Αμαλία, Καλό Ταξίδι…

Ετυχε να βρεθώ πρόσφατα στο νοσοκομείο, ευτυχώς για κάτι τελείως ελαφρύ...

Η εικόνα που ανίκρυσα (σισμανογλειο), ήταν τουλάχιστον τριτοκοσμική... Περίμενα κοντά 2 ώρες στα επείγοντα ώστε να εξεταστώ από τον ΕΝΑ παθολόγο που υπήρχε στο νοσοκομείο.

Όμως πρέπει να πω ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν ήρωας... Τριγυρνούσε σα μύγα ανάμεσα στα εξεταστήρια... μιλούσε σε όλους τους ασθενείς με ενδιαφέρον, χωρίς ίχνος βαρεμάρας, ή ειρωνίας, ήταν σε ανοιχτή γραμμή με συναδέλφους αλλων ειδικοτήτων σε άλλα νοσοκομεία ώστε να ελέγχει πράγματα για τα οποία είχε αμφιβολίες... Και όταν τον ρώτησα... μου είπε ότι ηταν η 20η ώρα της εφημερίας του. Εν τω μεταξύ, ο άνθρωπος ήταν σχεδον 50αρης... άρα αποκλείω το ενδεχόμενο να ήταν απλά ενας φοιτητης που είχαν κάποιοι "χώσει"...

Μην ισοπεδώνουμε πράγματα. Να είμαστε το ίδιο ανοιχτοί και στο θαυμασμό, όπως είμαστε ανοιχτοί και στις κατηγορίες.. Η δουλειά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι (ή τουλάχιστον όσοι πραγματικά τιμούν το επάγγελμά τους) είναι εξαιρετικά δύσκολη... Τα λάθη είναι πιθανά... Η 2η γνώμη απαραίτητη. Οι συνθήκες εργασίας στο νοσοκομείο άθλιες. Μοιραία όταν εξετάζεις μια νέα κοπέλα με πόνους στο πόδι, το τελευταίο που θα περάσει απ'το μυαλό σου είναι το κακό. Ειδικά όταν πίσω απ'αυτή περιμένουν άλλοι 50 ασθενείς, κάποιοι με πιο σοβαρά (συμπτώματα εννοώ)...

Το σύστημα υγείας βρωμάει... μπάζει από παντού. Μην τα βάζουμε ομως μόνο με τους γιατρούς... κάθε υπηρεσία βρωμάει λόγω ανωτέρων, και λόγω συνδικαλιστών. Οι μεν κανονίζουν ώστε οι γιατροί να μην επαρκούν... οι δε κανονίζουν ωστε οι εναπομείναντες να μη δουλεύουν...
Φυσικά και οι γιατροί δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Άλλα οι συνδικαλιστές είναι αυτοί που κάνουν πλάτες στους άχρηστους. Έχετε ακούσει πολλές φορές αλήθεια να απολύεται δημοσιος υπάλληλος?? ΕΔΕ γίνονται συχνά, πόσο συχνά όμως παίρνεται απόφαση κατά του κατηγορουμένου? Σχεδόν ποτέ... γιατί μετά αρχίζουν οι απεργίες... κλπ κλπ κλπ

Last edited:
Αμαλία, καλό ταξίδι........

Υ.Γ Ο κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν..(Αριστοτέλης).ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Ο Michael Moore, στο ντοκιμαντερ του SICKO, αναφέρεται στο σύστημα υγείας της Αμερικής, το οποίο συμπερασματικά είναι, ότι αν δεν έχεις λεφτά, ή γιατρεύεσαι μόνος σου ή πεθαίνεις.....

Θα μου πείτε και εδώ έτσι δεν είναι??

Όχι ακόμα, γιατί ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι που τιμούν τους όρκους τους.

Αφού λοιπόν έχει δείξει τι ισχύει στην Αμερική, φευγει και πάει στην Αγγλια και Γαλλία, όπου διαπιστώνει έκπληκτος, ότι το σύστημα υγείας είναι ΔΩΡΕΑΝ για ΤΑ ΠΑΝΤΑ, γέννες, εγχειρήσεις(όσο σοβαρές και αν είναι), τα ΠΑΝΤΑ.

Θα μου πείτε εκεί πληρώνουν πολλά απο τον μισθό τους, λάθος έχουμε τις ίδιες εισφορές.

Αν ερχόταν στην Ελλάδα τι θα έβλεπε??????

Υ.Γ Το τραγικό ήταν στην Γαλλία, που πάει σε ένα σπίτι ζευγαριού που μόλις είχαν φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδάκι και το κράτος τους είχε στείλει νταντα για το παιδι και για λίγες δουλειές στο σπίτι, ΤΣΑΜΠΑ.....

Το Κράτος πρόνοιας που λέγαμε...

Δυστυχώς η ιστορία με το φακελάκι στην Ελλάδα είναι όντως τραγική. Περισσότερο από την πλευρά των γιατρών. Στον Μαέστρο έχω να πω το εξής. Η μητέρα μου μπήκε στο Σισμανόγλειο με αρκετά βαρύ περιστατικό, και αφού είχε νοσηλευθεί πριν στο Υγεία (με 5 ημέρες στην εντατική). Αυτό που εγώ έβγαλα σαν συμπέρασμα βλέποντας την εικόνα και στα δύο νοσοκομεία είναι ότι ιατρικά μιλώντας θα προτιμούσα το Σισμανόγλειο. Στο Υγεία επί 17 μέρες οι γιατροί δεν μπορούσαν να αποφανθούν με βεβαιότητα για το τί ακριβώς είχε. Βέβαια η μητέρα μου είχε περιποίηση LUX από νοσοκόμες και νοσηλευτικό προσωπικό. Στο Σισμανόγλειο ο Διευθυντής της Κλινικής, σε τρεις μέρες πήρε την ευθύνη και έκανε διάγνωση με εξετάσεις που έγιναν εκεί (έχοντας όμως και το φάκελο από το Υγεία). Η αγωγή που της χορηγήθηκε έδειξε δραματική βελτίωση. Και στο Σισμανόγλειο μπορεί να υπήρχαν λιγότερες νοσηλεύτριες αλλά τίποτα δεν μας έλλειψε. Μετά από 14 μέρες γυρίσαμε σπίτι (αντιμετωπίζοντας βέβαια ακόμα πολλά προβλήματα, αλλά έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο).

Last edited:
Απάντηση: Re: Αμαλία, Καλό Ταξίδι…

Ο Michael Moore, στο ντοκιμαντερ του SICKO, αναφέρεται στο σύστημα υγείας της Αμερικής, το οποίο συμπερασματικά είναι, ότι αν δεν έχεις λεφτά, ή γιατρεύεσαι μόνος σου ή πεθαίνεις.....

Θα μου πείτε και εδώ έτσι δεν είναι??

Όχι ακόμα, γιατί ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Άνθρωποι που τιμούν τους όρκους τους.

Αφού λοιπόν έχει δείξει τι ισχύει στην Αμερική, φευγει και πάει στην Αγγλια και Γαλλία, όπου διαπιστώνει έκπληκτος, ότι το σύστημα υγείας είναι ΔΩΡΕΑΝ για ΤΑ ΠΑΝΤΑ, γέννες, εγχειρήσεις(όσο σοβαρές και αν είναι), τα ΠΑΝΤΑ.

Θα μου πείτε εκεί πληρώνουν πολλά απο τον μισθό τους, λάθος έχουμε τις ίδιες εισφορές.

Αν ερχόταν στην Ελλάδα τι θα έβλεπε??????

Υ.Γ Το τραγικό ήταν στην Γαλλία, που πάει σε ένα σπίτι ζευγαριού που μόλις είχαν φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδάκι και το κράτος τους είχε στείλει νταντα για το παιδι και για λίγες δουλειές στο σπίτι, ΤΣΑΜΠΑ.....
Έχω μία επιφύλαξη.Τα παραδείγματα που φαίνονται στην ταινία,ίσως δεν είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου.

Re: Απάντηση: Re: Αμαλία, Καλό Ταξίδι…

Έχω μία επιφύλαξη.Τα παραδείγματα που φαίνονται στην ταινία,ίσως δεν είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου.

Ncups σίγουρα, γιατί πουθενά δεν είναι τέλεια σε αυτόν τον ρημαδιασμένο απο τους ανθρώπους κόσμο.

Σόρρυ αλλά είμαι φορτισμένος αρνητικά λόγω ενος περιστατικού υγείας μιας φίλης.

Αλλά πές μου βρε Ncups με το χέρι στην καρδιά, ποιός είναι αυτός που θα πεθάνει ικανοποιημένος απο μια χώρα που τον φρόντισε όσο ήταν δυνατο καλύτερα, ο Έλληνας ή ο Γάλλος??

Να μαστε καλά να μην μας τύχει κάτι, όσοι μείνουν σε αυτήν την χώρα....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αμαλία, Καλό Ταξίδι…

Ncups σίγουρα, γιατί πουθενά δεν είναι τέλεια σε αυτόν τον ρημαδιασμένο απο τους ανθρώπους κόσμο.

Σόρρυ αλλά είμαι φορτισμένος αρνητικά λόγω ενος περιστατικού υγείας μιας φίλης.

Αλλά πές μου βρε Ncups με το χέρι στην καρδιά, ποιός είναι αυτός που θα πεθάνει ικανοποιημένος απο μια χώρα που τον φρόντισε όσο ήταν δυνατο καλύτερα, ο Έλληνας ή ο Γάλλος??

Να μαστε καλά να μην μας τύχει κάτι, όσοι μείνουν σε αυτήν την χώρα....
Προσπαθώ να σε συμπονέσω...ειλικρινά

Ο Γάλλος σίγουρα.Με τα γεγονότα που είδα στην ταινία,εμείς μάλλον με το παράπονο θα μείνουμε.Πάντως βλέποντας όλ'αυτά, αντί να κρέμεσαι αν σε καλύπτουν οι ιδιωτικές ασφάλειες, όπως στις ΗΠΑ,κάτι θα σου κάνουν στην Ελλαδίτσα.Μπορεί όχι τέλειο, αλλά κάτι θα γίνει.Εκεί θα σε πετάξουν έξω...

Κουράγιο φίλε