αλλος ενας πρωταρης

camares

New member
2 August 2009
34
γεια χαρα-

παιδιά είμαι και γω άλλος ένας πρωτάρης που επιχειρεί να κάνει το πρώτο βήμα στις dslr και θα θέλα τη γνώμη σας αφού μετά απο καιρό παρακολούθησης του φόρουμ νιώθω οτι η ώρα της αγοράς φτάνει:P

αν και ξέρω οτι πρόκειται για διαφορετικές κατηγορίες, εντούτοις παίζω μεταξυ
των συνδυασμών canon 450D+18-55IS και olympus e420 +14-42 +40-50 (ή και 520 αν έχει κάποιος να προτείνει κανένα ενδιαφέρον κιτ)

κοιτώντας τις φωτογραφίες μου συνειδητοποιώ οτι τα θέματα που συνήθως προκύπτουν είναι ένας συνδυασμός πορτραίτων και τοπίων.

έχω καταλάβει φυσικά οτι οι φακοί παίζουν μεγάλο ρόλο αλλά για να είμαι ειλικρινής πιστεύω πως δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάω οταν ρωτάω αν κάποιος φακός θα με ικανοποιήσει.

θεωρώ δηλαδή οτι ως αρχάριος θα ικανοποιηθώ με οποιοδήποτε φακό σε σχέση πάντα με οτι ψηφιακή χρησιμοποιώ τώρα. Για παράδειγμα επισυνάπτω μια φωτογραφία η οποία ειναι τραβηγμένη με βιντεοκάμερα 4mp. Γελοίος εξοπλισμός όμως Αυτή η φωτο με ικανοποιεί. Απλά με την μικρή αυτή επένδυση που σκέφτομαι να κάνω θέλω να έχω λίγο λιγότερη αγωνία αν κάθε φορά που κάνω κλικ, αυτό που τραβάω είναι κοντύτερα σε αυτό που είδα.

Για τέτοιου είδους φωτογραφίες, προς τι φακούς να στραφώ τώρα ή αργότερα?

Επίσης απο αύτα που έχουν γραφτεί έχω κατα νου να μην ξεφύγω πολύ στο κόστος του σώματος με την προοπτική να "ξεφύγω" λίγο αργότερα στο κόστος του φακού. Απο αυτή την άποψη καταλήγω στην 450 D που έχω την εντύπωση πως είναι μηχανάκι που θα μείνει λίγο περισσότερο στα χέρια μου.
εσείς τι λέτε? :P

ευχαριστώ
κώστας
 

Attachments

  • DSC00281.jpg
    DSC00281.jpg
    128.5 KB · Views: 18
Όσον αφορά την 450D είναι όντως μια καλή αγορά οπότε αν κατάλαβα καλά ψάχνεις φακό για πορτρέτα και τοπία.

Περίπου πόσα χρήματα θα δώσεις για φακό?