Άλλο ένα ( Luxman) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;

Tιποτα περισσότερο από όσο δείχνει στο βίντεο λίγα ποστ πιο πριν. Αυτή είναι η κάτω μεριά του ηχείου , που ήταν γεμάτη γρατζουνιές από το σύρσιμο στα πατώματα.
Πήρα ψίχα καρυδιού , την ετριψα πάνω στον καπλαμα και νομίζω πως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Άλλωστε φαίνεται και στην φωτο. Η δεξιά μεριά ηταν όπως και το κομμάτι που είναι γεμάτο γρατζουνιές.
Περιμένω λίγες μέρες να δω μήπως δεν κρατήσει και ξαναεμφανιστουν.

Επίσης έχω βγάλει το παλιό ύφασμα που ήταν γεμάτο λεκέδες και το έβαλα στο πλυντήριο. Έχει καθαρίσει αρκετά καλά και σκέφτομαι να το ξαναβάλω. Είναι περίεργο το χρώμα ("χρυσίζει" λίγο ) και δεν μπορώ να βρω αντίστοιχο.

Θεωρητικά θα είμαι έτοιμος για στήσιμο σε λίγες μέρες . Θα ακολουθήσουν φωτο από όλη τη διαδικασία μόλις τελειώσω.

Kαι επιτελους στηθηκε στο εξοχικο και ακουσα λιγο μουσικουλα!

Η διαδικασια ηταν η εξης. Εβαλα καθαρα πλεον υφασματα στα ηχεια, αφου οπως ειπα τα επλυνα στο πλυντηριο ρουχων και τοποθετησα ξανα το logo της LUXMAN.
1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Ετριψα ολες τις πλευρες των ηχειων με το καρυδι και ειχα πολυ καλο αποτελεσμα.

7.jpg

6.jpg

8.jpg

Για φετος εχω συνδεσει μονο ραδιοφωνο και ενα bluray player πανω στον Luxman. Aπο του χρονου θα μπει και το πικαπ.

IMG20160719103749.jpg

IMG20160719103852.jpg

Η τοποθετηση ειναι καπως προχειρη και σκεφτομαι να βαλω βασεις του χρονου. Απο εντυπωσεις ειμαι λιγο συγκρατημενος. Δεν ξερω τι να γραψω μιας και το μονο μετρο συγκρισης ειναι το homecinema της crystal audio που εχω στο σπιτι. Ο Luxman ta κουναει καλα παντως . Ουτε μεχρι τη μεση δεν μπορεσα να βαλω την ενταση και αρχισαν οι γκρινιες!!!
Σε δικαναλη ακροαση με flac αρχεια, μου φαινεται πως τα luxman εχουν πιο πολυ μπασο ενω τα c.a. "τσιριζουν'' περισσοτερο. :nounder:

(Εχω ακομα αμφιβολιες για τα tweeter. Eνω παιζουν, δεν εχει καμια σχεση η λειτουργια τους με αυτη των Crystal audio TX-T2 SE. Στα luxman ισα που τα ακουω να δουλευουν και οχι παντα, πραγμα που με ανυσηχει σε σχεση και με την παραπανω εντυπωση που εγραψα. )

Αισθητικά πάντως ταίριαξε πολύ ωραία με τον χώρο και που αυτός πάλι προδιαθέτει για χαλάρωση
και όμορφες μουσικές
όλα καλά και ωραία.....

υ.γ. θέλω να γίνω "φιλος" σου για να μην πάθω αυτό που γράφει ο διάλογος στην t.v. :ernaehrung004:

Xα χα χα, ούτε που το είχα προσέξει...

Ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια.

(Για ηρεμία και χαλάρωση προδιαθέτει ο χώρος, αλλά όχι και τα διαβολακια που φαίνονται στις φωτογραφίες. Ελπίζω τα επόμενα καλοκαίρια να κάνω εντατική χρήση του συστήματος.)

Ωραίος Κωστα.
Χαίρομαι που συμμετείχα εστω και λιγο στην αναγέννηση του συστήματος.

Πολυ καλό το αποτέλεσμα!
Μπορει να εχει απαντηθεί πριν οποτε απολογούμαι,με το (όποιο ) κρος τους ασχολήθηκες καθολου;
Το θέμα των τουίτερ που αναφέρεις κάτι τέτοιο δείχνει.

Ευχαριστω πολυ.

Οσον αφορα τα tweeter , ειναι λιγο μεγαλη η ιστορια. Σε γενικες γραμμες αυτος που μου εκανε αναγομωση στα ηχεια με παρεπεμψε σε καποιον αλλο που εχει τα καταλληλα μηχανηματα για να ελεγξει τα tweeter, γιατι εγω θεωρουσα πως δεν παιζουν σωστα (εως καθολου) Δυστυχως ο δευτερος τεχνικος δεν πρεπει να ασχοληθηκε ιδιαιτερΑυτος μου ειπε πως δεν εχουν τιποτα και πως παιζουν μια χαρα.Του ζητησα να τα συνδεσει για να τα ακουσω. Μαλιστα του πηγα και τον δικο μου ενισχυτη για να ειμαι σιγουρος οτι δεν φταει αυτος.Τον εβαλε σε μια κονσολα, εβαλε κατι νησιωτικα να ακουσω και οντως επαιζαν . Λογω ελλειψης χρονου, αλλα και επειδη ο συγκεκριμενος τεχνικος μαλλον εχει αποσυρθει απο το επαγγελμα και το εργαστηριο του δεν προσφεροταν για ακροασεις, δεν εφυγα σιγουρος οτι ολα ειναι ΟΚ. Μου ειπε μαλιστα πως δεν ασχολειται με τετοια μηχανηματα ,αλλα με επαγγελματικα (κονσολες κτλ).

Εχω μεινει με την απορια παντως. Δυστυχως δεν ασχολειται καποιος αλλος στον κυκλο μου με τετοια πραγματα και δεν μπορω να παρω μια δευτερη γνωμη απο καποιον πιο εμπειρο.
Του χρονου το καλοκαιρι ισως βρω χρονο να τα παω καπου πιο εξειδικευμενα να τα τσεκαρουν.
Αν υπαρχει καποιος απο Βορεια Ελλαδα που βρισκεται το καλοκαιρι Χαλκιδικη (Ν.Σκιωνη), ειναι ευπροσδεκτος να ερθει να τα ακουσει. Κερναω μπυριτσες,ψητα κτλ!

Κώστα πιθανόν να αναφέρεσαι στο ότι τα ηχεία δεν "ακούν" τις αλλαγές που γίνονται στο ποτενσιόμετρο των πρίμων.
Ο ενισχυτής σου είχε, τουλάχιστον όταν ήρθε σε μένα, θέμα με τους διακόπτες που ενεργοποιούν-απενεργοποιούν τα ρυθμιστικά.
Οι διακόπτες αυτές κάνουν κακή επαφή με αποτέλεσμα να νομίζεις ότι τα ρυθμιστικά δεν κάνουν τίποτα και κατ επέκταση ότι δεν δουλεύουν τα πρίμα (ή και μπάσα).
Εγώ τότε καθάρισα τους διακοπτες αλλά πιθανόν να ξαναδημιουργήθηκε το πρόβλημα (καθώς τα μηχανήματα στέκονται σχεδόν όλο το χρόνο και δουλεύουν λίγες μέρες το χρόνο).
Και ίσως λυθεί μόνο με αντικατάσταση των διακοπτών ή στην έσχατη ανάγκη κατάργησή τους (με κάποιο Bypass) στο κύκλωμά τους.

Δεν ξέρω Δημήτρη, ίσως και να έχεις δίκιο.

Οι διακοπτες που λες όμως λειτουργούσαν. Είχα αλλαγές στον ήχο όταν πείραζα το ποτενσιομετρο του tremble και του bass. Eπισης δούλευαν και τα κουμπια του low cut , high cut και το loudness. Δεν ξέρω αν δούλευαν όπως πρέπει, αλλά είχα αλλαγές στον ήχο.

Νομίζω πως ο μόνος τρόπος να βγάλω άκρη είναι να πάω ενισχυτή και ηχεια πακέτο σε κάποιον επαγγελματία και να μου πει το συμβαίνει. Μπορεί και να είναι όλα ΟΚ και να σκοτιζομαι άδικα, αλλά αν δεν πάρω μια έγκυρη γνώμη θα σκάσω...

Ο ενισχυτάκος έχει αρκετά πρίμα.
Για πολλούς παραπάνω από το κανονικό...
Δηλαδή έχει φωτεινό χαρακτήρα ώς μηχανάκι.
Αν είναι μειωμένα τα πρίμα (σε θέση φλατ τα ποτς), κάτι τρέχει...

Δεν το είχα σκεφτεί πωςμπορει να φταίει ο ενισχυτής όσο ήμουν στο σπίτι που έστησα. Μιας και υπάρχει και ο πολυκαναλος Harman, θα συνδέσω τα ηχεία σε αυτόν και θα τσεκάρω. Έτσι θα καταλήξω τουλάχιστον που είναι το πρόβλημα (αν υπάρχει) . Δυστυχώς πάμε για το άλλο καλοκαίρι όμως. Σε δουλειά να βρισκόμαστε...:2thumb22sup: