Άλλη μία αγορά νέας TV (Led vs Plasma)

typhon

New member
9 March 2009
16
Καλησπέρα σε όλους,

επειδή έχω κάτι μήνες που ψάχνω για τηλεόραση, έχω διαβάσει απίστευτο αριθμό κριτικών και δε βλέπω να καταλήγω ποτέ, είπα να ζητήσω και εγώ τη γνώμη/βοήθειά σας.

Η τηλεόραση προορίζεται για το καθιστικό και η απόσταση είναι περίπου 3.3-3.4 μέτρα. Αν και έχει παράθυρο ακριβώς δίπλα δε θα έλεγα ότι έχει ποτέ έντονο φως. Η χρήση της TV θα είναι 80% Blu-ray κλπ Hi-def, 15% ps3 και 5% τηλεοπτικό σήμα και dvd, οπότε η απόδοση σε sd δε με ενδιαφέρει και πολύ.

Αρχικά σκεφτόμουν τη samsung 46a786 λόγω led με local dimming, αλλά τώρα κοιτάζω περισσότερο προς την panasonic p50g10( + 4 ίντσες). Αυτές οι 2 τι διαφορές έχουν στην εικόνα; Η πρώτη δεν έχει ίδιο πάνελ με την 956; Αξίζουν οι 4 ίντσες παραπάνω αν πάω για πλάσμα; Μήπως να περιμένω για τη samsung 46b6000, αν και δεν μου φάνηκε πολύ ενθαρρυντικό το review από fullhd; Το χρηματικό όριο είναι πολύ αυστηρό οπότε δε μπορώ να ανεβώ καθόλου.

υ.γ: έχω εμπειρία από 42άρα πλάσμα philips 3ετίας με φοβερό burn-in, υπερβολικό και λάθος κίτρινο και χάλια σκοτεινές σκηνές (όλα μαύρα) και 30άρα lcd lg (60hz) που μου προκαλεί ναυτία σε κάθε σκηνή με panning και για αυτό δεν τείνω προς κάποιο στρατόπεδο.

Όλοι λένε για ccfl-lcd vs led-lcd και ccfl-lcd vs plasma αλλά δεν ακούω κανέναν να λέει led-lcd vs plasma
Α και sorry για το μεγάλο ποστ. PLZ HLP!!

Η γνωμη μου περιμενε τις καινουριες pany, και αν μπωρεις περιμενε και κανα δυο μηνες που θα πεσουν αρκετα οι τιμες.Και μιλαμε για πενηνταρα.Πρωσοπικα και για τις τιμες που παιζονται με ενα θε´ι´κο πλασμα κληνης.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Και εγώ το φοβόμουν ότι οι 46" θα ήταν λίγες. Άρα πάω για 50g10 και από ότι βλέπω οι τιμές αρχίζουν να πέφτουν από την αρχική 1890(!!).
Μήπως ξέρει κανείς αν η φθηνότερη s1 θα πετυχαίνει ίδια απόδοση με τη g10 με επέμβαση στο service menu? Γιατί η λογική αυτό λέει.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Και εγώ το φοβόμουν ότι οι 46" θα ήταν λίγες. Άρα πάω για 50g10 και από ότι βλέπω οι τιμές αρχίζουν να πέφτουν από την αρχική 1890(!!).

Αριστη επιλογη, και υπομονη να χτυπησης καλη τιμη.

Μην κάνεις το λάθος και πάρεις 46άρα.
Ωποσδήποτε να πας σε 50' και πάνω. Εγώ έχω απόσταση θέασης 3m, και στην 50άρα Kuro σε προβολή HD υλικού σε κάδρο 2,35:1 (δηλ. με μαύρες μπάρες πάνω και κάτω) πλησιάζω ακόμα πιό κοντά.
Σε αυτές τις ίντσες η PIONEER είναι πολύ καλή λύση, όπως και οι νέες PANASONIC και την νέα LCD PHILIPS 9704 με LED Backlight. Περίμενε να δεις τις τιμές τους και να αποφασίσεις.

Δες σχετικά:

http://www.fullhd.gr/index.php/plasma-tv/full-hd/827-panasonic-viera-plasma-1-series

http://www.fullhd.gr/index.php/2008-03-14-21-37-34/plasma-tvs/993-panasonic-tx-p42g10e-review

http://www.digitalnewsroom.philips.com/press/9700_pr.doc

-bye-

Λοιπόν, μετά από 6 μήνες (!!!) αναμονής και αναζήτησης κατέληξα σε Panasonic 50G10 από γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών με καλό παζάρι. Τελική απόσταση 3μ μετά από μετακίνηση καναπέ.

Αν και ψιλο-LCDάκιας, είδα την G10 δίπλα-δίπλα με Samsung 46b7000 και 40B650 (όλες παίζανε Blu-ray) και 1 έχω να πω: μου φάνηκε μακράν καλύτερη πρώτα-πρώτα από κίνηση και χρώματα, αφού οι lcd είχαν τρομερό πρόβλημα σε γρήγορες σκηνές(μόνο εγώ το έβλεπα?Μπορεί να έχω μάτια με μικρό reaction time:award:) ακόμα και στο demo του Blu-ray(ε, βοήθησε και λίγο το μέγεθος στην απόφαση). Κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχε καν σύγκριση, ακόμα και μετά από διόρθωση χρωμάτων από το μενού (κρυφά βέβαια γιατί δε με άφηναν!). + το "φοβερό" μαύρο της led το έχω δει από κοντά σε σπίτι φίλου όπου στα πολύ σκοτεινά πλάνα εξαφανιζόταν κάθε λεπτομέρεια από το πλάνο. Παρόλα αυτά η led πουλούσε περισσότερο από όλες λόγω design και πάχους (ωραία κριτήρια!!). Τη χοντρή, βαριά και άσχημη τηλεόρασή μου που έχει τέλεια εικόνα την περιμένω Πέμπτη-Παρασκευή."Κάλλιο phosphor lag στα games παρά ghosting στις ταινίες!":laugh:

Τέλος, ευχαριστώ όλους τους συμφορουμίτες :grinning-smiley-043 που βοήθησαν στην επιλογή και θα ήθελα άλλη 1 βοήθεια. Ξέρει κανείς κανένα thread/site σχετικά με διαδικασίες break in και ρυθμίσεις για μετά; Δε μπορώ να χρησιμοποιήσω κατευθείαν έτοιμες ρυθμίσεις από calibrators; Γιατί άμα αρχίσω να προσπαθώ να καλιμπράρω μόνος μου, μου φαίνεται ότι θα πάρει καμιά βδομάδα!

kanis la8os exi THX to tsekara malista sto cnet lene pos ine sxedon san kalibrarismeni ISF me ayto to mode apo oti 8imame i S10 den exi...

μην δινετε βαση σε μαρκετινιστικα λογοτυπα τυπου thx και λοιπα , αυτη η δηθεν πιστοποιηση απο τα Studio του lucas ειναι για καθαρα λογους marketing αφου δεν προσφερει κατι σε πρακτικο επιπεδο , δεν ειναι format ηχου - εικονας περισσοτερο για να προωθουν και να πωλουν οι εταιριες τα προιοντα τους ευκολοτερα στο καταναλωτικο κοινο

Απάντηση: Re: Άλλη μία αγορά νέας TV (Led vs Plasma)

Λοιπόν, μετά από 6 μήνες (!!!) αναμονής και αναζήτησης κατέληξα σε Panasonic 50G10 από γνωστή αλυσίδα ηλεκτρικών με καλό παζάρι. .....

..... μόνο εγώ το έβλεπα?.......

Καλορίζικη και καλές θεάσεις...

.....όχι....

:a0210:.....-bye-

μην δινετε βαση σε μαρκετινιστικα λογοτυπα τυπου thx και λοιπα , αυτη η δηθεν πιστοποιηση απο τα Studio του lucas ειναι για καθαρα λογους marketing αφου δεν προσφερει κατι σε πρακτικο επιπεδο , δεν ειναι format ηχου - εικονας περισσοτερο για να προωθουν και να πωλουν οι εταιριες τα προιοντα τους ευκολοτερα στο καταναλωτικο κοινο

http://www.fullhd.gr/2008-03-09-23-01-42/2008-09-23-18-42-55/2008-11-25-11-55-51/1221-thx-mode.html

giati den exoun? mpaxalo ta exoun kani me tis tileorasis... kati allo se sigrisi me tin b650 iperteri mono se 8emata kinisis?k an ne aksizei tis antanaklasis pou 8a exi i g10 h auto pia den ine provlima giati egoo otan tin ida itan sa ka8reftis...eki pou 8a ti valo ego 8a ine diagonia mprosta ap 'tin mpalkonoporta k ine pia i moni mou anisixia to 8ema auto..i b650 an k eftiaksa mono tin eikona k den ksero an ftiaxni i kinisi dramatika aptis ru8misis isterouse ston tomea auto kamia simvouli?plzz -bye- sry gia ta greeklish

Μηπως στα μαγαζια παιζει ρολο και το "που θα πεσεις"?

Εγω θυμαμαι αλλο μελος που ειχε δοκιμασει με Laptop σε καταστημα G10 , W5500 και B650 και ελεγε οτι η G10 ειχε την χειροτερη κινηση απο τις τρεις λογω "σπασιματων" στην αναπαραγωγη Αvi (η κατι τετοιο).

Προσωπικα σε αναπαραγωγη demo 1080/60i σε καταστηματα δεν ειδα να εχει προβλημα καμια απο τις τρεις παντως.

Λαπτοπι και avi και σε κατάστημα....Πολλοί παράγοντες που κάνουν αναξιόπιστη τη δοκιμή. Ας στηριχτούμε στα γνωστά για την καλύτερη κίνηση των πλάσμα!

Γιάννη νομίζω ο φίλος δεν εννοεί σπασίματα ή judder, αλλά μάλλον την απόκριση στην γρήγορη κίνηση.

Παντως στις PZ80/85 υπηρχαν καποια παραπονα για judder στο panning στην καμερας...

http://www.youtube.com/watch?v=9N5PGkbWOvo
http://www.youtube.com/watch?v=ceo0x8-M6kE

Στα καταστηματα βεβαια δεν ειναι ευκολο να διαπιστωσεις τετοια πραγματα αλλα ξαναλεω οτι δεν ειδα τιποτα τετοιο ουτε για την G10 ουτε για την B650.