Τελικά ειμαι ακόμα αναποφάσιστος. Από ότι μου είπαν οι φίλοι, το undervolting είναι ο μόνος τρόπος να ρίξω την κατανάλωση ενός 925 στα επίπεδα ενός 905e, αλλά μου φαίνεται περίπλοκο.
Το ερώτημα μου είναι άν ο 905e θα είναι αρκετά δυνατός για τις ανάγκες μου, δηλαδή να βλέπω 1080p Χ264 με ffdshow (libavecodec ή ffmpeg-mt) και μαζί με φίλτρα, resizing κτλ.
Τον Athlon X2 2.9GHz τον γονατίζουν. Ο 905 θα με καλύψει αραγε, ή να πάω στον 925/945 και να ξεχάσω τις οικονομίες?
Ξέρετε ΠΟΥ μπορούμε να αγοράσουμε επεξεργαστή e γιατί δεν βρίσκω...
Ενημέρωση. Αυτη τη βδομάδα τέσταρα καί τους 2 AMD x4 - τον Phenom II 905e & Phenom II X4 945. Καμία σχέση σε επιδόσεις. Ο 945 (3GHz) είναι πραγματικά πολύ γρήγορος αν και πάλι δεν συγκρίνετε με τον Intel Quad 9300 επίσης στα 3GHz (υπερχρονισμένο). Πάντως τα έβγαλε πέρα αρκετά καλά και με τις πιο δύσκολες δουλειές audio-video που δοκίμασα απάνω του.
Ο 905e είναι συγκριτικά αστέρι στην κατανάλωση αλλά ούτε που πλησιάζει τον 945 στά δύσκολα. Έβαλα ένα κλιπ 720ρ ματροσκα να γίνει decoded & upscaled σε 1080ρ με ffdshow (ffmpeg-mt). Με RGP32 output (μετατροπή) ούτε για πλάκα. Με YU2 κάτι έκανε άλλα έβγαζε κάτι video delays μέχρι 900ms!:smash: Σε περιβάλλον vista x86.
Αν θέλετε κάτι χαμηλό σε κατανάλωση ο 905e λέει αλλά σκεφτείτε σοβαρά τις ανάγκες σας - θα πρέπει να κάνετε βελτιστοποίηση του CPU utilization με τα κατάλληλα codecs και φυσικά να θυσιάσετε τις αυξημένες απαιτήσεις (αν και για να είμαι ειλικρινείς, οι δικές μου είναι μάλλον υπερβολικές:music-smiley-005.
Ισως πρέπει να εξετάσει κανείς και την πιθανότητα ενος πιο γρήγορου 2-πυρηνου στα ίδια Watt.
Όταν λές "αρκετά καλά", είχε κάποιο θέμα σε κάποιο test που του έκανες??
Επίσης να ρωτήσω, υπάρχει θέμα επιδόσεων μεταξύ των δύο??
AMD PHENOM II X4 945 3.0GHZ 95W QUAD-CORE
AMD PHENOM II X4 945 3.0GHZ QUAD-CORE 125W
Πολύ ανδιαφέρουσες και ενημερωτικές οι δοκιμές σου. Να υποθέσω ότι έγιναν χωρίς hardware acceleration?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.