AMD 780G: Update σε υπάρχον HTPC...

50-60% στα δισκάκια του hitech. Αναπαραγωγή χωρίς το παραμικρό σπάσιμο με έναν 4200+, στα 1080i! Νομίζω μια χαρά...

Έβαλα τους οδηγούς για το chipset από το site της gigabyte και δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι...

Νομίζω ότι είναι θέμα οδηγών. Απεγκατέστησα τους catalyst εντελώς, και πείρα καθαρή εικόνα στο 1080ι. Οπότε, βγάζω τα πάντα, τα εγκαθιστώ από την αρχή. Νομίζω όμως ότι θα έχει επιτυχή έκβαση...

Ειμαι σε αναμονή....(παραλαμβάνω τη Δευτερα)
Νομίζω ότι είναι θέμα οδηγών. Απεγκατέστησα τους catalyst εντελώς, και πείρα καθαρή εικόνα στο 1080ι. Οπότε, βγάζω τα πάντα, τα εγκαθιστώ από την αρχή. Νομίζω όμως ότι θα έχει επιτυχή έκβαση...
may the force be with you....-bye-

Τελικά, η λύση είναι δύσκολη :chinscratch:
Έβαλα τους catalyst 8.2 (τους προηγούμενους) και δεν έχω είδωλα στην οθόνη. Η εικόνα είναι μια χαρά. Όμως, με τους 8.2 μερικές φορές το aero κάνει κόλπα, και χάνει τις σκιές των παραθύρων, οι οποίες αντικαθιστούνται από ένα χρώμα, συνήθως κίτρινο.
Από την άλλη, με τους 8.3 δεν παρουσιάζει αυτό το φαινόμενο, αλλά η εικόνα έχει τα γνωστά είδωλα. Περιμένουμε τους 8.4 νομίζω, και μέχρι τότε βάζουμε τους 8.2.

Οπότε, νομίζω είναι θέμα οδηγών και όχι πρόβλημα υλικού (ευτυχώς, γιατί που να άλλαζα μητρική πάλι :smash: )

Τελικα παρελαβα νωριτερα...
Με catalyst 8.3 δουλευουν ολα τελεια...(εικονα και ηχος μεσω hdmi 1080ρ)
οποτε μηπως φταιει κατι αλλο για τα ειδωλα?

Μπορείς να δοκιμάσεις σε 1080i; Επειδή εμένα η tv δεν ανεβαίνει 1080p...

Ευχαριστωωωωω
Λοιπον εχουμε και λεμε:
cpu: athlonXP 5200 65w
mb: gigabyte ma78gm-s2h
κουτι: silverstone gd-01black
psu: silverstone strider 560w
ram geil ddr2 800
hdd seagate 500gb 32mb cache
bd rom pioneer (combo)
στημενα σε winXP συνδεμενο στην toshiba zf

Θα το δοκιμασω και θα σου πω...

περιμένω και εγώ τα δικά μου να τα παραλάβω σήμερα 14/04

ΜΒ gigabyte ma78gm-s2h
CPU AMD ATHLON 64 X2 5600+
RAM AXE RAM DDR2 2GB
Case THERMALTAKE VF6000BWS LANBOX LITE
κλπ κλπ

TV Philips 42PFL9732D

θα ενημερώσω σχετικά

Με το καλό να παραλάβετε όλοι! Νομίζω ότι η συγκεκριμένη μητρική είναι ιδανική για HTPC. Χτες είδα το 1ο blue ray και ήταν άψογη (και έχω έναν 4200+ μόνο με 4GB ram σε vista!).

Επίσης, κάθε παρουσίαση (με φωτογραφίες αν γίνεται) καλοδεχούμενη!!!!!

Στηνετε HTPC με bluray και του βαζετε ΧΡ... γιατι?

Υποθέτω για 2 λόγους:
Τα vista δεν προσθέτουν και τίποτα σημαντικό.
Τα XP είναι λίγο πιο γρήγορα.

Εγώ που έβαλα vista, με τον 4200+ είμαι οριακά. Με XP Θα ήμουνα καλύτερα...
Ναι, παίζει blue ray μια χαρά (λόγο hardware acceleration του 780G), αλλά σε υλικό με υψηλό bitrate (ματροσκα) έχω ψιλο-σπασιματάκια...

Προσωπική και επαγγελματική εμπειρία μου με αποτρέπει από την υιοθέτηση των (Σ)VISTA.

Δεν προσθέτουν κάτι πραγματικά νέο, είναι χαοτικά, πολύ απαιτητικά και σε αρκετές περιπτώσεις αργά και φλύαρα. Π.Χ. αντιγραφή καταλόγου με πολλά αρχεία (>3000) ο χρόνος αντιγραφής των vista είναι τριπλάσιος από τα XP

Μου φαίνεται ότι θα έχουν την τύχη των millennium. βγαίνει νέο λειτουργικό του χρόνου

Μαλλον δε φτιαχνετε HTPC τοτε... αλλα κατι αλλο...
Γιατι με 2gb μνημη και ενα καλο σεταπ των εφαρμογων τα vista ειναι και πολυ γρηγορα, και πολυ σταθερα και πιο καταλληλα για HD... μην αναφερθω για τον ηχο που οτιδηποτε στα ΧΡ μεταφραζεται σε εσωτερικο 16/48 κλπ...

Τι ειναι αργο στα vista? Η εκκινηση? ποσο? 10sec παραπανω? Το να ανοιξει ο player σας? Ποσο? 1 sec παραπανω (και αυτο την πρωτη φορα)???
Για ενα ΗΤPC θεωρειτε οτι ειναι σοβαρες απωλειες σε οτι κερδιζετε σε εικονα και ηχο απο BD που φτιαχτηκαν για τα νεα φορμα?
Ειδικα με το SP1 πλεον εχουν και ιδια ταχυτητα και σε μεταφορες αρχειων...

Ισως τελικα ψαχνετε το καλυτερο PC και το γρηγοροτερο μηχανακι και οχι ενα καλο HTPC... οποτε οτι και να πω... εχετε παρει αλλο δρομο!

Εχω τα vista ultimate SP1 σε ενα μικρο μηχανακι intel Ε6300 με nvidia 8600 και 2gb μνημη, και κλειστο το pagefile... παιζει τα παντα με το πολυ 50% (με φιλτρα φτανει το ~65%) CPU η μνημη δεν ανεβαινει πανω απο 40-50% (1gb) ποτε κατα τη χρηση (γιατι καποιος ειπε το κουφο για 4gb απαραιτητα!!!) και ΠΕΤΑΕΙ κανοντας τα ΠΑΝΤΑ!...
Τωρα τι ακριβως βρισκετε εσεις αργο στο παραπανω μηχανακι για HTPC πραγματικα θα ηθελα να το μαθω...

Πριν από 16 μήνες ήμουν από τους πρώτους που είπαν "για να δούμε λοιπόν και τα Vista..".
Μάλιστα, κατέληξα να αγοράζω καινούργιο PC για να τρέχουν αποδεκτά τα διάσημα Vista. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω τίποτε άλλο.

Vista = όμορφα γραφικά. Δάτς ιτ. Όλα τα υπόλοιπα (σχετικά με HTPC πάντα) τα κάνουν ισάξια, και πολλές φορές μάλιστα καλύτερα, τα XP, αρκεί βέβαια να ξέρει κανείς τι κάνει.

Για ενα ΗΤPC θεωρειτε οτι ειναι σοβαρες απωλειες σε οτι κερδιζετε σε εικονα και ηχο απο BD που φτιαχτηκαν για τα νεα φορμα?

Πού ακριβώς υποστηρίζεις ότι υπερτερούν τα Vista σε αυτό το τομέα;
Σε ρώτησα και παραπάνω αλλά απάντηση δεν πήρα..