Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

Re: Απάντηση: Re: Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

Δώσε σημασία ιδιαίτερη στο κουτί. Μην βιαστείς και αν μπορείς πάρε αυτό http://www1.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=31525&agid=1199 αν μπορείς. Πανέμορφο, ποιοτικό όσο δεν γίνεται για mini-itx και θα σου μείνει και σε μελλοντικές αναβαθμίσεις.

αυτο πονεσε χεχε :p θα το χτυπησω και εγω αλλα οχι τωρα-προς στιγμην αναβαθμισα το δικτυο με ενα ποιοτικο ρουτερ

πρεπει να σημειωσω οτι χτες στην ταινια unknown , με δυναμη επεργαστη ουτε καν στο 10% καποια στιγμη ειδα κατι drop αστα να πανε-πιστευω να ειναι τυχαιο.
Το κακο ειναι οτι στα media players αν δουμε που και που σπασιμο δεν δινουμε σημασια και λεμε οτι φταιει το αρχειο-στα pc πρωτα σκεφτομαστε τι λαθος εχουμε κανει ή οτι φταιει το συστημα :D

Πιστεύω ότι με ένα ανάλογο τροφοδοτικό (μαξιμουμ 100W) και καλού efficiency, πιθανόν θα είχες και -10W σε κατανάλωση...
ναι πιθανόν, το τροφοδοτικο ειναι αυτο
αλλα για στην περιπτωση του να κανεις nas με ενα τροφοδοτικο των 100w θα ειναι αρκετο για να τροφοδοτεί 5 σκληρους..;

δηλαδή zilmer για κάποιον που έχει μνήμες ddr3 - μικρό σχετικά κουτί με τροφοδοτικό και δίσκο το προτείνεις αντί για media player????

χρήση mpc για αναπαραγωγή ταινιών - αναπαραγωγή mp3 και browsing youtube.

είμαι σε αναζήτηση και σκέφτομαι σοβαρά μια τέτοια υλοποίηση. όλο το πακέτο είναι ουσιαστικά η αγορά του μητρικόεπεξεργαστή. (100 -120 ευρώ).

Αβάδιστα-αβασάνιστα-αβίαστα :jester:

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

κουτάκι υπάρχει ένα μικρό τύπου tower από to πλαίσιο όμως με μικρό ύψος 42cm και θα μπεί στο έπιπλο της tv στο πίσω μέρος όπου δεν θα φαίνεται ή σε ένα "νεκρό χώρο " μεταξύ καναπέ και τοίχου. ποντίκι και πληκτολόγιο wireless υπάρχει. ενώ υπάρχει και ένα επώνυμο τροφοδοτικό 370 watt. μνήμες ddr3 υπάρχουν 4gb (2χ2gb). επίσης υπάρχει και δίσκος 640gb sata ένας δίσκος ide 500gb (δεν ξέρω αν υποστηρίζει ide δισκους).

το μόνο που νομίζω ότι θα χρειαστώ πέρα από τη μητρική είναι ένα wifi stick μιας και είναι δύσκολο να πετύχω wired σύνδεση δικτύου.

να πώ ότι τώρα έχω το pico 5.1 αλλά θα πάει στην κρεβατοκάμαρα.

μια άλλη λύση είναι να στήσω το υπάρχον desktop (q6600) για htpc και να πάρω ένα άλλο σετ μητρικής - cpu - gpu για desktop αλλά ανεβαίνει πολύ το κόστος.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

κουτάκι υπάρχει ένα μικρό τύπου tower από to πλαίσιο όμως με μικρό ύψος 42cm και θα μπεί στο έπιπλο της tv στο πίσω μέρος όπου δεν θα φαίνεται ή σε ένα "νεκρό χώρο " μεταξύ καναπέ και τοίχου. ποντίκι και πληκτολόγιο wireless υπάρχει. ενώ υπάρχει και ένα επώνυμο τροφοδοτικό 370 watt. μνήμες ddr3 υπάρχουν 4gb (2χ2gb). επίσης υπάρχει και δίσκος 640gb sata ένας δίσκος ide 500gb (δεν ξέρω αν υποστηρίζει ide δισκους).

το μόνο που νομίζω ότι θα χρειαστώ πέρα από τη μητρική είναι ένα wifi stick μιας και είναι δύσκολο να πετύχω wired σύνδεση δικτύου.

να πώ ότι τώρα έχω το pico 5.1 αλλά θα πάει στην κρεβατοκάμαρα.

μια άλλη λύση είναι να στήσω το υπάρχον desktop (q6600) για htpc και να πάρω ένα άλλο σετ μητρικής - cpu - gpu για desktop αλλά ανεβαίνει πολύ το κόστος.
με αυτη τα εχεις ολα αυτα που θες..-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

ναι πιθανόν, το τροφοδοτικο ειναι αυτο
αλλα για στην περιπτωση του να κανεις nas με ενα τροφοδοτικο των 100w θα ειναι αρκετο για να τροφοδοτεί 5 σκληρους..;

Για το NAS project σου θα έλεγα ότι λογικά πάνω από 120W δεν θα καίει σε peek, αλλά ναι, εκεί επειδή στο startup οι δίσκοι τραβάνε ρεύμα καλό θα ήταν να έχεις μεγαλύτερο τροφοδοτικό.

Για σκέτο βέβαια (όπως το έχεις τώρα), και ένα ~80W picoPSU θα σε κάλυπτε -bye-

με αυτη τα εχεις ολα αυτα που θες..-bye-

μια ιδιαίτερη απαίτηση που έχω είναι να έχει έξοδο οπτικής / coaxial για τον ήχο στον ενισχυτή ( είναι ένας παλιός yamaha rxv 440) και δεν έχει hdmi. νομίζω ότι όλες οι υλοποιήσεις το κάνουν σωστά???

τώρα με τις εξόδους εικόνας τι γίνεται. θέλω να το συνδέω σε προβολέα και τηλεόραση και να αποφύγω τα hdmi / switches (δεν ξέρω αν τα λέω καλά).
θα πρέπει να έχει 1 hdmi και 1 dvi. από το απλό vga (που έχει και ο προβολέας) περνάει 1080????

εννοείται ότι θα παίζει 1 κάθε φορά.

πχ η asus και η asrock έχουν dvi kai hdmi ή msi όχι. θέλω να δώ και τις gigabyte αν και αυτή μου προτείνεις φαίνεται πληρέσταστη (αν και αλμυρούτσικη).

Απάντηση: Re: Αmd Fusion APUs / bobcat / Zacate

Αυτος ο επεξεργαστης με ποιον αντιστοιχο της INTEL ειναι σε ταχυτητα?
Τετοια ολοιδια ΜΟΒΟ σε ΙΝΤΕΛ υπαρχει?

Intel ATOM D525 πάνω κάτω...
"ολόιδια" όχι, αφού οι ΑΤΟΜ δεν έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, και γενικότερα οι κάρτες της Ιντελ είναι πολύ πίσω πλην των τελευταίων core i. Αντίστοιχη ναι, σε υλοποιήσεις ΙΟΝ (με κάρτα γραφικών δλδ από nVidia). Εχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους...

Intel ATOM D525 πάνω κάτω...
"ολόιδια" όχι, αφού οι ΑΤΟΜ δεν έχουν ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, και γενικότερα οι κάρτες της Ιντελ είναι πολύ πίσω πλην των τελευταίων core i. Αντίστοιχη ναι, σε υλοποιήσεις ΙΟΝ (με κάρτα γραφικών δλδ από nVidia). Εχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους...
Ολοιδια εννοω με αυτη την παθητικη ψυξη που βλεπω

Καταναλώνει 50w με 2 gb memory και έναν wd blue 500gb και έχει 350w τροφοδοτικο

Παντως δεν καταναλωνει λιγο.
Το δικο μου HTPC, τριετιας, με E8400, 4GB ram, HD4350, WiFi, 3.5" HDD, 350W 80+ PSU, καταναλώνει 45W idle και 53W @1080p
Τωρα που του εχω προσθεσει ενα στικακι DVB-T και μια xonar δεν εχω μετρησει (και δεν μετραω μιας και οπως και να εχει αυτα δεν φευγουν απο πανω).

Με τον E8400 επανω το μηχανακι κανει ακομα και επεξεργασια σε H.264 βιντεο πολυ ικανοποιητικα (εγω θα ελεγα σφαιρα).
Και βεβαια κανει προβολη μιας ταινιας 1080p και ταυτοχρονα κανει εγγραφη απο το DVB-T ακομα και δυο προγραμματων (εχει διπλο tuner).
Και αυτη ειναι η επιτυχια του. Μιας και μου χρησιμευει πολυ συχνα αυτη η δυνατοτητα.

Θα περιμενα λοιπον απο ενα μαζεμενο μηχανακι με τετοιο επεξεργαστη να καταναλωνει οσο ενα netbook ή πολυ κοντα σε αυτο (μην ξεχναμε το netbook εχει και οθονη).

Παντως δεν καταναλωνει λιγο.
Το δικο μου HTPC, τριετιας, με E8400, 4GB ram, HD4350, WiFi, 3.5" HDD, 350W 80+ PSU, καταναλώνει 45W idle και 53W @1080p
Τωρα που του εχω προσθεσει ενα στικακι DVB-T και μια xonar δεν εχω μετρησει (και δεν μετραω μιας και οπως και να εχει αυτα δεν φευγουν απο πανω).

Με τον E8400 επανω το μηχανακι κανει ακομα και επεξεργασια σε H.264 βιντεο πολυ ικανοποιητικα (εγω θα ελεγα σφαιρα).
Και βεβαια κανει προβολη μιας ταινιας 1080p και ταυτοχρονα κανει εγγραφη απο το DVB-T ακομα και δυο προγραμματων (εχει διπλο tuner).
Και αυτη ειναι η επιτυχια του. Μιας και μου χρησιμευει πολυ συχνα αυτη η δυνατοτητα.

Θα περιμενα λοιπον απο ενα μαζεμενο μηχανακι με τετοιο επεξεργαστη να καταναλωνει οσο ενα netbook ή πολυ κοντα σε αυτο (μην ξεχναμε το netbook εχει και οθονη).

Τις μετρήσεις πως τις πήρες? Εχεις κάνει undervolting? Πάντως διαφορά κάνει το τροφοδοτικό σίγουρα, το xilence που αναφέρθηκε είναι μόλις 80% και εκτός καμπύλης efficiancy αφού καλείται να τροφοδοτήσει ένα σύστημα των 30~50W.

Με DVBT stick που πήρα πρόσφατα, είδα +6W στο πρόγραμμα του APC (βαρέθηκα όμως να βάλω τον μετρητή για να πάρω ακριβή - πραγματική μέτρηση). Δεν το αφήνω καν πάνω... αφού 23W καίει o πλήρης (συγκεκριμένος) υπολογιστής.

Δεν υπάρχει σχέση με τα netbook, γιατί εκεί χρησιμοποιούνται mobile components. Το eee901 μου καίει 13W... καμία σχέση και σύγκριση. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα του Ε350 πάντως έχει μπει και σε netbooks / notebooks.

Ναι, undervolting σε επεξεργαστη και μητρικη (P43 chipset που καταναλωνει πολυ λιγο ετσι κι`αλλιως).
Μονο ο δισκος μου καταναλωνει αρκετα μιας και ειναι 8ετιας...

Ισως καταναλωνει αρκετα και η xonar (που δεν εχω μετρησει).

Απλα περιμενα κατι πιο λιγο σε καταναλωση.
Θα δω τι μηχανακι εχεις εσυ (πιστευω να βρω κανενα ποστ), μιας και 23W ειναι στην χαμηλη κατηγορια.
Κατι τετοιο, μεχρι 30W, οντως αξιζει την διαφορα απο ενα συστημα με ATX μητρικη και desktop επεξεργαστη.

lykman το 65w εξωτερικό της Antec http://www4.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=30908&agid=1199 λές να είναι αρκετό; Εγώ έτσι νομίζω...

μμμμ, μάλλον θα φτάνει με αυτά που έχω δει στις παρουσιάσεις του Ε350, αλλά θα το ήθελα 10 - 20W ισχυρότερο, στα 65W είναι κάπως οριακά τα νούμερα. Π.χ. να ήταν 80 - 90W. Να υπάρχει και λίγος "αέρας".

Ναι, undervolting σε επεξεργαστη και μητρικη (P43 chipset που καταναλωνει πολυ λιγο ετσι κι`αλλιως).
Μονο ο δισκος μου καταναλωνει αρκετα μιας και ειναι 8ετιας...

Ισως καταναλωνει αρκετα και η xonar (που δεν εχω μετρησει).

Απλα περιμενα κατι πιο λιγο σε καταναλωση.
Θα δω τι μηχανακι εχεις εσυ (πιστευω να βρω κανενα ποστ), μιας και 23W ειναι στην χαμηλη κατηγορια.
Κατι τετοιο, μεχρι 30W, οντως αξιζει την διαφορα απο ενα συστημα με ATX μητρικη και desktop επεξεργαστη.

Εμ πρέπει να το λες αυτά, καθότι δεν αποτελούν την νορμάλ οδό... και βγαίνουν λάθος συμπεράσματα (εχω και c2d8200 στο htpc, αλλά δεν σε κοντράρω σε καμία περίπτωση, αν και δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο το είχα μετρήσει, σίγουρα +25% πάνω...)
Το συγκεκριμένο νούμερο αφορά το κατεβαστήρι "24x7" της υπογραφής μου, και όχι κάποιο htpc. Ελπιζα πάντως να πάρω πολύ κοντινά νούμερα αντικαθιστώντας το με ένα Ε350 (που θα ήταν και κατεβαστήρι, και htpc), project που ακόμα όμως παραμένει στην θεωρία (λόγο χρόνου, χρημάτων, άλλων αγορών κλπ...)