Λοιπον,
η σειρα ... ειναι για ατομα που θελουν να σπουδασουν την κουλτουρα και αντιληψη πολυ μακρινων εποχων,
η σειρα δεν ειναι μπαμ-μπουμ να φυγουμε. Οποιος παει να δει Star Wars, η καποιο ανετο story για pop-corn
απλα επεσε σε λαθος σηριαλ. Εχω ΜΑΓΕΥΤΕΙ απο δυο πραγματα 1) το terminology των ηρωων της ιστοριας
και 2) τα VFX που μπαινουν συνοδευτικα (ενω ειναι επιπεδου ILM) αλλα δεν μπουκωνουν τον εγκεφαλο,
τον αφηνουν να εντρυφησει στην εποχη και τους ανθρωπους (και οχι τα εφφε ανα καρε οπως εμαθα εγω

),
3) την αισθαντικοτητα των προσωπων (φωτισμοι) αλλα και την ατμοσφαιρικοτητα των σκηνων (εξαιρετικη !)
Τα σκηνικα, εχουν κατι απο φιλμ-νουαρ δεκαετιας 60 ... ΧΩΡΙΣ την θολουρα. Πως γινεται αυτο ? Δειτε το !
Ισως να εχουν περασει αιωνες απο την εποχη που εβλεπα σειρες, ισως η συγκεκριμενη να ειναι top of the cream.
Σημασια εχει οτι ΠΕΙΣΤΗΚΑ να μπω στο NetFlix ... μονο και μονο για να σπουδασω με την υσηχια μου,
τις συνθηκες μιας κοινωνιας που ακομα ... δεν υπαρχει. Ειναι εξαιρετικα γοητευτικο να ακους αναφορες
σε εννοιες και πεποιθησεις που ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ξενες στον δικο μας κοσμο, το δικο μας ιστορικο παραθυρο.
Ολα ... ειναι ... διαφορετικα ... και κανεις δεν καιγεται να στα εξηγησει. Γιαυτο και θα εντρυφησω λιγο
παραπανω στο terminology του σηριαλ, για να να γινω γευσιγνωστης (οσο μπορω) και οχι καταπιολας.

Το σηριαλ αξιζει ... ΑΞΙΖΕΙ ... να το σπουδασεις αργα-αργα, οπως αργα ποτιζει το χιονι το χωμα και την πηγη.
Τα διαδικαστικα (pre-paid, χρεωστικη, πιστωτικη, κλπ) ειμαι σιγουρος οτι θα βρω μια ακρη.
Δεν μπορει ατομα που ΤΩΡΑ αποφασισαν να μπουν στο NetFlix, να τους το απαγορευουν τα capital controls.
Θα βρουμε μια ακρη .... στα σιγουρα (και με την βοηθεια του Θοδωρα που γνωριζει περισσοτερα απο μενα).