ΑΛΥΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ

nikos-grfo

Established Member
Παιδιά καλημέρα
Ετοιμάζομαι και εγώ να στήσω το δικό μου σύστημα..
Κάποια μηχανήματα τα έχω κάποια θα αποκτηθούν στην πορεία.
Η αποριά μου είναι η εξής:
1. Σαν ενισχυτή πρόκειται να πάρω τον 4310.
2. dvd έχω το PIONNER DV-868D.
3. BD δεν έχω ακόμη αλλά μάλλον καταλήγω στο PHILIPS 9500.
4. Προβολέα έχω τον YAMAHA LPX-500 που δεν έχει HDMI αλλά μόνο component και DVI.
Επειδή ο προβολέας δέχεται σήμα μόνο από το component, σκέφτομαι να κάνω την εξής συνδεσμολογία:
BD - 4310 HDMI, PIONNER - 4310 HDMI, 4310 - YAMAHA component.
Δηλαδή ο 4310 παίρνει από τις δύο πηγές τη βέλτιστη σύνδεση και δίνει στον προβολέα τη σύνδεση που αυτός μπορεί να δεχθεί, επειδή δεν υποστηρίζει το HDCP.
Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας εάν αυτό μπορεί να γίνει δηλαδή να εφαρμοσθεί το 2 σε 1
Ευχαριστώ

οι πηγές είναι δύο το BD και το DVD και το ερωτημα μου είναι εάν κάποιος φίλος γνωρίζει ότι ο ενισχυτής μπορεί να δεθχεί σήμα από hdmi και να το βγάλει στον προβολέα σε component

Όσο αφορά τον προβολέα σου, η πηγή είναι μία: ο ενισχυτής. Το ποια πηγή "περνάει" ο ενισχυτής είναι δικιά του δουλειά, και δεν απασχολεί τον προβολέα.

Όσο για τον ενισχυτή, το manual του είναι αυτό: http://www.usa.denon.com/AVR-4310CI-OM-E_109A.pdf

Αν διαβάζω καλά την σελ. 107, κάνει αυτό που θέλεις.

To πινακάκι είναι λίγο μπερδεμένο, αλλά γενικά οι ενισχυτές δεν μετατρέπουν τα ψηφιακά σήματα σε αναλογικά σε HD αναλύσεις για προστασία από την αντιγραφή.

4. Προβολέα έχω τον YAMAHA LPX-500 που δεν έχει HDMI αλλά μόνο component και DVI.
Επειδή ο προβολέας δέχεται σήμα μόνο από το component
Το DVI γιατί δεν ''παίζει'';

Θέμα HDCP;

Τι ακριβώς εννοείς; Ο ήχος είναι συνήθως το εύκολο κομμάτι..

Εννοώ ότι εφόσον καταφεύγω - υποχρεωτικά - σε component για την εικόνα,
το dvd και το bd πως θα δίνουν ήχο στον ενισχυτή με optical και hdmi αντίστοιχα???

Εννοώ ότι εφόσον καταφεύγω - υποχρεωτικά - σε component για την εικόνα,
το dvd και το bd πως θα δίνουν ήχο στον ενισχυτή με optical και hdmi αντίστοιχα???

To DVD με s/pdif (optical ή coaxial) και το BD από HDMI (αν το υποστηρίζει ταυτόχρονα με την component) διαφορετικά αναλογικά ή στην χειρότερη και αυτό μέσω s/pdif.

To DVD με s/pdif (optical ή coaxial) και το BD από HDMI (αν το υποστηρίζει ταυτόχρονα με την component) διαφορετικά αναλογικά ή στην χειρότερη και αυτό μέσω s/pdif.

Λες να ισχύει κάτι τέτοιο???
Πάντως το manual δεν το λέει

Επίσης στη σελίδα 37 του manual λέει ότι το hdmi audio out μπορεί να ρυθμισθεί είτε σε amp οπότε να παίζει από τα ηχεία, είτε tv οπότε να παίζει από την τηλεόραση