Αμερικάνικη (NTSC) LCD στην Ευρώπη

KWSN_Men

New member
31 January 2008
9
Έστω ότι αγοράζω μία Sony KDL-46XBR3 που έχω βάλει στο μάτι από Αμερική.

Η τηλεόραση είναι αποκλειστικά NTSC. Ένας φίλος μου είπε ότι συνδέοντάς την αναλογική PAL πηγή μου (τηλεοπτικοί σταθμοί, αναλογική καλωδιακή) σε VCR ή DVDR που υποστηρίζει NTSC όπως τα περισσότερα καινούργια, η τηλεόραση θα δείχνει μια χαρούλα. Ισχύει όντως αυτό;

Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα.

Καλώς ήλθες φίλε KWSN_Men,
Γιά να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τηλεόραση , αφού παίρνει μόνο σήμα 525/60 πρέπει οι αναλογικές πηγές σου να μετατρέπουν το 625/50 σήμα σε NTSC! Αυτό, απ' ότι ξέρω γίνεται μόνο στα DVD players κατά την αναπαραγωγή και όχι στους ευρωπαϊκούς αναλογικούς δέκτες, που παίρνουν σήμα PAL απ' τον αέρα. Τέλος γιά ευρωπαϊκά VCR αυτά το μόνο που κάνουν είναι να παίξουν τις NTSC κασσέτες σε ψευδο-PAL 60Hz σύστημα! Αμφίβολο αν η TV που λες μπορεί να το παίξει!
Συμπέρασμα: Αν δεν στη "χαρίζουν" πεταμένα λεφτά!

καπου ειχε παρει το ματι μου (σε ενα φυλλαδιο της gefen) οτι εχουν ενα ανταπτορα ο οποιος μεταρτεπει το NTSC σε PAL.

Το θέμα είναι να μη χρησιμοποιήσουμε αντάπτορες.

Οπότε αυτό που μου είπε ο φίλος για VCD και DVDR δεν ισχύει εφόσον η είσοδος του σήματος γίνεται σε αυτό;

Γιατί οι τιμές στο Αμέρικα είναι χαμηλές έτσι κι αλλιώς και οι ισοτιμίες ευνοούν κάτι τέτοιο. Αν σκεφτείς ότι βγαίνει χωρίς μεταφορικά λιγότερα από 1500 ευρώ...

Δεν θα παίζει το ίδιο.

1ον δεν υπάρχει μέριμνα για multisystem tuner για τα επίγεια. Κανεις δεν βάζει PAL tuner σε τηλεοράσεις για αμερική και ο ήχους τους ειναι συνήθως FIXED στους 4,5Mhz (στην ευρώπη ο ηχος είναι στους 5,5)

2ον η μετατροπή σε NTSC πηγων PAL κανει την εικόνα αφ' ενος μεν ορατή αφ' ετέρου...ακόμα χειρότερη!

Ακόμα και απο δορυφορικό που ανοιγουν μέσω RGB 60 hz η εικόνα είναι οικτρή. στους ευρωπαικους δορυφορους ολα τα σηματα ειναι 625-50 και ο εκάστοτε δέκτης την μετατρέπει για να την προβάλλει σε NTSC (το εχω κάνει πείραμα.

Αν βέβαια την πάς για component - HDMI συνδεση και μόνο, (που το θεωρώ απίθανο) θα δουλέψει οπως κι εδω στην ευρώπη, καθως οι scaler ειναι παγκόσμιοι (μια φορά φτιαχνεται το chip δια ολο τον κόσμο και δέχεται τοσο 480i-p οσο και 576i-p οσο και τα HD.

Α, ναι, και τυχόν υποστήριξη ψηφιακής ειναι για ATSC και όχι DVB, που χρησιμοποιουν διαφορετική διαμόρφωση (8VSB εναντι COFDM).

γενικά, μονο για monitor πηγών κάνει.... και αυτό για αμερικάνικο περιεχόμενο (PC-HDMI-component)

Δεν αξίζει τον κόπο...

Ερώτηση.

Ο αδαής θα καταλαβαίνει τη διαφορά ή μόνο ο ειδικός/συνειδητοποιημένος χρήστης; Η κοπέλα μου σκέφτεται να την αγοράσει βασικά.

ειδικά τον αδαή ΔΕΝ τον υποβάλλεις σε τέτοιο βασανιστήριο.

του λες "δεν παιζουν οι αμερικανικες στην Ευρώπη - άλλο συστημα" και ηρεμεί και αυτός και πάει και βολτα στα μαγαζιά - ποιος την χάρη σου! αυτή η βολτα δεν θα ειναι απο ρουχαλάδικα αλλά απο HiFi και TV!!!!!

Η κοπέλα είναι σε άλλη χώρα οπότε...

Οπότε καλύτερα να το ξεχάσω; Δε μιλάω με όρους High Fidelity αλλά με όρους απλού χρήστη, η εικόνα δε θα είναι καλή;

Μα άμα είναι αδαής γιατί να πάρει μια XBR3; Μια χαρά δεν θα βολευτεί και με μια, κατώτερη μεν χωρίς ανάγκη για πατέντες δε, 46άρα από εδώ στα ίδια πάνω κάτω λεφτά;

Γιατί θέλει κάτι καλό. Και εγώ προσφέρθηκα να δω αν γίνεται από έξω.

Ρε παιδιά δε θέλω να γίνω δυσκοίλιος, αλλά στην ερώτηση μου μπορείται να μου πείτε;

Η ερώτηση σου εχει ηδη απαντηθεί.

Αν θα παιξει σε PAL θα παίξει απο άσχημα εως καθόλου, εκτος αν τροφοδοτηθει απο HDMI ή Componenet.

Αν θα παιζει απο NTSC θα παιξει οπως αναμένεται, αλλά ΜΗΝ μπεις σε διαδικασία με χρωματικές μετατροπές (το NTSC απο την μαμα του εχει προβλήματα με τις φάσεις στο χρώμα γι αυτό και οι αμερικάνοι πήγαν πριν απ ολους στα ψηφιακα - η διαφορά στην ποιότητα ειναι τρελή).

Ουτε στις μετατροπές συστήματος.

Ουτε τα ενσωματωμένα ψηφιακά παιζουν.

Τί άλλο θες?

Οπότε αυτό που μου είπε ο φίλος μου που ασχολείται ότι με ένα καλό DVDR για να πάρει το σήμα της κεραίας και να το δώσει μετά στην τηλεόραση δεν ισχύει;

Λυπάμαι αν κουράζω, δεν είμαι σχετικός.

Θα περνά κάααααμποσες μετατροπές,

θέλεις ντε και σώνει να χαλαει το DVD και να μενει χωρις τηλεόραση?

το καλό DVDR που πλέον γίνεται υποχρεωτικό, προσθέτει στο κόστος,βαλε και τα μεταφορικά και φτάνεις στο κόστος της αντίστοιχης PAL.
Eνω αν δεν ειναι απαραιτητο για επιγεια λήψη γίνεται αμέσως.....προαιρετικό,ε?

Αξίζει η μανουρα του να αναβεις την τιβι απο ενα τηλεκοντρολ, και να αλλάζεις κανάλια με άλλο????

ειναι μπελάς, κακός μπελάς...

Last edited: