Αλλο ενα topic για αγορά

Malek

New member
12 February 2009
38
Καλησπέρα, είμαι σχετικά καινούριο μέλος. Φαίνεται ότι γνωρίζετε πολλά σε αυτό το forum, γιαυτο και θα σας πω και τη δική μου απορία.
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια τηλεόραση για το σαλόνι μου που η απόσταση θέασης θα είναι στα 3-3.2 μετρά.

Έχω διαβάσει σε κάποια site που λένε τι μέγεθος TV αρμόζει σε κάθε απόσταση αλλά αυτοί αναφέρονται σε cable TV που έχουν στην Αμερική που έχει πολύ καλύτερη ποιότητα από ότι τα δικά μας κανάλια (mega ktl)
Με ενδιαφέρει να αγοράσω όσο το δυνατόν μεγαλύτερη τηλεόραση αλλά να μην χάνο πολύ ποιότητα όταν βλέπω τα ελληνικά κανάλια.
Η κύριος χρήση θα είναι σύνδεση σε pc για να παίζω pc games, για ταινίες 1080 και DVD. (δεν θα κλείνει πολύ η TV μιας και θα τη χρησιμοποιώ σαν μόνιτορ)

Επίσης εκτός του μεγέθους, ποια τηλεόραση θα προτείνατε? (μέχρι 3000 εύρο και λίγο παραπάνω) Θέλω όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα σε ταινίες, σε ελληνικά κανάλια και Θα ήθελα να έχει πολύ λίγο Lag. Μάλλον ζητάω πολλά αλλά μήπως υπάρχει τηλεόραση που φτάνει κοντά κάπως.
Από ότι έχω δει, ποιο ενδιαφέρον μου φαίνονται οι Samsung, Philips και Sony.

Στην αρχή προτιμούσα τις Samsung αλλά ένας φίλος μου που πηρέ τη 40 756 η 786, όταν τη σύνδεσε στο pc, του έβγαζε κάτι οριζόντιες πολύ ενοχλητικές γραμμές σαν χιονιά. Καμία ιδέα?
Ευχάριστο!

Φιλε ακριβως οπως τη θελεις σε ολα δε θα βρεις ευκολα...το λεω γιατι αναφερεις και μεγαλη και παιχνιδια και τηλεοπτικο σημα και HD υλικο κτλ...
Oι plasma ας πουμε (και μαλλον το ξερεις) εχουν πολυ καλυτερο τηλεοπτικο σημα...αλλα για monitor? δεν ξερω...εγω στη θεση σου θα κοιταζα samsung 55a956 (λογω μεγεθους..led..ποιοτητα μαυρου) και μετα SONY (μαλλον την 46z4500)...
παντως αν δε βιαζεσαι ισως θα ηταν καλυτερα να περιμενεις τα νεα μοντελα που βγαινουν συντομα...

Fine68 ευχαριστώ που απάντησες, ναι όντος οι plasma δεν με ενδιαφέρουν μιας και δεν προτείνονται για PC usage. Απλά ψάχνω μήπως έχει κανένας εμπειρία με καμία τέτοια TV
:ears:

Από αυτή την απόσταση και για την χρήση που θα κάνεις νομίζω πως πρέπει να κοιτάξεις για 46άρα. Η Samsung 46A956 νομίζω πως είναι καλή επιλογή για τα χρήματα που ζητάει.

Κατα την γνωμη μου πρεπει να κοιταξεις κατι σε 46"-52" κατα προτιμηση LCD αφου σε ενδιαφερει η συνδεση με PC.

Kαλυτερα θα ηταν να περιμενεις τις νεες Sony και Samsung , για παραδειγμα η νεα 52W5500 φαινεται σαν πολυ καλη επιλογη. Παντως και η 46Α956 που λεει ο Γιωργος ειναι απο τις καλυτερες που κυκλοφορουν αυτη τη στιγμη.

Ευχάριστο για τις απαντήσεις, αν πήγαινα για τη 55 Samsung 956 θα ήταν πολύ μεγάλη? (και για τοπικά κανάλια)
Το πρόβλημα μου είναι ότι δεν βρίσκω κάποιο review που να δείχνουν τις TV να τρέχουν παιχνίδια και δεν ξέρω αν θα έχει lag. Γνωρίζει κανένας κάποιο site η από προσωπική εμπόρια για ανάλογες TV?

Επίσης όταν λες LCD αυτό σημαίνει όχι LED? (Μήπως έχουν πολύ Lag?)

Στην αρχή προτιμούσα τις Samsung αλλά ένας φίλος μου που πηρέ τη 40 756 η 786, όταν τη σύνδεσε στο pc, του έβγαζε κάτι οριζόντιες πολύ ενοχλητικές γραμμές σαν χιονιά. Καμία ιδέα?
Ευχάριστο!

Eνημερωτικά εχω συνδέσει την 786 με pc και δε βγάζει καμία οριζοντια γραμμή.-bye-

Εγώ θα έλεγα βουρ για την 55άρα τη samsung. Αν έχεις καλή κεραία νομίζω οτι δεν θα έχεις πρόβλημα στα περισσότερα κανάλια.
Για τις άλλες χρήσεις (HD) θα είναι μαγεία.

Αλήθεια τα ελληνικά κανάλια δεν θα εκπέμψουν ποτέ ψηφιακά;

Οι LCD τηλεορασεις αποτελουνται απο δυο κατηγοριες. Αυτες με οπισθιο φωτισμο τυπου LED και αυτες με φωτισμο μεσω λαμπτηρων CCFL...

http://en.wikipedia.org/wiki/Backlight

To οτι μια τηλεοραση εχει LED δεν σημαινει εξ ορισμου οτι εχει και καλυτερη εικονα αλλα σιγουρα σημαινει οτι εχει πολυ καλο μαυρο και αντιθεση.

Καποια τεστ μπορεις να βρεις εδω...

http://www.hdtvtest.co.uk/

Ευχάριστο για τα info, θα κοιτάξω να πάρω τότε 55” γιατί έχω καλό σήμα σε σχεδόν όλα τα κανάλια. Στο hdtv site έχει μερικά reviews αλλά όχι από πολλά model. Για τη 55” Samsung λένε ότι έχει πρόβλημα στα games. Ουφ!

Μάλλον να περιμένω τότε για τα καινούρια μοντέλα, δύσκολο τελικά να διαλέξει κάποιος την κατάλληλη TV! Ευχάριστο και πάλι

Επειδή πιστεύω ότι δεν είναι ακριβός το ίδιο πράγμα, μήπως μου λύσετε την απορία.

Είχα παλιά μια οθόνη LG 19” με 8ms και ήθελα να πάρω κάτι με λιγότερο lag. Έτσι έχω πάρει μια Samsung T220 με 2ms.

Τώρα η 55” Samsung με 30ms στο game mode σημαίνει ότι θα έχει 15 φορές παραπάνω lag από ότι η T220 που έχω τώρα?

Κάτι λες τώρα! Οπότε πρέπει να κάπως να μάθω πόσο output lag έχει η T220 και να συγκρίνω. Υπάρχει τρόπος? Στο ιντερνέτ απλά έχω βρει ότι λένε ότι είναι πολύ γρήγορη η T220, χωρίς να λένε το output lag

To lag ειναι ο χρονος που κανει το κυκλωμα εικονας μιας τηλεορασης να επεξεργαστει ενα frame και στην συνεχεια να το εμφανισει στην οθονη.

Mπορεις να δεις και μονος σου οτι 30 χιλιοστα του δευτερολεπτου ειναι πολυ μικρο χρονικο διαστημα...

http://www.klokoo.com/fr/chronometre.html

ΚΑΛΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΨΟΥΝΕ ΤΑ 30 m/s ΣΤΑ HEADSHOTS ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΠΩ..