψω σε ΟΤΕ οσονουπω

(κλαιει η μπεμπα... :p )

ειναι σε αλλο ευρος ip το pc σου.
δηλαδη-εσυ μπορει να εισα 192.168.1.5 και το modem να ειναι 192.168.0.1.
περιεργο μου φαινεται παντως.εγω που εχω δοκιμασει κανα 2 modem με forthnet,κλειδωσαν ολα χωρις κανενα προβλημα.
το τελευταιο που δοκιμασα ηταν ενα netgear και το μονο που μου ζητησε ηταν username / password.
καντου ενα ρισετ,ασε το Pc σου σε automatic ip και μπες στο interface του modem.
πηγαινε wizard και ψαξε εαν η hol θελει σε καποιο σημειο(δες τα αντιστοιχα στο μαμα Modem της hol) καποια διαφορετικη ρυθμιση.
δεν μπορει ρε φιλε θα παιξει..

ειναι σε αλλο ευρος ip το pc σου.
δηλαδη-εσυ μπορει να εισα 192.168.1.5 και το modem να ειναι 192.168.0.1.
περιεργο μου φαινεται παντως.εγω που εχω δοκιμασει κανα 2 modem με forthnet,κλειδωσαν ολα χωρις κανενα προβλημα.
το τελευταιο που δοκιμασα ηταν ενα netgear και το μονο που μου ζητησε ηταν username / password.
καντου ενα ρισετ,ασε το Pc σου σε automatic ip και μπες στο interface του modem.
πηγαινε wizard και ψαξε εαν η hol θελει σε καποιο σημειο(δες τα αντιστοιχα στο μαμα Modem της hol) καποια διαφορετικη ρυθμιση.
δεν μπορει ρε φιλε θα παιξει..

Ευχαριστω

Εντυπωση κανει και σε εμενα που δεν το βλεπει (δεν μπορω να μπω στο inteface του) αφου μια φορα το ειδε το PC, στην 192.168.1.1. Υπαρχει περιπτωση να αλλαξε κατι καπως (?)

εαν εχεις καρφωτες στο Pc σου,καντο auto και δες στα details της ethernet καρτας τι ip παιρνει.
στο μανιουλ του παντως βλεπω ως defaul ip την 192.168.1.1.
εκτος και εαν εχεις καποια αλλη συσκευη με την ιδια ip και μπερδευεται.

εαν εχεις καρφωτες στο Pc σου,καντο auto και δες στα details της ethernet καρτας τι ip παιρνει.
στο μανιουλ του παντως βλεπω ως defaul ip την 192.168.1.1.
εκτος και εαν εχεις καποια αλλη συσκευη με την ιδια ip και μπερδευεται.

Τι ειναι το bold ?

To σετ απ μου ειναι το εξης:

Στο καλωδιο (εξω απο το σπιτι) της γραμμης του ΟΤΕ, εχω "γεφυρωσει" το μοντεμ..... Δλδ παιρνει σημα κατευθειαν απο εκει, και οχι απο πριζα εντος του σπιτιου.

Ethernet απο εκει (περι τα 25 μετρα) στο δωματιο "Α" που καταληγει σε ενα hub.
Απο το hub:
a) σε ενα access point για ασυρματο
β) στο PC με ethernet (3 μετρων)
c) Με ethernet (αλλα 20 μετρα) σε αλλο hub στο δωματιο "Β" (και απο εκει με ethernet σε καποιες αλλες συσκευες)

Σαλατα ?

ολιγον...
καρφωτη ειναι η ip που εχεις δηλωσει εσυ στις ρυθμισεις της καρτας σου.
πηγαινει στο Pc.κατω δεξια στο Tray ειναι κατι εικονιδια.
δεξι κλικ επανω στην οθονουλα και open network and sharing center.
στην συνεχεια change adapter settings>internet protocol version 4.
εκει καντο auto,αφου πριν γραψεις τι ελεγαν τα κουτακια μην γινει κανα μπερδεμα για να τις ξαναβαλεις.
το οτι δεν μπαινει ιντερνετ που το καταλαβες?βλεπεις στο interface του οτι δεν εχει κλειδωσει?
γιατι ψυλλιαζομαι οτι το μοντεμ κλειδωνει αλλα γινεται καποιο μπερδεμα με την ip του και δεν σου δινει internet.
καποια συσκευη σου πρεπει να εχει και αυτη την ιδια Ip με το μοντεμ.δεν βλεπω κατι αλλο...

ολιγον...
εκει καντο auto,αφου πριν γραψεις τι ελεγαν τα κουτακια μην γινει κανα μπερδεμα για να τις ξαναβαλεις.
το οτι δεν μπαινει ιντερνετ που το καταλαβες?βλεπεις στο interface του οτι δεν εχει κλειδωσει?
γιατι ψυλλιαζομαι οτι το μοντεμ κλειδωνει αλλα γινεται καποιο μπερδεμα με την ip του και δεν σου δινει internet.
καποια συσκευη σου πρεπει να εχει και αυτη την ιδια Ip με το μοντεμ.δεν βλεπω κατι αλλο...

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις :grinning-smiley-043

Καταλαβα οτι δεν μπαινει αφου ουτε ανοιγει καμια σελιδα, αλλα ουτε αναβουν τα 2 λαμπακια (καποιου που δειχνει οτι εχει συγχρονισει, και καποιο οτι ειναι online. Καπως ετσι τελος παντων)

Την μια φορα που καταφερα και μπηκα στο ιντεφεις του, ειδα στο status, ταχυτητα 0

Θα κανω αυτο που μου ειπες (windows 7 εχω)

Υγ. Δεν εχω δηλωσει καποια ip σε καποια καρτα
(Με αυτο καταλαβες μαλλον και ποσο ασχετος ειμαι με αυτα...) :flipout:

Last edited:
παιδια εγω απο οτε εβαλα σε χολ μαυρη η ωρα εδω και 20 μερες.απο αυτες εχω τηλεφωνο και ιντερνετ 2 μερες.γρρρρρρρρρρρρρρρρ
δευτερον απο το 20 που ειχα (ναι ειμαι απο τους τυχερους και πιανω 20) επεσα με την χολ στο 06.το τηλεφωνο νεκρο παλι τις περισσοτερες μερες.
τι μπορει να φταιει για την πτωση της ταχυτητας?δευτερον για το προβλημα απο την χολ λενε οτι φταιει ο οτε και ο οτε μου λεει οτι δεν μπορουμε να κανουμε κατι γιατι εισαι στην χολ.κοινος με κανουν μπαλακι.για την ταχυτητα τι μπορει να φταιει?παντος αυριο κανω ετηση να γυρισω παλι οτε....
μοντεμ δοκιμασα τα 4 και ταχυτητα τα ιδια απο 01 ως 06 ενω με οτε απο 16 ως 19....

Αιτηση και πίεση στη HOL να κοιτάξουν τη γραμμή σου, είναι σίγουρο ότι φταίει ο οτε και προσπαθούν να σε πάρουν πίσω.

Η πίεση που δέχονται όλοι στον οτε (ακόμα και η απλή τηλεφωνήτρια) για να πουλήσουν δεν λέγεται...

ολιγον...

Το έβαλα στο auto
(Κενά ήταν τα κουτάκια...)

Εχει ενα μήνυμα βγάλει :
ImageUploadedByTapatalk1400264126.474102.jpg

Local area connection doesn't have a valid ip configuration

Sστο μεταξύ ειμαι στην αναμονή... Προσπαθώ να μιλήσω με Hellas Offline

μπες στις ιδιοτητες και καρφωσε του
ip adress 192.168.1.22
subnet musk 255.255.255.000
default gateaway 192.168.1.1
preferred dns server 192.168.1.1

λογικα θα ετσι θα το δεις το Interface του.
απο κει και περα το θεμα ειναι γιατι δεν συγχρονιζει.τι το ιδιαιτερο εχει αυτη η hol.
ριξε και μια ματια στις αντιστοιχες ρυθμισεις του μαμα ρουτερ.

Ουτε ετσι.

Σε καθε περιπτωση δεν συγχονιζει, ο τεχνικος της HOL το βρηκε περιεργο επισης

Το μαζεψα και θα το παω πισω την Δευτερα