Αλλοδαποί vs αλλοδαπών

Αυτο το αποσπασμα απο ενα αρθρο της Ε.
σημερα με βρησκει απολυτα συμφωνο!

*** «Είναι απαράδεκτο, προκλητικό και πολιτικά ανήθικο, μετά τα παραπάνω συμβάντα, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας μας Προκόπης Παυλόπουλος να δηλώνει προχθές στο Στρασβούργο, κατά τη σύνοδο υπουργών της Ε.Ε. για θέματα μετανάστευσης, δίχως ντροπή ότι "Η Ελλάδα ακολουθεί σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική, αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της, βασισμένη στις αρχές της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του", υποστηρίζοντας ανερυθρίαστα ότι η Ελλάδα για τα θέματα των μεταναστών έχει υποστεί «μια οξεία επίθεση η οποία και άδικη είναι και στηρίζεται σε παντελώς ανακριβή στοιχεία».****

εγω να προσθεσω μονο οτι Ντρεπομαι για τον κυριο υπουργο !
μονο να ηξερα με τι συνηδειση τα λεει αυτα .

Και μια άλλη πτυχή του θέματος :
Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν ότι μετά την κοινά αποδεκτή αύξηση στα ημερομίσθια (νομίζω ότι τελικά έγινε 26 από 20) το πρόβλημα λύθηκε ειρηνικά. Ελα ντε όμως που το ημερομίσθιο παραμένει κάτω από το ελάχιστα οριζόμενο. Δηλαδή, γράφουμε στα ***ρια μας τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ... Αμα λάχει, και με έγκριση υπουργού ...

Re: Απάντηση: Re: Αλλοδαποί vs αλλοδαπών

Εντάξει νά τό αλλάξω.Ομάδες "συνεργατών" συντηρούν.

...«Ενημερώναμε τους αλλοδαπούς εργάτες γης, όταν ξαφνικά 60-70 άτομα, στην πλειονότητά τους παραγωγοί φράουλας, μαζί με Αλβανούς συνεργάτες τους, μας επιτέθηκαν και άρχισαν να μας χτυπούν. Μας πέταξαν κάτω και μας κλοτσούσαν και μας χτυπούσαν παντού. Είναι θαύμα που σήμερα ζούμε. Αποφύγαμε τα χειρότερα, γιατί μπήκαν στη μέση οι αλλοδαποί εργάτες και μας έσωσαν. Κι όλα αυτά μπροστά στην Αστυνομία, που δεν έκανε το παραμικρό για να μας προστατεύσει», λέει στην «Ε» ο Χρήστος Γιάνναρος, γ.γ. της Ν.Ε. του ΚΚΕ στην Ηλεία, θύμα του άγριου ξυλοδαρμού...
....................................................................................................

Εγώ πάντως θά περίμενα νά πείς οτι στή περιοχή σου τά μεροκάματα τών μεταναστών είναι σωστά καί όχι 20 ευρώ-10 γιά τό παράπηγμα...

Εδώ απο όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, αμείβονται με την παραγωγή, σαν εργολαβία ένα πράγμα. Αλλά τέτοιοι τζίροι παιδιά είναι μάλλον φανταστικοί. Στην Πιερία που καλλιεργούν επίσης φράουλες δεν μιλάμαι για τέτοια λεφτά. Πάντως μάλλον καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει, αν πληρώνουν και τους πατρώνους λογικό είναι να ζητάνε ότι θέλουν. Παντού όμως οι ικανοί αμείβονται πέρα απο συμβάσεις και τα καθιερωμένα. Ασφάλεια εδώ έχουν στον ΟΓΑ. Αν δεν είναι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να έχουν παραμονή. Ούτε να φέρουν την οικογένειά τους αν εν έχουν πάνω απο 11.500€ εισόδημα τον χρόνο.

Re: Απάντηση: Αλλοδαποί vs αλλοδαπών

Αυτο το αποσπασμα απο ενα αρθρο της Ε.
σημερα με βρησκει απολυτα συμφωνο!

*** «Είναι απαράδεκτο, προκλητικό και πολιτικά ανήθικο, μετά τα παραπάνω συμβάντα, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας μας Προκόπης Παυλόπουλος να δηλώνει προχθές στο Στρασβούργο, κατά τη σύνοδο υπουργών της Ε.Ε. για θέματα μετανάστευσης, δίχως ντροπή ότι "Η Ελλάδα ακολουθεί σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική, αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της, βασισμένη στις αρχές της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του", υποστηρίζοντας ανερυθρίαστα ότι η Ελλάδα για τα θέματα των μεταναστών έχει υποστεί «μια οξεία επίθεση η οποία και άδικη είναι και στηρίζεται σε παντελώς ανακριβή στοιχεία».****

εγω να προσθεσω μονο οτι Ντρεπομαι για τον κυριο υπουργο !
μονο να ηξερα με τι συνηδειση τα λεει αυτα .

Βαγγέλη η πολιτική απέναντι στους μετανάστες που ακολουθεί συνολικά η Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερη από το μέσο όρο της ΕΕ. Ο Παυλόπουλος μίλησε για νομοθεσία, όχι για την εφαρμογή της. Εκεί πάσχουμε ... όμως γιατί δεν μας λές καθόλου για όλα τα παρατράγουδα που συμβαίνουν στη Γερμανία κατά κάποιων μεταναστών; Γιατί ασχολείσαι ΜΟΝΟ με την Ελλάδα και ΜΟΝΟ κακά λόγια έχεις να πεις; Αλήθεια τόσα χρόνια δεν έχεις να πεις κάποιο ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ για τη χώρα καταγωγής σου; Αν όχι, τότε γιατί ασχολείσαι;

Αλήθεια γιατί δεν μας δημοσιοποιείς τα αντίστοιχα προβλήματα της κρατικής μηχανής στη Γερμανία; Γιατί δεν μας έδωσες ένα λινκ (έστω ένα λινκ) για τις πλημμύρες στις πόλεις; Γιατί θεωρείται φυσιολογικό μετά από 100άδες χρόνια που περνούν ποτάμια μέσα από τις πόλεις του πιο ισχυρού οικονομικά κράτους της Ευρώπης, να θεωρείται φυσιολογικό κάθε χρόνο ή δεύτερο χρόνο η πόλη να πλημμυρίζει; (π.χ. Ουλμ!!!).

ΥΣΤ. Δεν αμφιβάλλω ότι σε γενικές γραμμές όλα είναι πολύ καλύτερα στη Γερμανία. Όμως θέλω να βλέπω από σένα τις αποκλίσεις από το γερμανικό μέσο όρο και αυτές να τις καταγγέλλεις. Όχι μόνο για τα δικά μας και να μας αφήνεις την εικόνα ότι εκτός Ελλάδας όλα είναι καλά.

ΥΣΤ2. Αλήθεια το σύστημα αυτόματης είσπραξης διοδίων άρχισε να δουλεύει ή όχι; Διότι πέρυσι βρέθηκα να χρωστώ στο γερμανικό κράτος 623 ευρώ από διελεύσεις σε δρόμους που ΠΟΤΕ δεν πέρασα. Μήπως να πω για την Αυστρία που ανάλογα με την κολώνα που περνώ με χρεώνει άλλοτε για PKW και άλλοτε για LKW? Αν συνέβαιναν αυτά στην Ελλάδα θα τα βλέπαμε την άλλη μέρα στις ειδήσεις και όλοι θα απολογούνταν. και ο Βαγγέλης θα έλεγε "απαράδεκτο!!!".

ΥΣΤ3. Κι αν θέλεις να μείνουμε στην υπόθεση μετανάστευση και πρόσφυγες, αλήθεια έχεις ακούσει κάτι για την υποχρεωτική, το ξαναλέω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ μεταφορά από τη Γερμανία στη Βοσνία των οικογενειών των προσφύγων που ήλθαν στη χώρα καταδιωγμένες το 1993-1994? και μάλιστα σε χωριά που δεν υπάρχουν; Φαντάζεσαι παιδιά που γεννήθηκαν στη Γερμανία, είναι 8-9 ετών, πηγαίνουν υποχρεωτικά σε μέρη γεμάτα ναρκοπέδια, που τα κατοικούν άλλοι κλαι ούτε δουλειά υπάρχει, ούτε συγγενείς, ούτε τίποτε; Αλήθεια ´γι αυτό τί άκουσες; Γιατί δεν μας είπες τίποτε;

Η κριτική, το ξαναλέω, είναι εύκολη για τους άλλους.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αλλοδαποί vs αλλοδαπών

Βαγγέλη η πολιτική απέναντι στους μετανάστες που ακολουθεί συνολικά η Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερη από το μέσο όρο της ΕΕ. Ο Παυλόπουλος μίλησε για νομοθεσία, όχι για την εφαρμογή της. Εκεί πάσχουμε ... όμως γιατί δεν μας λές καθόλου για όλα τα παρατράγουδα που συμβαίνουν στη Γερμανία κατά κάποιων μεταναστών; Γιατί ασχολείσαι ΜΟΝΟ με την Ελλάδα και ΜΟΝΟ κακά λόγια έχεις να πεις; Αλήθεια τόσα χρόνια δεν έχεις να πεις κάποιο ΚΑΛΟ ΛΟΓΟ για τη χώρα καταγωγής σου; Αν όχι, τότε γιατί ασχολείσαι;

Αλήθεια γιατί δεν μας δημοσιοποιείς τα αντίστοιχα προβλήματα της κρατικής μηχανής στη Γερμανία; Γιατί δεν μας έδωσες ένα λινκ (έστω ένα λινκ) για τις πλημμύρες στις πόλεις; Γιατί θεωρείται φυσιολογικό μετά από 100άδες χρόνια που περνούν ποτάμια μέσα από τις πόλεις του πιο ισχυρού οικονομικά κράτους της Ευρώπης, να θεωρείται φυσιολογικό κάθε χρόνο ή δεύτερο χρόνο η πόλη να πλημμυρίζει; (π.χ. Ουλμ!!!).

ΥΣΤ. Δεν αμφιβάλλω ότι σε γενικές γραμμές όλα είναι πολύ καλύτερα στη Γερμανία. Όμως θέλω να βλέπω από σένα τις αποκλίσεις από το γερμανικό μέσο όρο και αυτές να τις καταγγέλλεις. Όχι μόνο για τα δικά μας και να μας αφήνεις την εικόνα ότι εκτός Ελλάδας όλα είναι καλά.

ΥΣΤ2. Αλήθεια το σύστημα αυτόματης είσπραξης διοδίων άρχισε να δουλεύει ή όχι; Διότι πέρυσι βρέθηκα να χρωστώ στο γερμανικό κράτος 623 ευρώ από διελεύσεις σε δρόμους που ΠΟΤΕ δεν πέρασα. Μήπως να πω για την Αυστρία που ανάλογα με την κολώνα που περνώ με χρεώνει άλλοτε για PKW και άλλοτε για LKW? Αν συνέβαιναν αυτά στην Ελλάδα θα τα βλέπαμε την άλλη μέρα στις ειδήσεις και όλοι θα απολογούνταν. και ο Βαγγέλης θα έλεγε "απαράδεκτο!!!".

ΥΣΤ3. Κι αν θέλεις να μείνουμε στην υπόθεση μετανάστευση και πρόσφυγες, αλήθεια έχεις ακούσει κάτι για την υποχρεωτική, το ξαναλέω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ μεταφορά από τη Γερμανία στη Βοσνία των οικογενειών των προσφύγων που ήλθαν στη χώρα καταδιωγμένες το 1993-1994? και μάλιστα σε χωριά που δεν υπάρχουν; Φαντάζεσαι παιδιά που γεννήθηκαν στη Γερμανία, είναι 8-9 ετών, πηγαίνουν υποχρεωτικά σε μέρη γεμάτα ναρκοπέδια, που τα κατοικούν άλλοι κλαι ούτε δουλειά υπάρχει, ούτε συγγενείς, ούτε τίποτε; Αλήθεια ´γι αυτό τί άκουσες; Γιατί δεν μας είπες τίποτε;

Η κριτική, το ξαναλέω, είναι εύκολη για τους άλλους.

Βλαση ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση ΔΕΝ θα δεις στη Γερμανια να μενουν μεταναστες σε **στρατοπεδα ** χωρις τα απαραιτητα και με συνθηκες υγιηνης αθλιες !
τι νομους και νομοθεσιες θες να γραψω ;;;;
εγω για τους Μεταναστες στην χωρα μου μιλαω η οποια περηφανευται για πολιτισμο !

τις παπαριες των Γερμανων αμα θελετε να σας τις αραδιασω ευχαριστως !

Σε οτι αφορα ομως την συμπεριφορα τους προς τους μεταναστες ειναι αρκετα πιο διακριτικοι και σου δινουν ακριβως τα ιδια δικαιωματα αν εχεις κοτσια να κανεις καριερα !

πες μου εσυ σε πιο σχολειο Ελληνικο θα βγει Αλβανος μαθητης πρωτος και δεν θα τον σνομπαρουν η δεν θα τον απειλησουν κιολας αμα ειναι και κανας φυτουλας των γραμματων !

αυτα που γραφεις για τη Γερμανια ειναι οπως τα λες !
και εγω εχω ριξει καντηλια προχτες που μου γραψαν το αμαξι ενω δεν εμποδιζε κανεναν !και φροντιζω ειδικα για αυτο ! ( παραδειγμα ασχετο..)

λες : η πολιτική απέναντι στους μετανάστες που ακολουθεί συνολικά η Ελλάδα είναι σαφώς καλύτερη από το μέσο όρο της ΕΕ!

εγω αυτο δεν το πιστευω ουτε με σφαιρες !το αν στελνονται κρυφα το βραδυ οι μεταναστες στη χωρα τους ειναι αλλο θεμα ....
αλλα η συμπεριφορα του κρατους σε αυτους που τελικα μενουν δεν ειναι σε καμια περιπτωση ιδια με το καψονι που τραβανε οι μεταναστες στην λλαδα για μια πρασινη καρτα η καποια χαρτια !

και εγω στην Ελλαδα εζησα 33 χρονια ξερω λιγα πραματα ..

Δεν ξέρω τι γίνεται στη Γερμανία, και για να πω την αλήθεια, δεν με ενδιαφέρει κι όλας. Αν έμενα εκεί θα με ένοιαζε. Ζω στην Ελλάδα όμως και με νοιάζει τι γίνεται εδώ. Και επίσης με ενδιαφέρει και του καθενός υπευθύνου δημοσίου λειτουργού η συμπεριφορά γιατί πέρα από το ότι τον πληρώνω κι εγώ, δημιουργεί εντυπώσεις για την χώρα μου που στα μάτια τρίτων με χαρακτηρίζουν και εμένα ατομικά. Να πω λοιπόν την άποψή μου.

Το γεγονός ότι τα πλοία δεν τα βυθίζουμε αύτανδρα όπως έκαναν στην Ιταλία, δεν δίνει άλλοθι για καμιά από τις κατάπτυστες συμπεριφορές που έχουν κατά καιρούς παρατηρηθεί στη χώρα μας με θύματα τους μετανάστες. Τι να το κάνω το ότι ο λιμενικός δεν θα βυθίσει το σκάφος, αν στη συνέχεια σαπίσει στο ξύλο τους λαθρομετανάστες; Υπάρχει δηλαδή πλαφόν στην "τιμωρία"; Μην μιλήσουμε για τα ναρκοπέδια στα βόρεια σύνορα γιατί εκεί έχουμε πολλά θύματα, που μια χαρά γεμίζουν το καράβι.

Από την άλλη θεωρώ κι εγώ ότι σαν νομοθεσία είμαστε στο σωστό δρόμο. Στην εφαρμογή της υστερούμε. Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με τον Βλάση. Για να το πάω και λίγο παραπέρα όμως, θεωρώ ότι και σαν λαός έχουμε πρόβλημα με την ύπαρξη των μεταναστών στον χώρο μας. Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς αυτό που συμβαίνει τα τελευταία 20 χρόνια. Και δεν θεωρώ ότι οι Πακιστανοί και οι Πολωνοί που ήρθαν στις αρχές της δεκαετίας του 80, ήταν ικανός αριθμός για να δικαιολογήσει μια αλλαγή νοοτροπίας στον ντόπιο πληθυσμό.

Τώρα στο συγκεκριμένο ζήτημα με τους φραουλοπαραγωγούς, επιμένω στην άποψη ότι αν ο Αλβανός είχε μια καλή δουλειά, δεν θα ξεκίναγε να δείρει κόσμο στα καλά καθούμενα. Και στην τελική σιγά τα λεφτά που παίρνει από τον παραγωγό για να δείρει. Αν ήταν τόσο ακριβό το τίμημα, τότε ο παραγωγός θα τα έσκαγε στους εργάτες και όλα θα ήταν μέλι γάλα. Και επειδή δεν θεωρώ οτι το πρόβλημα είναι θέμα ράτσας, ας θυμηθούμε λίγο τί γινόταν με τις απεργίες στην Ελλάδα την περίοδο 79-81 και πόσο ξύλο είχε πέσει τότε στην Αθήνα.

Βαγγέλη η Γερμανία δέχτηκε συστηματικά μετανάστες μετά τον πόλεμο βάσει σχεδίου ανοικοδόμησης και μορφής "αποζημίωσης" για τά όσα δεινά υπέστησαν τόσες χώρες εξ αιτίας τους.
Η Ελλάδα αντιμετώπισε την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού με εντελώς ξαφνικό τρόπο και βρέθηκε απροετοίμαστη στην είσοδο
εκατοντάδων χιλιάδων εξαθλιωμένων μεταναστών. Έτσι απο χώρα εκροής μεταναστών ματαμορφώθηκε σε χώρα εισροής αυτών σχεδόν "εν μία νυκτί"
Στη Γερμανία παρ όλη την καταστροφή των βιομηχανικών εγκαταστάσεων απο τους συμμάχους, η υποδομή και οι προδιαγραφές υπήρχαν....και μιλαμε για τεράστια υποδομή. Υπήρξε έλλειψη εργατών,εκατομμύρια έπεσαν στα πεδία των μαχών.
Και με κανένα τρόπο οι Έλληνες μετανάστες δεν προκάλεσαν τόσο πολύ την τοπική γερμανική κοινωνία όσο άλλοι προερχόμενοι απο το ανατολικά μπλοκ προκάλεσαν στην Ελλάδα. Και μιλάμε για μετανάστες-τους παράνομους ως επι το πλείστον-οι οποίοι δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό στο έγκλημα.
Τα ήθη και έθιμά τους εντελώς άσχετα με τα ελληνικά.
Τον τελευταίο καιρό όμως κάτι αλλάζει, τα παιδιά των Αλβανών κυρίως έχουν εγκλιματιστεί και ενσωματωθεί σε μεγάλο ποσοστό στην ελληνική κοινωνία ώστε να μήν ξεχωρίζουν πλέον. Αυτό είναι τουλάχιστον το δικό μου συμπέρασμα για την περιοχή που διαμένω καθώς οι Αλβανοί αποτελούν το 30% του τοπικού πληθυσμού εδώ στη Νότια Εύβοια.

:ernaehrung004::ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Αλλοδαποί vs αλλοδαπών

Μην μιλήσουμε για τα ναρκοπέδια στα βόρεια σύνορα γιατί εκεί έχουμε πολλά θύματα, που μια χαρά γεμίζουν το καράβι.
Συγνώμη ρε Φώτη αλλά όπως το λες ακούγεται σαν να είναι κακό που φυλάμε τα σύνορά μας με ναρκοπέδια.
Ή τουλάχιστον είναι ένας τρόπος κι αυτός. Τα ναρκοπέδια είναι για να μην εισβάλουν ξένοι απρόσκλητοι και παρείσακτοι σε μια χώρα.
Αν κάποιοι τα περνάνε παράνομα και σκοτώνονται, φταίει η χώρα και την καταδικάζουμε για εγκληματική ενέργεια;
Είναι κακό να φυλάς τα σύνορά σου;
Όλες οι χώρες έχουν σύνορα. Και τα φυλάνε όπως μπορούν. Κακό κάνουν;
Εμείς θα έλεγα όπως ότι μόνο φύλαξη δεν είχαμε.
Ήταν ανεπαρκής και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Re: Απάντηση: Re: Αλλοδαποί vs αλλοδαπών

Συγνώμη ρε Φώτη αλλά όπως το λες ακούγεται σαν να είναι κακό που φυλάμε τα σύνορά μας με ναρκοπέδια.
Ή τουλάχιστον είναι ένας τρόπος κι αυτός. Τα ναρκοπέδια είναι για να μην εισβάλουν ξένοι απρόσκλητοι και παρείσακτοι σε μια χώρα.
Αν κάποιοι τα περνάνε παράνομα και σκοτώνονται, φταίει η χώρα και την καταδικάζουμε για εγκληματική ενέργεια;
Είναι κακό να φυλάς τα σύνορά σου;

Οφ τοπικ αλλα...

Τα ναρκοπεδια δεν ξερω καθολου αν συνηθιζονται σε Ευρωπαικες χωρες και δη σε συμμαχικες πλεον....για αποτροπη λαθρομεταναστων.

Και πραγματικα δεν γνωριζω τι στοιχιζει περισσοτερο... ο λαθρομεταναστης και η οικογενεια του να υπαρχουν η ο σακατης λαθρομεταναστης που θα περιφερεται -αν μπορει- γιατι δεν μπορεις και να τον πεταξεις σα το σκυλι στο αμπελι.....

Και πριν ευλογησουμε οποιοδηποτε μεσο αποτροπης ...ριξτε μια ματια σε κανα στατιστικο στοιχειο σε θυματα και ακρωτηριασμους χωρων που εμαθαν να αμυνονται με ναρκοπεδια.....

Και σκεφτειτε να ειστε κατοικος της περιοχης και το παιδι σας να παει να παιξει εκει.....

Απ´ότι ξέρω τα ναρκοπέδια μπαίνουν σε περιοχές χωρίς χωριά και κατοίκους εκεί κοντά. Αλλά σε μέρη που είναι τεράστιες άδειες περιοχές αφύλακτες.
Δεν πάνε παιδιά εκεί να παίζουν. Δεν είναι δίπλα σε γειτονιές.
Και ο σκοπός τους είναι πιο πολύ αποτρεπτικός της παράνομης εισόδου, παρά να σκοτώνει ανθρώπους.
Μόνο παράνομος κινδυνεύει να σκοτωθεί ή εξαιρετικά απρόσεκτος.
Και τελικά είναι ένα μέτρο κατά της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα δεν συμφέρουν (η ΔΕΗ βλέπετε). Εκπαιδευμένα σκυλιά κοστίζουν πάρα πολύ. Οι βόμβες Ναπάλμ είναι μια λύση. Χημικός πόλεμος, χμμ καλό μου ακούγεται.

Τι αστυνομευση λετε ?
Δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι οτι αυτη ειναι η πολιτικη των ελληνικων κυβερνησεων?
Τα ναρκοπεδια ειναι αχρηστα ,ο λογος που υπαρχουν ειναι οτι κοστιζει
να τα αδειασουν ασε που μπορει να μην ξερουν που ειναι οι ναρκες.

Τι αστυνομευση λετε ?
Δεν εχετε παρει χαμπαρι οτι οτι αυτη ειναι η πολιτικη των ελληνικων κυβερνησεων?
Τα ναρκοπεδια ειναι αχρηστα ,ο λογος που υπαρχουν ειναι οτι κοστιζει
να τα αδειασουν ασε που μπορει να μην ξερουν που ειναι οι ναρκες.

Αυτό ακριβώς!

Μιχάλη δεν ξέρω σύνορα χωρών στην Ευρώπη που να έχουν ναρκοπέδια. Πιθανόν σε καμιά άλλη βαλκανική χώρα να υπάρχουν, αλλά πουθενά στη Βόρεια Ευρώπη δεν γνωρίζω να υπάρχουν. Και πριν μου πει κάποιος ότι εδώ είναι Βαλκάνια, να θυμηθούμε λίγο πόσοι έχουν σκοτωθεί στην βόρεια Ευρώπη σε πόλεμο τον περασμένο αιώνα και πόσοι στα Βαλκάνια.

Επίσης αν δεν κάνω λάθος υπάρχει ολόκληρη εκστρατεία υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για εξάλειψη των ναρκών κατά προσωπικού. Τώρα αν εμείς δεν έχουμε άλλο τρόπο να φυλάμε τα σύνορά μας τότε είμαστε απλά για τα πανηγύρια και ας στενοχωρήσω μερικούς φίλους μου με την φράση μου αυτή.

Απάντηση: Re: Αλλοδαποί vs αλλοδαπών

Τώρα αν εμείς δεν έχουμε άλλο τρόπο να φυλάμε τα σύνορά μας τότε είμαστε απλά για τα πανηγύρια και ας στενοχωρήσω μερικούς φίλους μου με την φράση μου αυτή.
Εγώ πάντως συμφωνώ απόλυτα με τη φράση σου Φώτη.