Amarra > Weiss Vesta > Weiss Medea

Έχω την εντύπωση ότι jitter δημιουργείται και στην εσωτερική διαδικασία επεξεργασίας των αρχείων που θα σταλούν στο dac
Κάπου είχα αποθηκεύσει ένα paper σχετικά να ψάξω και θα σας πω

Κοίτα πολλά έχουν βαφτιστεί jitter…
Άλλα εάν ο σκοπός είναι μεταφορά του stream από ένα σημείο σε άλλο. Και εάν ο μεταφορέας ακολουθεί μη απολεστικό πρωτόκολλο τουλάχιστο δεν υπάρχει error. Ο δέκτης του παραπάνω έτσι και αλλιώς θα τα χρονίσει εξ αρχής τα δεδομένα καθώς δεν εμπιστεύεται το χρονισμό του μεταφορέα.

Αλλά λέω και παραπάνω, πριν να πετάξετε τα pc δοκιμάστε στο σύστημα σας!
Αδύνατο λ.χ να πιστέψω ότι εάν δεν ακούσει κάποιος διαφορά τότε φταίει το σύστημα *υποχρεωτικά*. Αλλά that’s just me :-)

Αν και έγραψα ‛να φτάσει’…
Θεωρώ ότι η firewire σύνδεση μεταφέρει το stream χωρίς να εισάγει κάποιοι τύπου jitter στο VESTRA. Και αυτό καθώς έχω την εντύπωση ότι αυτό το εγγυάται ο driver τους ο οποίος δε μεταφέρει απλά ένα απολετικό stream.
Τεσπα… καθώς δεν έχω δοκιμάσει τον συνδυασμό σέβομαι μεν τις παραπάνω απόψεις - Αλλά it does not compute.

και εγώ αυτό πιστεύω, γιαυτό και διστάζω, αφού νομίζω ότι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα ακούσω κάποια ιδιαίτερη διαφορά....

Αναφέρομαι στην διαδικασία φόρτωσης από τον σκληρό στην motherboard στον επεξεργαστή στην μνήμη και τουμπαλιν
Και αυτό με εσωτερικό σκληρό – με usb σκληρό εγώ πάντως ακούω διαφορές ( ίσως λόγω ότι εμπλέκεται και το usb chip )

Γιαυτο και το pure vinyl έχει επιλογή να παίζει από την ram

Στα windows και το foobar μπορεί να το κάνει αυτό

Αναφέρομαι στην διαδικασία φόρτωσης από τον σκληρό στην motherboard στον επεξεργαστή στην μνήμη και τουμπαλιν
Και αυτό με εσωτερικό σκληρό – με usb σκληρό εγώ πάντως ακούω διαφορές ( ίσως λόγω ότι εμπλέκεται και το usb chip )

Αντώνη, τη διαφορά αυτή την άκουσες μέσω firewire ? Μιας και προσωπικά προσπαθώ να περιοριστώ στο συγκεκριμένο θέμα.
(Υπάρχουν προβλήματα ηλεκτρικής φύσης σε πολλές περιπτώσεις με usb και spdif και αυτό το κατανοώ. )
Αλλά όταν έχουμε ένα σεβαστό buffer στον Player και λογικό Latency στο audio interface (είπαμε δεν κάνουμε live για να μας νοιάζει το Low latency) και μεταφορά μέσω firewire στο συγκεκριμένο Vestra… δε νομίζω να προκύπτουν προβλήματα και το stream πρέπει να φτάνει ως bit perfect στο Vestra.

Όλοι οι players που αναφέρουμε έχουν buffer. Και εννοείται υπάρχουν και driver buffers και hardware buffers. Πάντως το εάν ο buffer αδειάζει λόγο προβλήματος του δικτύου/σκληρού αυτό είναι κάτι το μετρίσιμο. Ας υποθέσουμε ότι δεν έχουμε Buffer underruns καθώς όλοι οι παραπάνω διαθέτουν μοντέρνα συστήματα με επαρκές bandwidth και επεξεργαστική ισχύ.

Όσο το σήμα παραμαίνει μέσα στον υπολογιστή το jitter δεν παίζει ρόλο. Κι αν είναι στραβά ο χρονισμός, ο χρονισμός αυτός χρησιμοποιείται παντού. Το πρόβλημα υπάρχει:
α) στην μεταφορά μέσω S/PDIF που δεν μεταφέρει σήμα χρονισμού και πρέπει να γίνει αναχρονισμός, και
β) στην μετατροπή σε αναλογικό που πλέον η στιγμή στην οποία λαμβάνει τη συγκεκριμένη τιμή η συνάρτηση παίζει ρόλο.

Αλλά όταν έχουμε ένα σεβαστό buffer στον Player και λογικό Latency στο audio interface (είπαμε δεν κάνουμε live για να μας νοιάζει το Low latency) και μεταφορά μέσω firewire στο συγκεκριμένο Vestra… δε νομίζω να προκύπτουν προβλήματα και το stream πρέπει να φτάνει ως bit perfect στο Vestra.

Οταν λες λογικό latency τι τιμές εννοείς ??

Δηλαδη και αν καταλαβα καλα κιολας , ακους διαφορα με τη μουσικη να αναπαραγεται απο Εξωτερικο σκληρο αντι για τον εσωτερικο δικο του?
κι αυτο αν ισχυει, σε ποιο Player?

Οταν λες λογικό latency τι τιμές εννοείς ??

Θα μου επιτρέψεις να απαντήσω έμμεσα καθώς δεν έχω εμπειρία με το Vestra.
Εντωμεταξύ δε ξέρω εάν ορίζουν το latency μέσω ms ή μέσω buffer size. (ένα μικρό buffer size μπορεί να είναι αρκετό για 44.1 αλλά μικρό για 192).

Από πλευράς μεθόδου άρα…
Μη βάλεις τη χαμηλότερη τιμή που επιτρέπει ο driver. Η χαμηλότερη τιμή είναι εκεί για live και υπό αυστηρές συνθήκες (μη ξεχνάμε ότι για κάποιους τα παραπάνω είναι εργαλεία και όχι μηχανήματα απόλαυσης). Δε θα έβαζα το Minimum latency όταν ξέρω ότι την ώρα που ακούω μουσική ξεφυλλίζω εξώφυλλα από άλλους δίσκους και διαβάζω στο internet και άλλες πληροφορίες για το έργο που ακούω εκείνη τη στιγμή.

Εάν έχεις μέγιστο και ελάχιστο διάλεξε αρχικά μια ενδιάμεση τιμή.
Ξεκίνα για παράδειγμα από μισό δευτερόλεπτο latency – και κατέβασε σταδιακά. Σου προτείνω μακροχρόνιες δοκιμές καθώς θεωρώ σπάνιο το ενδεχόμενο να εξαντλήσεις το buffer και μάλιστα να σιγουρευτείς ότι αυτό φταίει.
Προσωπικά δε με πειράζει το μισό δευτερόλεπτο παρόλο που το αναλαμβάνομαι – δηλαδή χάνεις σε ευχρηστία user-friendliness
Αλλά θεωρώ ότι θα επιτύχεις σταθερή και καλή απόδοση κάπου μεταξύ 100-500ms.
Και το προτιμώ από το πιθανό Buffer underrun όταν έχουμε latency ελάχιστων ms.

Τεσπα, απάντηση ακριβή δε μπορώ να δώσω για το vestra και οποιοδήποτε pc/mac αλλά με μέθοδο είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε απροβλημάτιστες τιμές.

Δηλαδη και αν καταλαβα καλα κιολας , ακους διαφορα με τη μουσικη να αναπαραγεται απο Εξωτερικο σκληρο αντι για τον εσωτερικο δικο του?
κι αυτο αν ισχυει, σε ποιο Player?

Και στα 2 ( laptop fujitsu με windows ( 7 & vista & xp ) αλλά και macbook με λεοπαρντ και σνοου ) με foobar jriver κτλ αλλα και amarra, pure, play,κτλ
Έχω χαρίσει δίσκο usb ( Seagate ) γιατί δεν μου άρεσε ο ήχος του!
Οι ssd παίζουν σαφώς καλύτερα αλλά value for money και χωρητικότητα είναι προς το παρόν απαγορευτικοί

Και στα 2 ( laptop fujitsu με windows ( 7 & vista & xp ) αλλά και macbook με λεοπαρντ και σνοου ) με foobar jriver κτλ αλλα και amarra, pure, play,κτλ
Οι ssd παίζουν σαφώς καλύτερα αλλά value for money και χωρητικότητα είναι προς το παρόν απαγορευτικοί

ΙΜΟ προφανώς δεν έφταιγε ο δίσκος αλλά το σύστημα. Ιδανικά δε πρέπει να καταλαβένουμε καμία διαφορά μεταξύ hdd/sdd/lan/wan .

ΙΜΟ προφανώς δεν έφταιγε ο δίσκος αλλά το σύστημα. Ιδανικά δε πρέπει να καταλαβένουμε καμία διαφορά μεταξύ hdd/sdd/lan/wan .

Εγώ δεν ήθελα να το γράψω γιατί θα με περνατε με τις πέτρες :violent-smiley-030:
Αλλά ρε παιδιά ισχύει

Δηλαδη με λιγα λογια, οι δισκοι μεταξυ τους εχουν Ηχητικες διαφορες?
δηλαδη ο ssd μου πρεπει να παιζει καλυτερα απο τους usb?

Εγώ δεν ήθελα να το γράψω γιατί θα με περνατε με τις πέτρες :violent-smiley-030:
Αλλά ρε παιδιά ισχύει

Όχι δε θα σε πάρουμε με τις πέτρες :-) Απλά όπως λέω και πιο πάνω προσπαθώ και εγώ να περιοριστώ On topic. Και για αυτό σε ρώτησα εάν ήταν και με firewire η σύνδεση σου.

Όχι δε θα σε πάρουμε με τις πέτρες :-) Απλά όπως λέω και πιο πάνω προσπαθώ και εγώ να περιοριστώ On topic. Και για αυτό σε ρώτησα εάν ήταν και με firewire η σύνδεση σου.

Και με firewire αλλά και με usb επί benchmark εποχή

Πες εσύ τώρα,

Ρωτάω για τη σύνδεση μεταξύ pc <-> dac. Το benchmark δεν έχει firewire.

Έχουν αναφερθεί αρκετά προβλήματα με δίσκους usb τόσο κατά την αναπαραγωγή ήχου με laptop/pc όσο και με media players. Tο ποιο ήταν το πρόβλημα δε μπορούμε να το εντοπίσουμε εύκολα. Αλλά όπως γραφώ ιδανικά δε θα έπρεπε να υπάρχει θέμα από όπου και να διαβάζεις, εσωτερικό εξωτερικό δίσκο ή και μέσω δικτύου - σε αυτό νομίζω θα συμφωνήσουμε. Και δε θα πρέπει να βράζουμε γρήγορα συμπεράσματα για το ότι λ.χ. καλύτερα ssd. Και αυτό καθώς υπάρχουν συστήματα που δεν τους κάνει καμία διαφορά εάν παίζει κανείς από ssd ή hdd.
Να ρωτήσω αν με το Minerva το amara έκανε διαφορά όπως γράφουν οι προηγούμενοι?

Έχουν αναφερθεί αρκετά προβλήματα με δίσκους usb τόσο κατά την αναπαραγωγή ήχου με laptop/pc όσο και με media players. Tο ποιο ήταν το πρόβλημα δε μπορούμε να το εντοπίσουμε εύκολα. Αλλά όπως γραφώ ιδανικά δε θα έπρεπε να υπάρχει θέμα από όπου και να διαβάζεις, εσωτερικό εξωτερικό δίσκο ή και μέσω δικτύου - σε αυτό νομίζω θα συμφωνήσουμε. Και δε θα πρέπει να βράζουμε γρήγορα συμπεράσματα για το ότι λ.χ. καλύτερα ssd. Και αυτό καθώς υπάρχουν συστήματα που δεν τους κάνει καμία διαφορά εάν παίζει κανείς από ssd ή hdd.
Να ρωτήσω αν με το Minerva το amara έκανε διαφορά όπως γράφουν οι προηγούμενοι?

Ναι το αμαρρα παίζει καλύτερα από οποιοδήποτε πρόγραμμα σε mac περιβάλλον

Είναι τόσοι οι παράμετροι που αφορούν την χρήση του υπολογιστή ως transport που δεν βγάζεις άκρη
Μιλήσαμε λίγο για το hardware ,αλλά οι διαφορές έχουν να κάνουν κυρίως με drivers και λειτουργικά
Δεν θα ξεχάσω πόσο άλλαζε ο ήχος όταν έκανα φορματ και άκουγα την ταπεινή audigy2zs να αναπνέει , γιατί άραγε?

Από την άλλη υπάρχουν και τα media players πχ το egreat που έχει και coaxial και αποδίδει SPDIF RAW
Πόσα pc/mac μπορούν να το κάνουν αυτό?