Αλλες μαρκες ηχειων για 5.1

yiannisav

Senior Member
14 June 2019
371
Καλησπερα σας. Εχω 2 πολυ γλυκα Kenwood του ...μακρινου 1976 τα Kl555A τς οποια στα δικα μου αυτια ακομη ακουγονται θαυμασια. Εχω εναν Pioneer VSX 534D που δεν ειναι τοσο κακος οσο νομιζα οταν τον πηρα ακομη και για μουσικη. Θελω να προσθεσω ολα τα αλλα (SURROUND, κεντρικο, SUB) χωρις να αποχωριστω τα αγαπημενα μου Kenwood. Ξερω θα μου πειτε καλο ειναι να ειναι ολα τα ηχεια τα ιδια. Αν δεν ειναι ομως....ποσο κακο θα ειναι το αποτελεσμα; υπαρχει καμξα πρπταση για ολα τα αλλα; Σας ευχαριστω πολυ

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο (και εδώ υπάρχει πολύ μεγάλο περιθώρειο βελτίωσης, τεράστιο).
Τι λεφτά σκοπεύεις να διαθέσεις;
Χρήση;
Σε τι χώρο θα μπούνε; απόσταση ακρόασης; τι subwoofer υπάρχει στον χώρο;

Subwoofer κεντρικο και surroumd δεν υπαρχουν. Ας πουμε οτι αν κρατησω τα Kenwood για Αριστερο Δεξι μπορω να δωσω 1500 για subwoofer , κεντρικο και 2 surround συνολο. Το θεμα ειναι αν θα ακουγεται στις ταινιες οκ το συστημα διοτι απο μουσικη ακουγεται καλα ηδη.

Subwoofer κεντρικο και surroumd δεν υπαρχουν. Ας πουμε οτι αν κρατησω τα Kenwood για Αριστερο Δεξι μπορω να δωσω 1500 για subwoofer , κεντρικο και 2 surround συνολο. Το θεμα ειναι αν θα ακουγεται στις ταινιες οκ το συστημα διοτι απο μουσικη ακουγεται καλα ηδη.

Ιδανικό σενάριο -αν βγαίνει κάπως χωροταξικά- θα ήταν να αγόραζες ένα ακόμα Kl555A για κεντρικό (ή έστω ένα ζεύγος και κράτα ένα παροπλισμένο). Τα surround δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν είναι διαφορετικά, ενώ το sub δεν έχει καμία απολύτως σημασία.

Καλα τα kenwood ειναι προιστορικα αλλα εχουν εναν υπεροχο ηχο και λεω πχ αν τα διωξω και παρω πχ τα Kliosch 600 θα εχω τον ιδιο ηχο. Κι αν εχω τον ιδιο ηχο θα δωσω 650 ευρω που θα μπορουσα να τα δωσω στο κεντρικο και στο sub και στα surround. Αρα εχω συναισθημα συν κοστος. Αλλιως θα παω σε μια σειρα της Klipsch και με αυτον τον entry level receiver θα παλεψω για το καλυτερο. Αλλα οκ αυτο ειναι το πολυ απλο. Οποιαδηποτε αλλη λυση θα με απασχολουσε επισης ομως

Δηλαδη
Ιδανικό σενάριο -αν βγαίνει κάπως χωροταξικά- θα ήταν να αγόραζες ένα ακόμα Kl555A για κεντρικό (ή έστω ένα ζεύγος και κράτα ένα παροπλισμένο). Τα surround δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν είναι διαφορετικά, ενώ το sub δεν έχει καμία απολύτως σημασία.
Δηλαδη για κεντρικο μπορω να βαλω ενα bookshelf ηχειο ορθιο; Ασε που για να βρω σε καλη κατασταση ηχειο 48 χρονων μαλλον θα ειναι δυσκολα πραγματα

Εγω θα τα άλλαζα όλα (άντε να κρατούσα τον ενισχυτή μέχρι νεοτέρας).
Και θα έχεις ομοιομορφία στα ηχεία, και καλύερο ήχο (τα Elac Debut Β5.2 ή B6.2 μαζί με ένα μέτριο sub τα εξαφανίζουν από τον χάρτη όσον αφορά την ποιότητα ήχου).

• Like
Reactions: yiannisav
Αρα λες να παω σε ενα φθηνοτερο ηχειο σε σχεση με το klipsch , ομως πολυ καλο γενικα και να αφησω τις πολλες θεωριες σε σχεση με το πως θα κρατησω τα παλια μου ηχεια. Ναι ειναι μια σκεψη μου κι αυτη. Ειναι καλα τα elac? Δεν τα εχω ακουσει. Σε σχεση με τα klipsch σε τι επιπεδο ειναι;

Είναι πιο εύκολο απ' όσο φαντάζεσαι. Τα ηχεία σου έχουν laid back ήχο, όπως συμβαίνει με τα ηχεία της εποχής εκείνης. Κοινώς είναι πιο γεμάτα στις μεσαίες και δεν είναι "in your face" όπως λένε ο ήχος τους.

Ε, κοιτάς λοιπόν τον ενισχυτή που έχεις και ψάχνεις να βρεις ποια από τις (τρεις) μάρκες ηχείων του ίδιου γκρουπ έχει παραπλήσιο ήχο, καθώς είναι βέβαιο ότι είναι δοκιμασμένα επάνω στην μάρκα του ενισχυτή σου από την ίδια τη μαμά εταιρία του.

Μην κουράζεσαι. Heco θέλεις. Έχουν τον πιο μαλακό ήχο από τις άλλες δύο εταιρίες του ομίλου (Klipsch και Magnat δηλαδή). Κι έτσι είσαι όσο το δυνατόν εγγύτερα στο ταίριασμα της τονικότητας των ηχείων που αγαπάς και δεν θέλεις να αποχωριστείς.

Last edited:
  • Like
Αρα λες να παω σε ενα φθηνοτερο ηχειο σε σχεση με το klipsch , ομως πολυ καλο γενικα και να αφησω τις πολλες θεωριες σε σχεση με το πως θα κρατησω τα παλια μου ηχεια. Ναι ειναι μια σκεψη μου κι αυτη. Ειναι καλα τα elac? Δεν τα εχω ακουσει. Σε σχεση με τα klipsch σε τι επιπεδο ειναι;
Από περιέργεια..
Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία των ηχείων σου;;
Όσο και να έψαξα στο νετ, τίποτα δεν βρήκα..

Mπορεις να παρεις τα Elac που ειναι πολυ καλο και τιμιο ηχειο απο Γερμανια η διαφορα ειναι χαοτικη στα λεφτα.

Για κολωνες μπροστα F6.2 κεντρικο C6.2 και 2 surround B6.2 ερχονται στην πορτα σου μαζι με μεταφορικα 1140 ευρω.

Τα ιδια πραγματα στην Ελλαδα κοστιζουν 1855 ευρω.....Με την διαφορα αγοραζεις και ενα sub και εισαι αρχοντας.

Εαν θελεις αγορασε κεντρικο-surround με 590 στην πορτα σου και βλεπεις αν σου αρεσει το αποτελεσμα μαζι με τα παλια σου ηχεια και αργοτερα προσθετεις τα F6.2.

• Like
Είναι πιο εύκολο απ' όσο φαντάζεσαι. Τα ηχεία σου έχουν laid back ήχο, όπως συμβαίνει με τα ηχεία της εποχής εκείνης. Κοινώς είναι πιο γεμάτα στις μεσαίες και δεν είναι "in your face" όπως λένε ο ήχος τους.

Ε, κοιτάς λοιπόν τον ενισχυτή που έχεις και ψάχνεις να βρεις ποια από τις (τρεις) μάρκες ηχείων του ίδιου γκρουπ έχει παραπλήσιο ήχο, καθώς είναι βέβαιο ότι είναι δοκιμασμένα επάνω στην μάρκα του ενισχυτή σου από την ίδια τη μαμά εταιρία του.

Μην κουράζεσαι. Heco θέλεις. Έχουν τον πιο μαλακό ήχο από τις άλλες δύο εταιρίες του ομίλου (Klipsch και Magnat δηλαδή). Κι έτσι είσαι όσο το δυνατόν εγγύτερα στο ταίριασμα της τονικότητας των ηχείων που αγαπάς και δεν θέλεις να αποχωριστείς.
Παντως λες πως ουτως η αλλως αυτες τις 3 μαρκες πρεπει να κοιταξω. Μου αρεσε αυτο που ειπες για laid back ηχο. Ειναι ακριβως αυτο

Από περιέργεια..
Μπορείς να ανεβάσεις φωτογραφία των ηχείων σου;;
Όσο και να έψαξα στο νετ, τίποτα δεν βρήκα..
Kenwood KL555A

Attachments

• 20241113_204138.jpg
    20241113_204138.jpg
    1.6 MB · Views: 33
  • 20241113_204414.jpg
    20241113_204414.jpg
    820.3 KB · Views: 33
Παντως λες πως ουτως η αλλως αυτες τις 3 μαρκες πρεπει να κοιταξω. Μου αρεσε αυτο που ειπες για laid back ηχο. Ειναι ακριβως αυτο

Βασικά θα ήταν αναπάντεχο να ήταν αλλιώς. Αν σου αρέσουν μην τα αποχωριστείς. Για να περνάμε ωραία ζούμε. Βάζεις κεντρικό και surround (και sub αλλά εκεί δεν έχει και πολύ σημασία ποιο) με την πιο κοντινή σε αυτά τονικότητα και τέλος. Σου έγραψα ποια είναι πιο κοντά στην τονικότητα του ηχείου σου από τις τρεις.
Υ.Γ. Sub, δωδεκάιντσο πάρε.

Εμ ωραιο ειναι και ο ηχος του ειναι ωραιος τοσα χρονια μετα και παρολο που η Kenwood δεν ειχε φημη για τα ηχεια της. Βεβαια εχω και ενισχυτη της εποχης πικαπ και ραδιοφωνο και deck ολα kenwood. Το πικαπ και ο ενισχυτης λειτουργουν αριστα ακομη. Ειναι και το πικαπ που χρησιμοποιω συο τωρινο setup

Καλα τα kenwood ειναι προιστορικα αλλα εχουν εναν υπεροχο ηχο και λεω πχ αν τα διωξω και παρω πχ τα Kliosch 600 θα εχω τον ιδιο ηχο. Κι αν εχω τον ιδιο ηχο θα δωσω 650 ευρω που θα μπορουσα να τα δωσω στο κεντρικο και στο sub και στα surround. Αρα εχω συναισθημα συν κοστος. Αλλιως θα παω σε μια σειρα της Klipsch και με αυτον τον entry level receiver θα παλεψω για το καλυτερο. Αλλα οκ αυτο ειναι το πολυ απλο. Οποιαδηποτε αλλη λυση θα με απασχολουσε επισης ομως
έχεις ακούσει αλλά ηχεία κ συνεχίζεις να θεωρείς υπέροχο τον ηχο τους η απλά είναι η ρημάδα η συνήθεια που δε μας αφήνει να αλλάξουμε καμία φορά κ κολαμε σε κάτι?

• Like
Reactions: billpeppas
έχεις ακούσει αλλά ηχεία κ συνεχίζεις να θεωρείς υπέροχο τον ηχο τους η απλά είναι η ρημάδα η συνήθεια που δε μας αφήνει να αλλάξουμε καμία φορά κ κολαμε σε κάτι?
Ειναι και αυτο που λες. Εχω ακουσει klipsch εχω ακουσει kef εχω ακουσει yamaha αλλα σιγουρα παιζει και αυτο που κες περι συνηθειας