Ο κωδικός 113 σημαίνει ότι είναι επαγγελματικό, και μένα έτσι είναι, απλά μου είπε χθες ένας που έχει σχολή οδηγών ότι πλέον δεν υπάρχει αυτή η κατηγορία και στην επόμενη ανανέωση θα είναι για δεκαπέντε χρόνια η ισχύς της.
Το σημαντικό με αυτό είναι ότι πλέον για να βγάλεις ειδική άδεια ταξί, που απαιτείται για να δουλέψει κάποιος ως οδηγός ταξί, μπορεί να το κάνει αρκεί να κατέχει ήδη άδεια οδήγησης Β κατηγορίας για δύο έτη. Μέχρι πριν λίγο ήθελε να έχεις ήδη 2 χρόνια Β επαγγελματικό. Νομίζω είναι καλό αυτό, ειδικά για τους νεώτερους που ενδεχομένως να μπορούν να βρουν ένα μερο-νυχτο κάματο σε ταξι και δεν μπορούσαν γιατί λόγω ηλικίας ή συγκυριών δεν είχαν επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης.
εγω που εβγαλα το 2012 την ειδικη καρτα(που χρειαζεται οπωσδηποτε για ταξι) και το β επαγγελματικο οτι ωρα θελω καβαλαω ταξι, δεν χρειαζεται να εχεις το β επαγγελματικο 2 χρονια, εκτος και αν αυτο ισχυε πριν το 2012
για να παρεις την ειδικη καρτα δινεις εξετασεις σε διευθυνσεις τοπικων νοσοκομειων-δημοσιων υπηρεσιων και διαφορα αλλα, αναλογως την περιοχη-πολη που θα δουλεψεις το ταξι.