Άλλη μία αγορά νέας TV (Led vs Plasma)

Καλησπέρα και πάλι. Η τηλεόραση-τέρας έφτασε σήμερα και δεν υπάρχει THX όπως αναφέρθηκε. Κατά τα άλλα, από χρώματα είναι απίστευτη και η κίνηση είναι τέλεια! Το μαύρο σε cinema mode μου φαίνεται υπερβολικά βαθύ(σε σχέση με b7000) αλλά δεν είμαι και σίγουρος + δεν έχω και κάποιο πρότυπο για να κρίνω. Όταν περάσουν οι ώρες break-in θα ποστάρω review στο αντίστοιχο thread με ρύθμιση από calibration dvd. Προς το παρόν έχω ρίξει όλες τις ρυθμίσεις και δε διακρίνονται και πολλά. Λίγο που έπαιξα με τις ρυθμίσεις, με τέρμα την αντίθεση φαίνεται εκτυφλωτικά φωτεινή, αν και πλάσμα. Η κίνηση όπως ήταν αναμενόμενο είναι τέλεια από 1080/60p μέσω laptop. Κατευθείαν αναγνώρισε το laptop και έβγαλε σήμα 1080p με overscan (το οποίο μου πήρε λίγη ώρα για να το απενεργοποιήσω). Τώρα, για 24p ακούω κακά λόγια για judder κλπ αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα.

@darkie: Όλες οι τηλεοράσεις που είδα ήταν συνδεδεμένες με διαφορετικά Blu-ray και άναβε το led των 24p. Αυτό που παρατήρησα είχα την εντύπωση ότι λέγεται σπάσιμο(χωρίς να είμαι και σίγουρος). Συγκεκριμένα έδειχνε trailer μιας ταινίας με τον Will Ferrel και σε panning ή σε σκηνές όπου οι άνθρωποι περνούσαν γρήγορα από την κάμερα, φαινόταν σαν να περνούσε 1-2 frames και τα κεφάλια των ανθρώπων έμεναν λίγο πίσω(υπερβάλλω λίγο αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ). Σε τέτοιες σκηνές περίμενα να τελειώσουν για να διακρίνω λεπτομέρεια/μαύρο/χρώματα στις πιο αργές. Τα χρώματα μου φάνηκαν πλαστικά και οι άνθρωποι "ηλιοκαμένοι". Το τελευταίο διορθωνόταν πάντως σε μεγάλο βαθμό. Όσο και αν δοκίμαζα άλλα settings για frame interpolation μου φαινόταν πιο αφύσικο και χειρότερο. Μπορεί βέβαια να έφταιγαν τα διαφορετικά blu-ray players ή η πηγή, αλλά εμένα μου φαινόταν έντονο. Αυτός ήταν και ο λόγος που απέρριψα lcd, χωρίς να έχω δει 200hz lcd και έχοντας πολύ "καλή" εμπειρία από 26" lcd monitor πολλαπλά χειρότερο.

Στην g10, ψάχνοντας για phosphor lag από απόσταση 30cm, πέτυχα 1 φάση όπου μπάλα ποδοσφαίρου περνούσε γρήγορα από μαύρο background και άμα ακολουθούσες τη μπάλα μπορεί να έβλεπες 1 ελαφρύ κιτρίνισμα στην άκρη(σε μεγάλη αντίθεση). Αλλά άμα δεν έψαχνες να το δεις δεν υπήρχε περίπτωση να το παρατηρήσει άνθρωπος (και καμία σχέση με τα βίντεο στο youtube).

Όσον αφορά τις αντανακλάσεις στο κατάστημα, σε πολύ μεγάλη γωνία(όπου δεν έβλεπες τίποτα σε lcd) φαινόταν 1 ελαφριά αντανάκλαση στο κέντρο. Βέβαια εκεί υπήρχε αντιστοιχία 4 σποτάκια/τηλεόραση + επιπλέον φώτα απέναντι από τις οθόνες.Αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα σε μένα γιατί ούτε υπάρχει παράθυρο που να πέφτει κατευθείαν το φως στην οθόνη ούτε γύρω-γύρω και να προκαλεί αντανακλάσεις. Με 4 μπαλκονόπορτες ανοιχτές(από τις 2 έμπαινε απευθείας φως) + όλα τα φώτα αναμμένα δεν κατάφερα να βρω αντανάκλαση. Πάντως, σε σχέση με παλιά philips plasma το anti-reflection coating είναι τάξεις ανώτερο (μπράβο panny!!).

Σε βίντεο 1080p από final fantasy ταινία (που έχει και μεγάλη εναλλαγή άσπρου-μαύρου και γρήγορες σκηνές μάχης) δεν είδα ούτε phosphor lag ούτε σπασίματα/judder/flicker ή οτιδήποτε άλλο. Νομίζω, όμως, ότι και το full motion resolution κάνει 1 μικρή διαφορά στην περίπτωσή μου, οπότε ήρθε "γάντι". Πάντως με απενεργοποιημένο το ifc φαίνεται κάτι σαν το flicker των crt. Ελπίζω να μη δω το μισητό Image Retention.

Για μένα οι πλάσμα είναι για κινούμενη εικόνα και οι lcd για στατική (κοινώς...μεγάλες ψηφιακές κορνίζες), no offence lcd. Επόμενη τηλεόραση, OLED.
Μην ξεχνάμε βέβαια ότι η άποψη είναι καθαρά προσωπική, μην ορμήσουν οι lcd-άκηδες...

Αυτά τα 2 cents από μένα.-bye-

Οταν επαιζαν γρηγορες σκηνες στην b650 εβλεπα κατι σαν θολουρα με ghosting..

Αυτο για το phosphor lag το εχω ξανακουσει αλλα το εχω δει στην g10.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΕΙΣ εγω παιδια θα την βαλω την τηλεοραση μπροστα απο την μπαλκονοπορτα σε 45 μοιρες και οταν ειναι νταλα ο ηλιος πανω δεν βλεπω την τυφλα μου με την υπαρχουσα CRT ... οποτε αυτο ειναι ενας λογος ανυσηχιας επειδη δεν μπορω να της αλλαξω θεση..εσυ που την εχεις την τηλεοραση κοντα στις μπαλκονοπορτες typhon?

Και εγώ με crt είχα μικρό πρόβλημα για 1 ώρα περίπου κάθε μέρα που είχε τη μεγαλύτερη αντανάκλαση. Εχω 1 πόρτα στο 1 μέτρο από την τηλεόραση, κάθετα και στη μέση της απόστασης μεταξύ καναπέ-τηλεόρασης, η οποία θα ήταν μεγάλο πρόβλημα, αλλά ευτυχώς από εκείνη την πλευρά δεν έχει ποτέ πολύ έντονο φως. H άλλη 1 είναι πολύ μεγαλύτερη ακριβώς απέναντι από την πρώτη, όπου ο ήλιος φαίνεται κανονικά και σε ηλιόλουστη μέρα δε μπορείς ούτε να καθίσεις στην περιοχή. Πάλι ευτυχώς είναι αρκετά μακριά, >6 μέτρα, οπότε ούτε αντανάκλαση δε φτάνει. Οι άλλες 2 είναι αδιάφορες αφού είναι και μακριά και υπάρχουν εμπόδια για το φως. Αν και δε μπορώ να ξέρω πως θα ήταν οι αντανακλάσεις σε μέρος με ποιο "direct" φως, νομίζω ότι στη μόνη περίπτωση που θα υπήρχε σημαντικό πρόβλημα θα ήταν με ηλιακό φως που να πέφτει ακριβώς πάνω στην οθόνη(θα σκοτείνιαζε) ή στο ενδιάμεσο της απόστασης (πχ σε τραπέζι που συχνά υπάρχει) οπότε η αντανάκλαση θα κάλυπτε μεγάλο μέρος της tv. Τώρα κάτι μικρο-αντανακλάσεις στις μαύρες περιοχές της tv υπάρχουν με έντονη ηλιοφάνεια, αλλά τέτοια έχω παρατηρήσει και σε lcd.

Ps3 δυστυχώς δεν υπάρχει πια και δεν είχα την ευχαρίστηση να δοκιμάσω. Τώρα αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερα να πάρω ps3, media player ή b-ray(το bd80 σκέφτομαι). Αν έχει κάποιος καμιά άποψη περί του θέματος, παρακαλώ. Σκέφτομαι για τα πρώτα 2 γιατί έχω τεράστια συλλογή από mkv, avi σε 1080p.

Με σύνδεση με xbox η εικόνα ήταν λίγο χάλια. Φαινόταν ότι έχανε λεπτομέρεια στα παιχνίδια και λόγω μεγέθους ήταν έντονο, αν και νομίζω ότι φταίει και το component που το είχα συνδέσει, γιατί ούτε τα γράμματα δεν ήταν ευδιάκριτα. Πάντως dvd φαίνονται πολύ εντυπωσιακά αν και low-res.

Problem plz help!!:Σε 1 σύντομη προβολή 1080p από λαπτόπι είδα συνεχόμενο tearing(έτσι δε λέγεται; είναι 1 γραμμή οριζόντια που φαίνεται σαν να χωρίζει η εικόνα στιγμιαία όταν έχει γρήγορα πλάνα) και PHOSPHOR TRAILS!!!!!!!!Όλα αυτά σε cinema default. Πουθενά αλλού δεν είδα τέτοια πράγματα. Για τα phosphor μαθαίνω ότι φεύγουν με καιρό. Αναρωτιέμαι μήπως φταίει το λαπτοπ γιατί λόγω low-spec κάρτας μετά από λίγη ώρα ζεσταίνεται και κολλάει.

Σε cinema και χωρίς ρύθμιση εντυπωσιάζουν χρώματα, μαύρο και ειδικά διαβαθμίσεις γκρι. Επιτέλους λεπτομέρεια σε σκοτεινές σκηνές. Υπάρχει κανένας οδηγός για το τί πειράζουμε στο service menu?? Μπήκα λίγο και χάθηκα εκει μέσα οπότε βγήκα κατευθείαν.

Τώρα έχω βάλει break in εικόνες να περάσουν οι πρώτες ώρες γιατί άμα ξαναδώ phosphor lag θα τρελαθώ!!!!!! Πάντως άμα είναι να πάθει κάποιος burn in σε g10 εγώ θα είμαι. 4-5 πρώτες ώρες λειτουργίας και το χρησιμοποίησα ως monitor σε λάπτοπ και για παιχνίδια σε χβοχ. Το βλέπω ψιλο αδύνατο πάντως να έχει ακόμα και image retention αυτή η tv.

Εχω διαβασει στα ξενα φορουμ οτι ερχονται δουλεμενες τις 100 πρωτες ωρες ..

@typhon και εγω την ιδια τηλεοραση εχω και μπορω να σου πω να παρεις ps3 !!!!!!!! απλα παρε 1.3b φορματ καλωδιο για να εχεις καλη εικονα!

A και εγω οταν ειχα το screen saver και εδειχνε ασπρη ολη την εικονα οταν κινουσα το χερι μου σχετικα γρηγορα μπροστα της εβλεπα Phosphor trails αναμεσα στα δαχτυλα μου!!

Last edited:
darkie, αυτό που λες για τις πρώτες 100 ώρες αμφιβάλλω να γίνεται. Το έχω διαβάσει κι εγώ αυτό αλλά ήταν για την αντιπροσωπεία του Καναδά. Πάντως στο service menu δεν είχε επιπλέον ώρες. Μετά από 2+ μέρες συνεχόμενου break in δεν ξαναείδα phosphor trails, αν και όταν τα είδα ήταν πολύ έντονα(όμως και πάλι μόνο εγώ το έβλεπα, μαζί με το tearing). Τελικά οι περισσότεροι άνθρωποι και σε Schaub Lorenz lcd βλέπουν τέλεια εικόνα.

Πήρα 1 hdmi που λέει μόνο v1.3 που ήξερα ότι ήταν η τελευταία έκδοση (14e). Ελπίζω να μη χαλάει την ποιότητα.

Τελικά πάω για ps3 με media server για mkv. Μου φαίνεται ότι είναι η καλύτερη λύση

υ.γ.:Άκυρο για το tearing. Ήταν θέμα συχνότητας ανανέωσης από λάπτοπ. Από ότι φαίνεται κάθε φορά που γινόταν σύνδεση έβαζε 1 περίεργη συχνότητα 53Hz ή κάτι τέτοιο.