Άλλο ένα ανέκδοτο....

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,817
Δίπλα στον Pseiras.....
Σήμερα πήγα μια βόλτα σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας μήπως και βρω κανένα νέο μοντέλο να δω....Και εμβρόντητος βλέπω γραμμένα τα παρακάτω σχετικά με τις τεχνολογίες τηλεοράσεων : :blink:

LCD : Πρόκειται για τηλεοράσεις με οθόνη υγρών κρυστάλλων. Είναι η πιο διαδεδομένη τεχνολογία τηλεοράσεων και διακρίνεται για την διάρκεια ζωής της, την υψηλή ανάλυση και τη φωτεινότητα της εικόνας και την εκτεταμένη γκάμα χρωμάτων που μπορεί να αποδώσει.:bang:

LED : Αποτελούν την νέα γενιά τηλεοράσεων εξαιρετικά καθαρή εικόνα με πλούσια χρώματα και εντυπωσιακό cotrast. Ιδιαίτερα λεπτές και κομψές οι τηλεοράσεις LED είναι επίσης φιλικές πρός το περιβάλλον, καθώς καταναλώνουν σημαντικά χαμηλότερη ενέργεια από τις υπόλοιπες συμβατικές τηλεοράσεις :ridinghorse:

PLASMA : Πρόκειται για τηλεοράσεις που διαθέτουν τεχνολογία panel η οποία προσδίδει στην εικόνα βαθύ μαύρο. Επιπλέον αποδίδει πολύ καλά εικόνες με γρήγορη κίνηση. :aktion033:

Τα παραπάνω είναι συμβουλές σε μεγάλο κατάστημα επί της παρόδου της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας (δίπλα από επίσης μεγάλο σούπερ μάρκετ) σαν οδηγός υποψήφιου αγοραστή για νέα τηλεόραση....

Τα σχόλια δικά σας....Οτι να ναι όπου λάχει! Εννοείται ότι έφυγα τρέχοντας :vroam:

Εγώ ακόμα να συνέλθω από ένα hitech που διάβαζα χτες. Τα nano led, είναι LED μικροσκοπικά, που μπορείς να τα πεις "nano".

Το οποίο ωραίο είναι ότι πληρώνω να διαβάζω τέτοια. Λίγο το φόρουμ να διάβαζαν, τέτοιες αστοχίες δεν θα έγραφαν...

Τί να πώ δεν ξέρω....Εχει χαθεί η μπάλα και μετά απορούμε γιατί έχουμε φτάσει σε τέτοιο χάλι. Δλδ είναι τόσο δύσκολο να κάνεις μια στοιχειώδη έρευνα πριν γράψεις κάτι?

Να δείς που του χρόνου θα γράφουν για picoLED!!! :flipout::flipout:

Πριν 2 χρονια ρωτησα σε ενα καταστημα γνωστης αλυσιδας αν φερνουν πλασμα και μου απαντησαν οτι εχουν καταργηθει.:p

ε δεν πήρες κανα κιλό φέτα να μην πάει τσαμπα η σταση. κάτι αλλο....

Τελικά ο μόνος τρόπος για να μπείς και να βγείς (σημαντικό) στην ίδια κατάσταση σε τέτοια καταστήματα είναι ο εξής διάλογος:

-Καλησπέρα
-Καλησπέρα σας. Πώς μπορώ να σας βοηθήσω?
-Θέλω την Χ τηλεόραση
-Την έχουμε. Θα μπορούσατε να δείτε όμως και την Ψ πολύ καλή ψίνει και καφέ.
-Οχι ευχαριστώ. Θα πάρω την Χ. Παρακαλώ δώστε μου το χαρτί για το ταμείο

Η αν δεν υπάρχει :

-Καλησπέρα
-Καλησπέρα σας. Πώς μπορώ να σας βοηθήσω?
-Θέλω την Χ τηλεόραση
-Δυστηχώς δεν την έχουμε.
-Κατάλαβα. Ευχαριστώ. Αντίο σας
-Θα μπορούσατε να δείτε όμως και την Ψ πολύ καλή ψίνει και καφέ.
-Οχι ευχαριστώ. Αντίο σας.

Αλλος τρόπος δεν υπάρχει.....

Πριν 2 χρονια ρωτησα σε ενα καταστημα γνωστης αλυσιδας αν φερνουν πλασμα και μου απαντησαν οτι εχουν καταργηθει.:p

Σωστά σου είπαν γιατί περίμεναν να βγούν οι νέες τεχνολογίες που έπρεπε να αλλάζεις το αέριο κάθε έξι μήνες!!!!! (πάλι σε εσένα τα είχαν πεί θυμάμαι....)

:flipout::flipout:

Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος, τα μεγάλα καταστήματα εμένα με έχουν βοηθήσει στο εξής.
Αγοράζοντας από eshops τα τελευταία χρόνια, ήθελα όμως να έχω και φυσική επαφή με τα μηχανήματα. Πήγαινα στα πολυκαταστήματα δοκίμαζα και μετά παραγγελία όπου βρω φτηνότερα.
Είναι πραγματική ανάγκη η φυσική επαφή. Πως να κρίνεις την εικόνα, πως να κρίνεις τον ήχο, πως να δεις κάθε λεπτομέρεια.
Ξέρω είναι ίσως λίγο ανήθικο σε λίγο καιρό ακόμα και τα μεγάλα καταστήματα θα κλείσουν μόνο 2-3 θα μείνουν αλλά η κρίση είναι αμείλικτη.

Χωρίς να θέλω να το παίξω έξυπνος, τα μεγάλα καταστήματα εμένα με έχουν βοηθήσει στο εξής.
Αγοράζοντας από eshops τα τελευταία χρόνια, ήθελα όμως να έχω και φυσική επαφή με τα μηχανήματα. Πήγαινα στα πολυκαταστήματα δοκίμαζα και μετά παραγγελία όπου βρω φτηνότερα.
Είναι πραγματική ανάγκη η φυσική επαφή. Πως να κρίνεις την εικόνα, πως να κρίνεις τον ήχο, πως να δεις κάθε λεπτομέρεια.
Ξέρω είναι ίσως λίγο ανήθικο σε λίγο καιρό ακόμα και τα μεγάλα καταστήματα θα κλείσουν μόνο 2-3 θα μείνουν αλλά η κρίση είναι αμείλικτη.

Αυτο δεν θα αποτελουσε προβλημα αν τα ιντερνετικα μαγαζια λειτουργουσαν οπως στο εξωτερικο.
Αγοραζεις, βλεπεις οτι δεν σε ικανοποιει, επιστρεφεις.
Μετα δεν θα χρειαζοταν να κανεις ουτε βημα απο το σπιτι.

Χωρις εξοδα (αυτοκινητο, βενζινη, παρκινγκ, κτλ).
Χωρις χασιμο χρονου.
Τοσο απλο.
Ουτε μποτιλιαρισμα, εκνευρισμοι...

Α, ξεχασα να πω πως ψυγειο, κουζινα, μιξερ, ηχεια, αλλες λευκες συσκευες, κτλ τα εχω παρει μεσω μικρων ιντερνετικων μαγαζιων.
Γλιτωσα περιπου 1000... ευρώ...

Δεν το παιζεις εξυπνος , ολοι το ιδιο κανουμε.

Εγω δεν εχω προβλημα να ψωνισω απο πολυκαταστημα και το εχω κανει πολλες φορες εφοσον η τιμη ειναι κανονικη. Δηλαδη κοντα στην χαμηλοτερη που βρισκω στο skroutz.

To λαμπάτο buffer της xxxxxxxxxxxxxxxxx. Αναπλάθει "βυνιλιακά" κάθε ψηφιακή πηγή. :flipout: :flipout:

Τί άλλο θα διαβάσουμε σε αυτόν τον πλανήτη (αλλά και σε άλλους δυο πλανήτες παραδίπλα μη σου πώ....)
Έλα εντάξει άλλωστε είμαστε η χώρα που γέννησε την τραγωδία και την υπερβολή. Λίγο έπος σε πείραξε;

Εμένα στην πρόσφατη βόλτα μου , μου λέει ένας πωλητής που ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να φέρουν 60αρα Ε550 ή Ε6500 . Έχετε 6 μέτρα απόσταση και θέλετε τόσο μεγάλη ? Όχι του λέω , 2,80 . Μα τότε τι μου ζητάτε , θέλετε να πηγαίνετε το κεφάλι δεξιά αριστερά για να διαβάζετε τα γράμματα ? Αυτή εδώ είναι ιδανική για εσάς ! Και με πάει σε μια 40αρα led , δε λεω ποια . Αααα του απαντάω , σε ευχαριστώ φίλε μου αλλά είναι μεγάλη . Μα όχι μου λέει μια χαρά θα είναι . Μα , αφου για 60άρα θέλω 6 μέτρα και εγώ έχω 2,8 , τότε θα πάω σε 32αρα και επειδή τέτοια έχω για μόνιτορ στον υπολογιστή , απλά θα την βάλω στο σαλόνι και καθάρισα . Να είσαι καλά που μου άνοιξες τα μάτια , καλή συνέχεια .
Έμεινε κάγκελο ....

Εμένα στην πρόσφατη βόλτα μου , μου λέει ένας πωλητής που ρώτησα αν υπάρχει περίπτωση να φέρουν 60αρα Ε550 ή Ε6500 . Έχετε 6 μέτρα απόσταση και θέλετε τόσο μεγάλη ? Όχι του λέω , 2,80 . Μα τότε τι μου ζητάτε , θέλετε να πηγαίνετε το κεφάλι δεξιά αριστερά για να διαβάζετε τα γράμματα ? Αυτή εδώ είναι ιδανική για εσάς ! Και με πάει σε μια 40αρα led , δε λεω ποια . Αααα του απαντάω , σε ευχαριστώ φίλε μου αλλά είναι μεγάλη . Μα όχι μου λέει μια χαρά θα είναι . Μα , αφου για 60άρα θέλω 6 μέτρα και εγώ έχω 2,8 , τότε θα πάω σε 32αρα και επειδή τέτοια έχω για μόνιτορ στον υπολογιστή , απλά θα την βάλω στο σαλόνι και καθάρισα . Να είσαι καλά που μου άνοιξες τα μάτια , καλή συνέχεια .
Έμεινε κάγκελο ....

Χαχα! Εσύ φίλε μου είσαι πολύ μπροστά......