Αλλαξα modem....

Απάντηση: Re: Αλλαξα modem....

Αιτηση και πίεση στη HOL να κοιτάξουν τη γραμμή σου, είναι σίγουρο ότι φταίει ο οτε και προσπαθούν να σε πάρουν πίσω.

Η πίεση που δέχονται όλοι στον οτε (ακόμα και η απλή τηλεφωνήτρια) για να πουλήσουν δεν λέγεται...

τρεις εβδομαδες αυτο κανω.καθε μερα τηλεφωνο για την βλαβη και λενε οτι δεν μπορουμε να κανουμε κατι απο την hol ουτε να στειλουν τεχνικο τους γιατι δεν μπορει να παρεμβει στα κουτια του οτε και οτι απλα το εχουν δηλωσει ως βλαβη και περιμενουν απαντηση απο οτε.αν δηλωσω αιτηση διακοπης συμβολαιου μπας και ζοριστουν και κανουν κατι παραπανω?αν παρω οτε και πω οτι αν το φτιαξετε θα γυρισω σε σας μπας γινει και ετσι κατι?εχω καταστημα ερχονται οι πελατες να πληρωσουν με καρτα και τους διωχνω και εχω παθει μεγαλη ζημεια.τι προτεινετε?

ξεκίνα με καταγγελία στην ΕΕΤΤ και αντίγραφο στην HOL. Δεν φταίει η Hol προφανώς αλλά δεν θα πάθουν τίποτα αν τους ζορίσεις για να μπορέσουν και αυτοί με τη σειρά τους να ζορίσουν τον οτε

Αντώνη γιατί λες ότι δεν φταίει η HOL ?
(δεν λέω πως φταίει, αλλα πούστη ριζεσαι ?)

ρε Ντινο.να κανω μια χαζη ερωτηση?
το φισακι της γραμμης του τηλεφωνου,μηπως μπερδευεσαι και το καρφωνεις αλλου στο μοντεμ?
το βαζεις στο line και κουμπωνει καλα?
σορι αλλα ολοι εχουμε κανει πολλα χαζα λαθη και λεω μηπως...:ADFAD2:

Οχι ρε φίλε δεν ειμαι και τόσο τραχανοπλαγια :D

Στην σωστή τρύπα το βάζω, στην γκρι αριστερά που λέει adsl ..

ImageUploadedByTapatalk1400319342.135801.jpg

Οπως επισης εχεις και φιλτρα σε κάθε συνδεδεμενο τηλεφωνο υποθετω; (btw δεν ειχα ξανακουσει τη λεξη τραχανοπλαγια :) )

Οχι φίλτρα σε κάθε τηλεφωνο
Μόνο ενα στο καλώδιο της κεντρικής εγκατάστασης. Στο σπίτι έρχεται με Ethernet (κοιτα παραπάνω περιγραφή σύνδεσης)

μεσα στα status σου λεει οτι δεν υπαρχει γραμμη,ή οτι δεν υπαρχει dsl σημα?
για να δουμε καατρχην,εαν παιρνει γραμμη το modem.εαν δεν παιρνει λογικο να μην μπορει να μπει ιντερνετ.
εαν παιρνει γραμμη και δεν μπορει να κλειδωσει,καποια ιδιαιτερη ρυθμιση της hol πρεπει να κανεις.
αλλιως εχει προβλημα το modem.τι αλλο να πω..?
κανας γειτονας να δοκιμασεις τι γινεται υπαρχει?
τουλαχιστον να εξακριβωσεις οτι δεν εχει προβλημα το μηχανακι.μην τρεχεις τσαμπα στο service...

κανε και ενα update firmware οπως λεει και ο talos πιο πανω.
μπορει να λυνει το προβλημα σου.δεν εχεις να χασεις κατι και η διαδικασια ειναι ευκολη..

Αντώνη γιατί λες ότι δεν φταίει η HOL ?
(δεν λέω πως φταίει, αλλα πούστη ριζεσαι ?)

είσαι και φαίνεσαι !!! :flipout:

Έχω ίδια εμπειρία και από μεταφορά και από νέα γραμμή. Όταν είσαι σε περιοχή που ο πάροχος βασίζεται στον οτε χ@σε μεσα !!!!

Όσο για το firmware update... καινούργιο ρουτερ θα έπρεπε να συνδέεται αμέσως... ανάθεμα και αν πρέπει κάθε φορά που αλλάζουμε συσκευή να χρειαζόμαστε και update.

Ντίνο η διαδικασία είναι η εξής : δηλώνεις βλάβη στη γραμμή, αν σου πουν ότι η γραμμή είναι εντάξει τότε δηλώνεις βλάβη στο modem. Είχα το ίδιο σε δύο συνδέσεις και το άλλαξα μετά από αίτηση για αλλαγή modem. Και σε μένα μετά από τρία χρόνια που το είχα έκανε επανασυνδέσεις..

Μου το άλλαξαν με το zte και ησύχασα...

Last edited by a moderator:
Οντως, η εναρξη αποσυνδεσεων, μπορει
να οφειλεται σε βλαβη του μοντεμ.
Αυτο απο την εμπειρια μου.
Δυο φορες που αλλαξα μοντεμ τα πρωτα σημαδια
φθορας ηταν οι αποσυνδεσεις. Μολις εβαζα τα καινουργια,
κανενα προβλημα.

Απάντηση: Re: Αλλαξα modem....

μεσα στα status σου λεει οτι δεν υπαρχει γραμμη,ή οτι δεν υπαρχει dsl σημα?
για να δουμε καατρχην,εαν παιρνει γραμμη το modem.εαν δεν παιρνει λογικο να μην μπορει να μπει ιντερνετ.
εαν παιρνει γραμμη και δεν μπορει να κλειδωσει,καποια ιδιαιτερη ρυθμιση της hol πρεπει να κανεις.
αλλιως εχει προβλημα το modem.τι αλλο να πω..?
κανας γειτονας να δοκιμασεις τι γινεται υπαρχει?
τουλαχιστον να εξακριβωσεις οτι δεν εχει προβλημα το μηχανακι.μην τρεχεις τσαμπα στο service...

κανε και ενα update firmware οπως λεει και ο talos πιο πανω.
μπορει να λυνει το προβλημα σου.δεν εχεις να χασεις κατι και η διαδικασια ειναι ευκολη..

Δημήτρη και να μην συγχρονίζει, στο interface του θα έπρεπε να μπαίνει.

Και στην τελική πως έγιναν οι ρυθμίσεις αν δεν μπορείς να μπεις στο nterface;Ακόμα δεν έχω καταλάβει αν προσπαθείς να συνδεθείς ενσύρματα ή ασύρματα.

καποια στιγμη ειπε οτι καταφερε να μπει.για εμενα το πιο πιθανο ειναι να πεφτει το 192.168.1.1 σε καποια συσκευη του και να γινεται το μπερδεμα.
γιατι με τοσες συνδεσεις που εχει κανει πολυ πιθανο να βρικεται καποια με 1.1.ειναι πολυ συνηθισμενη ip και καποια συσκευη του με autoip την εχει παρει.
ας κλεισει ολες τις συσκευες του και να δοκιμασει να δει εαν ισχυει κατι τετοιο.
απ`οτι καταλαβα επιγεια συνδεση εχει με το pc που παλευει να μπει.

Κατι το οποιο ειχε συμβει σε γνωστό, ηταν να πεσει στα χερια του refurbished μοντεμ. Εφοσον μαλιστα δε μπορεις καν να μπεις στο interface, θα σου προτεινα να κανεις ενα hard reset Σε αυτό. Συνήθως εχουν καποιο κρυφό κουμπι, το οποιο συνηθως αν κρατησεις πατημένο για καμια 15αρια δευτερολεπτα, το επαναφερει σε εργοστασιακες ρυθμισεις. Στη συνεχεια εχε το ip configuration σου σε Auto στον υπολογιστη (που μαλλον ηδη ειναι δηλαδη) και δοκιμασε να μπεις στο interface του μοντεμ με το gateway που αναγραφεται στο κατω μερος της συσκευης. (Ελπιζω να εχεις γραψει καπου το username kai password σου).
Καλη επιτυχια.

Ας κανω μια ανακεφαλαιωση για να ξεμπερδεψω οποιoν μπερδεψα.
Tο μοντεμ (το καινουργιο ειναι στο κουτι, και δεν ξαναβγαινει. Ουτε για fw update, βαριεμαι σαν σκυλι)

Το παλιο μοντεμ (μαμα, της HOL, λειτουργουσε κανονικα. Που και που εκανε καποιες αποσυνδεσεις, επεφτε και το noise margin (download) απο τα 10 - 11 στα 7 με 8 οποτε και σερνοταν το ιντερνετ. Η γραμμη μου ειναι 6αρα, ταχυτητα μαξ που εχει κλειδωσει το μοντεμ στα 3000. Συνηθως ειναι στα 2600 με 2800 (Η αποσταση μου απο το DSLAM ειναι στα περιπου 4 χλμ)

Εβαλα το καινουργιο.
Το pc το ειδε στην διευθυνση 192.168.1.1 αμεσως, αλλα το μοντεμ δεν καταφερε να συγχρονιστει.
Το wifi του το ειδε και το macbook και το κινητο.

απο το inteface του τσεκαρα καποιες ρυθμισεις με την ΗΟL, και ηταν ενταξει. Δεν ηξερε η κοπελα στο τηλεφωνο να μου πει γιατι δεν συγχρονιζει. Τελικως το εβγαλα, εβαλα το παλιο (της HOL) και επανηλθα οπως πριν.

Την επομενη μερα εκανα ξανα το ιδιο (εβγαλα το παλιο και εβαλα το καινουργιο μπας και το πατυχαινε τις καλες τους και συγχρονιζε. Αμ δε. Οχι μονο δεν συχρονιζε, αλλα ουτε το εβλεπε το PC. Το ξεσυνεδεσα απο τον κεντρικη μου εγκατασταση, το κοτσαρα κατευθειαν με ενα ethernet του μετρου κατευθειαν στο PC. Δεν το εβλεπε.

Το μαζεψα στο κουτι του.

Αυτη ειναι η αληθεια Κυριε Προερδε και οχι η ασυναρτισιες που τσαμπουναει η μανα της !!! :flipout:

Το εβαλα κατευθειαν με καβλωδιο και στο macbook, παλι δεν το ειδε. Να δοκιμασω και ενα λαπτοπ (μπας και θελει windows...(??))

κλεισε/σβησε οτι ειναι δικτυωμενο σε ολα τα σημεια του σπιτιου
modem στη πριζα χωρις καλωδιο internet
παιρνεις laptop κλεινεις wifi
το συνδεεις με καλωδιο στο modem
στις manual ρυθμισεις της καρτας του λαπτοπ δινεις οτι σου ειπε ο Δημητρης Π (προσοχη default gateway το 1.1 του modem)
ανοιξε cmd pingαρε το 192.168.1.1 (το modem)

απαντα ?