Amiko 8900 Alien

Φίλε luft, τον alien 2 δεν έχεις; Μήπως να μεταφέρω εκεί το μήνυμα;

Χρονια πολλα φιλε μου,ναι,αλλα ειναι το ιδιο και για τους δυο δεκτες ! Εγω το εκανα σε Alien 2 βεβαια...απλα το εγραψα εδω γιατι εδω εγινε και η σχετικη συζητηση !

ευχαριστω.κατι αλλο,εχω θεμα τον σκληρο δισκο.εχω 1 2.5 και ενω τον βλεπει δεν μπορει να κανει εγγραφες και ενω λεει οτι πρεπει να γινει αρχικοποιηση δεν μπορει να τον κανει (not permission).ξερει κανεις κατι ?
κανεις που να εχει το ιδιο προβλημα με HDMU image?

Καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα.Εχω τον συγκεκριμενο δεκτη με το τελευταιο σπαρκ και θελω να ρωτησω εαν μπορω να κανω(και τον τροπο) live streaming σε android συσκευες η χρειαζεται να περασω enigma2 .

σε Tablet με Android απλα ανοιγεις τον firefox/explorer πληκτολογεις την ip του δεκτη,μπαινεις στο web interface και μεσα εχει επιλογη για WEB TV....διαλεγεις οποιο καναλι θες.
Ολα αυτα με SPARK.:a0210:

Δες κι εδω:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...-Alien?p=1056657993&viewfull=1#post1056657993

Last edited by a moderator:
Εβαλα την ip φιλε αλλα μου βγαζει αυτο
HTTP/1.1 404 Not Found Server: Mini Embedded Web Server Date: Thu, 3 Jan 2013 1:41:24 GMT Expires: 0 Pragma: no-cache Cache-Control: no-cache Connection: close Content-Type: text/html

Επεξεργασία:
Τελικα ηθελε την ρυθμιση webserver να αλλαξω.Αλλα σε κανενα browser στο ταμπλετ δεν μπορεσα να δω,γιατι λειπει plugin λεει.

Εβαλα και το vlc αλλα τιποτα παλι,Παντα για ταμπλετ μιλαω.

Re: Απάντηση: Amiko 8900 Alien

Δεν υπαρχει μαλλον για αυτο δεν παιζει.ΑΝ και ακουσα οτι με enigma2 υπαρχει τροπος το πως δεν ξερω ομως.

Εγώ παιδιά εχω το spark και είναι τέλειο. Εχω βάλει όλα τα e2αλλά κανένα δεν με άρεσε όσο αυτό. 3 ερωτησουλες αν ξέρετε.1 πως βάζω ελληνικά rss γιατί βάζω και με βγάζει σφάλμα. 2 πως βάζω ελληνικά web tv κανάλια ποιά και πως.3 πως βλέπω τα κανάλια novoetv από που βρίσκω user and pass.ευχαριστώ.

Παιδιά καλησπέρα, αγόρασα τον δέκτη πριν από 3 εβδομάδες και έχω κάποιες ερωτήσεις. Να αναφέρω ότι είμαι ψιλοάσχετος, πρώτη φορά βάζω δορυφορικό.
Έχω συνδέσει το δέκτη με εξωτερικό σκληρό δίσκο για να κάνω εγρραφές. Όταν κάνω μια εγγραφή, δεν μπορώ να παρακολουθήσω άλλο κανάλι, παρά μόνο αυτό που εγγράφω. Υπάρχει τρόπος να γράφω ένα κανάλι και ταυτόχρονα να βλέπω άλλο;
Επίσης, δεν κατάλαβα καλά τι σημαίνει το dual linux που λέει. Μάλλον είναι το Spark και το enigma2. Αυτά τι είναι; Απλά GUI του δέκτη ή κάτι άλλο; Σε εμένα υπάρχει το Spark, με αυτό bootάρει.
Ευχαριστώ

Για να βλέπεις άλλο κανάλι, το άλλο κανάλι να είναι στην ίδια συχνότητα (ίδιο TP) με αυτό που γράφεις.
Dual Linux = ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα είπες. Κάνει παραπάνω πράγματα το δεύτερο linux αλλά είναι για αυτούς που ξέρουν από linux και ασχολούνται.
Για τώρα, το SPARK είναι ότι καλύτερο. Αργόοοοτερα ίσως το σκαλίσεις το δεύτερο Linux που έχει ο δέκτης.
Εγώ πάντως προτιμάω το SPARK με 1000.

Καλώς μας ήρθες στο AVCLUB!

Last edited:

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Θέλω να ρωτήσω τα ακόλουθα:
1) Ο Δέκτης υποστηρίζει λειτουργία PIP, δηλαδή να χωρίζεται η οθόνη στα 2 και να παίζει 2 διαφορετικά κανάλια;
2) Κάπου στο φόρουμ διάβασα ότι μπορεί να κάνει ο δέκτης ταυτόχρονη εγγραφή σε σκληρό δίσκο 2 διαφορετικών καναλιών. Πως γίνεται αυτό;
3) Πως μπορώ να προσθέσω ένα κανάλι, το οποίο δεν υπάρχει στη λίστα των καναλιών; Πήγα στο Menu-->Install-->Satelitte, έκανα TP, add έβαλα τις συχνότητες κτλ, το βρήκε το κανάλι, αλλά μετά δεν το εμφανίζει στη λίστα των καναλιών. Το εμφανίζει μόνο στη λίστα που βρίσκεται μέσα στο Menu-->Install-->Satelitte, TP.

Ευχαριστώ

1) Όχι.
2) Δεν το ξέρω αυτό. Δοκίμασε όταν γράφεις να πας σε άλλο κανάλι της ίδιας συχνότητας και να πατήσεις REC. "Αν" γράφει 2, θα το γράψει και αυτό.
3) Δεν το κατάλαβα αυτό. Έκανες αναζήτηση καναλιών και τα κανάλια που βρήκε δεν τα πήγε στην λίστα που υπάρχουν ΌΛΑ τα υπόλοιπα? Πως λέγεται εκεί που τα πήγε?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Κατέφερα να προσθέσω τα κανάλια. Απλά έπρεπε να πατήσω το κουμπί scan μόλις τα έβρισκα.

Οπότε όταν έβγαινες από το μενού της αναζήτησης καναλιών, δεν τα έσωζε, γι' αυτό και δεν τα έβλεπες.

Tελικά έχει καταφέρει κανείς να βάλει ελληνικούς υπότιτλους μέσω της επιλογής "subtitles online".Eμένα μου βγάζει όλο failed.

Καλησπέρα, αγόρασα τον alien 8900 προς αντικατάσταση του alligator λόγο του ότι έχει media player. Όταν πάω να παίξω mkv 720p έχω εικόνα αλλά δεν έχω ήχο. Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει?
Έχω τελευταία έκδοση περασμένη πάνω του.
Ευχαριστώ

Επεξεργασία:
Έβγαλα την επιλογή DOLBY DIGITAL HDMI και έστρωσε. Άλλη ερώτηση. Παίζουν οι υπότιτλοι και μένουν σταθεροί μέχρι να έρθει ο επόμενος. Δηλαδή λέει μια κουβέντα " Πήγα εκει μπλα μπλα μπλα" και μένει σταθερό μέχρι να έρθει ο επόμενος. Δηλαδή άν η ταινία έχει 3 λεπτά χωρις να μιλάνε ο προηγούμενος υπότιτλος μένει συνέχεια στην οθόνη. Αυτό διορθώνει?

Last edited:
Άνοιξα πριν από λ8γο τον δέκτη και ενώ βλέπω το spark logo μένει με μαύρη οθόνη. Δεν κάνει τιποτα.!!!!
Το έβγαλα και από τη μπρίζα, γράφει στο display του δέκτη boot, βλέπω στην τηλεόραση ξανά το spark logo και πάλι μαύρη οθόνη. Στο display του δέκτη πλέον βλέπω την ωρα (00.00, 00.01 κ.ο.κ.).
Κάποιος να βοηθήσει στο τί φταίει και τι μπορώ να κάνω;