Αμάρτησα για το παιδί μου...

Να προσθέσω οτι το πρόγραμμα που ανεφερε ο φίλος πιο πανω ειναι το pure player στη κατηγορια diy θα διαβασεις διαφορα για αυτο και θα κατεβάσεις και την τελευταια εκδοση.
Προσωπικα το χρησιμοποιω μαζι με το foobar!

Απάντηση: Re: Αμάρτησα για το παιδί μου...

A few thoughts :

- χρειάζεται προγράμματα;ποιά; Χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα το οποίο θα διαβάζει το τραγούδι που έχεις στον σκληρό δίσκο και θα το στέλνει στην USB θύρα του υπολογιστή. Εδώ πολύς ντόρος έχει γίνει για την bit perfect αναπαραγωγή. Bit perfect κουραφέξαλα ΙΜΗΟ. Στην θεωρία δουλεύει. Ολα τα προγράμματα που σου πρότειναν δουλεύουν bit perfect αλλά ΚΑΝΕΝΑ δεν ακούγεται όμοια με κανένα άλλο. Που σημαίνει ότι όλα κάτι κάνουν στον αλγόριθμο που τρέχουν. Είναι καλό για ψυχολογικούς λόγους να ξέρεις ότι το πρόγραμμα διαβάζει και διαβάζει bit perfect.
.

Το να παίζεις bit perfect είναι ένα πρώτο βήμα, δεν είναι το τέλος.
Φυσικά και γίνεται ντόρος, γιατί εάν δε μάθει κανείς τα βασικά, το πώς να παρακάμπτει το Mixer του λειτουργικού κ.ο.κ. θα δυσκολευτεί πολύ αργότερα και μπορεί να κάνει και λάθος εκτιμήσεις ή ακόμα και λαθος αγορές.
Δεν είναι δηλαδή μονό ψυχολογικό, είναι ουσιαστικό. Και μετά κάνεις όσες δοκιμές με όποιους Players θες, upsamplers κ.ο.κ. Αλλά ας υπάρχει μια βάση.

Διονύση, νόμιζα ότι έχεις αγοράσει κάποιο usb dac όπως έβαλες την ερώτηση. Έχεις? Ή είσαι στο ψάξιμο / δοκιμές / συγκριτικά ?

Eυχαριστώ για τις πληροφορίες και Μήτσε δική μου είναι η χαρά...

Εχω ήδη παραγγείλει χειροποίητον USB-DAC 24/96 σ' άλλο μάστορη...Ερχεται συντόμως...

α εδώ είμαστε :-)

Re: Απάντηση: Αμάρτησα για το παιδί μου...

Eυχαριστώ για τις πληροφορίες και Μήτσε δική μου είναι η χαρά...

Εχω ήδη παραγγείλει χειροποίητον USB-DAC 24/96 σ' άλλο μάστορη...Ερχεται συντόμως...

τους έχεις τσακίσει τους μαστόρους λεμε....

Re: Απάντηση: Re: Αμάρτησα για το παιδί μου...

Το να παίζεις bit perfect είναι ένα πρώτο βήμα, δεν είναι το τέλος.
Φυσικά και γίνεται ντόρος, γιατί εάν δε μάθει κανείς τα βασικά, το πώς να παρακάμπτει το Mixer του λειτουργικού κ.ο.κ. θα δυσκολευτεί πολύ αργότερα και μπορεί να κάνει και λάθος εκτιμήσεις ή ακόμα και λαθος αγορές.
Δεν είναι δηλαδή μονό ψυχολογικό, είναι ουσιαστικό. Και μετά κάνεις όσες δοκιμές με όποιους Players θες, upsamplers κ.ο.κ. Αλλά ας υπάρχει μια βάση.

Αν και βγαίνουμε off topic το bit perfect είναι ικανή αλλά όχι και αναγκαία συνθήκη για την αναπαραγωγή ακόμα και σε "τελειωμένα" συστήματα. Παράδειγμα αναφέρω την δοκιμή που έγινε στο σπίτι του Οικονομίδη πριν κανα δυο χρόνια μεταξύ Amarra και Pure music, all other things being identical. Ακουσαν όλοι διαφορές. Anyway απλώς το αναφέρω διότι όπως πολύ σωστά λές έχει γίνει πολύς ντόρος αλλά δεν είναι το holy grail στην ψηφιακή αναπαραγωγή

Υπαρχει πολυ βαβούρα γύρω απο το θέμα .. πολλες φορές ανευ υήσσονος σημασίας .. για μένα το πρωτο και συμαντικότερο βήμα είναι αυτό της αναπαραγωγής απο η/υ

να μπείς στο τρυπάκι καταρχάς ..
μετα ανοίγουν διάφοροι δρόμοι

ως αναφορά το USB τα πράγματα είναι πολύ στενά ... θεόστενα δλδ .. περίπου μονοπωλιακα .. 3-4 έτοιμα τσιπάκια και κάμποσα κυκλωματάκια dsp software based τα οποία έχουν και μια πειραματική θα έλεγα λογικη ..

στα δαχτυλα του χεριού δλδ ..

δεν έχει και πολλυ νόημα λοιπόν να φτάσεις στα ακρα με τέτοια δεδομένα

στο ζουμί ..

καινουργια σχετικά φουρνιά είναι τα usb τσιπάκια tenor ,, 96/24 απροβλήματιστα .. και ασυνχρονο .. λεει ...
το κακό .. δύσκολα να τα βρείς πρώτον ,, και ακόμα πιο δύσκολα να το κάνεις πράξη σε απλή εφαρμογή γιατί και αυτό θέλει μικροκοντρόλερ , να πάρει μπρός ,, (μήν φανταστείτε ,, 3 γραμμες κωδικα ,, 2 εντολές .. )

παίζει μέσα σε μηχανάκια μεσουψυλής κατηγορίας .. και κοιτάει το χαιφεις στα μάτια ,,, ευκολα ..

αυτά ,, και 2 τηγανητά αυγά

Απάντηση: Re: Αμάρτησα για το παιδί μου...

Υπαρχει πολυ βαβούρα γύρω απο το θέμα .. πολλες φορές ανευ υήσσονος σημασίας .. για μένα το πρωτο και συμαντικότερο βήμα είναι αυτό της αναπαραγωγής απο η/υ

να μπείς στο τρυπάκι καταρχάς ..
μετα ανοίγουν διάφοροι δρόμοι

ως αναφορά το USB τα πράγματα είναι πολύ στενά ... θεόστενα δλδ .. περίπου μονοπωλιακα .. 3-4 έτοιμα τσιπάκια και κάμποσα κυκλωματάκια dsp software based τα οποία έχουν και μια πειραματική θα έλεγα λογικη ..

στα δαχτυλα του χεριού δλδ ..

δεν έχει και πολλυ νόημα λοιπόν να φτάσεις στα ακρα με τέτοια δεδομένα

στο ζουμί ..

καινουργια σχετικά φουρνιά είναι τα usb τσιπάκια tenor ,, 96/24 απροβλήματιστα .. και ασυνχρονο .. λεει ...
το κακό .. δύσκολα να τα βρείς πρώτον ,, και ακόμα πιο δύσκολα να το κάνεις πράξη σε απλή εφαρμογή γιατί και αυτό θέλει μικροκοντρόλερ , να πάρει μπρός ,, (μήν φανταστείτε ,, 3 γραμμες κωδικα ,, 2 εντολές .. )

παίζει μέσα σε μηχανάκια μεσουψυλής κατηγορίας .. και κοιτάει το χαιφεις στα μάτια ,,, ευκολα ..

αυτά ,, και 2 τηγανητά αυγά

εγώ είμαι του xmos παντως αυτή την εποχή.
tenor / xmos κ.ο.κ. κοστίζουν ψίχουλα έτσι κι αλλιώς
Η υλοποίηση πάντα μετρά

Γιατί κάνει 20 μέρες με ένα μήνα από Κίνα...

Έχω βάλει την παραγγελία από 20κάτι Αυγούστου (και δεν έχω ουρλιάξει ακόμα...)

Ο μάστορης σένιαρε και παρέδωσε το εργαλείο,με τσιπάκι USB ΤΕΝΟΡ-7022 - και ντακάκι ένα wolfson 8761.

Το πλακετάκι νέτο είναι περίπου τούτο

http://www.ebay.com/itm/TE7022-USB-t...item1c2a14cb44

τα σκατοκινέζικα πυκνωτάκια αλλάχτηκαν με πανασόνικ , και του φορέθηκε κι ένα πιό σπέσιαλ κρύσταλλο.Κουτάκι πλαστικόν(της παλιάς αγγλικής σχολής:Banane0:), βύσματα απλά επίχρυσα, ένα εξωτερικό καλύτερο τροφοδοτικάκι απο το usb του laptop.

Πρώτες εντυπώσεις...Πολύ παίδεμα ρε παιδιά...

Ακούω κατ' αρχήν γιουτούμπιον ότι μούρχεται κι αυτό είναι μέγιστη ικανοποίηση όντως...Το πώς ακούγεται έιναι άλλη ιστορία.Δράμα.

Αρχεία υψηλής ευκρίνειας,προσπάθησα ν' ακούσω...Πολύ καλύτερα απο το γιουτούμπιον,αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος τι άκουσα και πώς...Το foobar,το κατέβασα αλλά πειραματίζομαι να κάνω τα μαγικά που λέτε...

Last edited:
Ο μάστορης σένιαρε και παρέδωσε το εργαλείο,με τσιπάκι USB ΤΕΝΟΡ-7022 - και ντακάκι ένα wolfson 8761.

Το πλακετάκι νέτο είναι περίπου τούτο

http://www.ebay.com/itm/TE7022-USB-t...item1c2a14cb44

τα σκατοκινέζικα πυκνωτάκια αλλάχτηκαν με πανασόνικ , και του φορέθηκε κι ένα πιό σπέσιαλ κρύσταλλο.Κουτάκι πλαστικόν(της παλιάς αγγλικής σχολής:Banane0:), βύσματα απλά επίχρυσα, ένα εξωτερικό καλύτερο τροφοδοτικάκι απο το usb του laptop.

Πρώτες εντυπώσεις...Πολύ παίδεμα ρε παιδιά...

Ακούω κατ' αρχήν γιουτούμπιον ότι μούρχεται κι αυτό είναι μέγιστη ικανοποίηση όντως...Το πώς ακούγεται έιναι άλλη ιστορία.Δράμα.

Αρχεία υψηλής ευκρίνειας,προσπάθησα ν' ακούσω...Πολύ καλύτερα απο το γιουτούμπιον,αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος τι άκουσα και πώς...Το foobar,το κατέβασα αλλά πειραματίζομαι να κάνω τα μαγικά που λέτε...

This listing () has been removed, or this item is not available.
Please check that you've entered the correct item number
Listings that have ended 90 or more days ago will not be available for viewing.

$T2eC16FHJIIE9qTYI5OVBQInyo6+vg~~60_58.JPG

Αυτό εδώ είναι , εαν ψαξετε για TE7022-usb DAC στο EBAY θα βγάλει διάφορα πλακετάκια που είναι σχεδόν ολόιδια , για πολλοστή φορά όμως μην πιστέυεται τίς φωτό απο τους κινέζους , αυτό που βλέπεται ήρθε με πυκνωτές αλα ντάλα ... regulator τύπου 7805 .. και ένα ταλαντωτή του συρμού ..
μπήκαν παντού panasonic low esr , regulator mc7805 της ΟΝ , και κατατύχη είχα ένα ταλαντωτή στα 12 mhz της xpreso στο ίδιο μέγεθος απο διάφορα πειράματα που κανω κατα καιρούς ,

αυτο το διαολάκι ακούγεται ιδιαιτερα όμορφα , και στην κατηγορία τιμής του απλά είναι super !! αντικαθιστα χαλαρά ( δλδ τις πατάει στο σβέρκο !)
όλες τις κάρτες ήχου απο ότι λαπτοπάκι έχω ακούσει , ακόμα και απο το mac που υποτίθεται είναι πίο σοβαρή κατασκευή ..
θα το πετύχεται γύρω στα 40 με 50 ευρώ και υπολογίστε τώρα , βύσματα , κουτάκια , υλικά , τροφοδοτικά κανα 30 ευρά η όσο γουστάρει η τσέπη σας ..
έαν δεν σας γουστάρει ο ήχος του ,, απλά το κρατάτε σαν usb to spdif και το κοτσάρετε σε ένα πιό σοβαρό ντακ εν είδη interface ,,

Βασίλη (VaSiLiS-T) στο κόστος που προϋπολογίζεις λίγο πιο πάνω, θα προτιμούσα μιά σοβαρή εξωτερική (ημι)επαγγελματική κάρτα ήχου με δικούς της drivers και καλή υποστήριξη.

Ή αν το προτιμάει κανείς, να δώσει κάτι παραπάνω για το Hi-Face.

Στ' αλήθεια δε βλέπω το λόγο να μπλέξει κανείς με τέτοιο μηχανάκι, προσθήκες και μετατροπές, εκτός αν θέλει να δοκιμάζει ί ο ίδιος για λόγους πειραματισμού και μόνο...

Το hiface δεν είναι ντακ μοναχό του , και παίζει σκληρά και πιο ¨ κακα ¨ να το πω απλά
το τενόρ που φοράει πάνω δεν το πετυχαινεις σε απλα μηχανάκια , είναι απο τα φρέσκα τσιπάκια (σχετικά ..) στην αγορά ,
πιστεψέ με δεν θα είχα ασχοληθεί ουτε για πλάκα μαζί του εαν δεν άξιζε τον κόπο , είναι ίσως η 20η πλακετίτσα που πέφτει στα χέρια μου το τελευταίο καιρό
παίζει παρασαγας καλύτερα απο ότι παραφενάλι έχω ακούσει μέχρι τα 200 και βάλε ..ευρώ ,
επίσης έχει ενα τρομερό χαρακτηριστικό που για μένα είναι όλα τα λεφτά ,, κοτσάρεις ένα ιντερνετ ραδιο η το γιουτιουμπι στο λαπτοπι να παίζει με τις ώρες και ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΕΙ

σχεδόν το σύνολο αντιστοιχων usb interface που θα πάρεις σε αυτην την κατήγορία φοράνε μετα μανίας το PCM2704 , κρεμώδης ισοπεδωτικός και μη λεπτομερής ήχος ,
σε αντίθεση τουτο , λεπτομέρεια καλήτερη εικόνα και σαφώς μεγαλύτερη διαφάνεια !

αυτά ,,

Και τώρα που το σκέφτομαι , εάν το βάλεις σε κάνα τσιου μπιου σπέσιαλ κουτί , και φάμε καλό πλασέμπο ,, το πληρώνεις καργα ..
αλλα και πάλι επαναλαμβάνω για γύρω στα 70 80 ευρά ,, δεν αξίζει κάν να το συζητάμε ,, 20-30 ευρά πάει ένα inerconect λίγο καλύτερο απο του συρμου ,, και εδω παίρνεις όλο τον καπιταλισμό του κινέζου σε μεγεθος πακετου μαρλμπορο .