Αλλος ενας για ηχεια με ONKYO 608

Μόνο για HC?
Τέρμα καλύτερες λύσεις τα Cr. Audio και τα Klipsch τότε !!!

Μία η άλλη το σύνολο θα αργήσει να φτιαχτεί, άρα ότι θες κάνεις μέχρι τότε...
πρώτα τα μικρά ή τα δαπέδου δεν έχει σημασία...!

Καλές αγορές :)

Τη μεγαλύτερη μπαρούφα που θα διαβάσεις εδώ μέσα είναι "να πάρεις μικρά ηχεία βάσης για να μη μπουμάρουν σε μικρό χώρο"....

Αντε να πούμε τα ίδια και πάλι:

Το ότι δεν αντιμετώπισες πρόβλημα μπουμαρίσματος σε χώρο 15 τετραγωνικών είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Βοηθάει ίσως σ' αυτό και η επιλογή των ηχείων σου μιάς και τα Crystal Audio έχουν το bass reflex στο εμπρός μέρος της καμπίνας, βοηθάει και το Audyssey που πιθανόν έχει ρυθμίσει σωστά τις χαμηλές συχνότητες, ίσως και τα ίδια τα ηχεία που πιθανόν να μην έχουν ικανότητα για βαθύ μπάσο.

Δεν ξέρω τι εμπειρία έχεις, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι μπουμάρισμα από ηχεία δαπέδου εμφανίζεται και σε μεγαλύτερους χώρους, όπως επίσης ότι σε χώρους σαν και τον δικό σου (12-15 τετραγωνικών) δεν ενδείκνυται η τοποθέτηση ηχείων δαπέδου.

http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=17534

"Όσο αφορά το χώρο που θα τοποθετήσουμε το σύστημα μας. Γενικά ισχύει ότι σε μικρούς χώρους (κάτω των 20 τετραγωνικών μέτρων) αποδίδουν καλύτερα μικρά ηχεία όπως για παράδειγμα ένα που αποτελείται από 6,5 ιντσών γούφερ και τουίτερ παρά μεγάλα ηχεία δαπέδου τριών δρόμων με 10 ή 12 ιντσών γούφερ που θα υπερφορτώσουν το χώρο με χαμηλές συχνότητες προκαλόντας το γνωστό μπουμάρισμα."

http://sound-speakers.pblogs.gr/2008/02/agora-systhmatos-hhoy.html

Φιλικά πάντα, θα σε παρακαλέσω την επόμενη φορά να είσαι πιο προσεκτικός στις εκφράσεις σου.....

δεν ξέρω τί ηχοσύστημα έχεις αυτή τη στιγμή και αν πρέπει να το αλλάξεις, αλλα μήπως θα ήταν καλύτερο να το πουλήσεις εξαρχής ως πακέτο και να πάρεις τα crystal audio μια και καλή πληρώνοντας κάποια διαφορά?

Δεν ξέρω δηλαδή αν αντικαθιστώντας 2 -2 τα ηχεία θα μπορέσεις να τα πουλήσεις ως μονάδες και αν θα συμφέρει μακροπρόθεσμα.

Προσωπικά για χώρο 14τμ μου φαίνεται υπερβολή να έχει κάποιος 8ηχεία, αλλα εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου.

Καλα καλυτερα να τα χαρισω. Κατι παλια creative megaworks 550 ειναι απο το pc μου. Παντως με 7.1 παιζει μια χαρα τωρα.

Τη μεγαλύτερη μπαρούφα που θα διαβάσεις εδώ μέσα είναι "να πάρεις μικρά ηχεία βάσης για να μη μπουμάρουν σε μικρό χώρο"
Σε πληροφορώ ότι έχω τα ίδια τετραγωνικά με σένα και όταν ρύθμισα τα ηχεία μου ως μικρά ηχεία βάσης κατάλαβα πόσο μεγάλη βλακεία θα έκανα αν έπαιρνα μικρά ηχεία "για να μη μπουμάρουν".

Δεν είναι μπαρούφα. Είναι γενικός κανόνας. Υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις.

Έχω τα Crystal Audio TX-T2-SE σε συνδυασμό με τον onkyo608 στον ίδιο χώρο με σένα και είμαι τρισευτυχισμένος.
Ρύθμισέ τα όμως απ' τον ενισχυτη ως full ύψους ηχεία γιατί ο audyssey του onkyo δυστυχώς είναι για τα μπάζα και σου τα ρυθμίζει ως μικρά ηχεία κόβοντας πολύτιμες συχνότητες που δίνουν εξαιρετικό βάθος στον ήχο σου.

Αν ο Onkyo τα βλέπει σαν small μάλλον κάτι περίεργο συμβαίνει με τον χώρο σου, κατά πάσα πιθανότητα κάποια ακύρωση.