Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Έχω το Synology DS218 Play. Έχω plex client και το μόνο πρόβλημα το οποίο δεν κατάφερα να λύσω είναι το θέμα του Dolby Atmos, δεν δίνει στην ηχόμπαρα μου. Το ίδιο αρχείο παιγμένο από Kodi δίνει κανονικά atmos. Βέβαια η συλλογή μου είναι μόνο 1080p αρχεία, καθόσον δεν έχω 4k tv. Πάντως δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα.

Sent from my G8341 using Tapatalk

Re: Απάντηση: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Έχω το Synology DS218 Play. Έχω plex client και το μόνο πρόβλημα το οποίο δεν κατάφερα να λύσω είναι το θέμα του Dolby Atmos, δεν δίνει στην ηχόμπαρα μου. Το ίδιο αρχείο παιγμένο από Kodi δίνει κανονικά atmos. Βέβαια η συλλογή μου είναι μόνο 1080p αρχεία, καθόσον δεν έχω 4k tv. Πάντως δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο θέμα.

Καλησπερα φιλε κι ευχαριστω για την απαντηση.
Εχει τυχει να προσεξεις αν εχει παιξει καμια σειρα με υποτιτλους τυπου ASS? Ξερω οτι κατα πασα πιθανοτητα δε θα το εχεις προσεξει αφου σου παιζει τα παντα αλλα λεω μηπως και.

Πρέπει να δω αν έχω καμία σειρά με τέτοιους υπότιτλους φίλε μου. βέβαια αν δεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του fire stick εάν αναφέρει ότι παίζει τέτοιος υπότιτλους τότε προφανώς και δεν θα έχεις θέμα.

Καλησπερα φιλε κι ευχαριστω για την απαντηση.
Εχει τυχει να προσεξεις αν εχει παιξει καμια σειρα με υποτιτλους τυπου ASS? Ξερω οτι κατα πασα πιθανοτητα δε θα το εχεις προσεξει αφου σου παιζει τα παντα αλλα λεω μηπως και.

Όχι το 4k stick δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει ASS και ο μόνος τρόπος για να δεις ASS υποτίτλους είναι μέσω transcoding που θα το αναλάβει το DS115j αλλά δεν ξέρω αν το DS115j έχει τέτοια δυνατότητα.

Όχι το 4k stick δεν μπορεί να αποκωδικοποιήσει ASS και ο μόνος τρόπος για να δεις ASS υποτίτλους είναι μέσω transcoding που θα το αναλάβει το DS115j αλλά δεν ξέρω αν το DS115j έχει τέτοια δυνατότητα.
Καλημερα φιλε μου.
Ευχαριστω για την απαντηση. Δεν εχω δοκιμασει με ASS ακομα αλλα ναι αφου πρεπει να κανει transcoding το 115 δε θα παιξει.
Τουλαχιστον μεχρι τωρα εχω δει να παιζει αρκετα αλλα που με δυσκολευε το plex της tv οποτε ειμαι απολυτα ικανοποιημενος :-)

Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Βαζοντας χτες το βραδυ το στικάκι πίσω από τον Onkyo σε μια θύρα HDMI δεν είχα εικόνα .Τι μπορεί να φταίει ?

Re: Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Βαζοντας χτες το βραδυ το στικάκι πίσω από τον Onkyo σε μια θύρα HDMI δεν είχα εικόνα .Τι μπορεί να φταίει ?

Χαζη ερωτηση πιθανοτατα αλλα εχεις επιλεξει την εισοδο του ενισχυτη στην TV?

Re: Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Οταν το στικακι ειναι στην ARC παιζει .Οταν το βαζω σε άλλη είσοδο δεν παιζει

Κατσε γιατι μπερδευτηκα τωρα φιλε μου. Στην ARC δεν εχεις βαλει το hdmi που παει στην TV? η τον εχεις συνδεδεμενο με οπτικη στην tv τον ενισχυτη?

Εγώ πάντως δεν κατόρθωσα με τπτ να πάρω Atmos, από την εφαρμογή Amazon prime video, παρότι άλλα μέλη βλέπουν κανονικά Atmos, σε συγκεκριμένες ταινίες και σειρές. Έκανα και reset στο stick, χωρίς αποτέλεσμα. Ίσως δοκιμάσω μια αλλαγή καλωδίου κάποια στιγμή. Το stick είναι καρφωμένο πάνω στην ηχόμπαρα, καθώς δεν διαθέτω τηλεόραση με arc.

Νίκο, τι καλώδιο να αλλάξεις αφού είναι απευθείας στην ηχομπαρα σε HDMI υποθέτω;

Η μπάρα υποστηρίζει atmos?

Αν το βάλεις απευθείας στην τηλεόραση θα χάσεις το ατμός μάλλον αφού λίγες το υποστηρίζουν μέσω arc

Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Νίκο, τι καλώδιο να αλλάξεις αφού είναι απευθείας στην ηχομπαρα σε HDMI υποθέτω;

Η μπάρα υποστηρίζει atmos?

Αν το βάλεις απευθείας στην τηλεόραση θα χάσεις το ατμός μάλλον αφού λίγες το υποστηρίζουν μέσω arc
Το stick είναι συνδεμένο στην ηχόμπαρα με την προέκταση του, εκείνο το μικρό hdmi καλώδιο που είχε στη συσκευασία του. Η ηχόμπαρα υποστηρίζει κανονικά Atmos, έχω πάρει μέσω Kodi σε αρχεία από το ίδιο το fire stick.

Νικολα καλημερα!Σου βγαζει καποια ενδιξη η ηχομπαρα ατμος και το ειδες απο kodi?Σε ροτω γιατι σε εμνα δεν επαιζε τιποτα απο αρχειο που δοκιμασα!!!

Νίκος και Νίκος για καλό και για κακό ρίξτε και μια ματιά στις ρυθμίσεις HDMI της ηχόμπαρας ο ένας και του ενισχυτή ο άλλος μπας και έχει κάποια παράξενη επιλογή ενεργοποιημένη.

Νίκο, στο Netflix addon του Kodi και σε τοπικά αρχεία που παίζω μέσω Kodi και έχουν Atmos, ανάβει κανονικά η ένδειξη στην οθόνη της ηχόμπαρας. Στην εφαρμογή Amazon Prime video δεν παίρνω ποτέ επιλογή για Atmos.

Μπάμπη η ηχόμπαρα έχει ελάχιστες επιλογές γενικά, δεν υπάρχει καμία για hdmi.

Νίκος και Νίκος για καλό και για κακό ρίξτε και μια ματιά στις ρυθμίσεις HDMI της ηχόμπαρας ο ένας και του ενισχυτή ο άλλος μπας και έχει κάποια παράξενη επιλογή ενεργοποιημένη.
Σε μενα επαιξε κανονικα απο Kodi το Atmos σε Netflix. απο ματροσκα δεν μ εδεινε με τιποτα και λιγο πριν το "στειλω" ειδα στην κανονικη εφαρμογη του Netflix το Dolby Vision δουλεψε αψογα!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Κατσε γιατι μπερδευτηκα τωρα φιλε μου. Στην ARC δεν εχεις βαλει το hdmi που παει στην TV? η τον εχεις συνδεδεμενο με οπτικη στην tv τον ενισχυτη?

Σωστά .Στην Arc του ενισχυτή φεύγει το καλώδιο και πάει στην Arc της TV . Το στικάκι ειναι κουμπομένο στην HDMI του ενισχυτή (Streambox)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atmos)

Σωστά .Στην Arc του ενισχυτή φεύγει το καλώδιο και πάει στην Arc της TV . Το στικάκι ειναι κουμπομένο στην HDMI του ενισχυτή (Streambox)

Sorry τωρα ειδα οτι απαντησες. Δοκιμασες σε ολες τις HDMI (πλην της ARC) του ενισχυτη το fire? Και σε οποια και αν το εβαλες δεν ειχες εικονα στην TV? Στη δικη μου TV (Samsung MU6122) για να δω το fire (που το εχω συνδεσει στην ηχομπαρα, αντιστοιχα οπως εσυ στον ενισχυτη) πρεπει να επιλεξω στην TV την εξοδο που εχω συνδεδεμενη την ηχομπαρα, δλδ την ARC που για μενα ειναι η HDMI 3.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision / Atm

Sorry τωρα ειδα οτι απαντησες. Δοκιμασες σε ολες τις HDMI (πλην της ARC) του ενισχυτη το fire? Και σε οποια και αν το εβαλες δεν ειχες εικονα στην TV? Στη δικη μου TV (Samsung MU6122) για να δω το fire (που το εχω συνδεσει στην ηχομπαρα, αντιστοιχα οπως εσυ στον ενισχυτη) πρεπει να επιλεξω στην TV την εξοδο που εχω συνδεδεμενη την ηχομπαρα, δλδ την ARC που για μενα ειναι η HDMI 3.

Η εισοδος της TV με ARC είναι η HDMI 2 που παει στην ARC του ενισχυτή .
Το στικάκι ειναι κουμπωμενο πίσω από τον ενισχυτή στη θέση streambox . Οταν επιλέγω την HDMI2 στην TV δεν παιζει αλλά βγάζει το μενού του ενισχυτη .
Το ιδιο συμβαινει σε οποια θυρα και να το βάλω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Amazon Fire TV Stick 4K (Dolby Vision /

Η εισοδος της TV με ARC είναι η HDMI 2 που παει στην ARC του ενισχυτή .
Το στικάκι ειναι κουμπωμενο πίσω από τον ενισχυτή στη θέση streambox . Οταν επιλέγω την HDMI2 στην TV δεν παιζει αλλά βγάζει το μενού του ενισχυτη .
Το ιδιο συμβαινει σε οποια θυρα και να το βάλω
Συνεχιζω τις χαζες ερωτησεις μηπως και βγει καμια ακρη. Εχεις δοκιμασει να βαλεις κατι αλλο στον ενισχυτη και το βλεπεις κανονικα στην TV? Εμενα οπως καταλαβαινεις, η ηχομπαρα δεν εχει μενου οποτε αν δεν εχω το fire πανω, ετσι και επιλεξω την εξοδο της, δε δειχνει τπτ. Υποθετω οτι ο ενισχυτης αν εχει συνδεδεμενη πανω οποιαδηποτε συσκευη που ειναι ενεργη γυρναει αυτοματα σε αυτο το Input, σωστα? Το λεω επειδη εχει παραπανω απο 1 inputs οποτε μηπως πρεπει κι εκει να επιλεξεις το αναλογο input, στον ενισχυτη δλδ.