Άλλο ένα ( Luxman) που βρέθηκε στο υπόγειο. Αξίζει να ασχοληθω;

Αν κατεβαίνεις Αθήνα, είναι μια πολύ καλή λύση. Να κατέβεις μόνο γι' αυτό έχει κόστος που δεν αξίζει μάλλον. Παίρνεις νέα ηχεία.
Απλά τηλεφώνησε στα μαστόρια πριν, να ξέρεις και πόσο χρόνο θα χρειασθούν. Μπορεί και να κανονίσεις και αυθημερόν.

Nαι, εννοείται. Αθήνα μένω μόνιμα , αλλά τα ηχεία τα έχω στο εξοχικό στην Χαλκιδική, που πάω κάθε καλοκαίρι.

Οπότε, προφανώς , δε θα τα στήσω φέτος. Θα τα επισκευάσω και θα τα βάλω ξανά του χρόνου. Έτσι κι αλλιώς έχω στημένο και ένα 5.1 της Harman για ταινίες, οπότε βολεύομαι με αυτο και για τη μουσική.

• Like
Reactions: ika
Θα πρέπει και τα 2 woofer να φτιάξεις. Πέρα από το να έχουν το ίδιο foam, και το ένα να είναι τώρα ΟΚ, θα διαλυθεί στο εγγύς μέλλον.
Οπότε ρωτάς και τον μάστορα για τα λαστιχένια και πόσο θα επηρεασθεί ο ήχος αν τα βάλεις αντί για foam.

Kαι τα δύο είναι κατεστραμμένα.
Επειδή μάλλον με ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση περισσότερο η αντοχή και όχι η ποιότητα, λέω να του ζητήσω να βάλει λαστιχένια.
Από όσο διάβασα είναι πιο ανθεκτικά στον χρόνο.

Μήπως ξέρεις πως να μετρήσω την διάσταση που χρειάζομαι ακριβώς,μπας και παραγγείλω και κάνω καμιά δοκιμή να τα αλλάξω μόνος μου;
Δεν τα έχω προς το παρόν εγώ τα ηχεια, αλλά θα πάω να τα παραλάβω μέσα στην εβδομάδα μάλλον.

Για λαστιχένια, ρώτα πρώτα και την γνώμη του μάστορα. σίγουρα όμως αντέχουν πολύ περισσότερο.
Χωρίς τα μεγάφωνα δεν μπορείς να δεις τις διαστάσεις που χρειάζονται.
Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να αλλάξει σωστά κάποιος ερασιτέχνης την ανάρτηση, μπορεί να φαίνεται απλό στο ΥΤ, αλλά δεν θα θέλει κεντράρισμα ο κώνος πχ?

Υπαρχουν ειδικα εργαλεια για το κεντραρισμα του πηνιου ( κυλινδροι ) , και πρεπει να ξεκολλησει και το dust cap.
Το κολλημα του κωνου ειναι η ευκολη δουλεια.