Άλλη μια φορά, Plasma ή LED...;;;

Αναποδα παει γιατι αν καθησει οικογενεια να δει σε LED με γωνια θεασης 30-40 μοιρες οσοι καθονται πλαγια δεν θα βλεπουν τιποτα.:p

Εχω διαβάσει ότι η νέα passive LED LG 55LW5500 δεν έχει πρόβλημα με ευρείες γωνίες. Ευσταθεί αυτό; Διότι εάν δεν υπ'αρχει πρόβλημα τότε η τηλεόραση αυτή είναι ιδανική για χρήση από οικογένεια τόσο σε 2d οσο σε 3d.

Νομίζω ότι είναι και θέμα ψυχοσύνθεσης....Οι LED-LCD ταιριάζουν σε άτομα που τους αρέσει να εντυπωσιάζουν , ενώ οι PLASMA σε άτομα πιο <<ήπιων τόνων>>.
Πάντως στο σπίτι οι <<τόνοι>> πέφτουν αφού χαλαρώνουμε ...Επίσης οι χαμηλοί τόνοι μιας εικόνας σε κάνουν να επικεντρώνεσε στον διάλογο και στην πλοκή και όχι στην ΕΙΚΟΝΑ.Επίσης νομίζω ότι τα δυνατά μοντέλα και των δύο κατηγοριών μπορούν να ικανοποιήσουν και τα δύο γούστα .

έτσι ακριβώς, απο ενα σημείο και μετά ειναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα... προσωπικά προτειμω τα σχετικά έντονα χρώματα των lcd- lcd led, έστω και 'φτιαγμένα' απο τα χρώματα μιας πλάσμα...-bye-

έτσι ακριβώς, απο ενα σημείο και μετά ειναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα... προσωπικά προτειμω τα σχετικά έντονα χρώματα των lcd- lcd led, έστω και 'φτιαγμένα' απο τα χρώματα μιας πλάσμα...-bye-

+1

Εχω διαβάσει ότι η νέα passive LED LG 55LW5500 δεν έχει πρόβλημα με ευρείες γωνίες. Ευσταθεί αυτό;

Ισχυει αυτο λογω πανελ IPS που εχουν καλες γωνιες θεασης.

Αντιθετα οι Samsung λογω συνδυασμου SPVA και ultra clear panel (ανακλαστικη επιστρωση) εχουν τις μικροτερες γωνιες.

Μια Samsung LE40F86B που εχω με PVA panel (SPVA? ) + clear panel εχει πολυ καλες γωνιες θεασης.
Καμια σχεση με καποια αλλα μοντελα ή μαρκες.
Οποτε ειναι αναλογα το πανελ.

Βεβαια καποιες τηλεορασεις φορανε διαφορετικο πανελ στο ιδιο μοντελο και αλλαζει το τελευταιο γραμμα στον κωδικο μοντελου ή κατι τετοιο. Οποτε θελει προσοχη μαλλον.

Last edited:
Ισχυει αυτο λογω πανελ IPS που εχουν καλες γωνιες θεασης.

Αντιθετα οι Samsung λογω συνδυασμου SPVA και ultra clear panel (ανακλαστικη επιστρωση) εχουν τις μικροτερες γωνιες.

Αυτό το review Λεει τα αντίθετα όμως!

http://www.trustedreviews.com/lg-55lw650t_TV_review

Παλιοτερα τα SPVA ειχαν πολυ καλυτερες γωνιες θεασης. Σταδιακα ομως για να ανεβασει η Samsung την αντιθεση επεσαν στα σημερινα επιπεδα.

Τελικά ποιά panel έχουν καλύτερα χρώματα; Τα xIPS ή τα xVA;

Εγώ ήξερα μέχρι τώρα τα xVA.

Δεν υπαρχει χειροτερο πραγμα απο το να μην δειχνει σωστα το λευκο.
Ενταξει, ολοι λενε το μαυρο. Αλλά στην ουσια το λευκο ειναι που πρεπει να ειναι λευκο και οχι μπεζ, κρεμ, σιελ, οτιδηποτε.

Το μαυρο εκτος απο το οτι κανονικα θα επρεπε να ειναι πισσα κατραμι, αυτο που πραγματικα μετραει ειναι να δειχνει σωστα την διαβαθμιση του γκρι.
Ωστε να μην χανεις λεπτομερειες, σκιες, κτλ και απλα βλεπεις μια μαυριλα.

Τα αλλα χρωματα λιγο πολυ ερχονται με τις ρυθμισεις. Και να μην ερθουν στο τελειο και παλι δεν ειναι ενοχλητικο οσο τα δυο προηγουμενα.

Αν βρεις τηλεοραση που να δειχνει σωστα το λευκο, τις διαβαθμισεις του γκρι, σχεδον πισσα μαυρο (και ας μην ειναι και τοσο) και τα προσωπα ανθρωπων σε φυσικο χρωμα τοτε παρ`την. Ειναι η τελεια αποδοση σε χρωματα σε μια τηλεοραση.

Αυτό το review Λεει τα αντίθετα όμως!

http://www.trustedreviews.com/lg-55lw650t_TV_review

Μου δειχνεις ενα τεστ απο ενα site που στο 90% των τηλεορασεων που δοκιμαζει βαζει 9/10.

Ποσο αξιοπιστο να ειναι?

Για να καταλαβεις δες εδω...

Samsung-UN55C7000-viewingangle.jpg

Έχω δει και την TX-P50VT30E αλλά δεν ξέρω αν θα είναι λίγο μεγάλη για τον χώρο που έχω (σαλόνι στα 3 μέτρα απόσταση από την τηλεόραση).

Επίσης τι διαφορά έχουν τα μοντέλα VT με τα GT;;

Φίλε μου, είχα και εγώ το ίδιο ερώτημα και πήρα 50''. Μην κάνεις το λάθος και πάρεις μικρότερη, είναι σουπερ σε αυτη την απόσταση!!Αλλο πράγμα η 50άρα!!και να πας σε panasonic!!-bye-

Το θέμα μου εμένα είναι αν αξίζει να δώσω την 1ος χρόνου 50 U10 panasonic μου και να πάρω μια που να έχει 3d....δεν ξέρω αν αξίζει να το κάνω αυτο!! Τι λέτε ρε παιδια;;;-bye-

Το θέμα μου εμένα είναι αν αξίζει να δώσω την 1ος χρόνου 50 U10 panasonic μου και να πάρω μια που να έχει 3d....δεν ξέρω αν αξίζει να το κάνω αυτο!! Τι λέτε ρε παιδια;;;-bye-

στη θέση σου θα περίμενα να δώ που θα πάει το 3d. άλλωστε έχεις μια εξαιρετική τηλεόραση.

Εγω παντως Πλασμα κοιταγα αλλα ποτε δεν μπορεσα να ξεπερασω το τρμουλο της εικονας στις Πλασμα !!
με ενοχλουσε στην CRT μου δεν ηθελα να με ενοχλει και στην καινουργια τηλεοραση !

Θεωρω οτι ειναι βασικο μειον ...

Απο 50" σε 50" μόνο για το 3D δεν νομιζω οτι αξιζει σε αυτη τη φαση.

Για 59" ίσως....

http://www.skroutz.gr/s/331723/Samsung-PS59D550-59.html?keyphrase=samsung+59d

Last edited:
Αν βρεις τηλεοραση που να δειχνει σωστα το λευκο, τις διαβαθμισεις του γκρι, σχεδον πισσα μαυρο (και ας μην ειναι και τοσο) και τα προσωπα ανθρωπων σε φυσικο χρωμα τοτε παρ`την. Ειναι η τελεια αποδοση σε χρωματα σε μια τηλεοραση.

Δυστυχώς σταμάτησε να παράγεται αυτή η τηλεόραση.......