Alnico Compression Drivers Help!

ελα ρε Πανο τωρα, δεν εισαι λιγακι εξωγηινος αν τους μιλας για τετοια πραγματα? Σκεψου ποσοι εδω μεσα εχουν δει εκ του φυσικου ενα driver η ξερουν.
Εδω κατι χαιενταδες δεν μπορεσαν ποτε να καταλαβουν την διαφορα κορνα και κορνα οπισθιας φορτισεως! Επιμενανε οτι ειχαν ακουσει κορνες και μαλιστα πολλες!!!!!!

Εντάξει κύριοι...
Λειτουργήσατε σαν πολύ αποτελεσματικό αγχωλυτικό... Ειδικά όταν βρήκα παλαιότερα ποστς που έχετε δώσει το στίγμα σας. :grinning-smiley-043

Και αν δεν κάνω κατάχρηση του χρόνου σας, να ρωτήσω κάτι ακόμα?
Τι είναι αυτά τα περίφημα Charge Coupled Networks του Greg Timbers, με τις 9βολτες μπαταρίες τους διπλούς πυκνωτές με τη διπλάσια χωρητικότητα?
Γιατί υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι τα 4430 - 4435 ακούγονται καλύτερα με διενίσχυση (με τα 5235 dividing networks + cards), άλλοι τόσοι που διαφωνούν, αλλά... και μερικοί που επιμένουν ότι μόνο τα CC networks στα 4430 αξίζει το κόπο να δοκιμάσει κανείς.

Οχι, δεν έχω καμμιά διάθεση να μπλέξω, απλά ρωτάω ακαδημαϊκά μήπως υπάρχει κάποια γνώμη.

Εγω δηλωνω ασχετος με τα ερωτηματικα σου. Το μονο που ξερω απο αυτα που αναφερεις ειναι η 9βολτη μπαταρια!
Για να κανω μια μεταφορα με οχηματα
υπαρχουν αυτοι οπου υποστηριζουν οτι τα μερσεντε ειναι οι βασιλιαδες της ασφαλτου και ειναι και αυτοι που τα αποκαλουν σαραβαλα(και με αποδειξεις και εγω ενας απο αυτους)
Αντε βρες ακρη

Λοιπόν, στο πρώτο ερώτημα δε γνωρίζω ακριβώς, αλλά κάποιο είδος προφώρτισης χρησιμοποιούν στους πυκνωτές του cross και όλοι στο audioheritage δηλώνουν οτι είναι εξαιρετική πατέντα, δεν το έχω ακούσει όμως και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Όσο για το θέμα διενίσχυσης θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Σπίρο, περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα. Προσωπικά προτιμώ τη μη διενίσχυση.

Charge Coupled Networks

Απο οσο ξερω, οι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες χρειαζονται καποια πολωση (συνεχη ταση) για να παιξουν σωστα, εντος προδιαγραφων δηλαδη. Στα κροσσοβερ αυτη η πολωση δεν υπαρχει γι'αυτο και οταν μπαινουν σε σειρα, πλατη με πλατη, καλο ειναι να πολωνονται.

Re: Απάντηση: Alnico Compression Drivers Help!

Charge Coupled Networks

Απο οσο ξερω, οι ηλεκτρολυτικοι πυκνωτες χρειαζονται καποια πολωση (συνεχη ταση) για να παιξουν σωστα, εντος προδιαγραφων δηλαδη. Στα κροσσοβερ αυτη η πολωση δεν υπαρχει γι'αυτο και οταν μπαινουν σε σειρα, πλατη με πλατη, καλο ειναι να πολωνονται.

Αυτό ακριβώς είναι .βάζουμε δυο πυκνωτές διπλάσιας χωρητικότητας σε σειρά και μια τάση DC στη μέση για να τους πολώνει .το ότι στο συγκεκριμένο σύστημα είναι απάτη αφορά το ότι η τάση πόλωσης πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τη μέγιστη AC τάση που θα εφαρμοστεί στους πυκνωτές. Άρα που κολλάνε τα 9V? . το κάναμε παλιότερα στους ηλεκτρολυτικούς αλλά είναι πλέον απεδεδιγμενο ότι οι σημερινοί πυκνωτές με τα καθαρά διηλεκτρικά δεν παρουσιάζουν σημάδια ανόρθωσης άρα δεν έχει κανένα νόημα όλο αυτό το πράμα.
Τα JBL προσωπικά πιστεύω ότι παίζουν πολύ καλύτερα ενεργά μόνο όταν τα παίξεις με ένα καλό cross και όχι με το δικό τους αφού και αυτό είναι φτιαγμένο με την ίδια λάθος φιλοσοφία που είναι και τα παθητικά της φτιαγμένα .
Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Τα διαφράγματα έφτασαν σήμερα αργά το απόγευμα. Ελπίζω από αύριο να αρχίσει η... επέμβαση.

Πάνο, έχεις pm. -bye-

Attachments

• IMG_0090.JPG
    IMG_0090.JPG
    106.3 KB · Views: 32
Σίγουρα. Αύριο μάλλον θα αγοράσω τα αντιμαγνητικά κατσαβίδια, θα βγάλω τις "Dolly Parton" και θα έχω τα μεγάφωνα έτοιμα για την... επέμβαση.

Τα λέμε -bye-