am4 motherboard

arafat

New member
22 February 2024
21
Καλησπέρα πήρα μια κάρτα γραφικών και δεν ξέρω αμα σηκώνει το pc μου η μητρική είναι αυτή am4 motherboard η κάρτα γραφικών είναι αυτή --- MSI GeForce RTX 3050 6GB GDDR6 Ventus 2X OC Κάρτα Γραφικών (V812-015R

Ήθελα να ρωτήσω άμα μπορώ να πάρω λίγο καλύτερο επεξεργαστή σας ευχαριστώ πολύ

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
28,177
Land of Dystopia
Η μητρικές καθοριζουν και την γενια των επεξεγαστων, προφανως κοιταξε τoυς Ryzen 5, μπορει ασφαλώς να συμβει και το αντιθετο οι επεξεργαστες να οριζουν τις μητρικές αυτή η συνθηκη πρεπει να προσεχθει για την αποφυγη ασυμβατοτητων, οι καρτες μπορουν να μπουν σε όλες τις μητρικές
Δες εδώ όλες τις am4 motherboard, με πολλές πληροφοριες και για τους τυπους επεξεργαστών

arafat

New member
22 February 2024
21
Μητρική είναι αυτή αλλά δεν ξέρω αμα συκονει

Attachments

• IMG_20241018_152812.jpg
    IMG_20241018_152812.jpg
    2.5 MB · Views: 11

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,706
Θεσσαλονίκη
την κάρτα γραφικών την έχεις παραλάβει? τη συνέδεσες και βγήκε κάποιο πρόβλημα?
παραθέτω τα στοιχεία της:

η κάρτα είναι pcie4 και η μητρική σου είναι pcie3 αλλά δεν πειράζει. είναι συμβατό το pcie4 με το pci3. Μπορεί να "χάνεις" 3% επιδόσεις.
Σα τροφοδοτικό η κάρτα αναφέρει προτεινόμενο 300w και λέει ότι έχει ιδιοκατανάλωση 70w. Δεν είναι πολλά. Εσύ τί τροφοδοτικό έχεις? Αν θέλεις να το σιγουρέψεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και online calculator τροφοδοτικού. ας πούμε δες από seasonic:

τώρα αν αυτό που θέλεις να δεις είναι ένας καλύτερος επεξεργαστής, υποστηρίζει αυτούς: Supports AMD Ryzen™ 5000 Series, 5000 G-Series, 4000 G-Series, 3000 Series and 3000 G-Series processors

arafat

New member
22 February 2024
21
Δεν έχω σύνδεση ακόμα απλά θέλω να μου πρώτηνετε κάποιο τροφοδοτικό.. και ένα επεξεργαστή..

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
28,177
Land of Dystopia

Corsair RM Series RM650 120mm 650W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold

Nαι, μπορεί να είναι λίγο overkill, αλλά θα σε καλύψει και σε μελλοντική αναβάθμιση, η καρτούλα, που αρχικά έβαλες, παίζει άνετα και με 400αρι, το εν λόγω είναι καλή επιλογή.
Και σε αυτό το σύνδεσμο, όπως έγραψε ο φίλος @Panoramix μπορείς να δεις με βάσει το hardware τι τροφοδοτικό μπορείς να βάλεις.

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
28,177
Land of Dystopia
Επειδή μας τα λες ένα - ένα τι κομμάτια έχεις και ποια σου λείπουν;
Καταλαβαίνω ότι σίγουρα έχεις τη μητρική ARSROCK A520 και τη MSI GeForce RTX 3050 6GB GDDR6 Ventus 2X OC Κάρτα Γραφικών
στο αρχικό μου σχόλιο, το chipshet της μητρικής σου A520, είναι συμβατό με τους Ryzen 3000, 4000, & 5000, προφανώς και ένας ryzen 5000 είναι ικανότερος σε πολλές περισσότερες εργασίες, η επιλογή ασφαλώς και είναι δική σου και πάντα με γνώμονα το πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις και τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με το hardware
Σημαντικό ρόλο, παίζουν και οι μνήμες ram (η μητρική σου υποστηρίζει DDR4 4733+ ) η πληροφορία για τις μνήμες είναι από εδώ και o mvm δίσκος που θα χρησιμοποιήσεις, για το πόσο γρήγορα θα διαβάζει και θα αποθηκεύει

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
28,177
Land of Dystopia
την κάρτα γραφικών την έχεις παραλάβει? τη συνέδεσες και βγήκε κάποιο πρόβλημα?
παραθέτω τα στοιχεία της:

η κάρτα είναι pcie4 και η μητρική σου είναι pcie3 αλλά δεν πειράζει. είναι συμβατό το pcie4 με το pci3. Μπορεί να "χάνεις" 3% επιδόσεις.
Σα τροφοδοτικό η κάρτα αναφέρει προτεινόμενο 300w και λέει ότι έχει ιδιοκατανάλωση 70w. Δεν είναι πολλά. Εσύ τί τροφοδοτικό έχεις? Αν θέλεις να το σιγουρέψεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις και online calculator τροφοδοτικού. ας πούμε δες από seasonic:

τώρα αν αυτό που θέλεις να δεις είναι ένας καλύτερος επεξεργαστής, υποστηρίζει αυτούς: Supports AMD Ryzen™ 5000 Series, 5000 G-Series, 4000 G-Series, 3000 Series and 3000 G-Series processors
πόσο έχουν πέσει τελικά οι κάρτες!

Last edited:
  • Like
Reactions: Panoramix

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,706
Θεσσαλονίκη
Συνεχίζουν όμως και οι τρέλες. Αυτή είναι η "εισαγωγικη" της προηγούμενης γενιάς. Αν δεις τι γίνεται με τις τωρινές κορυφαίες, είναι αστεία τα νούμερα. Θυμίζει hiend σε ακουστικα το έργο.

Panoramix

Moderator
Staff member
31 January 2012
11,706
Θεσσαλονίκη
Ναι. Δείχνει να υποστηρίζει στο layout που έχει παραθέσει.

Το θέμα είναι τι θέλεις να κάνεις με το σκληρό. Τον θέλεις για το λειτουργικό? Πόσο μεγάλο σκληρό χρειάζεσαι? Σίγουρα ένας m2 είναι ιδανική λύση αλλά κοστίζει αρκετά. Δλδ ένας 4tb βγαίνει πανάκριβος.
Αντίστοιχα, ένας 1tb βγαίνει περίπου στο κατοσταρικο ενώ με τα ίδια λεφτά αγοράσεις πολύ μεγαλύτερο 3,5αρη κλασσικό μηχανικό.
Προσωπικά θα έπαιρνα έναν m2 για το λειτουργικό. Ίσως και 512 χωρητικότητας και ένα τεσσαρη μηχανικό για αρχεία, ταινίες μουσική κλπ.
Σα vfm για τον m2 δες σε kingston. Ως προς το μηχανικό θα πήγαινα σε wd red.

• Like
Reactions: #@george@#