American Gangster

ψηφιστε την ταινια

• Total voters
    0
Καλουτσικη ταινια, αλλα λιγο κουραστικη λογω και μεγαλης διαρκειας...

Μετρια η ταινια. Τιμιοι και πουλημενοι αστυνομικοί, καλοι (?) μεγαλέμποροι ναρκωτικών και κακοι gangster, σε αχταρμα 2,5 ωρών για οσους εχουν μεγαλη υπομονη.

Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να την κάνει χειρότερη απ' ότι την βρήκα. Συμπεραίνω: (α) Αν η ηθοποιία ήταν κακή - δεν ήταν, ήταν μέτρια. Άλλωστε το έργο δεν είχε και καμιά απαίτηση καλύτερης. (β) Αν η φωτογραφία ήταν χάλια - δεν ήταν αλλά ούτε και ήταν τίποτε ιδιαίτερο. (γ) Αν η παραγωγή ήταν "φθηνιάρικη". Δεν ήταν αλλά και ούτε χρειαζόταν και τίποτε παραπάνω.

Για τα υπόλοιπα; Η ιστορία, μια που την είδαμε χιλιάδες φορές και σε καλύτερο. Τα μηνύματα (όχι που έχουν ιδιαίτερη σημασία πέρα από την ιστορία): Ότι είναι συμπαθές να είσαι υπεύθυνος για την καταστροφή χιλιάδων ζωών από τα ναρκωτικά, εφ' όσον είσαι και συ θύμα από μικρό παιδί της αθλιότητας που έβλεπες γύρω σου - για την ακρίβεια με αυτό που κατάφερες γίνεσαι και ήρωας. Οι διάλογοι, η διεύθυνση, το στήσιμο της πλοκής γενικά; Είδατε τον Νονό; Δεν χρειάζεται να δείτε κι αυτό - πάρα πολλοί πάμφτωχοι αντίλαλοι από το πρώτο - λίγη παρουσία. Ο Denzel Washington δεν παύει σε κανένα σημείο να δείχνει προσκοπάκι που παίζει τον κακό (ή όχι και τόσο κακό) γύρω στην πυρά. Ο Russel Crowe δεν κατάφερε φαίνεται ακόμα να βγεί από το σκαρί του τρελλού μαθηματικού.

Ειδα την πρωτη μιση ωρα (λογω ελλειψης χρονου) και μου φανηκε πολυ καλη.

Ανυπομονω να δω και την συνεχεια (ισως αυριο)....

Re: Απάντηση: American Gangster

Νομιζω το γεγονος οτι βασιζοταν σε αληθινη ιστορια (αρα ο πρωταγωνιστής δεν γλιτωνε την φυλακή) την εκανε λιγοτερο ελκυστικη στο μεγαλυτερο μερος του κοινου που εχει συνηθισει στα happy end.

Εμενα προσωπικα μου αρεσε παντως και δεν με κουρασε η διαρκεια της.

Ειδα την πρωτη μιση ωρα (λογω ελλειψης χρονου) και μου φανηκε πολυ καλη.

Ανυπομονω να δω και την συνεχεια (ισως αυριο)....

σηριαλ την εκανες τετοια ταινια :damnyou:

και να ειχε μια πιθανοτητα να σου αρεσει την εχασες με την διακοπη. :7SFGSFG:

Παντως μεταξυ μας κι εγω την περιμενα καλυτερη....

Πιο νευρωδη ισως....