Αμερικανική κοροϊδία με τη βίζα

Από πότε η λέξη ´διανοούμενος´αθωώνει απο το περιεχόμενο τών λεγομένων εκάστου εξ αυτών???Αλλως τε στην Ελλάδα ,διανοοούμενοι δηλώνουν και πολλοί μπαφιλες,όπως και στο εξωτερικό άλλως τε.
A,και πούσαι.Μιά και βλέπεις μόνον τα εδώ στραβά να σού θυμίσω οτι και ο Ρεμπώ ακολούθησε στίς περιπέτειές του εμπόρους σκλαβων.
Τι να κάνουμε ρε Κώστα???Η ελληνική επανάσταση με φουστανέλλες έγινε και όχι με στολές γρεναδιέρων.Και με την συμετοχή Αλβανών επίσης
Καμιά φουστανέλλα δεν ρομαντικοποιήθηκε απο τον Μεταξά.Ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος την χρησιμοποίησαν για δικά τους οφέλη ,όπως και οι μεγαλοαστοί το φράκο.
Η λαϊκή τέχνη υπήρξε απο τον Θεόφιλο,απο αγιορίτες μοναχούς και απο χιλιάδες άλλους τεχνίτες.
Εάν ο Μακρυγιάννης ήταν ένας ξενόφοβος τσιφλικάς(πώς έγινε και πέθανε στην ψάθα,στο χρηματιστήριο τάχασε??)τότε ο Μαυροκορδάτος ,ο μή ξενόφοβος αποτελεί το υπόδειγμα γλυψίματος και υποταγής στίς μεγάλες δυνάμεις.Εσύ έτσι που πάς θα πείς στο τέλος ότι οι Βαυαροί και ο Οθωνας έσωσαν την Ελλαδα.
Και ο Σεφέρης ουδέποτε ιδεολογικοποίησε την φουστανέλλα.Μίλησε για τον Μακρυγιάννη τήν περίοδο τής Γερμανικής κατοχής και τήν περίοδο που οι ´εξοριστες ´και φοβισμένες ελληνικές κυβερνησεις τής πλάκας είχαν αφήσει τον λαό να πεθαίνει τής πείνας στην κατοχική αθήνα και αυτές ασχολιόντουσαν με το πώς θα φέρουν πίσω τον βασιλιά .
Ο Σεφέρης ,τού Βαλερύ,τού Λαφόργκ ,τού Ελιοτ και πολλών άλλων,έριξε ματιές και στον τόπο του.Ηταν γνήσιος κοσμοπολίτης .Αλλά ήταν και παιδί τής προσφυγιάς.Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Δεν μπορεί να μάς αρέσει ο Ούγος Φώσκολος και να φτύνουμε τον Κάλβο και τον Σολωμό.

Re: Απάντηση: Αμερικανική κοροϊδία με τη βίζα

Εσύ έτσι που πάς θα πείς στο τέλος ότι οι Βαυαροί και ο Οθωνας έσωσαν την Ελλαδα.

Οχι - οι Γερμανοί και οι Γάλλοι δεν έσωσαν την Ελλάδα.
Περιέσωσαν όμως μεγάλο μέρος από ό τι σήμερα λέμε Ελληνικό Πολιτισμό και τους χρωστάμε κάτι παραπάνω απ το να τους αποκαλούμε "κουτόφραγκους".

Last edited:
Περιέσωσαν,οικειοποιούμενοι ασφαλώς ότι τούς βόλευε.Και τον έφεραν στα μέτρα τους.
Γιά μένα δεν είναι κουτόφραγκοι.Μέσα απο τον δικό τους πολιτισμό έχουν προσφέρει πολλά στην Ευρώπη και στο ανθρώπινο πνεύμα(κυρίως οι Γερμανοί για τα δικά μου γούστα).Aυτό όμως δεν τούς εξαγνίζει ούτε τούς αθωώνει και για όσα άλλα ´καλούδια ´προσέφεραν στην ανθρωποτητα(λέγε με Βιετνάμ και Αλγερία οι Γάλλοι,λέγε με Δυο Παγκόσμιοι Πολεμοι ,οι Γερμανοί,μόνον για τον 20ο αιώνα).
Πάω να βάλω την φουστανέλλα μου και να ακούσω το Wild-Wild Life,τών Τalking Heads(ειναι το γούρι μου κάθε Πρωτοχρονιά)και να επιτρέψω να με τραβήξουν σε ´δυτικότροπο ρεβεγιόν´για σήμερα.:flipout: :flipout:
Καλή Χρονια ειδικά σε σένα φίλε μου Λύμπε,και γενικότερα σε όλους τούς εδώ φίλους τού club.:ernaehrung004:
:ernaehrung004:

Αν σκεφτούμε λίγο πως "διώξαμε" τον Ιμπραήμ από την Πελοπόννησο κατά την επανάσταση, τότε ίσως να παραδεχτούμε ότι και κυριολεκτικά μας έσωσαν οι Γάλλοι...

Re: Απάντηση: Αμερικανική κοροϊδία με τη βίζα

Πάω να βάλω την φουστανέλλα μου και να ακούσω το Wild-Wild Life,τών Τalking Heads(ειναι το γούρι μου κάθε Πρωτοχρονιά)και να επιτρέψω να με τραβήξουν σε ´δυτικότροπο ρεβεγιόν´για σήμερα.:flipout: :flipout:

Τώρα πως θα γίνει να δούμε μια φωτογραφία από αυτό; Καλή χρονιά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αμερικανική κοροϊδία με τη βίζα

Τώρα πως θα γίνει να δούμε μια φωτογραφία από αυτό; Καλή χρονιά.

Ολα γίνονται.Το συναμφότερον που λέμε.:flipout:
Νασαι καλά και να μάς γράφεις.Η συμβολή σου είναι πολύ ουσιατική εδώ μέσα.:ernaehrung004: :ernaehrung004:

Ωραία είναι όλα αυτά που λέτε όμως τελικά...έχουμε τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις που μας ΑΞΙΖΟΥΝ...αυτούς και προφανώς τίποτα καλύτερο απο αυτά που έχετε ψηφίσει...όπως αντίστοιχα έχουμε την μενεγάκη που μας αξίζει...την τιβι που μας αξίζει...τη βίσσυ που μας αξίζει...και πάει λεγοντας...ας μη ματαιοπονούμε λοιπόν...

Και το ξαναλέω. Στα λόγια και μάλιστα μπροστά στις τηλεοράσεις, στον καναπέ, στον ΗΥ μας, όλοι εύκολοι είμαστε. Όταν θα βρεθείς απέναντι στον μπαμπούλα και ο υπάλληλός του θα έχει μπροστά του τον προσωπικό σου φάκελο με όλες τις μικρολαδιές που έκανες στη ζωή σου και σε εκβιάσει με αυτό, τότε θέλω να δω πόσοι θα μπορέσουν να ξανανοίξουν το στόμα τους. Γιατί έτσι γίνεται το παιχνίδι φίλοι μου.

Δηλαδή, για να καταλάβω, η τύχη της χώρας, στο μέτρο που αυτή συναρτάται με τη διμερή σχέση της με της ΗΠΑ, εξαρτάται από την ψυχική αντοχή του εκάστοτε πολιτικώς αρμοδίου, έναντι του ενδεχομένου δημοσίευσης πληροφοριών που αφορούν πόσες κλήσεις έχει απλήρωτες, με ποιάν απατά τη γυναίκα του, και πόσα τετραγωνικά έχει αδήλωτα στην πολεοδομία; Δηλαδή, όταν ο Κ. Καραμανλής έβγαλε τη χώρα από το NATO, το έκανε κατόπιν προσυνεννόησης με την απέναντι πλευρά, για να κάνει θέατρο και να διευρύνει το έρεισμά του στο εκλογικό σώμα; Ή, μήπως, το Μάρτιο του 1987, στη Λήμνο και όπου αλλού, παίζαμε τις κουμπάρες; (Γιατί το 1987 ΔΕΝ παίζαμε τις κουμπάρες). Το βρίσκω πολύ βολικό, να τα ρίχνουμε όλα στην υπερβάλλουσα δύναμη, υποβιβάζοντας ή και αποσιωπώντας την όποια ανεπάρκειά μας προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της χώρας. Έτσι δεν είναι;