Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Τσααααα ναμαστε παλι...
Ξεκιναω με ενα μεγαλο ευχαριστω στον φιλο Μπαμπη (nakata) για την βοηθεια του μεσα απο την καρδια μμμ..Το παλευω απο χτες με ρυθμισεις συνεχεια...πηρα DV αλλα ατμος με την καμια!!Βαζω σημερα να δω..και τσουυυππππ να και το ατμος!!
Οπωτε φιλε nikosmelt ναι σε Netflix και atmos και DV μεσο Kodi.....

Ευχάριστα τα νέα! Άρα για να είμαστε σαφείς: μπορώ να δω dv και να έχω atmos μέσω Netflix plugin από Kodi?! Είναι δύσκολη η εγκατάσταση του; Έχω Kodi 18,5 εγκατεστημένο, αλλά δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα. Ευχαριστώ!!

Sent from my G8341 using Tapatalk

Ναι, όσο για την εγκατάσταση και τα λοιπά αν χρειαστείς βοήθεια εδώ είμαστε.

Last edited:
Παίζει κανείς Amazon Prime; Έκανα συνδρομή και μου πετάει το μηχανάκι location error, code 5505. Στο Amazon, όπως έχω γράψει ξανά, είμαι με δηλωμένη χώρα κλπ Αγγλία. Κατέβασα την εφαρμογή στο κινητό και παίζει κανονικά, οπότε κάνω cast τα πάντα στο Fire stick, αλλά μου μένει η απορία..

Sent from my Xperia XZ1 using Tapatalk
Ένα update εδώ
Πλέον η εφαρμογή Amazon Video παίζει κανονικά και στο 4k stick μου, το ανακάλυψα τυχαία πριν από μερικές μέρες. Προφανώς έφτιαξε με κάποια αναβάθμιση, καθώς βλέπει κανονικά και τα προφίλ που έχουμε δημιουργήσει οι διαμοιραζόμενοι την συνδρομή.

Νίκο και οι υπόλοιποι Ελλάδα μένουν? η κάποιος (οι) από αυτούς μένει (ουν) εξωτερικό?

Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Νίκο και οι υπόλοιποι Ελλάδα μένουν? η κάποιος (οι) από αυτούς μένει (ουν) εξωτερικό?
Όλοι Ελλάδα μένουμε Μπάμπη, Κατερίνη. Και ο λογαριασμός έγινε από εμένα εξαρχής με ελληνική διεύθυνση, αλλά μπορούσα μόνο να κάνω cast από το κινητό μέχρι πρότινος, μου πετούσε error όταν δοκίμαζα να παίξω από το Fire stick.

In other news.. δεν κατάφερα να κάνω το Netflix addon που έδωσες παραπάνω να εγκατασταθεί στο Kodi 18.8. Πετάει συνέχεια μνμ λάθους, ότι δεν ικανοποιείται η xbmc.python 3.0.0 dependency (κάπως έτσι). Κατάφερα τελικά με οδηγίες από το internet να περάσω ένα Netflix addon μέσω repository, το οποίο όμως δεν μου εμφανίζει επιλογή για Atmos σε καμία ταινία/σειρά, μόνο DD+. Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη... Θενκς.

Όλοι Ελλάδα μένουμε Μπάμπη, Κατερίνη. Και ο λογαριασμός έγινε από εμένα εξαρχής με ελληνική διεύθυνση, αλλά μπορούσα μόνο να κάνω cast από το κινητό μέχρι πρότινος, μου πετούσε error όταν δοκίμαζα να παίξω από το Fire stick.

In other news.. δεν κατάφερα να κάνω το Netflix addon που έδωσες παραπάνω να εγκατασταθεί στο Kodi 18.8. Πετάει συνέχεια μνμ λάθους, ότι δεν ικανοποιείται η xbmc.python 3.0.0 dependency (κάπως έτσι). Κατάφερα τελικά με οδηγίες από το internet να περάσω ένα Netflix addon μέσω repository, το οποίο όμως δεν μου εμφανίζει επιλογή για Atmos σε καμία ταινία/σειρά, μόνο DD+. Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη... Θενκς.

Ούτε auto frame rate κατάφερα να πάρω.

Και μετά από πολύωρο ψάξιμο και δοκιμές δεν έχω καταφέρει να πάρω Dolby Atmos ούτε από Plex δικτυακά, ούτε από Kodi τοπικά και Netflix addon, ούτε από Apple TV, με ταινίες με atmos ήχο. Δεν βλέπω να μπορώ να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις του fire stick, ούτε η soundbar μου δίνει καμία τέτοια δυνατότητα... Βαρέθηκα να δοκιμάζω, οπότε και τα παρατώ. Ίσως κάποια στιγμή πάρω ένα shield να τελειώνω.

Re: Απάντηση: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Ένα update εδώ
Πλέον η εφαρμογή Amazon Video παίζει κανονικά και στο 4k stick μου, το ανακάλυψα τυχαία πριν από μερικές μέρες. Προφανώς έφτιαξε με κάποια αναβάθμιση, καθώς βλέπει κανονικά και τα προφίλ που έχουμε δημιουργήσει οι διαμοιραζόμενοι την συνδρομή.

Σωστος..και σε μενα παιζει η μαμα εφαρμογη PrimeVideo :FSGSFGS4:

Re: Απάντηση: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Και μετά από πολύωρο ψάξιμο και δοκιμές δεν έχω καταφέρει να πάρω Dolby Atmos ούτε από Plex δικτυακά, ούτε από Kodi τοπικά και Netflix addon, ούτε από Apple TV, με ταινίες με atmos ήχο. Δεν βλέπω να μπορώ να αλλάξω κάτι στις ρυθμίσεις του fire stick, ούτε η soundbar μου δίνει καμία τέτοια δυνατότητα... Βαρέθηκα να δοκιμάζω, οπότε και τα παρατώ. Ίσως κάποια στιγμή πάρω ένα shield να τελειώνω.

Δοκιμασες την εκδοση 18,8 στο Kodi?

Χωρίς να πειράξω τπτ, τελικά το πολυπόθητο Atmos εμφανίστηκε στην ηχομπαρα μέσω του Netflix addon... Ευχαριστώ πολύ τον Μπάμπη και τον συνονόματο Νίκο για όλη τη βοήθεια και τις λεπτομέρειες!!!
Βέβαια δεν παίρνω Atmos σε καμία άλλη εφαρμογή, αλλά κάποια στιγμή θα πάρω ένα καλό media player και φαντάζομαι θα λυθεί το θέμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Δοκιμασες την εκδοση 18,8 στο Kodi?
Όλα κομπλέ συνονοματε.

Νίκο λογικά θα πρέπει να παίρνεις atmos και από το plex.Σε τι μηχανάκι (pc,nas)τρέχεις τον σέρβερ?πάρε τηλ στο σταθερό.

Νίκο λογικά θα πρέπει να παίρνεις atmos και από το plex.
Έχω ενεργοποιήσει το hdmi passthrough στις ρυθμίσεις Μπάμπη, αλλά δυστυχώς δεν έχω καταφέρει κάτι. Θα δοκιμάσω πάλι αύριο, τώρα βλέπει ταινία η μικρή.

Νίκο λογικά θα πρέπει να παίρνεις atmos και από το plex.Σε τι μηχανάκι (pc,nas)τρέχεις τον σέρβερ?πάρε τηλ στο σταθερό.
Ο server τρέχει σε Synology nas. Μιλάμε αύριο και από τηλ αν είναι.

Καλησπερα παιδες. Εχω στα υποψην να το παρω σκεφτομενος και το κομματι των Apple TV & Disney που δεν παιζουν στην TV μου.
Η απορια λοιπον ειναι η εξης και αφορα το Plex. Εχω τον Plex server σε ενα Syno DS115j που σιγουρα δεν ειναι αρκετο για να κανει transcoding.
Το θεμα λοιπον ειναι το εξης. Στα περισσοτερα κανει transcoding μονο αν ο player δεν υποστηριζει καποιο φορμα εικονας, ηχου ή ακομα και subs. Πχ στη Samsung MU6122 που εχω αν εχει η ταινια ή σειρα υποτιτλους τυπου ASS δεν παιζουν. Αν βρω να κατεβασω srt παιζουν οκ αλλα πολλες φορες ειναι εκτος συγχρονισμου ή λαθος κλπ. Το θεμα ειναι λοιπον αν εχει βαλει κανεις Plex client κι αν ξερει αν παιζει τα παντα.
Ευχαριστω.