Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

HERTHAN

Senior Member
27 November 2011
603
Οσον αφορα τη λυση, ξαναλεω οτι περιμενω το adapter απο amazon που παρηγγειλα ηδη, να δω τι θα γινει. Αν και με wired συνδεση τα κανει αυτα, ειτε εχει πεθανει το firetv ειτε κατι αλλο κουλο συμβαινει που μετα θα θελει αλλο ψαξιμο.
Βρηκα χρονο κι εβαλα σημερα τον ανταπτορα και τωρα το εχω ενσυρματα συνδεδεμενο.
Αλλα και το DNS στο firestick κι εβαλα της Cloudflare γιατι φαινοταν μεσα οτι ειχε 8.8.8.8 κι ας το εχω αλλαξει απο το router.Δεν ειναι δυσκολο να το κανεις την περιγραφει αναλυτικα την διαδικασια στο παρακατω:

• Like
Reactions: Geoav75

Geoav75

AVClub Addicted Member
12 April 2011
1,624
Βρηκα χρονο κι εβαλα σημερα τον ανταπτορα και τωρα το εχω ενσυρματα συνδεδεμενο.
Αλλα και το DNS στο firestick κι εβαλα της Cloudflare γιατι φαινοταν μεσα οτι ειχε 8.8.8.8 κι ας το εχω αλλαξει απο το router.Δεν ειναι δυσκολο να το κανεις την περιγραφει αναλυτικα την διαδικασια στο παρακατω:
Thnx φιλε μου.
Το περιμενω απο Δευτερα να το δοκιμασω να δω πως θα παει και θα ενημερωσω κι εγω. Απο αποψη ταχυτητας να υποθεσω σφαιρα πλεον ε?

Geoav75

AVClub Addicted Member
12 April 2011
1,624
καποιος με disney+ να μου πει αν βλεπει τη κατηγορια "προσεχως" στο fire tv?
Την ειχα δει την κατηγορια καποια στιγμη αλλα δε θυμαμαι αν ηταν στο app του FireTV, στην TV ή στο PC app. Παντως τωρα δεν τη βλεπω σε κανενα απο τα 3

Geoav75

AVClub Addicted Member
12 April 2011
1,624
Nαι εννοειται παει σφαιρα.
Λοιπον το εβαλα πανω, ειναι οντως σφαιρα. Νομιζω δε θα εχω πλεον προβλημα. Αντε να χαρω το atmos που δεν μπορω να εχω απο τα apps της TV (δεν εχει eArc).
Το μονο κακο ειναι οτι ειχα πανω ενα usb splitter για να εχω κι ενα αλλο τηλεκοντρολ συνδεδεμενο το οποιο τωρα δε λειτουργει. Δεν εκατσα βεβαια να το ψαξω πολυ.

• Like
Reactions: HERTHAN

tonybsg

New member
19 July 2010
32
Καλησπέρα!

Μια ανακεφαλαίωση αν μπορείτε παρακαλώ για το Firestick 4k (Max?).

Απ' ότι διάβασα στις τελευταίες σελίδες συμπεραίνω τα εξής:

- Πρέπει να κάνεις αρχικό setup με ευρωπαϊκό λογαριασμό amazon (είτε με prime, είτε χωρίς prime) για να σου βγάλει αμέσως υποστήριξη σε όλες τις εφαρμογές.
- Ερώτηση: Για να βάλεις τούρκικο account με prime πρέπει να κάνεις sideload δεύτερη εφαρμογή prime video για να βάλεις αυτό το account. Σωστά; Η εφαρμογή είναι η ίδια (ποιότητα, μενου κλπ ή χάνεις κάτι)

- Cosmote TV τελικά παίζει απροβλημάτιστα; Και αν ναι το κατεβάζεις από το Aurora Store και όλα οκ;

- Vodafone TV το ίδιο;

Bonus ερωτήσεις:

Γενικά με το παλιό mi box έχω διάφορα προβλήματα (συνδεδεμένο με ethernet) αφενός στην Cosmote (με αποσυνδέσεις, κολλήματα κλπ), αφετέρου στο DIsney+ δεν υποστηρίζει 4k κλπ.
Σκοπεύω και εδώ να κουμπώσω ethernet. Με 30 mpbs πιστεύετε θα βλέπω χωρίς πρoβλήματα Disney+ και Amazon Prime; Οκ ραντομ ερώτηση απλά έβαλα ένα Ρόκου Premiere με wifi και βλέπω προβλήματα στο playback (μάλλον lag στους διαλόγους κυρίως, ο ήχος δεν είναι 100% συγχρονισμένος με την κίνηση των χειλιών).

Dion999

AVClub Addicted Member
13 November 2006
1,798
Athens-προς τα βορεια
Καλησπέρα!

Μια ανακεφαλαίωση αν μπορείτε παρακαλώ για το Firestick 4k (Max?).

Απ' ότι διάβασα στις τελευταίες σελίδες συμπεραίνω τα εξής:

- Πρέπει να κάνεις αρχικό setup με ευρωπαϊκό λογαριασμό amazon (είτε με prime, είτε χωρίς prime) για να σου βγάλει αμέσως υποστήριξη σε όλες τις εφαρμογές.
- Ερώτηση: Για να βάλεις τούρκικο account με prime πρέπει να κάνεις sideload δεύτερη εφαρμογή prime video για να βάλεις αυτό το account. Σωστά; Η εφαρμογή είναι η ίδια (ποιότητα, μενου κλπ ή χάνεις κάτι)

- Cosmote TV τελικά παίζει απροβλημάτιστα; Και αν ναι το κατεβάζεις από το Aurora Store και όλα οκ;

- Vodafone TV το ίδιο;

Bonus ερωτήσεις:

Γενικά με το παλιό mi box έχω διάφορα προβλήματα (συνδεδεμένο με ethernet) αφενός στην Cosmote (με αποσυνδέσεις, κολλήματα κλπ), αφετέρου στο DIsney+ δεν υποστηρίζει 4k κλπ.
Σκοπεύω και εδώ να κουμπώσω ethernet. Με 30 mpbs πιστεύετε θα βλέπω χωρίς πρoβλήματα Disney+ και Amazon Prime; Οκ ραντομ ερώτηση απλά έβαλα ένα Ρόκου Premiere με wifi και βλέπω προβλήματα στο playback (μάλλον lag στους διαλόγους κυρίως, ο ήχος δεν είναι 100% συγχρονισμένος με την κίνηση των χειλιών).
ναι σε ολα οσον αφορα ελληνικα account και χωρις vpn κτλπ (για τουρκικα θεματα δεν εχω ιδεα). Δοκιμασε το mi box να το γυρισεις στα 50hz για να φτιαξει το cosmote. Επισης εμενα το mi box μια χαρα παιζει 4κ στο disney. (επαναλαμβανω οτι δε χρησιμοποιω vpn,ξενα account κτλπ)

tonybsg

New member
19 July 2010
32
ναι σε ολα οσον αφορα ελληνικα account και χωρις vpn κτλπ (για τουρκικα θεματα δεν εχω ιδεα). Δοκιμασε το mi box να το γυρισεις στα 50hz για να φτιαξει το cosmote. Επισης εμενα το mi box μια χαρα παιζει 4κ στο disney. (επαναλαμβανω οτι δε χρησιμοποιω vpn,ξενα account κτλπ)
Ευχαριστώ!

Η ρύθμιση στο mi box είναι μέσω του box;

btw, δεν έχω 4K γιατί έχω το πρώτο mi box, όχι το S!

Dion999

AVClub Addicted Member
13 November 2006
1,798
Athens-προς τα βορεια
Ευχαριστώ!

Η ρύθμιση στο mi box είναι μέσω του box;

btw, δεν έχω 4K γιατί έχω το πρώτο mi box, όχι το S!
Ναι μεσω του box ειναι για τα 50hz (το ιδιο και μεσω του fire tv). Το mi box 3 το εχω και εγω ακομα καπου, απορω γιατι να μη σου δινει 4k. Το εχεις κρατησει με το android 6? (ισως αυτος να ειναι ο λογος...που κατα τη γνωμη μου κρατα το ετσι και μη του κανεις αναβαθμιση και ας μη σου δειχνει 4κ στο disney ;) )

• Like
Reactions: nakata

tonybsg

New member
19 July 2010
32
Ναι μεσω του box ειναι για τα 50hz (το ιδιο και μεσω του fire tv). Το mi box 3 το εχω και εγω ακομα καπου, απορω γιατι να μη σου δινει 4k. Το εχεις κρατησει με το android 6? (ισως αυτος να ειναι ο λογος...που κατα τη γνωμη μου κρατα το ετσι και μη του κανεις αναβαθμιση και ας μη σου δειχνει 4κ στο disney ;) )

Εκεί στις ρυθμίσεις για το Display Resolution που πήγα να βρω τα hz για κάποιον λόγο ήταν επιλεγμένο το 1080p! Fail

Thanks! Sorry για το οφφ τοπικ

• Like
Reactions: Dion999

HERTHAN

Senior Member
27 November 2011
603
Έχει κάποιος βρει app που να δείχνει τα ελληνικά free κανάλια και να λειτουργεί με το remote του fire tv?
Υπαρχει περιπτωση αν κατεβασεις καποιο να μην δουλευει με το τηλεχειριστηριο του firestick?

Dion999

AVClub Addicted Member
13 November 2006
1,798
Athens-προς τα βορεια
Βρεθηκε ενα app με πολλα ελληνικα καναλια που δουλευει κανονικα με το remote του fire tv. Ειναι το Greek Tv (κατεβαινει σαν apk με το downloader, και μετα σε οδηγει να κατεβασεις απο το apdoide το app: Iptv core.)

Last edited:
  • Like
Reactions: HERTHAN

eri77

Established Member
7 March 2014
299
μπορει καποιος να μου δωσει ενα λινκ για adapter ωστε να εχω to fire tv stick ενσύρματα συνδεδεμένο??

boymanos

Senior Member
23 February 2012
576

Geoav75

AVClub Addicted Member
12 April 2011
1,624
ευχαριστω..εννοούσα εδω στην ελλαδα ομως
Το παρηγγειλα απο Γαλλικο Amazon 15/6 και ηρθε 21/6 . Υπαρχει λογος που το θες απο ελληνικο καταστημα? μιλαμε για τελικη τιμη 17-18 ευρα με μεταφορικα.