Aμεση αγορά κλιματιστικού - Τα φώτα σας!

alefantos2007

Supreme Member
17 August 2007
3,646
European Union
Καλησπερα παιδες!! Οποτε καταλαβατε ηρθε η ωρα για κλιματιστικο. Χρειαζομαι να καλυψω ενα χωρο γυρω στα 35 -αντε 40 τετραγωνικα. Επειδη δεν εχω ανεξαρτητη παροχη θα παιξω μεχρι τα 14000btu δυστηχως. Σε αυτη τη κατηγορια εχω να επιλιξω αναμεσα σε

1) DAIKIN
2) Fujitsu siemens
3) toyotomi
4) hitachi.

Aν και η DAIKIN ειναι 30% ακριβοτερη ηθελα να παιξω και με fujitsu & toyotomi. Βλεπω οτι υπαρχει μεγαλη διαφημιση και προωθηση των προιντων της και ηθελα να δω αν οντως ειναι τοσο καλη οσο λενε.
Επισης η τογιοτομη μιλαει για αμεση παραδοση ενω η φουτζιτσου θελει μια βδομαδα.

Ποια ειναι η γνωμη σας ρε παιδια?? H Daikin καλη αλλα ξεφευγει λιγο απτο μπατζετ μου. Aπλα αυτα τα τογιοτομι δε τα ξερω γρι... μονο λαστιχα toyo ξερω-bye--bye--bye-

Re: Aμεση αγορα κλιματιστικου - Τα φωτα σας!!

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΙΤΣΟΥΜΠΙΣΙ ΑΛΛΑ Η ΚΟΡΥΦΗ ΚΑΤ ΕΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΗΣ ΧΙΤΑΤΣΙ ΠΟΥ ΑΝΑΝΕΩΝΗ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΠ ΕΞΩ. ΝΟΜΙΖΩ ΤΟ RAS/RAC D14EX2.

Απάντηση: Aμεση αγορα κλιματιστικου - Τα φωτα σας!!

Daikin φίλε μου..μη το σκέφτεσαι
Δεν αγοράζεις κάθε μέρα κλιματιστικό..
Μπορεί να κοστίζει κάτι παραπάνω..αλλά αξίζει.
Βεβαια αν υπάρχουν διαθέσιμα τα παραπάνω χρήματα.
Αν οχι..θα 'ελεγα Toshiba,Hitachi,Fujitsu..με την σειρά που τα αναφέρω.
Καλή σου επιλογή.

Για 35-40 τ.μ. 14.000 btu;;;;

21.000 btu minimum. εκτός αν θες να κατεβαίνει η θερμοκρασία με ρυθμούς χελώνας π.χ. 1 βαθμό την ώρα.

Daikin. Τα χώνεις μια φορά και ησυχάζεις. Ρώτα οποιοδήποτε τεχνικό/εγκαταστάτη που τα ανοίγει και βλέπει ποιότητα κατασκευής. Μόνο τα daikin ξεχωρίζουν. Ολα τα άλλα είναι φασόν θα σου πουν....

Εχω σε 25 τ.μ. 23.000 btu. Ενα θα σου πω για να καταλάβεις: την προηγούμενη εβδομάδα με τους καύσωνες που έκαιγε το σύμπαν (ντουβάρια, τζάμια, κλπ) σε 10 λεπτά στο powerful κατέβαζε την εσωτερική θερμοκρασία 5 βαθμούς (από 30 σε 25) , με ανοικτές εσωτερικές πόρτες, τσεκαρισμένο με δύο θερμόμετρα-ξαναλέω σε 10 λεπτά. Και μετα το συντηρεί μια χαρά στην μικρή σκάλα.

Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ δίνω μεγάλη σημασία στο 0-100..... Αλλοι βέβαια δεν τους ενδιαφέρει και περιμένουν ολόκληρο βράδυ να δουν να πέφτει το θερμόμετρο.

Η δική μου συμβουλή είναι ποτέ μην αγοράζετε aircondition σύμφωνα με τα τετραγωνικά μόνο. Τα τετραγωνικά του χώρου δεν λένε απολύτως τίποτα. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αν υπάρχουν ακάλυπτοι τοίχοι στον ήλιο, η μόνωση του χώρου , τζάμια κλπ.

Δυστυχώς όπως σε όλα τα καταναλωτικά ήδη, έτσι και σ' αυτό στο τέλος το θέμα υπόκειται στους οικονομικούς περιορισμούς. Δεν νομίζω να αρνείται κανένας να βάλει ποιοτικότερο/μεγαλύτερο aircondition.

Προσωπικά θα πρότεινα Toshiba.
Αυτά έχω και στο σπίτι τα τελευταία 5 χρόνια.
Τον χειμώνα βγάζουν πολύ καλή ζέστη και το καλοκαίρι παγώνει ο τόπος αν το θελήσω.
Στα υπόψιν οτι απο πάνω μου έχω πλάκα χωρίς μόνωση με ότι συνεπάγεται αυτό......
Και φυσικά, όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχουν κάνει κιχ!
Δουλεύουν σαν σκυλιά όποτε κι αν χρειαστεί.

ρε σεις κατι ΑΚΙSπου εχει το πρακτικερ με 300 τι λενε??? Θα τη βγαλουν τη μερα???? :award::award:

Καλησπερα παιδες!! Οποτε καταλαβατε ηρθε η ωρα για κλιματιστικο. Χρειαζομαι να καλυψω ενα χωρο γυρω στα 35 -αντε 40 τετραγωνικα. Επειδη δεν εχω ανεξαρτητη παροχη θα παιξω μεχρι τα 14000btu δυστηχως. Σε αυτη τη κατηγορια εχω να επιλιξω αναμεσα σε

1) DAIKIN
2) Fujitsu siemens
3) toyotomi
4) hitachi.

Aν και η DAIKIN ειναι 30% ακριβοτερη ηθελα να παιξω και με fujitsu & toyotomi. Βλεπω οτι υπαρχει μεγαλη διαφημιση και προωθηση των προιντων της και ηθελα να δω αν οντως ειναι τοσο καλη οσο λενε.
Επισης η τογιοτομη μιλαει για αμεση παραδοση ενω η φουτζιτσου θελει μια βδομαδα.

Ποια ειναι η γνωμη σας ρε παιδια?? H Daikin καλη αλλα ξεφευγει λιγο απτο μπατζετ μου. Aπλα αυτα τα τογιοτομι δε τα ξερω γρι... μονο λαστιχα toyo ξερω-bye--bye--bye-

Για τα τετραγωνικά που αναφέρεις είναι οριακό το 14αρι, δοκίμασε 18αρι ή ακόμα και 20άρι και θα με θυμηθείς, επίσης εάν σε ενδιαφέρει η οικονομία πάρε inverter!!
Aπό τις μάρκες που έβαλες μην κοιτάξεις καμία άλλη πέρα από Daikin, έχει πολύ καλούς συμπιεστές!!

Απάντηση: Re: Aμεση αγορα κλιματιστικου - Τα φωτα σας!!

ρε σεις κατι ΑΚΙSπου εχει το πρακτικερ με 300 τι λενε??? Θα τη βγαλουν τη μερα???? :award::award:

Χωρίς πλάκα τώρα, από την στιγμή που έβαλες στην λίστα σου το Daikin και σε παίρνει οικονομικά εννοείται, τα ξεχνάς τα υπόλοιπα.

Και επιμένω μην πάρεις 14άρι για τόσα τετραγωνικά. Θα πρέπει να δουλεύει υπερωρίες για να σε καλύψει, που σημαίνει μεγάλη σκάλα που σημαίνει θόρυβος. ;)

Re: Απάντηση: Aμεση αγορα κλιματιστικου - Τα φωτα σας!!

Για 35-40 τ.μ. 14.000 btu;;;;

21.000 btu minimum. εκτός αν θες να κατεβαίνει η θερμοκρασία με ρυθμούς χελώνας π.χ. 1 βαθμό την ώρα.

Daikin. Τα χώνεις μια φορά και ησυχάζεις. Ρώτα οποιοδήποτε τεχνικό/εγκαταστάτη που τα ανοίγει και βλέπει ποιότητα κατασκευής. Μόνο τα daikin ξεχωρίζουν. Ολα τα άλλα είναι φασόν θα σου πουν....

Εχω σε 25 τ.μ. 23.000 btu. Ενα θα σου πω για να καταλάβεις: την προηγούμενη εβδομάδα με τους καύσωνες που έκαιγε το σύμπαν (ντουβάρια, τζάμια, κλπ) σε 10 λεπτά στο powerful κατέβαζε την εσωτερική θερμοκρασία 5 βαθμούς (από 30 σε 25) , με ανοικτές εσωτερικές πόρτες, τσεκαρισμένο με δύο θερμόμετρα-ξαναλέω σε 10 λεπτά. Και μετα το συντηρεί μια χαρά στην μικρή σκάλα.

Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ δίνω μεγάλη σημασία στο 0-100..... Αλλοι βέβαια δεν τους ενδιαφέρει και περιμένουν ολόκληρο βράδυ να δουν να πέφτει το θερμόμετρο.

Η δική μου συμβουλή είναι ποτέ μην αγοράζετε aircondition σύμφωνα με τα τετραγωνικά μόνο. Τα τετραγωνικά του χώρου δεν λένε απολύτως τίποτα. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο αν υπάρχουν ακάλυπτοι τοίχοι στον ήλιο, η μόνωση του χώρου , τζάμια κλπ.

Δυστυχώς όπως σε όλα τα καταναλωτικά ήδη, έτσι και σ' αυτό στο τέλος το θέμα υπόκειται στους οικονομικούς περιορισμούς. Δεν νομίζω να αρνείται κανένας να βάλει ποιοτικότερο/μεγαλύτερο aircondition.

Τασο μαζι σου ρεσυ.... και γω στην αρχη για 20000 με 24000 κοιταγα να παιξω. Αλλα απτη στιγμη που δεν εχω ανεξαρτητη παροχη και πρεπει να παιξω με πριζα εκει καταληγω. Δυστηχως εκει που ειναι το κλιματιστικο και εκει που ειναι ο πινακας δε παιζει ουτε σκαψιμο ουτε εξωτερικο καλωδιο :bigcry::bigcry:
γιαυτο λεω σε ενα 14αρι και αργοτερα μπορει να παμε και για ενα ακομα στην αλλη μερια του σπιτιου..... :grinning-smiley-043

τωρα ειδα ενα μιτσουμπισι κατηγορια 14000βτυ αλλα με ψυξη 16800 !!!

ΨΥΞΗ 14.330 BTU
(3.070-16.400)

αλλα στα λεφτα που ζηταει το daikin μου ρχεται λιγο πιο φτηνο.... Και συν της αλλης δε ξερω αν θελει ανεξαρτητη παροχη...

http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?37944

Πάντως με inverter μειώνεις αρκετά την πιθανότητα να πέφτει η ασφάλεια. Δεν ξεκινάει ο συμπιεστής απότομα. Η καβάντζα ρεύματος χρειάζεται στο ξεκίνημα.

Κρίμα όμως να πληρώσεις μικρό μηχάνημα λόγω ότι δεν μπορείς να περάσεις καλώδιο ρεύματος. Δεν μπορεί να μην υπάρχει λύση. Εξωτερικά δεν γίνεται;

Πάντως με inverter μειώνεις αρκετά την πιθανότητα να πέφτει η ασφάλεια. Δεν ξεκινάει ο συμπιεστής απότομα. Η καβάντζα ρεύματος χρειάζεται στο ξεκίνημα.

Κρίμα όμως να πληρώσεις μικρό μηχάνημα λόγω ότι δεν μπορείς να περάσεις καλώδιο ρεύματος. Δεν μπορεί να μην υπάρχει λύση. Εξωτερικά δεν γίνεται;

μου φαινεται οτι πιο ευκολο ειναι να το γκρεμισω το ρημαδι παρα να το παω και εξωτερικα :bigcry::bigcry: μονο αμα βγαλω τα πλακακια κατι μπορει να γινει χαχαχααααα -bye-

Και τα μικρα inverter της πανασονικ μου βγηκαν πολυ καλα και τελειως αθορυβα (εδω και 5 χρονια για ψυξη-θερμανση,εχω δυο απο τουτα). Δεν ηταν ομως φτηνα.

Τασο θα το ρωτησω και στη Daikin να δω αν πιστευουν οτι μπορει να το αντεξει... γιατι αμα ειναι να ανεβωκατεβαζουμε ασφαλειες χαθηκαμε. Απλα νομιζα οτι το ρευμα θα χρειαζεται οταν το βαλεις φουλ και σε πολυ χαμηλη θερμοκρασια...

Εγω ψηφιζω Fujitsu η Toshiba η Panasonic η Hitachi...

Σιγουρα να παρεις inverter και ενεργειακη κλαση AA...

Daikin & Mitsubishi ειναι πραγματικά κορυφή σε ολους τους τομείς αλλά προσωπικά θεωρώ το κόστος τους υπερβολικό. Στο σπιτι εχω 2 Panasonic (ένα inverter 18άρι στο σαλόνι & ένα 9ρι στην μια κρεβατοκάμερα). Ειμαστε πολύ ευχαριστημενοι και απο τα δύο σε απόδοση κατανάλωση και αξιοπιστια. Αντιστοιχα ενα 9ρι καινουργιο Toyotomi που εχω βάλει στο παιδικό δωμάτιο δεν μπορώ να πώ οτι μας εχει ικανοποιήσει (αθορυβο αλλά η απόδοση του δεν ειναι η αναμενομενη για το συγκεκριμένο μικρό χώρο που καλύπτει)

Εχω ακουσει καλά λογια και για τα Toshiba & Sharp αλλά δεν εχω προσωπική άποψη.

Daikin ή Samsung (σχεδόν αθόρυβα) inverter 18άρια minimum για το χώρο που θέλεις.

Παιδια, τα BTU δεν ειναι για χορταση...

Ο στοχος δεν ειναι να κανεις το σπιτι ψυγειο, ουτε να αλλαζεις απο ζεστη σε κρυο με το χρονομετρο στο χερι. Το ζητουμενο ειναι να εχεις αποδεκτη ανεση.

Σε ενα στοιχειδως καλα μονωμενο χωρο, και αν δεν ανοιγοκλεινεις τις πορτες χωρις λογο, για 40τμ, θα επαιρνα ενα καλο 18αρι Inverter.

Στο δικο μου σπιτι στα δυο υπνοδωματια, 10-12 τμ εχω απο ενα 9αρι DAIKIN Inverter. Ανοιγω το κλιματιστικο σε οποιο δωματιο δεν ειναι ανθρωπος μεσα, κλεινω την εσωτερικη πορτα και ενας χωρος 30τμ κλιματιζεται μια χαρα.

Σιγά μην ανοιγοκλείνουμε τις πόρτες στα δωμάτια για τα air condition. Για μένα άνεση είναι να πατάς απλά το κουμπί και να αράζεις. -bye-

Ναι αλλα ειναι αντιοικονομικο και αντιοικολογικο.

Η δροσια το καλοκαιρι χανεται πολυ γρηγοροτερα απο τη ζεστη το χειμωνα, που μπορει να διατηρηθει και 3-4 ωρες. Το καλοκαιρι αν κλεισεις το κλιματιστικο, σε 10 λεπτα ζεσταθηκε ο χωρος.

Η μονη λυση αν θελεις να διατηρεις μονιμα δροσερο το σπιτι ειναι να εχει μελετηθει παρα πολυ καλα η αρχιτεκτονικη και η θερμομονωση του. Αλλιως ειναι σαν να γεμιζεις κουβα με τρυπα στον πατο.