Αμεση επιλογή Τηλεόρασης

Ayrton

Established Member
9 April 2009
136
Καλημέρα στο φόρουμ.

Αρπάζοντας την ευκαιρία της έκπτωσεις σε μεγάλη αλυσίδα, θα προβώ στην αλλαγή της απαρχαιωμένης μου πια, LG42RR (με έχει καλύψει απόλυτα, δεν έχω παράπονο).

Εχοντας τσεκάρει τιμές, και με ανώτατο όριο τα 800ε-900ε, θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιες λύσεις που να μπορούνε να καλύψουνε τα εξής κριτήρια :

- Απόσταση Θέασης, ευθεία απο το κέντρο, στα 2,5μ - 2,7μ. Στα πλάγια, έως 3,3μ
- Αθλητικά
- Ταινίες & Σειρές
- Χρήση Κονσόλας
- Και.... Digea.
Με λίγα λόγια, λίγα απ' όλα. Με πρώτο και κύριο Τηλεόραση (Είτε Digea, είτε OTE TV).

Εχω δει κάποιες απο αυτές και της έχω ξεχωρίσει.
Πρόκειτε για της :

- Samsung 55J6200 - FH
- Sony KDL55w809C - FH
- Samsung 55JU6800 - 4k
- LG 55UH600V - 4k

Αξίζει κανείς να δώσει το κάτι παραπάνω, και να πάει στα 4k???
H LG (και το βλέπω γενικότερα αυτό) πάσχει σε συνδεσμολογία?

"Ακούω" της προτάσεις σας. Και ελπίζω να μπορέσω να ξεμπλέξω απο αυτόν τον αχταρμά.
Εννοείτε, αν προτείνετε κάποιο άλλο μοντέλο, το κοιτάμε. Απλά πρέπει να είναι απο την συγκεκριμένη αλυσίδα, που το δίνει με δώρο το ΦΠΑ.

Κοιτώντας της επιλογές, οικονομικά, με παίρνει πιθανόν και για την LG 55UF8507.
Επίσης, δεν ξέρω για πιο λόγο η Sony KDL55w809C είναι πιο φθηνή απο την Sony KDL55w805C. Μου φαίνονται ίδιες.

Καμία πρόταση ρε παιδιά για τα συγκεκριμένα μοντέλα?

Καλησπέρα,

Γιατί βρε παιδιά με έχετε στην απομόνωση?
Θέλω να προβώ στην αγορά, και θα ήθελα να έχω της γνώμες σας.

Αφού πρώτα πρώτα έβαλες τα αθλητικά, καλό είναι να αποφύγεις τηλεοράσεις με 50Hz όπως οι 2 με 4Κ panel που γράφεις.
Οι 2 fhd είναι στα 100. Οι Sony που ρωτάς είναι ίδιες,

Αφού πρώτα πρώτα έβαλες τα αθλητικά, καλό είναι να αποφύγεις τηλεοράσεις με 50Hz όπως οι 2 με 4Κ panel που γράφεις.
Οι 2 fhd είναι στα 100. Οι Sony που ρωτάς είναι ίδιες,

Σε ευχαριστώ πολύ. Ισχύει το ίδιο για την LG 55UF8507?
Αρα να υποθέσω, λαμβάνοντας και τα υπόλοιπα υπόψην (και αφού έχω ξεκοκκαλίσει κυριολεκτικά τα αντίστοιχα νήματα), η Sony δείχνει σαν μονόδρομος? Καθώς υπερτερεί και σε τηλεοπτικό σήμα.
Αλήθεια, σε έκθεση που την είδα, γιατί μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι πιο "μουντή" απο την 6800? Προφανώς οφείλετε στο πάνελ, αλλά έδειχνε αρκετά πιο σκοτεινή.

Στην περίπτωση που μπορέσω να κάνω την υπέρβαση, και να ανέβω λίγο, επειδή βλέπω ότι υπάρχει η LG 55UH661V, που είναι μεν 4κ, αλλά είναι και HDR (και έχει και το web OS 3, που δίνει και το multi view), να την προτιμήσω απο την Sony?

Η LG 55UF8507 είναι 50/60Hz δεν έχει ρυθμιστικό Trumotion .

η LG 55UH661V είναι 50/60Hz με RGBW διάταξη και όχι RGB και με IPS panel,έχει ρυθμιστικό Trumotion αλλά μόνο de-judder και όχι de-blur.

Η καλύτερη επιλογή είναι μια FullHD με 100/120Ηz με MCFI.

Sony 55W755C/756C/W805C/W807C/W808C/W809C
Samsung 55J6200

Σε ευχαριστώ Xavito.

Κατέληξα τελικά στην Sony KDL55w809C.
Θα γίνει η παραγγελία σήμερα. Να δούμε πότε θα την έχουμε... θα ξεκινήσει η αναμονή!!! ;-)

Η αλήθεια είναι ότι βλέποντας της live (έκανα μια γύρα εχτές), οι LG με απογοητεύσανε. Την Samsung δεν την συμπαθώ και ιδιαίτερα... ;-)
Oi Sony δείχνανε πιο "στρωτές". Θα ήθελα πολύ περισσότερο να έχω και μια επιλογή απο Panny, αλλά.... δεν της πουλάει η συγκεκριμένη αλυσίδα.

Και απο ότι έχω διαβάσει στο νήμα της sony, έχει και αυτή multi view, το οποίο ήτανε ενα στοιχείο που θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν το είχε.

Καλημερα
Ενημερωτικα θελω να πω,επειδη αναφερθηκε παραπανω για την <<προσφορα Φ.Π.Α>> γνωστης αλυσιδας,οτι μονο παραπλανητικη ειναι.Οποιος παρακολουθει την αγορα αμεσως θα καταλαβει οτι αναβεσανε την τιμη για να <<χαρισουν>> το Φ.Π.Α.Οταν αλλα καταστηματα πωλουν με ιδιες τιμες και με Φ.Π.Α.Απορω με το θρασος..

Καλημερα
Ενημερωτικα θελω να πω,επειδη αναφερθηκε παραπανω για την <<προσφορα Φ.Π.Α>> γνωστης αλυσιδας,οτι μονο παραπλανητικη ειναι.Οποιος παρακολουθει την αγορα αμεσως θα καταλαβει οτι αναβεσανε την τιμη για να <<χαρισουν>> το Φ.Π.Α.Οταν αλλα καταστηματα πωλουν με ιδιες τιμες και με Φ.Π.Α.Απορω με το θρασος..

Με λίγη έρευνα στο skroutz, θα δείς ότι αυτό που λές δεν ισχύει. Τουλάχιστον σε απόλυτο βαθμό.
Τα περισσότερα μοντέλα, όντως είναι αυτήν την στιγμή τα φθηνότερα στο skroutz. Κάποια απλά πέσανε στης φθηνότερες τιμές, όπου βρίσκονταν κι άλλες μεγάλες αλυσίδες.
Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, οι 48 άτοκες (για όσους θέλουν κάρτα) ή ο διακανονισμός που προσφέρει (μέσω δανείου), είναι η καλύτερη επιλογή αυτήν την στιγμή στην αγορά, για όποιον δεν θέλει να δώσει τέτοια ποσά μετρητά.

(Επίσης, κάποια μοντέλα που είχα τσεκάρει πιο πρίν, σήμερα το πρωί βλέπω ότι κι άλλες εταιρείες προσαρμοστήκανε στης τιμές αυτής της αλυσίδας, οπότε συμπαρέσυρε κι άλλους χαμηλά, και έτσι δεν φαίνετε σαν την πιο φτηνή. Αλλά υπάρχουνε και οι εξαιρέσεις σαφέστατα. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις και απο το ιστορικό της τιμής)

Καλημερα

Το σκοπο τους τον πετυχανε. Ξερεις ποσοι το ειδαν και χωρις να το ψαξουν αγορασαν? Τουλαχιστον δεν πουλανε σε ανωτερη τιμη απο τους αλλους, αλλα στην ιδια. Κατι ειναι κι αυτο. Για φαντασου και παλι μετα την "αφαιρεση ΦΠΑ" να πουλουσανε πιο ακριβα απο τους ανταγωνιστες τους, ποσο ασχημο θα ηταν!

Το σκοπο τους τον πετυχανε. Ξερεις ποσοι το ειδαν και χωρις να το ψαξουν αγορασαν? Τουλαχιστον δεν πουλανε σε ανωτερη τιμη απο τους αλλους, αλλα στην ιδια. Κατι ειναι κι αυτο. Για φαντασου και παλι μετα την "αφαιρεση ΦΠΑ" να πουλουσανε πιο ακριβα απο τους ανταγωνιστες τους, ποσο ασχημο θα ηταν!

Αυτό βασικά είναι και το πιο σωστό.... Ψάχνεις πριν πάρεις. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει κόσμος που αγοράζει -πλέον- χωρίς να ψάξει!?!??!
Απλά όπως προείπα.... πρέπει να τσεκάρεις και της ευκολίες στους τρόπους πληρωμής. Μην νομίζετε ότι όλοι έχουνε μετρητά, ή κάρτα.

Αυτό βασικά είναι και το πιο σωστό.... Ψάχνεις πριν πάρεις. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει κόσμος που αγοράζει -πλέον- χωρίς να ψάξει!?!??!
Απλά όπως προείπα.... πρέπει να τσεκάρεις και της ευκολίες στους τρόπους πληρωμής. Μην νομίζετε ότι όλοι έχουνε μετρητά, ή κάρτα.

Οχι, δεν εχουν ολοι και ειδικα οχι τα μονο online καταστηματα (χωρις φυσικο καταστημα δλδ) αλλα ολοι οι ανταγωνιστες και την ιδια τιμη εχουνε και ατοκες εχουνε.
Το θεμα παντως που εθιξε ο φιλος ειναι οτι το "αφαιρεση του ΦΠΑ" ειναι παραπλανητικο εν τελει!

Οχι, δεν εχουν ολοι και ειδικα οχι τα μονο online καταστηματα (χωρις φυσικο καταστημα δλδ) αλλα ολοι οι ανταγωνιστες και την ιδια τιμη εχουνε και ατοκες εχουνε.
Το θεμα παντως που εθιξε ο φιλος ειναι οτι το "αφαιρεση του ΦΠΑ" ειναι παραπλανητικο εν τελει!

Σε αυτό ακριβώς, αν δείς το ιστορικό τιμών, θα δείς ότι οι χαμηλότερες τιμές εμφανίζονται με την ημερομηνία έναρξης τις προσφοράς.
Είναι πολύ εύκολο να τσεκαριστεί απο τον οποιονδήποτε. Εκατσα και τσέκαρα (πέρα απο αυτά που με ενδιαφέρανε εμένα) αρκετά μοντέλα, και είναι έτσι. Οπότε πρόκειτε όντως για προσφορά.

Π.Χ. την LG 661V έχει εδώ και ένα μήνα, σταθερή τιμή στα 1399ε. Και στης 31/05, δημιουργείτε η χαμηλότερη τιμή στα 1137ε, απο 15 καταστήματα. με μέση τιμή στα 1328ε. Και τώρα αν μπείς, θα δείς ότι είναι "ξαφνικά" 4-5 μαγαζιά που την ρίξανε στα 1137ε.
H Sony 809C έχει εδώ και 2 μήνες σταθερή τιμή στα 999ε. Και στης 31/05 δημιουργείτε χαμηλότερη τιμή στα 806ε. Ε, δεν μπορείς να πέις ότι είναι παραπλανητική προσφορά αυτό.

Μπορείς ακόμα και τώρα να το τσεκάρεις. Σαφώς θα υπάρχουνε και περιπτώσεις που δεν ισχύει. Στης 5 που με ενδιαφέρανε εμένα, όταν άνοιξε αυτή η προσφορά, στο skroutz ήτανε οι χαμηλότερες τιμές, μόνο απο αυτήν την αλυσίδα. Ολοι οι άλλοι ήτανε πιο πίσω, και μάλιστα, δεν υπήρχε ιστορικό τόσο χαμηλής τιμής πιο πρίν. Οπότε, δεν ανεβήκανε ξαφνικά πριν την προσφορά.

Η Sony 809C, ακόμα και αυτήν την στιγμή, είναι φθηνότερη κάτα 161ε απο το 2 κατάστημα! Αρα.... είναι όντως σε προσφορά!

Last edited:
Μα αυτο ακριβως λεω.Οτι αλλα καταστηματα εχουν την ιδια τιμη με Φ.Π.Α.
Αν ισχυε η προσφορα του Φ.Π.Α η τιμη επρεπε να ηταν χαμηλοτερη.
Ειναι τοσο απλο..

Μα αυτο ακριβως λεω.Οτι αλλα καταστηματα εχουν την ιδια τιμη με Φ.Π.Α.
Αν ισχυε η προσφορα του Φ.Π.Α η τιμη επρεπε να ηταν χαμηλοτερη.
Ειναι τοσο απλο..

Το έχεις πιάσει λάθος....
Οι γνωστές αλυσίδες, ΠΟΤΕ δεν είναι τόσο φτηνές όσο τα υπόλοιπα skroutzομάγαζα!
Το ότι λοιπόν βρίσκεις της τηλεοράσεις στην αλυσίδα αυτή (αλλά και στης άλλες που ακολούθησαν) στην ίδια τιμή με τα μικρά μαγαζάκια, σημαίνει χαμηλότερη τιμή απο ότι ήτανε.
Σου ανέφερα το παράδειγμα της 809C. Είναι κατά 180ε πιο φθηνή απο το 2ο μαγαζί στην λίστα του skroutz. Αρα? Εριξε την τιμή, όσο ακριβώς διαφημίζει!

Φιλε Ayrton που ειδες οτι η 809c ειναι 180ε πιο φτηνα.Εγω ιδιες τιμες βλεπω.
Ειναι ιδια με αλλη μεγαλη αλυσιδα.Δεν λεω για σκρουτζοαγαζα,που και εκει ιδια ειναι.Εμενα με ενοχλει που διαφημιζουν σαν προσφορα.
Θα μπορουσαν να εχουν αυτη την τιμη οπως οι αλλοι χωρις να λεει οτι μου χαριζει το φπα.Γιατι δεν μου χαριζει τιποτα.
Για να δουμε στις 6 του μηνα που λιγη η <<προσφορα>> ποσο θα την εχει αυτος και ποσο οι αλλοι.
Φιλικα παντα και χωρις διαθεση αντιπαραθεσης.